MasterX Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Κατά περίεργη σύμπτωση, βλέπω και εγώ αστραπιαίες επιδόσεις στο δικό μου workstation με ταπεινές DDR2 και Windows 7 64bit, με 1.7GB RAM σε χρησιμοποίηση και 6+ GB RAM cached με τις apps/dlls/system files που χρειάζονται για τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ ανά πάσα στιγμή... να ρωτήσω, επειδή μάλλον έχω χασει επεισοδια.. αυτη την δυνατότητα, να cachareis οτι φορτώνεται απο το δισκο σε ενα κομματι της μνημης μας τη δινουν τα Win7 ??? Δεν εχει τυχει να ξαναακουσω, αλλα καταλαβαινω οτι ειναι πολυ καλο για να εκμεταλευτούμε την μνημη που εχει φθηνυνει τρελά...
grimpr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Κάποιοι ρομαντικοί ηλίθιοι επιμένουν να πιστεύουν ότι η Intel θα τους "χαρίσει" 6πυρηνους Westmeres και 12πυρηνους Sandy Bridges στα λεφτά που δώσανε για τον Core i7 920 τους. Τέλος της φαντασίωσης, αρχή της πραγματικότητας. Η Intel δεν είναι φιλανθρωπική εταιρεία, είναι κερδοσκοπική πολυεθνική επιχείρηση και δεν χαρίζει τίποτα εάν και εφόσον δεν αναγκαστεί να το κάνει. Από την στιγμή που είναι στην κορυφή των επιδόσεων δίχως ανταγωνισμό στο Desktop από την AMD απέναντι στους Nehalems, θα συνεχίζει να τιμολογεί όπως αυτή ξέρει. Και όμως, υπάρχουν ανθρωπόζωα που θα αγοράσουν τον QX9650 και θα πούνε και ευχαριστώ στην Intel.
godslayerxp Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 να ρωτήσω, επειδή μάλλον έχω χασει επεισοδια..αυτη την δυνατότητα, να cachareis οτι φορτώνεται απο το δισκο σε ενα κομματι της μνημης μας τη δινουν τα Win7 ??? Δεν εχει τυχει να ξαναακουσω, αλλα καταλαβαινω οτι ειναι πολυ καλο για να εκμεταλευτούμε την μνημη που εχει φθηνυνει τρελά... Το superfetch είναι και υπάρχει και στα Windows 7
Yperaspisths Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Κάποιοι ρομαντικοί ηλίθιοι επιμένουν να πιστεύουν ότι η Intel θα τους "χαρίσει" 6πυρηνους Westmeres και 12πυρηνους Sandy Bridges στα λεφτά που δώσανε για τον Core i7 920 τους. Τέλος της φαντασίωσης, αρχή της πραγματικότητας. Η Intel δεν είναι φιλανθρωπική εταιρεία, είναι κερδοσκοπική πολυεθνική επιχείρηση και δεν χαρίζει τίποτα εάν και εφόσον δεν αναγκαστεί να το κάνει. Από την στιγμή που είναι στην κορυφή των επιδόσεων δίχως ανταγωνισμό στο Desktop από την AMD απέναντι στους Nehalems, θα συνεχίζει να τιμολογεί όπως αυτή ξέρει. Και όμως, υπάρχουν ανθρωπόζωα που θα αγοράσουν τον QX9650 και θα πούνε και ευχαριστώ στην Intel. Εδω υπαρχουν καποια ανθρωποζωα που δινουν 400 ευρο για 160gb και το θεωρουν και τιμη ευκαιριας,οποτε δεν μου φαινεται περιεργο να δωσει κανεις και 900 ευρο για επεξεργαστη. Με 450 ευρο σου παιρνω την καλυτερη 24αρα με το καλυτερο panel που ειναι αψογη και σε παιχνιδια και για γραφιστες και κανει τα παντα ολα (http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=MO-003-HP). Τραβα δωσε εσυ 400 ευρο για 160gb και παιζε στην 15αρα crt σου ή στην αθλια tft με tn panel. Βεβαια υπαρχει και ο 80αρης ssd που κοστιζει 200 ευρο. Κριμα παλι που το WoW μονο του ειναι 30+ gb και αν βαλεις και λειτουργικο και προγραμματακια(winzip,codecs κ.τ.λ) δεν θα σε φτασουν τα 80gb. Στην εποχη των tb ,υπαρχουν ανθρωποζωα που δινουν 200 και 400 ευρο για 80 gb. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Εδω υπαρχουν καποια ανθρωποζωα που δινουν 400 ευρο για 160gb και το θεωρουν και τιμη ευκαιριας,οποτε δεν μου φαινεται περιεργο να δωσει κανεις και 900 ευρο για επεξεργαστη. Με 450 ευρο σου παιρνω την καλυτερη 24αρα με το καλυτερο panel που ειναι αψογη και σε παιχνιδια και για γραφιστες και κανει τα παντα ολα (http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=MO-003-HP). Τραβα δωσε εσυ 400 ευρο για 160gb και παιζε στην 15αρα crt σου ή στην αθλια tft με tn panel. Βεβαια υπαρχει και ο 80αρης ssd που κοστιζει 200 ευρο. Κριμα παλι που το WoW μονο του ειναι 30+ gb και αν βαλεις και λειτουργικο και προγραμματακια(winzip,codecs κ.τ.λ) δεν θα σε φτασουν τα 80gb. Στην εποχη των tb ,υπαρχουν ανθρωποζωα που δινουν 200 και 400 ευρο για 80 gb. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ! ναι μόνο που τις επιδόσεις του επεξεργαστή των 900 euro της πιάνεις πανεύκολα με overclocking, στον δίσκο τι θα κάνεις? πρώτον η HP δεν κάνει 450 euro αλλά περισσότερα μιας και είναι σε λίρες και δεν συμπεριλαμβάνονται τα μεταφορικά από Αγγλία στην τιμή που αναγράφεται στο site και δεύτερον δεν είναι με τπτ το καλύτερο 24αρι και με τπτ το καλύτερο panel, υπάρχουν ΧΑΛΑΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ από αυτά... το WoW δεν είναι 30gb με τπτ, κάτω από 15gb πιάνει... congrats για άλλο ένα FAIL post...
