Προς το περιεχόμενο

Amd Phenom II ή Core i7?

Blitz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγω αυτη τη στιγμη θα προτεινα τον Phenom μιας και ο I7 παει στα σκουπιδια οπως αλλωστε μας εχει συνηθισει η Intel. Ο Core duo ειναι καλη φαση για να κρατησει το λογαριασμο χαμηλα αλλα αναλογα με τη χρηση που θα γινεται και θελοντας να ειναι σχετικα futureproof το συστημα σου, η επιλογη τετραπυρινου μοντελου ειναι η καλυτερη. Ζυγισε καλα το πορτοφολι σου Blitz και δες τι πραγματικα χρειαζεσε. Η επιλογη ειναι ευκολη μετα.

Δημοσ.
Εγω αυτη τη στιγμη θα προτεινα τον Phenom μιας και ο I7 παει στα σκουπιδια οπως αλλωστε μας εχει συνηθισει η Intel. Ο Core duo ειναι καλη φαση για να κρατησει το λογαριασμο χαμηλα αλλα αναλογα με τη χρηση που θα γινεται και θελοντας να ειναι σχετικα futureproof το συστημα σου, η επιλογη τετραπυρινου μοντελου ειναι η καλυτερη. Ζυγισε καλα το πορτοφολι σου Blitz και δες τι πραγματικα χρειαζεσε. Η επιλογη ειναι ευκολη μετα.

Tι εννοεις παει στα σκουπιδια; οι i9 σε s1366 θα βγουνε. Ελεος ρε παιδια με αυτο το θεμα. Ανακοινωσε 2ο σοκετ για πιο χαμηλων επιδωσεων μοντελα και το s1366 το βγαλατε πεθαμενο. Οι επομενοι i7 μια χαρα θα το υποστηριζουν. Oi phenom ειναι πολυ κατωτερα μηχανηματα στην ιδια τιμη με τον 920 σχεδον. Τα 30 ευρω σε μηχανημα 750+ ευρω ειναι αμελιταια διαφορα. Ποτε εβγαλε η ιντελ επεξεργαστες που ηταν για πεταμα; και μην πειτε τα 2 σοκετ P4 γιατι εχω και 3αρι σε 775 αλλα και σε 478 και ειναι ακριβως ιδιοι σε επιδοσεις... Απο τη στιγμη που σου ανακοινωνουν για 2010 CPUs s1366 ποιο ειναι το προβλημα;

Δημοσ.

Καλα τα λεει ο euklidis.

Αν οντως η διαφορα στην τιμη ειναι μονο 40 ευρω ο i7 ειναι παρα πολυ καλυτερος απο τον phenom, αλλα εχω τις αμφιβολιες μου οτι η διαφορα στην τιμη ειναι τοσο μικρη.

Νομιζω οτι μπορει να στηθει συστημα phenom με πολυ λιγοτερα χρηματα.

επεισης euklidi πως μπορει να παιζει ρολο στις επιδοσεις μια ακριβη μητρικη? Για overclocking μιλας?

Δημοσ.
Καλα τα λεει ο euklidis.

Αν οντως η διαφορα στην τιμη ειναι μονο 40 ευρω ο i7 ειναι παρα πολυ καλυτερος απο τον phenom, αλλα εχω τις αμφιβολιες μου οτι η διαφορα στην τιμη ειναι τοσο μικρη.

Νομιζω οτι μπορει να στηθει συστημα phenom με πολυ λιγοτερα χρηματα.

επεισης euklidi πως μπορει να παιζει ρολο στις επιδοσεις μια ακριβη μητρικη? Για overclocking μιλας?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526799

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523708

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523701

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1287737&SOCKET=s1366&category=69977721&catalog=20

Ποια απο αυτες ειναι ασχημη; και 245 ο 920 tray. Ουτως η αλλως θα μπει αλλη ψυκτρα...

