Blitz Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Θέλω να φτιάξω νέο PCακι το οποίο θα κρατήσει 3-4 χρόνια , είμαι ανάμεσα σε 2 επεξεργαστές . Αυτόν : AMD PHENOM II X4 955 3.2GHZ QUAD-CORE BLACK BOX EDITION ( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559961 ) και αυτόν INTEL CORE I7-920 2.66 GHZ LGA1366 - BOX ( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558269 ) . Από την μία έχω ακούσει-διαβάσει τα καλύτερα για τους i7 αλλά ένα μηχάνημα με βάση amd θα μου βγεί φθηνότερο πιστεύω...
irahara Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Εκτός και αν έχεις την δυνατότητα να περιμένεις 2-3 μήνες για να δεις τι θα γίνει με τους καινούργιους επεξεργαστές της Intel (και τι θα γίνει με τους i7) η επιλογή για τώρα κατά την άποψη μου είναι AMD.
StavrosD Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Στην κορυφή είναι οι i7 με διαφορά, η οποία έχει δυσανάλογο αντίκτυπο στην τιμή. Αν ψάχνεις τις τέλειες επιδόσεις πας σε i7. Αν ψάχνεις για σχεδόν τέλειες επιδόσεις με 200-300 ευρώ κάτω, πας σε Phenom II. Μια καλή μητρική για i7 κάνει όσο μια μητρική Phenom II+CPU. Οι τιμές στις μνήμες ανά GB είναι οι ίδιες, αλλά σε i7 ξεκκινάνε από 6GB λόγω triple channel (3GB θεωρητικά, αλλά είναι πολύ λίγα για δυνατό μηχάνημα), ενώ στον Phenom II ξεκκινάς από 4GB για να είσαι καλυμένος.
Blitz Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Και εγώ προς AMD μεριά τείνω , κυρίως λόγω απόδοσης-τιμής . Ένα σύστημα amd-ati με 4gb ram πιστεύω πως θα αντέξει κάμποσα χρόνια
caution Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 ...ελπίζω βέβαια να μην εξαντλήσεις το budget σε τερατοcpu εις βάρος άλλων components
nikos_alfa Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 κατα την γνωμη μου πρεπει να παρεις amd ειναι πολυ ανωτερος και δεν εχει να κανει μονο με την τιμη. εγω εφτιαξα pc πριν 2 χρονια και αυτην την στιγμη ειναι ακομα top και δεν μου εχει ζητισει τιποτα ακομα.
StavrosD Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 κατα την γνωμη μου πρεπει να παρεις amd ειναι πολυ ανωτερος και δεν εχει να κανει μονο με την τιμη.εγω εφτιαξα pc πριν 2 χρονια και αυτην την στιγμη ειναι ακομα top και δεν μου εχει ζητισει τιποτα ακομα. Έχω έναν Athlon 64 X2 3800+ @ 5100+ Επεξεργαστής 5 ετών και μου βγάζει ακόμα δουλειά, παίζει Full HD, και γενικά κάνει ότι θέλω (δεν παίζω παιχνίδια). Τώρα τελευταία με το Visual Studio 2010 ζορίστηκε και μάλλον θα πάω για αναβάθμιση.
euklidis Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Mαλλον δεν εχετε κατσει σε i7 για να δειτε την διαφορα. Και τι advantage δινει το tripple channel. Γενικα o i7 920 που ειναι ο πιο μικρος αυτη τη στιγμη, παταει κατω ολους τους phenom ΙΙ για πλακα. Και η διαφορα δεν ειναι 200-300 ευρω. Αν θες μητρικη της προκοπης για phenom ενα 160αρι το θες. Ενω για i7 θες ενα 170αρι. Οταν ο Phenom II 955 κανει 225 ευρω και ο 920 κανει 245 τοτε με 30 ευρω παραπανω περνεις i7 και ειναι κλασεις ανωτερο συστημα απο αυτο που θα εκανες με τον phenom. Τωρα αν μιλαμε για μητρικες των 100 ευρω τοτε κατσε με Phenom αλλα μην περιμενεις τρελες επιδοσεις...Ειδικα αν πας για τον 955. Με 540 ευρω σου βγαινει ανετα μητρικη, επεξεργαστης i7 και μνημες. Τσιμπας ενα καλο full tower και μια ψυκτρα και εισαι αψογος. Απο εκει και περα βαζεις πανω οτι αλλο θες...
BaNcU Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Ρε Euklidis κατέβα λίγο από τα σύννεφα ... Ο i7 είναι "καλός" μόνο σε κάποιους που θα έχουν 24/7 ανοιχτό το πισί τους και θα κάνουν Video Encoding/Processing συνεχώς.... Τώρα άμα θεωρείς ότι ο μέσος χρήστης δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του με έναν 720/905/955 και να του κρατήσει κιόλας γιατί όταν θα μπορείς να πάρεις AMD ανώτερο του 920 ( βλ. τους χρόνου ) τότε θα καταλάβεις . Άσε μην μιλάμε για θερμοκρασίες .
