Προς το περιεχόμενο

Αγορά compact φωτογραφικής μηχανής (150-200 ευρό περίπου)

farsaliotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά και χαρά σας Insomniacs,

Όπως καταλαβαίνετε από τον τίτλο θέλω να αγοράσω μια μηχανούλα να κάνω την δουλειά μου.

Επειδή δεν σκαμπάζω και πολλά από φωτογραφία θα ήθελα τα φώτα σας. Η τελευταία φωτογραφική μηχανή που είχα ήταν μια Kodak πριν 6 χρόνια η οποία μου είχε βγεί μούφα (είχε πολύ θόρυβο η φωτογραφία) μπροστά σε μια Sony Carl-Zeis που είχε ένα φιλαράκι μου και δεν θα ήθελα να την ξαναπατήσω.

Οπότε ψάχνω μια μηχανή η οποία να τραβάει καθαρές φωτογραφίες, να έχει καλό φακό και να μπορώ να τραβήξω και μια αξιοπρεπή φωτογραφία με λίγο φωτισμό χωρίς φλας.

Αν έχει και ρύθμιση για τον χρόνο κλείστρου ακόμα καλύτερα (μου άρεσε που έπαιζα με φωτιές το βράδυ και άφηνα ανοιχτό το κλείστρο).

Αυτά θέλω να έχει βασικά η μηχανή αλλά επειδή όπως είπαμε είμαι λίγο άσχετος επί του θέματος υπάρχει και η περίπτωση να μην ξέρω τι ακριβώς θέλω οπότε διορθώστε με ελεύθερα.

Περιμένω προτάσεις

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά και χαρά σας Insomniacs,

Όπως καταλαβαίνετε από τον τίτλο θέλω να αγοράσω μια μηχανούλα να κάνω την δουλειά μου.

Επειδή δεν σκαμπάζω και πολλά από φωτογραφία θα ήθελα τα φώτα σας. Η τελευταία φωτογραφική μηχανή που είχα ήταν μια Kodak πριν 6 χρόνια η οποία μου είχε βγεί μούφα (είχε πολύ θόρυβο η φωτογραφία) μπροστά σε μια Sony Carl-Zeis που είχε ένα φιλαράκι μου και δεν θα ήθελα να την ξαναπατήσω.

Οπότε ψάχνω μια μηχανή η οποία να τραβάει καθαρές φωτογραφίες, να έχει καλό φακό και να μπορώ να τραβήξω και μια αξιοπρεπή φωτογραφία με λίγο φωτισμό χωρίς φλας.

Αν έχει και ρύθμιση για τον χρόνο κλείστρου ακόμα καλύτερα (μου άρεσε που έπαιζα με φωτιές το βράδυ και άφηνα ανοιχτό το κλείστρο).

Αυτά θέλω να έχει βασικά η μηχανή αλλά επειδή όπως είπαμε είμαι λίγο άσχετος επί του θέματος υπάρχει και η περίπτωση να μην ξέρω τι ακριβώς θέλω οπότε διορθώστε με ελεύθερα.

Περιμένω προτάσεις

Ευχαριστώ

Κοιτα προς canon ixus. Απο compact δεν ξερω να σου πω ακριβως μοντελο καθως εδω και καιρο ασχολουμαι μονο με dslr. Απο οτι διαβαζω σε περιοδικα παντως οι canon πανε παρα πολυ καλα και πολυ καλα λογια ακουγονται και για fujifilm.

http://www.dpreview.com/

Εδω θα βρεις samples απο τις περισσοτερες φωτογραφικες, οπως επισης και σχολια. Ριξε μια ματια και δες εσενα ποια σου αρεσει περισσοτερο ;)

Ευχαριστώ ψηλέ

Για να δούμε τι δούμε και από εκεί.

