euklidis Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 @@Αν μπορείς να δεις τις διαφορές μπράβο σου. Εγω δυσκολεύομαι πάντως, οπως επίσης δυσκολεύομαι να δω διαφορά στα mp3 απο 256 στα 320kbps και στις φωτογραφίες απο τα 5 mpixel στα 7 (σε οθόνη κινητού κιόλας). Βέβαια πάντα υπάρχουν κάποιοι άλλοι που μπορούν.:p:p Δεν πειράζει πάντως αν δεν υπήρχαν και αυτοί να στάζουν τον παρά τους σε κάθε κούνημα των εταιρειών με 8086 θα είμασταν και οι υπόλοιποι. Να ναι καλά τα παιδιά και αφου τα εχουνε, γούστο τους και να τα καίνε. Στις φωτογραφιες οταν θα κανεις την εκτυπωση σε Α4 τοτε θα καταλαβεις. Στα MP3 απο 256 σε 320 ουτε εγω καταλαβαινω αλλα απο 128 σε 320 φαινεται. Στις μνημες το βλεπεις κυριως αν τρεχεις linux που cacharei οτι ανοιξεις στη μνημη και με tripple channel τα ανοιγει ακαριαια. Ισως φταιει που εχω και μνημες 1Ν tripple channel και βλεπω διαφορα απο το αλλο pc που ειναι με 4GB dual channel. Εξαρταται παντα και τι εφαρμογες δουλευεις Παιδια αν στο s1156 βαζαν ΗΤ και tripple channel θα ηταν το ιδιο με τους i7 s1366 στο θεμα τιμης. Αυτα τα 2 ειναι που κοψαν και επεσε η τιμη. Και φυσικα ειναι για να χτυπησουν την AMD στην κατηγορια του Phenom II.
grimpr Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Κατά περίεργη σύμπτωση, βλέπω και εγώ αστραπιαίες επιδόσεις στο δικό μου workstation με ταπεινές DDR2 και Windows 7 64bit, με 1.7GB RAM σε χρησιμοποίηση και 6+ GB RAM cached με τις apps/dlls/system files που χρειάζονται για τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ ανά πάσα στιγμή. Το bandwidth του Triple Channel που αναφέρεις, σύντομα Quad Channel απο την AMD, δεν αφορά τις επιδόσεις στις εκτελέσεις των εφαρμογών μιας και εκεί είναι ο τομέας των δίσκων. Αν πιστεύεις ότι ένα ταπεινό setup σε CPU (Triple-Quadcore των 120-170 ευρώ) μια "γύφτο" μητρική των 70-80 ευρώ, αλλά με 8GB RAM, ένα μοντέρνο 64bit OS και έναν γρήγορο SSD δίσκο είναι κατώτερο από ένα κοινό setup με i7, 6GB RAM και σκληρό δίσκο, πλανάσαι οικτρά.
godslayerxp Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Κατά περίεργη σύμπτωση, βλέπω και εγώ αστραπιαίες επιδόσεις στο δικό μου workstation με ταπεινές DDR2 και Windows 7 64bit, με 1.7GB RAM σε χρησιμοποίηση και 6+ GB RAM cached με τις apps/dlls/system files που χρειάζονται για τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ ανά πάσα στιγμή. Το bandwidth του Triple Channel που αναφέρεις, σύντομα Quad Channel απο την AMD, δεν αφορά τις επιδόσεις στις εκτελέσεις των εφαρμογών μιας και εκεί είναι ο τομέας των δίσκων. Αν πιστεύεις ότι ένα ταπεινό setup σε CPU (Triple-Quadcore των 120-170 ευρώ) μια "γύφτο" μητρική των 70-80 ευρώ, αλλά με 8GB RAM, ένα μοντέρνο 64bit OS και έναν γρήγορο SSD δίσκο είναι κατώτερο από ένα κοινό setup με i7, 6GB RAM και σκληρό δίσκο, πλανάσαι οικτρά. Έτσι είναι όπως το λες ... σε καθημερινή χρήση ένας καλός επεξεργαστής (όχι απαραίτητα ο καλύτερος) ένας καλός ssd (ίσως το σημαντικότερο), η ποσότητα μνήμης και και ένα 64bit OS είναι αυτά που προσφέρουν τη διαφορά στην αίσθηση στην ταχύτητα.... ...όλα τα υπόλοιπα είναι για benches και για προσωπική κ@@λα (δεν το αρνούμαι ανήκω σε αυτή την κατηγορία)
euklidis Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Έτσι είναι όπως το λες ... σε καθημερινή χρήση ένας καλός επεξεργαστής (όχι απαραίτητα ο καλύτερος) ένας καλός ssd (ίσως το σημαντικότερο), η ποσότητα μνήμης και και ένα 64bit OS είναι αυτά που προσφέρουν τη διαφορά στην αίσθηση στην ταχύτητα.... ...όλα τα υπόλοιπα είναι για benches και για προσωπική κ@@λα (δεν το αρνούμαι ανήκω σε αυτή την κατηγορία) Ναι αλλα μου λες οτι θελουμε φθηνο συστημα. Δεν δινεις 50 ευρω παραπανω για ι7 αλλα για SSD ξαφνικα σκαμε με 300αρα ε; looool.
