BaNcU Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 παιδιά για το CD53 της MSI ξέρουμε κανένα RAM compatibility list ; Σκέφτομαι για αυτές αλλα λόγω του ότι δεν βρίσκω στο νέτ πληροφορίες , με τρομάζει λίγο
Squalo Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 παιδιά για το CD53 της MSI ξέρουμε κανένα RAM compatibility list ; Σκέφτομαι για αυτές αλλα λόγω του ότι δεν βρίσκω στο νέτ πληροφορίες , με τρομάζει λίγο Τι διαφορά έχουν αυτό το κιτ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553141 από το Gskill που να δικαιολογεί τέτοια διαφορά στην τιμή? Σχεδόν μπορείς να βάλεις διπλάσια μνήμη με τα ίδια χρήματα. Και κάτι ακόμα ξέρει κανείς πως ενεργοποιείται/ απενεργοποιείται το turbo mode στούς i5? Πείτε μου ότι γίνεται μέσω win και όχι bios plz
klaount Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Και κάτι ακόμα ξέρει κανείς πως ενεργοποιείται/ απενεργοποιείται το turbo mode στούς i5? Πείτε μου ότι γίνεται μέσω win και όχι bios plz Κρίνοντας από τους i7, από το BIOS. Ίσως βγει (ή έχει βγει ήδη και δεν το ξέρω) κάποιο προγραμματάκι που να το κάνει από τα windows, αλλά τίποτα επίσημο. Δεν υπάρχει βέβαια λόγος να το ανοιγοκλείνεις μόνος σου σε κάποιο per application basis. Υποτίθεται είναι αυτοματοποιημένο ώστε να ενεργοποιείεται όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες (application, θερμοκρασία κλπ).
d3m0n Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Άντε να βγει και καμιά μητρική της προκοπής(asus,dfi,evga κ.λ.π.),όχι μόνο gigabyte και asrock...
ColdFusion Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 παιδιά για το CD53 της MSI ξέρουμε κανένα RAM compatibility list ; Σκέφτομαι για αυτές αλλα λόγω του ότι δεν βρίσκω στο νέτ πληροφορίες , με τρομάζει λίγο Ξέρει κανείς ποσο κοστίζει στη Ελλαδα η μητρική?
klaount Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Άντε να βγει και καμιά μητρική της προκοπής(asus,dfi,evga κ.λ.π.),όχι μόνο gigabyte και asrock... Μια χαρά της προκοπής είναι και οι gigabyte και οι asrock..καλύτερες από Asus με τα 28 bugs per bios version. /offtopic
d3m0n Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Μια χαρά της προκοπής είναι και οι gigabyte και οι asrock..καλύτερες από Asus με τα 28 bugs per bios version. /offtopic Ναι ου πολύ της προκοπής οι gigabyte με τα περισσότερα rma σε πλαίσιο και e-shop,και οι asrock οι μητρικές της κακιάς ώρας με την κάκιστη ποιότητα κατασκευής,motherboard το πολύ για κανά κατεβαστήρι... /offtopic
parsifal Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Πες μας λίγο μερικά νούμερα ενδεικτικά, για να έχουμε μία σωστή εικόνα. Για τί ποσοστά RMA μιλάμε;
klaount Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Ναι ου πολύ της προκοπής οι gigabyte με τα περισσότερα rma σε πλαίσιο και e-shop,και οι asrock οι μητρικές της κακιάς ώρας με την κάκιστη ποιότητα κατασκευής,motherboard το πολύ για κανά κατεβαστήρι... /offtopic Που ξέρεις ποιές μητρικές έχουν τα περισσότερα RMA, δουλεύεις εκεί; Ίσως επειδή οι gigabyte πουλάνε αρκετά στην Ελλάδα να έχουν και τα περισσότερα RMA δεν ξέρω Προσωπικά είμαι της άποψης ότι συνήθως για τις καμμένες μητρικές ευθύνεται ο χρήστης, κι αυτό γιατί είναι πολύ εύκολο να κάψεις μια μητρική με στατικό ηλεκτρισμό ή με λάθος εγκατάσταση και δεν θα το πάρεις καν χαμπάρι. Εξάλλου είναι και θέμα τύχης, σε οποιαδήποτε μάρκα μπορεί να σου τύχει μια καμμένη mobo. Πως είναι κακή η ποιότητα κατασκευής των asrock; Επειδή δεν είναι εξωτικές και τους λείπουν οι ψυκτρούλες εδώ κι εκεί; Δεν είναι enthusiasts mobo...