Ειναι οτι πιο αξιοπιστο σχετικα με φωτογραφια... Διαβασα προχτες στο pc mag οτι η καινουρια sony A700 ειναι η καλυτερη φωτογραφικη. κτλ κτλ κτλ. Ειδα samples και απογοητευτηκα. Το εν λογω site δεν λαδωνεται για να κανει διαφημιση με τα αρθρα του ;)

Canon Ixus θα έλεγα και εγώ με διαφορά από τις άλλες. Έχουν πολύ καλούς φακούς (σε όλες τις κατηγορίες) και πολλές ευκολίες στο μενού τους.

Προσωπικά, είχα μια compact Canon )Powershot S60)που έβγαζε άριστες φωτογραφίες και την αντικατέστησα με DSLR Canon (μόνο..!). Φίλος μου που έχει την Ixus 80IS είναι υπερ-ευχαριστημένος και τον δικαιολογώ από τις φώτο που είδα.

Τέλος, εάν θέλεις μια επιπλέον άποψη από άτομα του χώρου, μπορείς να μπείς στο DPGR (Ελληνικό Forum σχετικά με την φωτογραφία) και να ρωτήσεις εκεί.

Ελπίζω να βοήθησα!

Canon Ixus θα έλεγα και εγώ με διαφορά από τις άλλες. Έχουν πολύ καλούς φακούς (σε όλες τις κατηγορίες) και πολλές ευκολίες στο μενού τους.

Προσωπικά, είχα μια compact Canon )Powershot S60)που έβγαζε άριστες φωτογραφίες και την αντικατέστησα με DSLR Canon (μόνο..!). Φίλος μου που έχει την Ixus 80IS είναι υπερ-ευχαριστημένος και τον δικαιολογώ από τις φώτο που είδα.

Τέλος, εάν θέλεις μια επιπλέον άποψη από άτομα του χώρου, μπορείς να μπείς στο DPGR (Ελληνικό Forum σχετικά με την φωτογραφία) και να ρωτήσεις εκεί.

Ελπίζω να βοήθησα!

Δεν το προτεινω το dpgr :P (εχω φαει ban εκει λογο διαμαχης στην κριτικη φωτογραφιας :P ) Mου βγαλαν αχριστη φωτογραφια δημοσιευμενη σε περιοδικα και βιβλια φωτογραφιας εξωτερικου, χαχαχαχα)

Τσέκαρα την ixus95 αλλά δεν μπορώ να πω ότι ήταν εύχαριστα τα σχόλια και μπερδεύτηκα πάλι.

Αλλά τώρα που μου δώσατε και το forum με τους ειδικούς θα πάω και από εκεί μια βόλτα να με συμβουλέψουν.

Ευχαριστώ πολύ παίδες!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:32 ----------

Δηλαδή ανάμεσα στην Sony DSC-w220 και την Ixus95 λέτε Ιxus δαγκωτό;

Να το επιχειρήσω;

Δεν το προτεινω το dpgr :P (εχω φαει ban εκει λογο διαμαχης στην κριτικη φωτογραφιας :P ) Mου βγαλαν αχριστη φωτογραφια δημοσιευμενη σε περιοδικα και βιβλια φωτογραφιας εξωτερικου, χαχαχαχα)

Καλα η αληθεια ειναι οτι την εχουν δει καπως σε αυτο το forum, προσπαθουν να σου επιβαλουν την γνωμη τους 9 στις 10 φορες...

+1 για την canon που σου προτειναν τα παιδια, εγω ειχα ξεκινησει με την powershot s5 που ημουν υπερ-ευχαριστημενος και τωρα ειμαι σε dslr παλι απο canon.

Καλα η αληθεια ειναι οτι την εχουν δει καπως σε αυτο το forum, προσπαθουν να σου επιβαλουν την γνωμη τους 9 στις 10 φορες...

+1 για την canon που σου προτειναν τα παιδια, εγω ειχα ξεκινησει με την powershot s5 που ημουν υπερ-ευχαριστημενος και τωρα ειμαι σε dslr παλι απο canon.

Προτείνω κι εγώ να κινηθείς προς Canon αλλά και προς Olympus!

+1 για canon , αλλα για powershot σειρα.

