Προς το περιεχόμενο

Amd Phenom II ή Core i7?

Blitz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι απο τα Χριστούγεννα κάτοχος i7 920. Την άνοιξη έστησα για ένα φιλαράκι σύστημα με phenom 2 920 + 4 Giga μνήμη.

Έχοντας το ίδιο λειτουργικό (vista x64), σε real life καταστάσεις δεν μπορείς να καταλάβεις διαφορά, ούτε στην αποκρισιμότητα ούτε στις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε καθημερινά (συμπεριλαμβανομένων και των παιχνιδιών). Εκει που παίρνει κεφάλι ο intel είναι το encoding.

Άποψή μου, είναι ότι πλέον οι 4 πύρηνοι τελευταίας γενιας με imc έχουν πολλαπλάσια δύναμη από αυτή που μπορούμε να αξιοποιήσουμε. Αν ξαναγόραζα σύστημα σήμερα θα έπαιρνα τον phenom 2 905 που είναι και energy efficient. Δεν νομίζω ότι το κέρδος σε τυχόν περιστασιακό encoding ότι δικαιολογεί τα 200-300€ παραπάνω που απαιτεί η x58 πλατφόρμα.

Απο κει και πέρα ο καθένας ζυγίζει τις ανάγκες του και αποφασίζει. Δλδ αν ασχολείσαι με rendering, encoding κτλ κτλ καθημερινά, πάρε i7 (καλύτερα περίμενε για το νεο σοκετ). Αν όμως αυτά σε απασχολούν περιστασιακά, πήγαινε κατευεθείαν στον πιο energy efficient amd.

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

+1 στον Nikosl.

@Skylined

Δεν συμφέρει αγορά HighEnd AMD, ακριβώς λόγω του προβαδίσματος της Intel σε επιδόσεις, και είναι μάταιο επίσης να συγκρίνονται ο i7 με τους Phenom II, η AMD δεν έβγαλε τις νέες CPU της για να κοντραριστεί στο HighEnd το οποίο ανήκει στην Intel ξεκάθαρα, το γνωρίζει αυτό σαν εταιρεία και τιμολογεί τα προϊόντα της ανάλογα. Απλά πράγματα.

Με την νέα mainstream πλατφόρμα της Intel, το μόνο που μπορεί να κάνει η AMD είναι να παρουσιάσει CPU βασισμένες στην εκάστοτε οικογένεια PhenomII/AthlonII με χαμηλά TDP (65W-45W), ένας τομέας που η Intel βαράει σε τιμές, και να περιμένει μέχρι το 2011 οπού θα παρουσιάσει την νέα desktop πλατφόρμα της.

To μεγάλο προβάδισμα της Intel πέραν της καλής δουλειάς που είχε κάνει αρχιτεκτονικός στους Core 2 και συνέχισε με τους Nehalem με το πανέξυπνο PCU (Power Control Unit-Turbo Mode), είναι τα εργοστάσια της.

Τα μεγάλα overclocks, η χαμηλές θερμοκρασίες, όλα οφείλονται στα εργοστάσια (Fabs) και στους μηχανικούς που δουλεύουν εκεί και κατασκευάζουν εξαιρετικές, φθηνές, high efficiency γκοφρέτες (waffers) σιλικόνης για τα κυκλώματα που σχεδίασαν οι αρχιτέκτονες των CPU.

Δημοσ.
επειδη το θεμα μας ειναι η τιμη, για φτιαξε μια τριπλετα με i7 920+M/B+RAM με 360 ευρω και προτεινε τη στο παιδι που θελει νεο pc.

και μια ερωτηση προς τον Blitz. πες μας, για τι χρηση το θες το πισι? για παιχνιδια και ιντερνετ? η για καμμια πιο δυσκολη δουλεια?

με 360 φτιαχνεις εσυ Phenom; 224 κανει μονο ο επεξεργαστης...

Δημοσ.

Οπως και να εχει εγω πηρα ι7 γιατι

α) παιζω πολυ με encoding

B) κανω σχετικα συχνα kernel recompile. Με τον ι7 το πεταει σε 10 περιπου.

c) Οταν εχεις να διαχειριστεις 20.000 φωτογραφιες, τοτε εκει βλεπεις τεραστια διαφορα. ;)

d) δεν εχω σκοπο να τον αλλαξω για 4-5 χρονακια. Αντε να βαλω καμια καρτα γραφικων και κανενα δισκο. Τιποτα αλλο γιατι δεν υπαρχει λογος να το κανω. Ουτε windows θα αλλαξουμε στα επομενα 5 χρονια (τουλ η MS δεν εχει τετοια σχεδια προς το παρον), ουτε το λινουξ εχει μεγαλες απαιτησεις. Το encoding για ενα dvd τωρα μου περνει 7 λεπτα. Για λιγοτερο δεν δινω λεφτα.