sYn Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Θα προσεύχεται στον Θεό του Access Time, να μειωθεί όσο μπορεί
Yperaspisths Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 ναι μόνο που τις επιδόσεις του επεξεργαστή των 900 euro της πιάνεις πανεύκολα με overclocking, στον δίσκο τι θα κάνεις? πρώτον η HP δεν κάνει 450 euro αλλά περισσότερα μιας και είναι σε λίρες και δεν συμπεριλαμβάνονται τα μεταφορικά από Αγγλία στην τιμή που αναγράφεται στο site και δεύτερον δεν είναι με τπτ το καλύτερο 24αρι και με τπτ το καλύτερο panel, υπάρχουν ΧΑΛΑΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ από αυτά... το WoW δεν είναι 30gb με τπτ, κάτω από 15gb πιάνει... congrats για άλλο ένα FAIL post... Ωραια δεν ειναι 450 και ειναι 500(τυχαια παρεθεσα το site. Υπαρχουν και αλλα με καλυτερες τιμες ,αλλα την βρισκεις και στην Ελλαδα με 550 euro). H συγκεκριμενη οθονη ειναι η καλυτερη all around 24αρα και οριστε μερικα reviews http://www.bit-tech.net/hardware/monitors/2009/07/28/hp-lp2475w-24in-widescreen-tft-review/1 http://www.trustedreviews.com/monitors/review/2009/03/27/HP-LP2475w---24in-H-IPS-Display/p1 To WoW με τα addons μου και wrath of the lich king μου επιανε 20+ gb και να εισαι σιγουρος οτι με το cataclysm που ερχεται θα πλησιασει τα 30gb. Την ουσια να κοιτας και οχι αν η οθονη κανει 50 ευρο παραπανω.
MasterX Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Το superfetch είναι και υπάρχει και στα Windows 7 Το superfetch υπήρχε και στα Vista απ' οτι θυμάμαι.. Απλά δεν ετυχε να ξαναακουσω οτι δινει αυτη τη δυνατότητα.. Ετσι αποκτά λόγο η αγορά 8GB μνημης... Προφανώς μιλάμε μόνο για την 64βit version των Vista και Seven???
sYn Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Εννοείται πως υπάρχει στα Vista και έχω την εντύπωση πως υπάρχει και στα XP ως prefetcher. * Ναι, έχει νόημα όταν έχεις 64bit OS για να εκμεταλλευτεί τα πολλά GB της μνήμης..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Ωραια δεν ειναι 450 και ειναι 500(τυχαια παρεθεσα το site. Υπαρχουν και αλλα με καλυτερες τιμες ,αλλα την βρισκεις και στην Ελλαδα με 550 euro). H συγκεκριμενη οθονη ειναι η καλυτερη all around 24αρα και οριστε μερικα reviews http://www.bit-tech.net/hardware/monitors/2009/07/28/hp-lp2475w-24in-widescreen-tft-review/1 http://www.trustedreviews.com/monitors/review/2009/03/27/HP-LP2475w---24in-H-IPS-Display/p1 To WoW με τα addons μου και wrath of the lich king μου επιανε 20+ gb και να εισαι σιγουρος οτι με το cataclysm που ερχεται θα πλησιασει τα 30gb. Την ουσια να κοιτας και οχι αν η οθονη κανει 50 ευρο παραπανω. σχεδόν 500 χωρίς τα μεταφορικά που είναι άλλα 50...στην Ελλάδα η φτηνότερη περίπου στα 575... η καλύτερη βάση της τιμής της ίσως να το δεχόμουν (προτιμώ την Dell), αλλά δεν είπες κάτι τέτοιο στο αρχικό post...επιπλέον να ξέρεις ότι το H-IPS δεν είναι τόσο καλό όσο το S-IPS... το WoW με τα expansions χωρίς addons πιάνει 13-14gb...έβαλες άλλα τόσα σε addons? πολύ σαβούρα που δεν αντιπροσωπεύει καν τον μέσο WoW gamer...
