caution Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 +1 @ ThReSh Αν και υπάρχει καλύτερος του Q9650 και λέγετε QX9770 Ναι, σωστά, δεν τον έχει αγοράσει κανείς, μια φορά τον έχω δει απο κοντά!
euklidis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 νεκρό γιατί δεν πρόκειται να βγει νέος επεξεργαστής καλύτερος από αυτόν που έχεις, πχ καλύτερος από τον Ε8600 σε 2core και από τον Q9650 σε 4core... ξέρεις εσύ μπορεί να έχεις λεφτά και να κόβεις μια έξοδο για να πάρεις κάτι καλύτερο αλλά πίστεψέ με δεν είναι όλοι έτσι, κάποιοι θέλουν να κρατήσουν αυστηρά το budget... i9 και ι12 σου λενε κατι; Μηπως ο 16Χ που θα βγει ειναι χειροτερος απο τον 920; Η μηπως ο i9; και οι 2 σε 1366
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 με βγάζεις από τα ρούχα μου... αρχικά μιλάμε για διαφορά τιμής ανάμεσα socket 1366 και AMD και μου πετάς τον Q9550 που είναι socket 775... σου λέω μετά για το ΝΕΚΡΟ socket 775 και ότι δεν πρόκειται να βγει καλύτερος cpu από αυτούς που υπάρχουν τώρα σε αυτό και μου το γυρνάς πάλι στο socket 1366 και στους core i9 & core i12 ως απάντηση!!! τι δουλειά έχουν αυτοί με το socket 775 για οποίο μιλάγαμε στο προηγούμενο post!?!?! ειλικρινα δεν έχεις το Θεό σου!!!
sYn Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Μου αρέσει πριν κοιμηθώ να βλέπω διαξιφισμούς. Σίγουρα ο ένας θα είναι από το γνωστό fan boy -σμό του. Αλλά είμαστε εδώ και αρκετά μηνύματα off-topic, δε νομίζετε;
euklidis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 με βγάζεις από τα ρούχα μου... αρχικά μιλάμε για διαφορά τιμής ανάμεσα socket 1366 και AMD και μου πετάς τον Q9550 που είναι socket 775... σου λέω μετά για το ΝΕΚΡΟ socket 775 και ότι δεν πρόκειται να βγει καλύτερος cpu από αυτούς που υπάρχουν τώρα σε αυτό και μου το γυρνάς πάλι στο socket 1366 και στους core i9 & core i12 ως απάντηση!!! τι δουλειά έχουν αυτοί με το socket 775 για οποίο μιλάγαμε στο προηγούμενο post!?!?! ειλικρινα δεν έχεις το Θεό σου!!! Εδω τοσες μερες λετε οτι και το 1366 ειναι νεκρο επειδη βγαινουν 1366. Το775 ειναι νεκρο, σε αυτο συμφωνουμε (επιτελους συμφωνησαμε σε κατι ) Το 1366 εχει ακομα πολυυυυ μελον μπροστα του. Διπλα που τα λεγαμε, ακουσα το οτι αν τον ειχαν τον 920 θα τον πουλουσαν για να παρουν phenom II http://insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2856324&postcount=32 Τι αλλο θα ακουσουμε;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 ναι συμφωνήσαμε μετά από 2 posts που έπρεπε να το εξηγήσουμε γιατί στο post #58 ρώταγες "τι πάει να πει νεκρό?" αυτό που εννοούν σχεδόν όλοι είναι πως το socket 1366 είναι "νεκρό" στο mainstream και ότι θα βγαίνουν μόνο high end cpus των 1000 euro...