Προς το περιεχόμενο

Amd Phenom II ή Core i7?

Blitz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

το ξέρω, απλά χρησιμοποίησε το τελικό Σ αντί για το κανονικό στο τέλος μιας λέξης, για αυτό υπάρχει :P

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αλλα εδω βγαλαν τον τον Phenom II καλυτερο και σε επιδοσεις.

Όχι δεν είναι καλύτερος. Αλλά κι ο i7 δεν είναι συγκλονιστικά καλύτερος. Μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτόν χωρίς να καταλάβεις πολλά και χωρίς να συγκρίνεις το PC σου με σόμπα αλογόνου στη μεσαία σκάλα.

Ειχα λεφτα και εβγαλα το αχτι μου.

Πολύ καλά έκανες, αν τα έχεις τα δίνεις, πάντως επένδυση ΔΕΝ είναι.

Λες οτι ειναι πολυ πιο ακριβοι οι ι7. Οκ, εξηγησε το μου. Εκτος αν στον 955 Black Edition πας και βαλεις μητρικη των 100 ευρω. Ε εαν μου πεις αυτο τοτε δεν τι να πω;

Όχι, βάλε εσύ των 150, βάλε και ακριβές DDR3, ώστε να μπορείς να συγκρίνεις τη σύνθεση με εκείνη του i7. Δηλαδή με την ίδια λογική εσύ στον i7 έπρεπε να υπολογίζεις μητρική των 350Ε και όχι τη "φτηνή" των 200. Άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά, ε?

Άσε που έχετε φάει τρελό κόλλημα μερικοί με τις μητρικές. Το θέμα δεν είναι "αν είναι ίδια" αυτή των 70 με αυτή των 150, αλλά "σε τί δεν είναι ίδια και τί από αυτά θα σου χρειαστεί". Αν δεν το καταλαβαίνεις και τα σκας μόνο και μόνο επειδή είναι ακριβότερη, τότε είσαι θύμα.

Με τον AMD φτιάχνεις μια αξιοπρεπή σύνθεση που θα ζήσει όσο θα ζούσε και η άλλη. Να στο εξηγήσω αυτό: αν αυτός που αγοράζει PC είναι επαγγελματίας (πχ rendering) τότε σίγουρα θα αγοράσει του χρόνου καινούργιο μηχάνημα χωρίς να το ψειρίζει και πολύ. Αν είναι home user (για PC δε μιλάμε?) τότε δεν έχεις κανένα όφελος, ούτε από το +20~30% του 920, ούτε από το να ξοδευτείς, ούτε από το να φτιάξεις μια σόμπα με υπερχρονισμένο πυρίτιο που θα καίει 3-5 χρόνια και να χαίρεσαι πως τάχα κάτι έχεις (διότι δε θα έχεις, από του χρόνου κιόλας).

To θεμα ειναι οτι το παιδι θελει κατι πολυ καλο να τον βγαλει ανετα 3-5 χρονια. Του δινεις την καλυτερη λυση η κατι χειροτερο;

Του δίνουμε το λογικό. Εξάλλου δεν είπε πως έχει τα άπειρα χρήματα, ανέφερε την παράμετρο "θα μου βγει φτηνότερα".

Δημοσ.

Ο μικρός Euklidis και αρκετοί άλλοι, έχουνε τρομοκρατηθεί φαίνεται από τα νέα φθηνά ηλεκτρονικά τσουτσούνια που θα κυκλοφορήσουν σύντομα στην αγορά.

j7q3q9.png

2mpg9xd.jpg

m7cktu.jpg

Δημοσ.
Όχι δεν είναι καλύτερος. Αλλά κι ο i7 δεν είναι συγκλονιστικά καλύτερος. Μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτόν χωρίς να καταλάβεις πολλά και χωρίς να συγκρίνεις το PC σου με σόμπα αλογόνου στη μεσαία σκάλα.

Πολύ καλά έκανες, αν τα έχεις τα δίνεις, πάντως επένδυση ΔΕΝ είναι.

Όχι, βάλε εσύ των 150, βάλε και ακριβές DDR3, ώστε να μπορείς να συγκρίνεις τη σύνθεση με εκείνη του i7. Δηλαδή με την ίδια λογική εσύ στον i7 έπρεπε να υπολογίζεις μητρική των 350Ε και όχι τη "φτηνή" των 200. Άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά, ε?

Άσε που έχετε φάει τρελό κόλλημα μερικοί με τις μητρικές. Το θέμα δεν είναι "αν είναι ίδια" αυτή των 70 με αυτή των 150, αλλά "σε τί δεν είναι ίδια και τί από αυτά θα σου χρειαστεί". Αν δεν το καταλαβαίνεις και τα σκας μόνο και μόνο επειδή είναι ακριβότερη, τότε είσαι θύμα.