Η powershot σειρα σε σχεση με τις ixus(ή τις αντιστοιχες λεπτες αλλων εταιριων) δεν ειναι τοσο λεπτες, αλλα εχουν καλυτερο και πιο φωτεινο φακο, μεγαλυτερο ζουμ, καλυτερο κρατημα για να τις πιανεις πιο σταθερα κ να μην βγαινουν κουνημενες οι φωτο , δυνατοτερο flash, full manual ρυθμισεις, κανονικες μπαταριες AA που τις βρισκεις παντου και ετσι δεν ξεμενεις στις διακοπες απο μπαταρια κλπ.

Οτι πρεπει για εσενα!

Πχ διαλεξε:

Canon PowerShot A1000 IS @ 109 ευρω

Canon PowerShot A1100 IS @ 149 ευρω

Canon Powershot SX100 IS @ 160 ευρω

Canon PowerShot A2000 IS @ 160 ευρω

Canon PowerShot A2100 IS @ 206 ευρω

Canon PowerShot SX110 IS @ 212 ευρω

Ισως να απεφευγα τις A2000 και A2100 ,γιατι εχουν λιγοτερο φωτεινο φακο: f/3.2 αντι για f/2.7 και f/2.8 που εχουν οι υπολοιπες.

Ο πιο φωτεινος φακος (δηλαδη χαμηλοτερο f) σε βοηθαει στις σκοτεινες ληψεις χωρις flash. Σε αυτο φυσικα θα σε βοηθαει πολυ και ο οπτικος σταθεροποιητης εικονας- image stabilization ,IS- και φυσικα οι manual ρυθμισεις οπου θα μπορεις να ανεβαζεις iso και να αυξανεις το χρονο εκθεσης/ταχυτητα κλειστρου.

Κοιτα λοιπον κυριως τις SX100 IS, SX110 IS ή αν θελεις κατι οικονομικο την A1000 IS.

Μια χαρα ευχαριστημενος θα μεινεις(εκτος αν δεν σου αρκει το x4 ζουμ) δινοντας μονο 109 ευρω!

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ σ ολους σας..!

ειναι η πρωτη μου επαφη με το φορουμ και σας ευχαριστώ που υπαρχεται... ειναι πολυ χρησιμο τελικα να εχεις καποιους που μπορεις να απευθυνθείς οταν εχεις ανάγκη. ( εστειλα και αλλου αυτο το μηνυμα λογω επειγουσας απάντησης)

λοιπον... Εφ όσον μου έκλεψαν την sony v3 απο την οποια και ημουν αρκετα ευχαριστημένος... προχωρω στην αγορα μιας νεας compact που μετα απο συγκριτικη έρευνα κατεληξα και εγω να ειναι η canon sx1.... η οποία ειναι φουλ ... πιο πλήρη δεν βρηκα!

μετα που διαβασα τις αποψεις σας... ξαναμπαινω σε σκεψη τελικα τι πρεπει να κανω...

θελω μαι λύση που να με δινει κρυστάλινες φωτογραφιες... οπως αυτες που βλεπω σε περιοδικα... αλλα θα ηθελα compact για να αποφυγω τσιντσιρ μιντσιρ (επιτρεψτε μου τον ορο, τον συνηθιζε η συνχωρημενη γιαγια μου) αλλαζε φακους, κουβαλα βαρια πραγματα... εαν δεν το εβαζα αυτο στο μυαλο μου.. θα έπερνα την nikon d90 που μου προτινε ενας φιλος.. ετσι και αλλιως και στις δυο περιπτωσεις με 36 δοσεις θα αγορασω...! σας παρακαλώ βοηθήστε μου στην αποφαση γιατι νοιωθω να πνιγομαι..( ειμαι και ''ψειρας'' ) πρεπει να τελειωσω μ αυτο...! ειναι και επείγον γιατι τα μικρά περιμένουν φωτογραφηση στις διακοπες, την αλλη βδομάδα.

σας ειναι ευγνώμων για τον χρονο σας..

Τηλέμαχος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...