Το μηχανημα το πηρα για να μεινει και οχι να το αλλαξω σε 2 χρονια. Αν ηταν ετσι θα επερνα εναν phenom ή εναν quad και θα ημουν μια χαρα. Απλα ουτε το socket θα πεθανει που λενε ορισμενοι ουτε τιποτα. Οι i9 θα βγουμε με 1366. 1156 σε ι9 δεν εχει ανακοινωθει ακομα και ειναι περιεργο γιατι αναμενονται το 2010. Μεχρι και οι 16πυρηνοι που βγαινουν 2012 εχουν ανακοινωσει οτι θα ειναι σε 1366. Ουτε οι p4 πεθαναν. Με P4 ημουν μεχρι περσυ και μια χαρα επαιζε. Ασχετα αν εβγαλε 775 για p4 για να γινει μεταβαση στους core duo και για αυτους ειχε βγαλει ανακοινωση αρκετο καιρο πριν. Οταν εμενα η ιντελ μου λεει οτι μεχρι το 2012 θα βγαινοθν s1366 εμενα μου αρκει. Ειδικα οταν μιλαμε για 16Χ. Για AMD εχει βγει τιποτα. Τι εχει σκοπο να βγαλει;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:31 ----------

nnv3hd.jpg

Κομπλέ ΚΑΙ για Video Editing/Encoding μέσω της CUDA, επιδόσεις σε encoding 2-3x σε σχέση με τους Core i7.

2d26fe9.jpg

jzfux1.jpg

Μιλαμε για Phenom 955. αυτον ζητησε το παιδι που ανοιξε το thread. 2GB ειναι οι ελαχιστες απαιτησεις για windows 7 x64. Με την ψυξη που εχει η μητρικη βγαλε το τσουκαλι να κανουμε σουπα. Αν ειναι να παρει αυτο το συστημα καλυτερα να παει σε quad core. Η καρτα γραφικων δεν τον βγαζει πανω απο 6-10 μηνες καθως ξεκιναει DX11 και θα εχουμε μεγαλυτερες απαιτησεις στα παιχνιδια. Και ποιος σου ειπε οτι δεν θα βαλει cuda καρτα γραφικων σε ι7;

Το παιδι σου ειπε θελει Pc για να του βγουν ανετα 4-5 χρονια. Αυτο δεν βγαζει ουτε 2. Οι μνημες value μονο 2GB, Η ψησταρια του κυρ βαγγελη (μητρικη) με πολυ μετριο chipset. αρκετα παλια καρτα γραφικων ενω σου ειπε οτι θελει και gaming. και ο επεξεργαστης κατωτερος απο τους μισους quad core την αγορας...

Δημοσ.

Έχεις κολλήσει στο socket και δεν βλέπεις το πλάνο.

Οι i9 6πυρηνοι Westmere οικογένεια βασισμένη στον Nehalem ΔΕΝ θα είναι φθηνοί και ΔΕΝ απευθύνονται στους Enthusiasts, το 2011 η Intel περνάει στα 32nm με την νέα αρχιτεκτονική της (tock), Sandy Bridge, και από αυτήν θα δημιουργηθούν άλλες τόσες οικογένειες προϊόντων για όλες τις κατηγορίες χρηστών και αγορών, το 2012 γίνεται shrink στα 22nm και τέλη 2012 νέα αρχιτεκτονική, Haswell.

Σε διάστημα το πολύ 3 ετών, ο Core i7 920 σου θα είναι πλέον μπρελόκ και για αυτό δεν θα φταίει η AMD όπως καταλαβαίνεις.

Όσον αφορά την AMD, αν όλα πάνε καλά με την νέα αρχιτεκτονική της και δεν έχουμε κανένα φιάσκο οπως ο Phenom, πράγμα που αμφιβάλλω γιατι στην AMD έχουνε γίνει δραματικές αλλαγές στην δομή αλλά και στην λειτουργία της σαν εταιρεία με την AMD πλέον εξαιρετικά ποιο προσεκτική, ποιο χαμηλών τόνων αλλα και ποιο "δυναμική" λόγω της ομάδας ATI.. O Bulldozer όπως αναφέρεται θα είναι ένα εξαιρετικό προϊόν και μπορεί να ξαναφέρει την AMD να κοντράρεται τουλάχιστον στα ίσια με την Intel σε πολλούς τομείς και όχι μόνο σε επιδόσεις...