Με τον AMD φτιάχνεις μια αξιοπρεπή σύνθεση που θα ζήσει όσο θα ζούσε και η άλλη. Να στο εξηγήσω αυτό: αν αυτός που αγοράζει PC είναι επαγγελματίας (πχ rendering) τότε σίγουρα θα αγοράσει του χρόνου καινούργιο μηχάνημα χωρίς να το ψειρίζει και πολύ. Αν είναι home user (για PC δε μιλάμε?) τότε δεν έχεις κανένα όφελος, ούτε από το +20~30% του 920, ούτε από το να ξοδευτείς, ούτε από το να φτιάξεις μια σόμπα με υπερχρονισμένο πυρίτιο που θα καίει 3-5 χρόνια και να χαίρεσαι πως τάχα κάτι έχεις (διότι δε θα έχεις, από του χρόνου κιόλας).

Του δίνουμε το λογικό. Εξάλλου δεν είπε πως έχει τα άπειρα χρήματα, ανέφερε την παράμετρο "θα μου βγει φτηνότερα".

To βασικο που δεν εχουν οι πολυ φθηνες ειναι το οτι παιζουν με DDR2. Οταν πας σε black edition επεξεργαστη συνηθως σημαινει οτι πας να τον πειραξεις, για αυτο και περνεις black edition. Δεν μπορεις να κανεις πολλα οταν σε περιοριζει η μητρικη. Δεν εχουν καλη ψυξη και με εναν επεξεργαστη που δουλευει με 125Watt θα εχεις θεμα. Αυτα που λες ελεγα και εγω και οταν ειχα τον Q8300 εβαλα μια Αsrock P43turbotwins2000. Φαινομενικα τα σπαει η μητρικη αλλα με ελαχιστο OC (δεν εδωσα ουτε καν λιγο ρευμα) μετα απο 6 μηνες η μητρικη παρεδωσε πνευμα στα καλα καθουμενα. Ο λογος; Η χαμηλης ποιοτητας υλικα. Γιατι οταν δινεις 96 ευρω που ειχα δωσει μην περιμενεις τιποτα ποιοτικο...

• Super Moderators
Δημοσ.
To βασικο που δεν εχουν οι πολυ φθηνες ειναι το οτι παιζουν με DDR2. Οταν πας σε black edition επεξεργαστη συνηθως σημαινει οτι πας να τον πειραξεις, για αυτο και περνεις black edition. Δεν μπορεις να κανεις πολλα οταν σε περιοριζει η μητρικη. Δεν εχουν καλη ψυξη και με εναν επεξεργαστη που δουλευει με 125Watt θα εχεις θεμα. Αυτα που λες ελεγα και εγω και οταν ειχα τον Q8300 εβαλα μια Αsrock P43turbotwins2000. Φαινομενικα τα σπαει η μητρικη αλλα με ελαχιστο OC (δεν εδωσα ουτε καν λιγο ρευμα) μετα απο 6 μηνες η μητρικη παρεδωσε πνευμα στα καλα καθουμενα. Ο λογος; Η χαμηλης ποιοτητας υλικα. Γιατι οταν δινεις 96 ευρω που ειχα δωσει μην περιμενεις τιποτα ποιοτικο...

και νομίζεις ότι έχουν διαφορά στις καθημερινές εφαρμογές οι DDR3 από τις DDR2? :o

ο Phenom δεν δουλεύει με 125w αλλά έχει TDP 125w, τεράστια διαφορά μιας και το TDP συμβολίζει θερμότητα και όχι κατανάλωση...

με 100 euro πάνω κάτω κυκλοφορούν ΜΙΑ ΧΑΡΑ μητρικές ακόμα και για o/c...

Δημοσ.
και νομίζεις ότι έχουν διαφορά στις καθημερινές εφαρμογές οι DDR3 από τις DDR2? :o

ο Phenom δεν δουλεύει με 125w αλλά έχει TDP 125w, τεράστια διαφορά μιας και το TDP συμβολίζει θερμότητα και όχι κατανάλωση...

με 100 euro πάνω κάτω κυκλοφορούν ΜΙΑ ΧΑΡΑ μητρικές ακόμα και για o/c...

Καλα, βαλε εσυ επεξεργαστη 224 ευρω σε μητρικη 100 ευρω. Με την δικη σου λογικη λοιπον μην βαλει ουτε phenom. Ας βαλει εναν quad core πανω γιατι και παλι δεν θα δει διαφορα...

Δημοσ.

η ποιοτητα δεν εχει να κανει μονο με την τιμη εχει να κανει και με το ονομα.δηλαδη πολλεσ φορεσ πληρωνεισ μονο το ονομα χωρισ λογο πρεπει να προσεχεισ

δεν ειναι μονο τα 40 ευρο του cpu αλλα παραπανω χρηματα για μητρικη ειναι και τα χρηματα για τησ μνημεσ

οποτε το ολο πακετο βγαινει πολυ πιο ακριβο

• Super Moderators
Δημοσ.
Καλα, βαλε εσυ επεξεργαστη 224 ευρω σε μητρικη 100 ευρω. Με την δικη σου λογικη λοιπον μην βαλει ουτε phenom. Ας βαλει εναν quad core πανω γιατι και παλι δεν θα δει διαφορα...

έστω ότι δεν μιλάμε για μόνο AMD αλλά και για socket 775 Intel...