εκτός βέβαια αν είσαι διατεθιμένος να τα σκας. ok δεν έβαλαν τη λέξη μέσα σε εισαγωγικά αλλά όσοι ξέρουν τι παίζεται κατάλαβαν τι εννοούσαν αυτοί που το έγραφαν... αν το θελήσεις πάντως θα γίνεις super πολιτικός, αλλάζεις το θέμα σε χρόνο dt και δεν μπορεί να παρακολουθήσει κανείς την συζήτηση
yiannis_1 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 αυτό που εννοούν σχεδόν όλοι είναι πως το socket 1366 είναι "νεκρό" στο mainstream και ότι θα βγαίνουν μόνο high end cpus των 1000 euro...εκτός βέβαια αν είσαι διατεθιμένος να τα σκας. Και τι είναι τα 1000 ευρό. Σιγά τα λεφτά ούτε 7 έξοδοι στα μπουζούκια δεν είναι.:p:p
Yperaspisths Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Ασε μας ρε thresh τωρα και εσυ και ολοι. Αν παρεις τον phenom 250 θα χρειαστεις αναβαθμιση μετα απο 2 χρονια. Ο 920 θα σου κρατησει πολυ παραπανω. Επισης αν κανω αναβαθμιση μετα απο 3 χρονια θα αγορασω και motherboard μαζι. Τι ειναι η motherboard? Πετρινο σπιτι που αντεχει 300 χρονια?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 είπα εγώ να πάρει κάποιος Phenom? νομίζω ότι πρότεινα να περιμένει την καινούρια πλατφόρμα με το socket 1156... http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2852709&postcount=9 μην αλλάζεις τα λόγια μου...
yiannis_1 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Ασε μας ρε thresh τωρα και εσυ και ολοι. Αν παρεις τον phenom 250 θα χρειαστεις αναβαθμιση μετα απο 2 χρονια. Ο 920 θα σου κρατησει πολυ παραπανω. Επισης αν κανω αναβαθμιση μετα απο 3 χρονια θα αγορασω και motherboard μαζι. Τι ειναι η motherboard? Πετρινο σπιτι που αντεχει 300 χρονια? Δεν ξέρω αν είναι πέτρινο ή χάρτινο. Ξέρω όμως πως όσοι πήραν καλές C2D mobo βλέπε για παράδειγμα asus 965 deluxe πριν απο περίπου 3 χρόνια έχουν κάνει ηδη αναβάθμιση επεξεργαστή E6300 => E8400 και πάνε για 2η και τελευταία με Q9550 τον οποίο σκοπεύουν να κρατήσουν 1-2 χρόνια ακόμα. Ποτέ δε τους έλειψε επεξεργαστική ισχυς, ξόδεψαν τα μισά απο ότι αν έκαναν ριζικές αναβαθμίσεις Mobo-cpu-ram και πέρασαν 5 χρόνια ξεγνοιασιάς χωρίς επανεγκαταστήσεις λειτουργικών και προγραμμάτων. Εσυ είσαι σίγουρος πως ο i7 και ο i9 αύριο θα εχουν αρκετή ισχυς για να ρεφάρουν για σένα τις μέρες που εχεις χάσει απο τη ζωή σου για να στήσεις 2 μηχανήματα στην ίδια περίοδο, να τα κλοκάρεις stable να τα bencharis στο όριο, να περάσεις όλα τα προγράμματα τους codes και να σετάρεις το μηχάνημα σου με τον υποχόνδριο τρόπο που θέλεις και εχεις συνηθίσει... Με την καμία.
