Προς το περιεχόμενο

Intel Core i5 750 Και Core i7 870 review

NteliX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το tripple ειναι καινουρια τεχνολογια και κατα συνεπεια πιο ακριβη. Θελαν να βγαλουν φθηνοτερα συστηματα για να χτυπησουν την AMD με τους phenom ΙΙ.

Οι i5, όπως και οι παλιότεροι i7, έχουν ενσωματωμένο memory controller (imc). Ο imc του i5 λοιπόν, δεν υποστηρίζει triple channel, μόνο dual. Δεν είναι επιλογή του mobo vendor.

Α μαλιστα.Αξιζει ομως αυτη η κινηση της intel(σε χρημα σιγουρα!)σχετικα με τις επιδωσεις τον επεξεργαστων της?

• Απαντ. 278
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Α μαλιστα.Αξιζει ομως αυτη η κινηση της intel(σε χρημα σιγουρα!)σχετικα με τις επιδωσεις τον επεξεργαστων της?

Δεν είναι εύκολο να μετρήσεις την διαφορά γιατί εκτός το triple channel οι i5 δεν έχουν ούτε hyperthreading. Μπακαλίστικα όμως, οι διαφορές τους δεν είναι τεράστιες και επειδή το HT είναι αυτό που κάνει την ουσιαστική διαφορά, θα έλεγε κανείς ναι φυσικά αξίζει, πάντα κοιτώντας τον λόγο χρήματα/επιδόσεις έτσι; Το ερώτημα είναι στο HT, αυτό έχει να κάνει περισσότερο με την χρήση, π.χ. αν ασχολείσαι πολύ με video transcoding/encoding/rendering το HT θα σε σύμφερε περισσότερο ίσως.

Δημοσ.

Να ρωτησω και εγω με την σειρα μου.Απο τι βλεπω,επειδη θελω να φτιαξω ενα pc για games,αν θα μου χρειαστει ht η οχι.ευχαριστω

Δημοσ.
Να ρωτησω και εγω με την σειρα μου.Απο τι βλεπω,επειδη θελω να φτιαξω ενα pc για games,αν θα μου χρειαστει ht η οχι.ευχαριστω

Στα παιχνιδια δεν χρειαζεσαι HT...

Δημοσ.

Δηλαδη για να καταλαβω καλυτερα.Τι κερδισαν οσοι αγορασαν πριν το καλοκαιρι εναν i7 με triple channel ram και τι θα κερδισουν οσοι αγορασουν εναν i5 με dual channel?

Δημοσ.
Δηλαδη για να καταλαβω καλυτερα.Τι κερδισαν οσοι αγορασαν πριν το καλοκαιρι εναν i7 με triple channel ram και τι θα κερδισουν οσοι αγορασουν εναν i5 με dual channel?

Tripple channel, Hypper Threading (το οποιο στα παιχνιδια μπορει να μην ειναι χρησιμο σε αλλες εφαρμογες ομως ειναι), και αναβαθμισιμοτητα σε i9 που βγαινουν σε 1 χρονο...

Δημοσ.

Είναι καλύτερος ο i5 750 από τον Phenom 955? Μου κάνει εντύπωση που ο δεύτερος είναι ακριβότερος κατά ~30€...

Δημοσ.
στην προνομιακή τιμή των 1000 euro :P

Όσο Και να χτυπιέσαι οι τιμές Θα είναι πιο κάτω. Αυτα Είναι εικασίες. Καμία επίσημη ανακοίνωση Από ιντελ Δεν επιβεβαιώνει αυτα που λες...

Δημοσ.
τι ειναι το turbo mode?

Για να είμαι ακριβής λέγεται Turbo Boost.

Η Intel δίνει πλέον την δυνατότητα στους επεξεργαστές να κάνουν αυτόματα overclocking, ανάλογα με τον φόρτο που πρέπει να εξυπηρετήσει το λειτουργικό σύστημα εκείνη την στιγμή. Προφανώς και ο όρος overclock δεν είναι ιδιαίτερα φιλικός προς τους μαρκετίστες, για αυτό προέκυψε το Intel Turbo Boost Technology.

Η αύξηση στην συχνότητα γίνεται κατά βήματα των 133.33 MHz και φτάνει μέχρι τα 266.66 MHz, ανάλογα με το μοντέλο του επεξεργαστή και τις συνθήκες που επικρατούν εκείνη την στιγμή. Κάθε στιγμή, ο επεξεργαστής με αρχιτεκτονική Nehalem κάνει δύο πράγματα:

1. παρακολουθεί την κατανάλωση ενέργειας, θερμοκρασίας και τα volt λειτουργίας

2. προβλέπει την θερμοκρασία, την κατανάλωση ενέργειας και τα volts lειτουργίας.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, μια Nehalem CPU ανάλογα με τον φόρτο αποφασίζει αν θα πρέπει να χρησιμοποιεί ένα, δύο ή τέσσερα cores ταυτόχρονα,

ώστε να εξοικονομεί ενέργεια.

Σε αυτό το σημείο έρχεται το λειτουργικό και το Intel Turbo Boost Technology για να βελτιώσει τις επιδόσεις. Αν κάποια εφαρμογή είναι αρκετά παλιά ή γραμμένη χωρίς να χρησιμοποιεί όλους τους πυρήνες, ο επεξεργαστής αφού καταλάβει ότι κινείται στα όρια κατανάλωσης ενέργειας, θερμοκρασίας και voltage, θα αυξήσει την συχνότητα σε βήματα των 133.33 MHz κάθε φορά, ώστε να εκτελέσει την εφαρμογή γρηγορότερα, χρησιμοποιώντας μόνο ένα core. Παράλληλα ελέγχει και προβλέπει κάθε στιγμή τι συμβαίνει στα τρία ζωτικής σημασίας λειτουργικά χαρακτηριστικά (ενέργεια, θερμοκρασία, τάση) και αποφασίζει αν θα συνεχίσει να λειτουργεί πάνω από την ονομαστική συχνότητα, αν πρέπει να μειώσει την ταχύτητα επειδή αυξήθηκε απότομα η θερμοκρασία, αν πρέπει να χρησιμοποιήσει ακόμα ένα core ώστε να εξυπηρετήσει και άλλες εφαρμογές κλπ.

Η ομορφιά του Intel Turbo Boost Technology είναι ότι η αύξηση στην ταχύτητα μπορεί να συμβεί ακόμα και στους τέσσερις πυρήνες, χωρίς την εμπλοκή του χρήστη. Όλα τα σύγχρονα λειτουργικά όπως Windows, Linux, Mac OS X είναι ικανά να υποστηρίξουν τα καλούδια που προσφέρει η αρχιτεκτονική Nehalem σε Core i7 ή Xeon εκδόσεις για ατελείωτο gaming, full HD encoding, simulations κλπ.

πηγή

Προφανώς, το Turbo Boost των Lynnfield θα είναι πιο βελτιωμένο από των Nehalem..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...