θεωρείς τις παρακάτω μητρικές κακές επειδή κοστίζουν πάνω κάτω 100 euro?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522761

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522630

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526737

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526806

Δημοσ.
η ποιοτητα δεν εχει να κανει μονο με την τιμη εχει να κανει και με το ονομα.δηλαδη πολλεσ φορεσ πληρωνεισ μονο το ονομα χωρισ λογο πρεπει να προσεχεισ

δεν ειναι μονο τα 40 ευρο του cpu αλλα παραπανω χρηματα για μητρικη ειναι και τα χρηματα για τησ μνημεσ

οποτε το ολο πακετο βγαινει πολυ πιο ακριβο

Σε πληροφορω οτι πιο ακριβα ειναι τα κιτ DDR3 dual channel παρα tripple channel ;) Kαι στο λεω γιατι προσφατα εψαχνα για ενα καλο dual channel και δεν εβρισκα τιποτα σε καλη τιμη ;)

Δημοσ.
Ο λογος; Η χαμηλης ποιοτητας υλικα. Γιατι οταν δινεις 96 ευρω που ειχα δωσει μην περιμενεις τιποτα ποιοτικο...

Τα περί ποιότητας στα ηλεκτρονικά είναι αποκυήματα της φαντασίας σου.

Τα περί αναγκαιότητας μνημών και O/C είναι υπερβολές, έτσι απλά και χωρίς επιχείρημα.

(Εννοείται πως η σόμπα θα τρέχει με O/C για 3-5 χρόνια χωρίς να σε παιδέψει ποτέ και χωρίς επιπλέον έξοδα...)

Νομίζω πως όλοι μαζί spamάρουμε πια για πράγματα τετριμμένα στο insomnia. Ας επιλέξει ο συμφορουμίτης ό,τι του κάνει τσέπη & κέφι.

Δημοσ.

Ο Euklidis νομίζει η προσπαθεί να μας πείσει ότι το σύμπαν γυρίζει γύρω από τον Core i7 1366 του και την ακριβή μητρική του, ότι οι Phenom II (Deneb) ειναι Phenom I (Barcelona), ότι οι AMD δεν έχει Quadcores αλλά Quadcore ισούται με Intel και ούτω καθεξής...

j7q3q9.png

2mpg9xd.jpg

m7cktu.jpg

Δημοσ.
Τα περί ποιότητας στα ηλεκτρονικά είναι αποκυήματα της φαντασίας σου.

Τα περί αναγκαιότητας μνημών και O/C είναι υπερβολές, έτσι απλά και χωρίς επιχείρημα.

(Εννοείται πως η σόμπα θα τρέχει με O/C για 3-5 χρόνια χωρίς να σε παιδέψει ποτέ και χωρίς επιπλέον έξοδα...)

Νομίζω πως όλοι μαζί spamάρουμε πια για πράγματα τετριμμένα στο insomnia. Ας επιλέξει ο συμφορουμίτης ό,τι του κάνει τσέπη & κέφι.

Συμφωνω, αυτες οι συζητησεις δεν καταληγουν ποτε καπου. Ο καθενας εχει τις αποψεις του και τις εμπειριες του. Εγω εχω πολυ ασχημη εμπειρια απο φθηνες μητρικες και για αυτο ειμαι καθετος σε αυτο το θεμα. Δεν ειναι μνημες που αμα καουν τις πετας και βαζεις αλλες. Ειναι ο κορμος του συστηματος... Οποτε...

Υ.Γ. Οταν καηκε η asrock εβαλα μια P5Q3 deluxe πανω. Τεραστια διαφορα και στην αποδοση. Αλλακε ολο το μηχανημα ;) H μια 96 ευρω η αλλη 205.

• Super Moderators
Δημοσ.

όταν πας και παίρνεις Asrock αυτά τραβάς...

είδες τις μητρικές που ανέφερα πιο πριν?

grimpr τα ξαναpostαρες :P

Δημοσ.
όταν πας και παίρνεις Asrock αυτά τραβάς...

είδες τις μητρικές που ανέφερα πιο πριν?

grimpr τα ξαναpostαρες :P

Τωρα τις ειδα. Την p5q την εχω και εγω καπου :P αλλα δεν μπαινει phenom πανω της. :P Φιλος δεν ειπα οτι ειναι ασχημες. Απλα Ειναι καλυτερο να δωσεις 50 ευρω παραπανω για τον κορμο και για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο παρα να αυτομουτζωνεσαι μετα. Σου ειπα οτι ειδα τεραστια διαφορα απο την asrock sthn p5q3 δελθχε deluxe. Σκεψου οτι η asrock ειναι παιδακι της ASUS ;)

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι μόνο που δεν έβαλα μόνο την P5Q, για τις άλλες τι έχεις να πεις? άσε που είπα ότι υποθετικά δεν μιλάμε μόνο για AMD αλλά και για Intel 775...

είναι λοιπόν αυτές οι μητρικές κακές επιλογές επειδή κάνουν 100 euro πάνω κάτω?

ακριβώς η Asrock είναι το παιδάκι 2ης κατηγορίας της Asus...δεν ήταν τα λεφτά που έκανε αλλά η συγκεκριμένη επιλογή σου που έφταιγε

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...