d3m0n Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Το ξέρω ότι δεν είναι δύσκολο να κάψεις μια μητρική,πριν μια βδομάδα έκαψα nb σε MSI.Αλλά δεν μπορεί όλα τα rma να είναι από λάθη των χρηστών... Για τις gigabyte δεν μπορώ να μιλήσω με ακριβές ποσοστό αλλά οι πληροφορίες μου αυτό λένε από έναν που δουλεύε εκεί. Αν κάνω λάθος και δεν ισχύει κάτι τέτοιο ας με διορθώσει κάποιος.
mohic4n Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Το ξέρω ότι δεν είναι δύσκολο να κάψεις μια μητρική,πριν μια βδομάδα έκαψα nb σε MSI.Αλλά δεν μπορεί όλα τα rma να είναι από λάθη των χρηστών... Για τις gigabyte δεν μπορώ να μιλήσω με ακριβές ποσοστό αλλά οι πληροφορίες μου αυτό λένε από έναν που δουλεύε εκεί. Αν κάνω λάθος και δεν ισχύει κάτι τέτοιο ας με διορθώσει κάποιος. Και μενα ο κουμπαρος του αδελφου του κολλητου της γυναικας που ειναι κολλητη της κοπελας μου, αυτο μου ειπε... αλλα τωρα δεν ξερω να τον πιστεψω ή οχι... Γιατι εγω ηξερα οτι οι Gigabyte ειναι απο τις πολυ καλες μητρικες ...
klaount Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Το ξέρω ότι δεν είναι δύσκολο να κάψεις μια μητρική,πριν μια βδομάδα έκαψα nb σε MSI.Αλλά δεν μπορεί όλα τα rma να είναι από λάθη των χρηστών... Για τις gigabyte δεν μπορώ να μιλήσω με ακριβές ποσοστό αλλά οι πληροφορίες μου αυτό λένε από έναν που δουλεύε εκεί. Αν κάνω λάθος και δεν ισχύει κάτι τέτοιο ας με διορθώσει κάποιος. Αν απλά ακούς ότι σου λέει ο οποιοσδήποτε τότε να σου πω κι εγώ ότι έχω μια Gigabyte που δουλεύει απροβλημάτιστα εδώ και 8 χρόνια.. Φυσικά και δε λέει τίποτα γιατί επίσης έχω αντίστοιχα παραδείγματα και για asus, ecs, abit κλπ... Προσωπικά πιστεύω το καλύτερο είναι να κοιτάς άλλα πράγματα πριν αγοράσεις κι όχι την μάρκα. Αν κοιτάς μάρκα=50%+ θα κάνεις κακή αγορά και θα το καταλάβεις αργά.
j11h Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Εμενα μου εκανε εντυπωση στις μητρικες για i5 που πρωτιμησαν να βαλουν ddr3 dual channel ram και oxi triple.αυτο παλι τι ''σχεδιο'' ειναι ρε παιδια?
euklidis Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Εμενα μου εκανε εντυπωση στις μητρικες για i5 που πρωτιμησαν να βαλουν ddr3 dual channel ram και oxi triple.αυτο παλι τι ''σχεδιο'' ειναι ρε παιδια? Το tripple ειναι καινουρια τεχνολογια και κατα συνεπεια πιο ακριβη. Θελαν να βγαλουν φθηνοτερα συστηματα για να χτυπησουν την AMD με τους phenom ΙΙ.
klaount Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Εμενα μου εκανε εντυπωση στις μητρικες για i5 που πρωτιμησαν να βαλουν ddr3 dual channel ram και oxi triple.αυτο παλι τι ''σχεδιο'' ειναι ρε παιδια? Οι i5, όπως και οι παλιότεροι i7, έχουν ενσωματωμένο memory controller (imc). Ο imc του i5 λοιπόν, δεν υποστηρίζει triple channel, μόνο dual. Δεν είναι επιλογή του mobo vendor.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.