Θα,αν, μπορεί, δεν λένε και τίποτα όμως..απλά τα "νέα" αναφορικά με την AMD και την νέα αρχιτεκτονικής της, την οποία "ψήνει" για πάνω από 4 χρόνια τώρα από έμπιστες πηγές στα διάφορα σκοτεινά μέρη του Internet που γράφουν άνθρωποι που "γνωρίζουν", είναι αρκετά αισιόδοξα και μιας και η Globalfoundries θα είναι έτοιμη με ένα ολοκαίνουργιο εργοστάσιο για παράγωγη στα 22nm μεσα στο 2012,ακόμα καλύτερα...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:54 ----------

Τα σχόλια κράτα τα για την πάρτη σου.

Για 360 ευρώ όπως αναφέρθηκε, είναι ότι καλύτερο και στήνεται ακόμη καλύτερο κιόλας. Δεν έστησα setup βασισμένο στα θέλω του Poster, να ξέρεις τι γράφεις άλλη φορά και μην πετάγεσαι σαν το πουλί.

Για τα θέλω του, ούτε Core i7 1366,αλλά ούτε και ακριβός AMD. Αναμονή 1 μήνα για την νέα desktop πλατφόρμα της Intel.

Οπως και να εχει εγω πηρα ι7 γιατι

α) παιζω πολυ με encoding

B) κανω σχετικα συχνα kernel recompile. Με τον ι7 το πεταει σε 10 περιπου.

c) Οταν εχεις να διαχειριστεις 20.000 φωτογραφιες, τοτε εκει βλεπεις τεραστια διαφορα. ;)

d) δεν εχω σκοπο να τον αλλαξω για 4-5 χρονακια. Αντε να βαλω καμια καρτα γραφικων και κανενα δισκο. Τιποτα αλλο γιατι δεν υπαρχει λογος να το κανω. Ουτε windows θα αλλαξουμε στα επομενα 5 χρονια (τουλ η MS δεν εχει τετοια σχεδια προς το παρον), ουτε το λινουξ εχει μεγαλες απαιτησεις. Το encoding για ενα dvd τωρα μου περνει 7 λεπτα. Για λιγοτερο δεν δινω λεφτα.

Το μηχανημα το πηρα για να μεινει και οχι να το αλλαξω σε 2 χρονια. Αν ηταν ετσι θα επερνα εναν phenom ή εναν quad και θα ημουν μια χαρα. Απλα ουτε το socket θα πεθανει που λενε ορισμενοι ουτε τιποτα. Οι i9 θα βγουμε με 1366. 1156 σε ι9 δεν εχει ανακοινωθει ακομα και ειναι περιεργο γιατι αναμενονται το 2010. Μεχρι και οι 16πυρηνοι που βγαινουν 2012 εχουν ανακοινωσει οτι θα ειναι σε 1366. Ουτε οι p4 πεθαναν. Με P4 ημουν μεχρι περσυ και μια χαρα επαιζε. Ασχετα αν εβγαλε 775 για p4 για να γινει μεταβαση στους core duo και για αυτους ειχε βγαλει ανακοινωση αρκετο καιρο πριν. Οταν εμενα η ιντελ μου λεει οτι μεχρι το 2012 θα βγαινοθν s1366 εμενα μου αρκει. Ειδικα οταν μιλαμε για 16Χ. Για AMD εχει βγει τιποτα. Τι εχει σκοπο να βγαλει;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:31 ----------

Μιλαμε για Phenom 955. αυτον ζητησε το παιδι που ανοιξε το thread. 2GB ειναι οι ελαχιστες απαιτησεις για windows 7 x64. Με την ψυξη που εχει η μητρικη βγαλε το τσουκαλι να κανουμε σουπα. Αν ειναι να παρει αυτο το συστημα καλυτερα να παει σε quad core. Η καρτα γραφικων δεν τον βγαζει πανω απο 6-10 μηνες καθως ξεκιναει DX11 και θα εχουμε μεγαλυτερες απαιτησεις στα παιχνιδια. Και ποιος σου ειπε οτι δεν θα βαλει cuda καρτα γραφικων σε ι7;

Το παιδι σου ειπε θελει Pc για να του βγουν ανετα 4-5 χρονια. Αυτο δεν βγαζει ουτε 2. Οι μνημες value μονο 2GB, Η ψησταρια του κυρ βαγγελη (μητρικη) με πολυ μετριο chipset. αρκετα παλια καρτα γραφικων ενω σου ειπε οτι θελει και gaming. και ο επεξεργαστης κατωτερος απο τους μισους quad core την αγορας...