euklidis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δεν ξέρω αν είναι πέτρινο ή χάρτινο. Ξέρω όμως πως όσοι πήραν καλές C2D mobo βλέπε για παράδειγμα asus 965 deluxe πριν απο περίπου 3 χρόνια έχουν κάνει ηδη αναβάθμιση επεξεργαστή E6300 => E8400 και πάνε για 2η και τελευταία με Q9550 τον οποίο σκοπεύουν να κρατήσουν 1-2 χρόνια ακόμα. Ποτέ δε τους έλειψε επεξεργαστική ισχυς, ξόδεψαν τα μισά απο ότι αν έκαναν ριζικές αναβαθμίσεις Mobo-cpu-ram και πέρασαν 5 χρόνια ξεγνοιασιάς χωρίς επανεγκαταστήσεις λειτουργικών και προγραμμάτων. Εσυ είσαι σίγουρος πως ο i7 και ο i9 αύριο θα εχουν αρκετή ισχυς για να ρεφάρουν για σένα τις μέρες που εχεις χάσει απο τη ζωή σου για να στήσεις 2 μηχανήματα στην ίδια περίοδο, να τα κλοκάρεις stable να τα bencharis στο όριο, να περάσεις όλα τα προγράμματα τους codes και να σετάρεις το μηχάνημα σου με τον υποχόνδριο τρόπο που θέλεις και εχεις συνηθίσει... Με την καμία. Ρε μεγαλε αμα θες εσυ τοσο πολυ καιρο να στησεις ενα μηχανημα τοτε δεν σου φταιει κανεναν αλλος. 20 λεπτα να ζηλωσεις τον επεξεργαστη για να τον αλλαξεις. και αλλη μια ωρα να στησεις το bios και να το clockaρεις λιγακι. Για να το clockaρεις στο οριο θες παραπανω χρονο αλλα αυτο ειναι hobby και οχι κατι που κανουν ολοι. Το θεμα ξερεις ποιο ειναι; Οτι σε 3 χρονια βγαινει ι12 16πυρηνος. Αν κανω μια αναβαθμισουλα τοτε (που πιο πιθανο να μην υπαρχει λογος) θα βαλω εναν ι9 που θα εχει πεσει αρκετα η τιμη του λογω της ελευσης των ι12. Ακομα και 1000 ευρω να εκανε. θα πεσει στα 250 οπως ειναι τωρα ο q9550 των 1000 ευρω προ 2ετιας και τωρα κανει 190 ευρω
yiannis_1 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Μα αυτό είναι που λέμε οι τιμές των i7-i9-i12-igam.. δεν θα ξαναπέσουν ποτέ στα επίπεδα που είναι σήμερα. Extreme κατοιγορία πλέον το 1366 και θα κρατάει υψηλά το κόστος σε ασύμφορο βαθμό για λόγους γοήτρου. Δε θα εχει τη mass production του νέου socket. Σε ενα χρόνο το πολύ θα το δείς και μόνος σου θα εχεις αλλάξει socket και θα είναι κατά την ταπεινή μου άποψη μια πολύ συμφέρουσα ιδέα. Πρίν που έλεγα για στήσιμο μιλούσα για ριζική αναβάθμιση με επανεγκαταστάσεις και έκρινα και λίγο απο τον εαυτό μου που και 1 εκατοστό να εχει μπόσικο καλώδιο μές στο pc δεν μπορώ να κλείσω μάτι. (μετά πριτσινώνω και το κουτί μη κουνήσει κανείς τπτ) Γιατί εχεις μουλαρώσει τόσο με το socket 1366. Αν μπορείς σε 1 χρόνο απο τώρα να πας σε ταχύτερο συνδυασμό mobo - cpu με πολλά νέα features, usb 3, sata 3 και να σου στηχίζει όσο μόνο ενας i7 xtreme τι θα κάνεις? Μιλάμε εχεις φάει το σκάλωμα ότι το pc σου δε θα ξεπεραστει και δε θα χρειαστεί να το αλλάξεις ποτέ... Κλασικό παράδειγμα τύπου που τα σκασε χοντρά για ότι καλύτερο υπάρχει και θέλει να σταματήσει ο κόσμος να εξελίσσετε για να συνεχίσει να βρίσκεται στη nirvana της κορυφής. Ελεος ενα pc είναι. Τι σκ... παραπάνω κάνει. Το βλέπουν οι γκόμενες και σε θεωρούν σέξι??? Μιλάς για i7 - i9 και i12 και χ....