Yperaspisths Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 σχεδόν 500 χωρίς τα μεταφορικά που είναι άλλα 50... η καλύτερη βάση της τιμής της ίσως να το δεχόμουν (προτιμώ την Dell), αλλά δεν είπες κάτι τέτοιο στο αρχικό post...επιπλέον να ξέρεις ότι το H-IPS δεν είναι τόσο καλό όσο το S-IPS... το WoW με τα expansions χωρίς addons πιάνει 13-14gb...έβαλες άλλα τόσα σε addons? πολύ σαβούρα που δεν αντιπροσωπεύει καν τον μέσο WoW gamer... Σε εσενα. Επισης να εισαι σιγουρος οτι με το cataclysm και οποιο ακομα expαnsion θα ξεπερασει τα 30gb. Εμενα προσωπικα τα 80gb δεν με φτανουν για το λειτουργικο μου και για καποιο ΜΜΟ. Τωρα αν καποιοι δεν βαζουν codecs,προγραμματα και παιχνιδια ,ισως να τους φτανουν. Σε 2 χρονακια(ισως και νωριτερα) θα αγοραζεις με το κιλο ssd και θα θυμασαι που εδωσες 400 ευρο για 160gb και θα κλαις.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 δεν το έχω installed δεν πιάνει τπτ σε μένα... το game clean install είναι 13-14gb από ότι είδα τις προάλες σε netcafe, με το cataclysm άντε να πάει στα 20gb το ότι το έχεις γεμίσει σαβούρα (αν το έχεις, γιατί μου φαίνεται ότι υπερβάλεις) δεν σου φταίει κανείς... σε 2 χρονάκια θα αγοράζεις πολλά με το κιλό που θα θυμάσαι ότι έχεις δώσεις παλιότερα πολλά περισσότερα για αρκετά χειρότερες επιδόσεις...
sYn Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δηλαδή θα έχεις σκορπίσει τα χρήματα, για να πάρεις i7 των 500+, gpu των 200+, μητρική των 150+ και θα φας ένα ωραίο bottleneck από τον HDD σου. Όπως προείπαν : ο i7 920 με o/c ξεπερνάει τα 3 GHz. Για τον HDD -που κατά την άποψη μου είναι το μειονέκτημα σε κάθε σύστημα-, τι θα κάνεις; RAID; Και τι με αυτό; Δε κερδίζεις στο access time, που μας ενδιαφέρει. Διαφορετικοί τομείς, διαφορετικές τεχνολογίες..
Yperaspisths Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δηλαδή θα έχεις σκορπίσει τα χρήματα, για να πάρεις i7 των 500+, gpu των 200+, μητρική των 150+ και θα φας ένα ωραίο bottleneck από τον HDD σου.Όπως προείπαν : ο i7 920 με o/c ξεπερνάει τα 3 GHz. Για τον HDD -που κατά την άποψη μου είναι το μειονέκτημα σε κάθε σύστημα-, τι θα κάνεις; RAID; Και τι με αυτό; Δε κερδίζεις στο access time, που μας ενδιαφέρει. Διαφορετικοί τομείς, διαφορετικές τεχνολογίες.. Γιατι ποιος μιλησει για 500 ευρο? Η αντιπαραθεση ηταν για τον 920 που κανει 250 ευρο και μια μητρικη που κανει 130 ευρο και για 6gb που κοστιζουν 80 ευρο. ΟΛΑ αυτα ειναι 60 ευρο ακριβοτερα απο εναν 160αρη ssd. Tωρα απο εκει και περα ο καθενας κανει τις επιλογες του
MasterX Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Εννοείται πως υπάρχει στα Vista και έχω την εντύπωση πως υπάρχει και στα XP ως prefetcher. * Ναι, έχει νόημα όταν έχεις 64bit OS για να εκμεταλλευτεί τα πολλά GB της μνήμης.. ναι ετσι λέγεται στα XP, αλλά δεν ειχα ιδεα οτι μπορεις να γινει αυτό που λέει ο φίλος (π.χ. με 1.7GB RAM σε χρησιμοποίηση και 6+ GB RAM cached με τις apps/dlls/system files), αν και πάντα αναρωτιώμουν αν με εχοντας πολυ RAM θα μπορούσαμε να φορτώνονται τα πάντα στη μνημη και να μην χρησιμοποιείς το swap file..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.