euklidis Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Ρε Euklidis κατέβα λίγο από τα σύννεφα ... Ο i7 είναι "καλός" μόνο σε κάποιους που θα έχουν 24/7 ανοιχτό το πισί τους και θα κάνουν Video Encoding/Processing συνεχώς.... Τώρα άμα θεωρείς ότι ο μέσος χρήστης δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του με έναν 720/905/955 και να του κρατήσει κιόλας γιατί όταν θα μπορείς να πάρεις AMD ανώτερο του 920 ( βλ. τους χρόνου ) τότε θα καταλάβεις . Άσε μην μιλάμε για θερμοκρασίες . Δηλαδη λες στο παιδι να μην δοσει 540 ευρω και να δωσει 510 για να παρει κατι πολυ κατωτερο με αποδωσεις 30% χαμξλοτερες; Σοβαρεψου ρε συ. Οταν καποιος ειναι να σκασει λεφτα, αφηνουμε τους fanboyσμους. Οταν τα βαζουμε απο την τσεπη μας κανουμε οτι θελουμε. Αλλα οταν κανουμε προτασεις με τα λεφτα αλλων καλο θα ηταν να ειμαστε πιο προσεκτικοι... Και με C2D κανει τη δουλεια του, γιατι δεν του τον προτεινουμε; Τι παει να πει οτι μια χαρα κανει τη δουλεια του και με phenom; Εδω ψαχνει το παιδι το καλυτερο value for money. Θερμοκρασιες μιας και το ανεφερες... Με τον επεξεργαστη μου στα 4 εχω 83 βαθμους σε full load με OCCT linpack. Με everest ταβανι εχω στους 71-72. Κατι ελεγες.... εχω και τα διαγραμματα αν δεν με πιστευεις... Απο εκει και περα... τριπλ τσανελ εχεις με phenom; ΟΧΙ γρηγοροτερο επεξεργαστη; Ουτε... Τοτε γιατι να το παρεις οταν σχεδον στην ιδια τιμη εχεις ενα συστημα με 40% καλυτερη αποδοση...;
BaNcU Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Σοβαρά τα πιστεύεις αυτά που λές ; Εγώ ξέρω ότι άμα πάρει έναν 920 του χρόνου που εγώ και καλά fanboy της AMD θα πάρω έναν νέο επεξεργαστή που θα τρώει τον 920 σε αντίθεση με εσένα που θα πρέπει να δώσεις 1000 ευρώ... Επίσης όπως είπα ο i7 είναι για ακραίες καταστάσεις, όχι για mainstream καταστάσεις . Ένας AMD 710 των 98 ευρώ έχει σχεδόν ίδιες επιδόσεις σε "χαλαρές" δουλειές, όπου ένας 920 έχει 0.1 s πιο γρήγορη αποκρισιμότητα. Τώρα άμα είσαι τόσο τελειομανής και σε ενδιαφέρει αυτό το δευτερόλεπτο, no comment . Και μην ξεχνάς δεν έχουν όλοι λεφτά να ξοδεύουν σε ψύξεις ώστε να έχουν 85 βαθμούς ....
euklidis Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Eνας AMD Χ3 εχει ιδιες επιδοσεις με εναν 920. Ουτε ο phenom II X4 955 δεν τον χτυπαει τον 920. Ο 710 ειναι τοσο πισω που ουτε με κυαλια δεν βλεπει τον 920. Το οτι εκανες εσυ το λαθος και πηρες phenom δεν σημαινει οτι αν κανουν και οι αλλοι το ιδιο λαθος θα σταματησει να ειναι λαθος... Ακομα και ο Q8300 clockarισμενος στα 3Ghz απο τα 2.5 που ειναι μαμα παταει τον 940. Ελεος... Αν διαβασεις το αρχικο ποστ ειναι αναμεσα σε phenom ΙΙ 955 και i7 920. Οχι για κατι μικροτερο. Αναμεσα σε αυτους τους 2 οι διαφορα τιμης ειναι πολυ μικρη για να μην παρει τουν i7. Καλο θα ηταν να διαβαζεις το αρχικο ποστ πριν ξεκινησεις την διαφημηση στους Phenom. Και εγω εχω κολλημα με Asus αλλα σε φιλο εδω μεσα προτεινα gigabyte. Τα κολληματα τα κραταμε για τον εαυτο μας Ηξερα οτι με τα λιγοτερα χρηματα επαιρνα κατι στα ιδια επιπεδα (20-30 ευρω λιγοτερα) αλλα ξερω το bios της αsus και θελω το express gate. Οποτε τα εσκασα. Στον φιλο που δεν ηθελε express gate του ειπα να παει σε Gigabyte. Στην περιπτωση μας. Ναι και ο 955 θα τον βγαλει 3-4 χρονια μια χαρα. Αλλα αν με 30-40 ευρω παραπανω φτιανχει 920 γιατι να μην το κανει;30% πιο αποδοτικος ειναι ο 920. Δεν ειναι μικρη διαφορα... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:51 ---------- Και μην ξεχνάς δεν έχουν όλοι λεφτά να ξοδεύουν σε ψύξεις ώστε να έχουν 85 βαθμούς .... Ο 955 χωρις OC ανεβαζει 62-65 βαθμους σε full load με την V8, εμενα με την V8 και το HAF932 ανεβαζε 59-60. εδωσα 50 ευρω για ψυκτρα και 123 για κουτι πoυ το κουτι θα μου κρατησει 10ετια τουλαχιστον... Περνει τα παντα μεσα και εχει την καλυτερη ροη αερα στην αγορα... Ενα καλο κουτι ειναι η καλυτερη επενδυση που μπορεις να κανεις. Σε βγαζει πολλαααααα χρονια...
euklidis Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Kαι γιατι μου αρεσει να μιλαω με αποδειξεις... Να τι λενε και τα benchmark... Οριστε ο 710 σου και σε συγκριση με 920 χωρις OC. Στην συγκριση βαζω τον phenon II 955 και τον QX9770
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 κατα την γνωμη μου πρεπει να παρεις amd ειναι πολυ ανωτερος και δεν εχει να κανει μονο με την τιμη. ahem, wat?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.