euklidis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Μα αυτό είναι που λέμε οι τιμές των i7-i9-i12-igam.. δεν θα ξαναπέσουν ποτέ στα επίπεδα που είναι σήμερα.Extreme κατοιγορία πλέον το 1366 και θα κρατάει υψηλά το κόστος σε ασύμφορο βαθμό για λόγους γοήτρου. Δε θα εχει τη mass production του νέου socket. Σε ενα χρόνο το πολύ θα το δείς και μόνος σου θα εχεις αλλάξει socket και θα είναι κατά την ταπεινή μου άποψη θα είναι πολύ συμφέρουσα ιδέα. Πρίν που έλεγα για στήσιμο μιλούσα για ριζική αναβάθμιση και έκρινα και λίγο απο τον εαυτό μου που και 1 εκατοστό να εχει μπόσικο καλώδιο μές στο pc δεν μπορώ να κλείσω μάτι. Τα ιδια λεγαμε και για τους ακριβους quad. Οι τιμες παντα θα πεφτουν. Ειναι κανονες της αγορας. 2010 βγαινουν 6πυρηνοι και το 2012 16πυρηνοι. Στο ενδιαμεσο ειχα διαβασει θα δωσει και 8πυρηνους. Ανετα θα πεσουν οι τιμες Εδω μεσα σε ενα χρονο ο 920 απο 350 που ειχε οταν ξεκινησε επεσε 100 ευρω κατω και χωρις να εχει βγαλει τιποτα αλλο καλυτερο η ιντελ
Vasilis 07 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δηλ. αυτήν την περίοδο καταλήγουμε ότι είναι "νεκρό" το S775,νεκρό το S1366 δηλ. τα καταστήματα αυτό το καιρό ή βαράνε μύγες ή πουλάνε μόνο AMD ? Πάντως ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την επιμονή κάποιων να λένε ότι το S1366 είναι νεκρό ?Επειδή βγαίνουν νέες CPU ?Και οι VGA αλλάζουν κάθε 1,5 χρόνο.Και εδώ νεκρή τεχνολογία ε ?Προσωπικά καταλήγω στον Ι7 γιατί με 250 ευρώ παίρνω μια κορυφαία CPU ενώ 2,5 χρόνια πρίν είχα "σκάσει" 300 για μια μέτρια CPU. Όσο γι αυτό που λέτε αναβάθμιση- κρατάω το mobo παίρνω νέα CPU, άντε να βρίσκει εφαρμογή στο 5% των PC που πωλούνται.Οι πλειοψηφία είτε κρατάει το σύστημα 3-4 χρόνια και παίρνει άλλο είτε κάνει αναβάθμιση ταυτόχρονα σε mobo-cpu-ram-vga.Ακόμα και στα θέματα που αφορούν αναβάθμιση τα άτομα ξεκινούν από συντηριτική σκέψη mobo-cpu και καταλήγουν στην αγορά ολόκληρου PC .Και προσωπκά ναί, αν στα 4 χρόνια ο Ι7 γεράσει θα τον αντικαταστήσω με ένα Ι9 του οποίου η τιμή δεν θα είναι σταθερή για πάντα
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Τα ιδια λεγαμε και για τους ακριβους quad. Οι τιμες παντα θα πεφτουν. Ειναι κανονες της αγορας. 2010 βγαινουν 6πυρηνοι και το 2012 16πυρηνοι. Στο ενδιαμεσο ειχα διαβασει θα δωσει και 8πυρηνους. Ανετα θα πεσουν οι τιμες Εδω μεσα σε ενα χρονο ο 920 απο 350 που ειχε οταν ξεκινησε επεσε 100 ευρω κατω και χωρις να εχει βγαλει τιποτα αλλο καλυτερο η ιντελ αλήθεια? πότε έπεσαν οι τιμές των Extreme Editions? για πες μας να μαθαίνουμε και εμείς...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.