Προς το περιεχόμενο

Aλλαγή κάρτας γραφικών σε παλιό η/υ

beastgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν αρκετά παλιό desktop (πάνω από 5ετία) που μου κάνει τσαλιμάκια...

Εκεί που κάθεται ξαφνικά σβήνει η οθόνη (μπαίνει σε stand by) και δεν επανέρχεται με τπτ. Μονο ένα reboot το φτιάχνει μεχρι την επόμενη φορά. Ο υπολογιστής ειναι dual boot και το κάνει και σε περιβάλλον linux oπότε δεν ειναι θέμα drivers. Kαι μια φορα που πήγα να κανω φορματ στα windows μόλις εκκίνησα απο το windows cd και ήμουν στο μενού για φορμάτ πήγε stand by ξανά.

Το μόνιτορ είναι μια χαρά. Το χρησιμοποιώ ως extended monitor στο λαπτοπ μου χωρίς να πηγαίνει stand by ποτέ.

Μετά από κάποιο καιρό χειροτέρεψε, η οθόνη δεν ανοιγε καθόλου (ήταν μονίμως σε stand by ακόμα και μετά από reboot). Έβγαλα την κάρτα γραφικών, την ξαναέβαλα και αρχισε να ανοίγει παλι αλλά κλασσικά ξανασβήνει μετά από ώρα.

Γι'αυτό και υποψιάζομαι την κάρτα γραφικών και σκέφτομαι να την αλλάξω με καμιά άλλη. Έχω μια geforce fx5200 128 MB AGP

Mπορείτε να προτείνετε καμιά άλλη κάρτα γραφικών στην ίδια κατηγορία ή και λίγο καλύτερη που μπορω να βάλω στον υπολογιστή;

O επεξεγαστής είναι Intel 2.4 me 512MB μνήμη.

Μοbo Gigabyte 8IPE1000-G/L

Δημοσ.

Από τις έτσι κι αλλιώς ελάχιστες επιλογές που έχεις, μάλλον πρέπει να αποφύγεις ATi λόγω πιθανής ταλαιπωρίας με drivers σε Linux

(και windows όπου ATi+AGP= :shifty:).

Oπότε ή βολεύεσαι με μία τέτοια, ή τα ψιλοσκάς για μία τέτοια μπας και παίξει και κάνα παιχνιδάκι, ή παίρνεις τα ρίσκα σου με ATi linux drivers και παίρνεις μία από τις τελευταίες που βγήκαν και είναι ότι καλύτερο μπορείς να βρεις σε AGP.

3850

4650

Εγώ θα σου πρότεινα την πρώτη και φθηνότερη λύση.

Δημοσ.

Τhanks liopyr. Δυο ερωτήσεις:

Η φτηνή που μου είπες είναι καλύτερη από αυτή που έχω τώρα;

Για την καλύτεη που μου λες υπάρχει περίπτωση να την εκμεταλλευτώ πληρως στο σύστημα που έχω ή τζαμπα τα λεφτά;

Δημοσ.
Τhanks liopyr. Δυο ερωτήσεις:

Η φτηνή που μου είπες είναι καλύτερη από αυτή που έχω τώρα;

Καλύτερη υποτίθεται πως είναι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι εξαιρετικά αδύναμη για τα δεδομένα της εποχής.

Για την καλύτεη που μου λες υπάρχει περίπτωση να την εκμεταλλευτώ πληρως στο σύστημα που έχω ή τζαμπα τα λεφτά;

Μάλλον τσάμπα τα λεφτά.

Υπό προυποθέσεις, με περισσότερη ram, ίσως μία ισχυρότερη κάρτα βοηθούσε κάπως την κατάσταση, αλλά δεν πιστεύω σε καμμία περίπτωση πως αξίζει να επενδύεις extra λεφτά σε ένα τέτοιο σύστημα με τόσο περιορισμένες δυνατότητες...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...