Δημοσ.
Έχεις κολλήσει στο socket και δεν βλέπεις το πλάνο.

Οι i9 6πυρηνοι Westmere οικογένεια βασισμένη στον Nehalem ΔΕΝ θα είναι φθηνοί και ΔΕΝ απευθύνονται στους Enthusiasts, το 2011 η Intel περνάει στα 32nm με την νέα αρχιτεκτονική της (tock), Sandy Bridge, και από αυτήν θα δημιουργηθούν άλλες τόσες οικογένειες προϊόντων για όλες τις κατηγορίες χρηστών και αγορών, το 2012 γίνεται shrink στα 22nm και τέλη 2012 νέα αρχιτεκτονική, Haswell.

Σε διάστημα το πολύ 3 ετών, ο Core i7 920 σου θα είναι πλέον μπρελόκ και για αυτό δεν θα φταίει η AMD όπως καταλαβαίνεις.

Όσον αφορά την AMD, αν όλα πάνε καλά με την νέα αρχιτεκτονική της και δεν έχουμε κανένα φιάσκο οπως ο Phenom, πράγμα που αμφιβάλλω γιατι στην AMD έχουνε γίνει δραματικές αλλαγές στην δομή αλλά και στην λειτουργία της σαν εταιρεία με την AMD πλέον εξαιρετικά ποιο προσεκτική, ποιο χαμηλών τόνων αλλα και ποιο "δυναμική" λόγω της ομάδας ATI.. O Bulldozer όπως αναφέρεται θα είναι ένα εξαιρετικό προϊόν και μπορεί να ξαναφέρει την AMD να κοντράρεται τουλάχιστον στα ίσια με την Intel σε πολλούς τομείς και όχι μόνο σε επιδόσεις...

Θα,αν, μπορεί, δεν λένε και τίποτα όμως..απλά τα "νέα" αναφορικά με την AMD και την νέα αρχιτεκτονικής της, την οποία "ψήνει" για πάνω από 4 χρόνια τώρα από έμπιστες πηγές στα διάφορα σκοτεινά μέρη του Internet που γράφουν άνθρωποι που "γνωρίζουν", είναι αρκετά αισιόδοξα και μιας και η Globalfoundries θα είναι έτοιμη με ένα ολοκαίνουργιο εργοστάσιο για παράγωγη στα 22nm μεσα στο 2012,ακόμα καλύτερα...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:54 ----------

Τα σχόλια κράτα τα για την πάρτη σου.

Για 360 ευρώ όπως αναφέρθηκε, είναι ότι καλύτερο και στήνεται ακόμη καλύτερο κιόλας. Δεν έστησα setup βασισμένο στα θέλω του Poster, να ξέρεις τι γράφεις άλλη φορά και μην πετάγεσαι σαν το πουλί.

Για τα θέλω του, ούτε Core i7 1366,αλλά ούτε και ακριβός AMD. Αναμονή 1 μήνα για την νέα desktop πλατφόρμα της Intel.

Mα οτιδηποτε βγαινει τωρα σε 2 χρονια θα ειναι μπρελοκ. Απο τοτε που πεσαμε στα 45nm και μετα, αλλαζουμε καθε 2-3 χρονια. Και ειναι λογικο. Προχωραει η τεχνολογια οπως παντα. Θυμαμαι οταν ειχε βγει ο Pentium S στα 133 και τον ειχα παρει, μετα απο 6 μηνες βγηκε ο 200MMX. Ο 133αρης μια χαρα κρατησε μεχρι το 99 και λιγο πιο σφυγμενα μεχρι το 2000 (τον ειχα παρει πασχα 96). Ολα αυτα εχουν ημερομηνια ληξης. Με βγαζει ο 920 μεχρι το 2013 ανετα και σιγουρα θα ειναι ικανοποιητικος μεχρι το 2014; Ναι, μετα απο εκει θα αλλαξω και μητρικη και επεξεργαστη και μνημες πιθανοτατα και φυσικα και καρτα γραφικων. Εφτιαξες ενα μηχανημα με 350 ευρω. Σε βγαζει μεχρι το 2013; Σε καμια περιπτωση. Θα χρειαστεις αλλες μνημες και αλλη καρτα γραφικων και ισως και επεξεργαστη. Σε 5 χρονια απο τωρα τα παιχνιδια θα εχουν πιο τρελλες απαιτησεις και σε cpu και σε μνημη και σε επεξεργαστη. Ειναι λογικοτατο. Δεν ειπα να παει να παρει το κορυφαιο ι7 (975) των 1000 ευρω. Αυτο ειναι μεγαλη χαζομαρα οντως. Γιατι μιλαμε για ιδια αρχιτεκτονικη και με ενα απλο OC τον χτυπας ανετα. Δεν εχω μετανιωσει που πηρα τον 920 και ουτε θα το κανω. Ειλικρινα λεμε για socket. Το μονο που επιρεαζει ειναι πως αν θες σε 2 χρονια να βαλεις εναν 6πυρηνο που δεν θα χρειαζεται, αλλα ετσι για το κολλημα και για την ανανεωση θελησεις να το κανεις. Τοτε δεν αλλαζεις ολο το συστημα αλλα μονο την μητρικη. Αυτη ειναι η μονη διαφορα.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:23 ----------