godslayerxp Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Ναι αλλα μου λες οτι θελουμε φθηνο συστημα. Δεν δινεις 50 ευρω παραπανω για ι7 αλλα για SSD ξαφνικα σκαμε με 300αρα ε; looool. Δίνεις 200€ και παίρνεις τον X25-M 80GB είτε G1 είτε G2 (θα έρθει τον επόμενο μήνα) και έχεις έναν από τους καλύτερους ssd σε ταχύτητα/χωρητικότητα/τιμή (δεν το λέω επειδή τον έχω...αυτή είναι η αλήθεια). Και εννοείται ότι ο ssd αξίζει τα λεφτά του καθώς ο μηχανικός δίσκος είναι αυτός που ευθύνεται για την αργοπορία του συστήματος μέχρι τώρα. Ακόμα και επεξεργαστή με 32 πυρήνες να έχεις ... όσο έχεις μηχανικό δίσκο ποτέ δεν θα νοιώσεις το τσακ-μπαμ του ssd. Δίνει αξία σε όλο το υπόλοιπο hardware ο ssd. Άσε που εγώ δεν ανέφερα κάπου φθηνό σύστημα, μιλούσα για ένα καλό σύστημα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Ναι αλλα μου λες οτι θελουμε φθηνο συστημα. Δεν δινεις 50 ευρω παραπανω για ι7 αλλα για SSD ξαφνικα σκαμε με 300αρα ε; looool. τα 50 euro παραπάνω δεν δίνουν το perfomance boost που δίνει ένας καλός SSD...
euklidis Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Nαι αλλα τα 50 ευρω δεν σου δινουν και SSD
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 η διαφορά σε ένα σύστημα amd με ένα core i7 δεν είναι μόνο 50 euro...
euklidis Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 η διαφορά σε ένα σύστημα amd με ένα core i7 δεν είναι μόνο 50 euro... 20 ευρω η διαφορα τιμης του επεξεργαστη και αλλο ενα 30-70αρι για την μητρικη. ειναι 50-100 ευρω.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 ναι μόνο που εσύ μιλάς για τον top quad core της AMD ενώ ο grimpr όχι... το ίδιο ισχύει και για την μητρική...
euklidis Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 ναι μόνο που εσύ μιλάς για τον top quad core της AMD ενώ ο grimpr όχι... το ίδιο ισχύει και για την μητρική... o Q9550 δεν ειναι ο τοπ. 196 ευρω κανει Και μητρικες ακομα πιο φθηνες απο τις AM3
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 τι δουλειά έχει ο Q9550 στην συζήτηση? ποιος βλκς θα πάει να αγοράσει νεκρό socket τώρα? επιπλέον, μην συγκρίνεις επεξεργαστή που δεν έχει κάν IMC...
euklidis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 τι δουλειά έχει ο Q9550 στην συζήτηση? ποιος βλκς θα πάει να αγοράσει νεκρό socket τώρα? επιπλέον, μην συγκρίνεις επεξεργαστή που δεν έχει κάν IMC... Τι παει να πει νεκρο; Σε 3-4 χρονια που θα χρειαστει αλλαγη θα θες USB III και SATA III; Nαι... αρα θα αλλαξεις παλι μητρικη. Αρα δεν χανεις τιποτα Να σου ελεγα νεκρο γιατι εχει ηδη USB3 και SATA III θα σου ελεγα οκ αλλα ετσι οπως ειναι τα πραγματα ολες οι μητρικες σε μια 3ετια με τα καλουδια που θα μπουν και με τους SSD να εχουν πολυ πιο προσιτες τιμες τοτε δεν εχει και νοημα να κρατησεις την ιδια μητρικη. Σε 3-4 χρονακια βαλε και phenom και i12, ουτως η αλλος μητρικη καινουρια θα χρειαστεις.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 νεκρό γιατί δεν πρόκειται να βγει νέος επεξεργαστής καλύτερος από αυτόν που έχεις, πχ καλύτερος από τον Ε8600 σε 2core και από τον Q9650 σε 4core... ξέρεις εσύ μπορεί να έχεις λεφτά και να κόβεις μια έξοδο για να πάρεις κάτι καλύτερο αλλά πίστεψέ με δεν είναι όλοι έτσι, κάποιοι θέλουν να κρατήσουν αυστηρά το budget...
Yperaspisths Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Ειμαι περιεργος να δω που θα φτασουν οι τιμες των mobos. Ηδη η gigabyte εχει βγαλει με 90 ευρο http://www.fudzilla.com/content/view/14901/37/ Ακομα δεν εχουν βγει οι core i5 και υπαρχουν μητρικες με κατω απο 90 ευρω. Δηλαδη απο Νοεμβρη ποσο θα κοστιζει μια budget p55? 50 ευρο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.