Το μονο αρνητικο ειναι οτι εχουν 3 σλοτ για μνημες και οχι 6. Αλλα και εμενα που εχει 6 τα 3 ειανι αχρησιμοποιητα. Περνεις ενα κιτ 3Χ2Gb ddr3 1600 και εισαι αρχοντας. Βγαλε αν θες την gigabyte εξω γιατι δεν υποστηριζει tripple channel.

Δημοσ.

ελεοσ ρε φιλε μαθε τουσ νομουσ τησ αγορασ

αν κατι ειναι ακριβο δεν το αγοραζεισ και μαλιστα απο την συγκερκιμενη εταιρια που αν ο cpu κανει 1000 και δεν τον αγορασει κανεισ τοτε θα πεσει πολυ πιο χαμηλα και η εταιρια θα πρεσεχει περισοτερο πωσ θα φερεται και δεν θα κλεβει.

τωρα την αποψη μου την ειπα πανω στο θεμα

με τον i7 φτιαχνει ενα pc που ουσιαστικα δεν χρειαζεται σε κανενα προσ το παρον και σιγουρα δεν θα χρειαζεται στα επομενα δυο χρονια

τελοσ παντων η διαφορα δεν ειναι μεγαλη αλλα εχω μεγαλυτερη εμπιστοσυνη στον amd παρα στον i7

Δημοσ.
ελεοσ ρε φιλε μαθε τουσ νομουσ τησ αγορασ

αν κατι ειναι ακριβο δεν το αγοραζεισ και μαλιστα απο την συγκερκιμενη εταιρια που αν ο cpu κανει 1000 και δεν τον αγορασει κανεισ τοτε θα πεσει πολυ πιο χαμηλα και η εταιρια θα πρεσεχει περισοτερο πωσ θα φερεται και δεν θα κλεβει.

τωρα την αποψη μου την ειπα πανω στο θεμα

με τον i7 φτιαχνει ενα pc που ουσιαστικα δεν χρειαζεται σε κανενα προσ το παρον και σιγουρα δεν θα χρειαζεται στα επομενα δυο χρονια

τελοσ παντων η διαφορα δεν ειναι μεγαλη αλλα εχω μεγαλυτερη εμπιστοσυνη στον amd παρα στον i7

Kαι ελεος με τα 1000 ευρω. Ακομα δεν εχουν βγει specs για τον επεξεργαστη βγαλαμε και τιμοι ολοι οι ειδιμονες... Μιλαμε για 30-50 ευρω διαφορα... Γιατι να μην παρει καποιος το καλυτερο; Επειδη οσοι δεν το καναν και πηραν phenom ΙΙ θελουν να δικαιολογησουν την πατατα που καναν; Την διαφημηση με το RX-8 και το Zastava μου θυμιζεις. Που του λεει οτι κανουν ιδια τιμη και ο τυπος δεν ξερει τι να διαλεξει και λεει οτι πρεπει να το συζητησει με την γυναικα του. Kαι με το Zastava κανεις την δουλεια σου αλλα κανεναν δεν τον χαλαει το RX8.

Ειπες οτι:

Ε δεν πειραζει... με 40 ευρω παραπανω θα εχει ενα pc που θα του κρατησει 2 χρονια περισσοτερο :P

Και οσων αφορα το τι ειναι ακριβο....

Ο 955 ειναι ακριβος γιατι με 224 ευρω δινει κατι πολυ κατοτερο του 920 που κανει 245 ευρω. Τα 20 ευρω διαφορα δεν δικαιολογουν ουτε την ελειψη τριπλ τσανελ, ουτε την ελλειψη ΗΤ. Ουτε την ελειψη επιδοσεων.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:04 ----------

Εκει που θα γελαω θα ειναι οταν η ΑΜD πει οτι κομμενο το ΑΜ2+ γιατι οι καινουριοι επεξεργαστες παιζουν μονο σε ΑΜ3 γιατι χρειαζονται τα εξτρα που προσφερει το 2ο. Οσοι πηγαν και πηραν ΑΜ2+ μητρικες για Phenom ΙΙ θα τραβανε τα μαλλια τους...