http://www.tomshardware.com/reviews/phenom-versus-i7,2360.html

• Super Moderators
Δημοσ.

ανεξαρτήτως αν συμφωνώ ή όχι ή αν έχει δίκιο στην συγκεκριμένη περίπτωση ή όχι...ο Tom είναι πληρωμένος από την Intel, γνωστό εδώ και πολλά χρόνια

Δημοσ.
ανεξαρτήτως αν συμφωνώ ή όχι ή αν έχει δίκιο στην συγκεκριμένη περίπτωση ή όχι...ο Tom είναι πληρωμένος από την Intel, γνωστό εδώ και πολλά χρόνια

Ok το ακουσαμε και αυτο. Οταν καποιος λεει κατι διαφορετικο απο τα πιστευω μας ειναι ή fanboy ή πληρωμενος. Ετσι; Αν δεις εα αρθρα του, εχει κανει πολυ καλα σχολια και για AMD προιοντα ;)

• Super Moderators
Δημοσ.

καταρχάς δεν είπα ότι διαφωνώ...

ακόμα και αν έλεγε προσωπικά για μένα τα καλύτερα λόγια όχι για κάτι που υποστηρίζω, πάλι το ίδιο θα άκουγες...ότι ο Tom είναι πληρωμένος από Intel, είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια...καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα

δεν τον θεωρώ αξιόπιστο μετά από αυτά που έκανε, αξιόπιστα για μένα είναι το guru3d, το anandtech, το xbitlabs...

Δημοσ.

Αρχικά ευχαριστώ τους πάντες για τις απαντήσεις τους :D , το pc δεν μπορώ να πώ ότι το χρησιμοποίω για heavy duty δουλείες , ούτως ή άλλως οι διανομές που χρησιμοποίω είναι lightweight...Τώρα γιατί θέλω τόσο δυνατό-ακριβό επεξεργάστη (και ολόκληρο σύστημα εν τέλει - δεν υπάρχει budget είναι απεριόριστο) , είναι απλά γιατί μπορώ (όπως και να ακούγεται αυτό LOL) , και όπως προείπα θέλω να κρατήσει χρόνια.

Μέχρι τώρα είχα μόνο Intel ( p3 -p4 s478 - c2d στο laptop ) , αλλά έχω διαβάσει καλά λογια και για τους i7 αλλά και για τους Phenom II , και όπως βλέπω έχουν και οι 2 φανατικούς υποστηρικτές.

Δημοσ.

μα δεν είναι θέμα φανατισμού, είναι θέμα λογικής και διορατικής επιλογής. Εγώ όταν ήταν να πάρω καινούριο πισί επειδή ήξερα μόνο Intel σαν casual άνθρωπος ήθελα να πάρω Intel E8400/i7 τα χριστούγεννα. Ωστόσο τα παιδιά εδώ μου δώσαν την ευκαιρία να πάρω μια γεύση AMD που πίστεψε με, δεν είναι κακή !

Δημοσ.

όποιο και αν διαλέξεις!!! κανένα δεν κρατάει σήμερα τέσσερα χρόνια !! διότι θα έρθουν μεγάλες αλλαγές στις

μητρικές.

Δημοσ.
Γιατι οταν δινεις 96 ευρω που ειχα δωσει μην περιμενεις τιποτα ποιοτικο...

μη το λες, μη το λες....η μεταχειρισμενη asus m2n (ουτε 40ευρω δεν ειχε καινουργια) που την εχω εδω και 2 χρονια και το pc ειναι 24h/24ωρο ανοιχτο και με μοναδικους ανεμηστηρες του τροφοδοτικου και του cpu μια χαρα ποιοτικη ειναι. αυτα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...