Δημοσ.

euklidis έχεις εξελιχθεί σε καλό trollάκι. Έχεις πάρει τον i7 "με 40Ε παραπάνω" (μόνο αυτά τα 40 μέτρησες, τα υπόλοιπα δεν πιάνονται) και χαίρεσαι μόνος σου...

Εντάξει, εμπεδώσαμε πως ο i7 περνάει μπροστά στα benchmarks (επειδή έχει τρικάναλη τηλεκατεύθυνση), πως έχεις κάνει κορυφαία value-for-money επιλογή κι έχεις φφφοβερό PC...

epenis.jpg

Υ.Γ. Τρομερή επένδυση η αγορά προσωπικού υπολογιστή, έτσι?

Δημοσ.

ρε παιδια ημαρτον καθεστε και αναλυετε το θεμαααααα

παρε τον i7 και καθαρισες :)

Δημοσ.

καλα οτι πεισ αλλα μονο που παλικαρι ζητησε την γνωμησ μασ

εσυ προσπαθεισ να επιβαλεισ την γνωμη σου

εγω ουτε PHENOM εχω ουτε I7

απλα του ειπα την γνωμη συμφωνα με αυτα που εχω δει και εχω διαβασει

αλλα εσυ γιατι σπαζεσαι ουτε ποσοστα να επερνεσ

Δημοσ.

καλα ρε φιλε δεν σας εβρισα :(

απλως αμα η διαφορα ειναι 40 Ε τοτε ανετα παει σε i7 που θα ειναι πολυ καλυτερο :)

Δημοσ.
euklidis έχεις εξελιχθεί σε καλό trollάκι. Έχεις πάρει τον i7 "με 40Ε παραπάνω" (μόνο αυτά τα 40 μέτρησες, τα υπόλοιπα δεν πιάνονται) και χαίρεσαι μόνος σου...

Εντάξει, εμπεδώσαμε πως ο i7 περνάει μπροστά στα benchmarks (επειδή έχει τρικάναλη τηλεκατεύθυνση), πως έχεις κάνει κορυφαία value-for-money επιλογή κι έχεις φφφοβερό PC...

epenis.jpg

Υ.Γ. Τρομερή επένδυση η αγορά προσωπικού υπολογιστή, έτσι?

Tι σχεση εχει το trolling ρε συ; Αλλα εδω βγαλαν τον τον Phenom II καλυτερο και σε επιδοσεις. Εγω δεν ειπα ποτε οτι εδωσα παραπανω μονο 40 ευρω. Ειχα λεφτα και εβγαλα το αχτι μου. αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορουσα να ριξω την τιμη. Απο την αλλη εσυ δεν εχεις κανενα απολυτος επιχειρημα. Λες οτι ειναι πολυ πιο ακριβοι οι ι7. Οκ, εξηγησε το μου. Εκτος αν στον 955 Black Edition πας και βαλεις μητρικη των 100 ευρω. Ε εαν μου πεις αυτο τοτε δεν τι να πω;

To θεμα ειναι οτι το παιδι θελει κατι πολυ καλο να τον βγαλει ανετα 3-5 χρονια. Του δινεις την καλυτερη λυση η κατι χειροτερο;

• Super Moderators
Δημοσ.
καλα οτι πεισ αλλα μονο που παλικαρι ζητησε την γνωμησ μασ

εσυ προσπαθεισ να επιβαλεισ την γνωμη σου

εγω ουτε PHENOM εχω ουτε I7

απλα του ειπα την γνωμη συμφωνα με αυτα που εχω δει και εχω διαβασει

αλλα εσυ γιατι σπαζεσαι ουτε ποσοστα να επερνεσ

πουλάω τελικό Σ, έλα πάρε πάρε...τσάμπα, μεταφερόμαστε...τιμές κόστους!

Δημοσ.
πουλάω τελικό Σ, έλα πάρε πάρε...τσάμπα, μεταφερόμαστε...τιμές κόστους!

ρε φιλε δεν το ειπα σε εσενα στο ευκλιδη το ειπα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...