Προς το περιεχόμενο

Το pc μου κλεινει οταν ειναι να μπει στο λειτουργικο.

halvas0000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
το εκανα, αλλα και παλι το ιδιο προβλημα παρουσιαζεται

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:08 ----------

το λειτουργικο το ειχα βαλει απ το παλιο pc

Για να καταλαβουμε. Εβγαλες τον δισκο απο αλλο pc και το εβαλες σε καινουριο εντελος διαφορετικο; Ειναι λογικο να μην bootαρει. Θελει καθαρη εγκατασταση οταν αλλαζουμε ενα pc εντελως...

Δημοσ.
Για να καταλαβουμε. Εβγαλες τον δισκο απο αλλο pc και το εβαλες σε καινουριο εντελος διαφορετικο; Ειναι λογικο να μην bootαρει. Θελει καθαρη εγκατασταση οταν αλλαζουμε ενα pc εντελως...

μαλιστα αυτο 8α κανω

Δημοσ.
Αρχικά καταχωρημένο από jiannis_X

Για να καταλάβω , έβαλες τον παλιό σου δίσκο που είχες και είχε μέσα τα δύο λειτουργικά

Και αυτό να είχε κάνει (λογικά) τα win7 θα έπρεπε να φορτώνουν κανονικά.

Όχι ,γιατί πρώτη εγκατάσταση ήταν τα xp που εκεί εiχε περάσει και τους drivers της Motherboard , που είχε .

Δημοσ.
Όχι ,γιατί πρώτη εγκατάσταση ήταν τα xp που εκεί εiχε περάσει και τους drivers της Motherboard , που είχε .

Ναι, αλλά ξαναλέω τα windows7 δεν έχουν τέτοιο θέμα.

Δημοσ.
Ναι, αλλά ξαναλέω τα windows7 δεν έχουν τέτοιο θέμα.

Oταν αλλαζεις μητρικη, επεξεργαστη, μνημες, καρτα γραφικων ΚΑΙ καρτα δυκτιου, εχουν θεμα. Οταν δεν εχεις drivers για καρτα δυκτιου, δεν συνδεεσαι στο νετ για να κατεβασεις ολους τους αλλους drivers, οποτε εκει εχεις θεμα ;)

Δημοσ.
Oταν αλλαζεις μητρικη, επεξεργαστη, μνημες, καρτα γραφικων ΚΑΙ καρτα δυκτιου, εχουν θεμα. Οταν δεν εχεις drivers για καρτα δυκτιου, δεν συνδεεσαι στο νετ για να κατεβασεις ολους τους αλλους drivers, οποτε εκει εχεις θεμα ;)

Dude, κάπου σε χάνω.

Πότε να συνδεθεί στο internet, κατά την διαδικασία του boot;

:rolleyes:

Δεν αμφιβάλλω πως μετά απο καθαρή εγκατάσταση υπάρχει περίπτωση να παίξει κανονικά, αυτό που λέω είναι πως υποτίθεται (βάση λογικής) πως τα vista και τα win7 δεν έχουν driver conflict όταν αλλάζεις οποιοδήποτε hardware.

Δημοσ.
Dude, κάπου σε χάνω.

Πότε να συνδεθεί στο internet, κατά την διαδικασία του boot;

:rolleyes:

Δεν αμφιβάλλω πως μετά απο καθαρή εγκατάσταση υπάρχει περίπτωση να παίξει κανονικά, αυτό που λέω είναι πως υποτίθεται (βάση λογικής) πως τα vista και τα win7 δεν έχουν driver conflict όταν αλλάζεις οποιοδήποτε hardware.

Κατα το boot το μηχανημα περνει ΙP, οταν λειπουν drivers πριν μπει στα windows εαν εχει ip κατεβαζει τα βασικα για να μπει στο λειτουργικο και τα υπολοιπα αφου μπει. Γενικα τους drivers δεν τους εχει στο πυρηνα οπως το λινουξ αλλα τους κατεβαζει απο τους σερβερ τους. Οταν δεν υπαρχει driver για τα πολυ βασικα τοτε τρως BSOD και restart. (Για ολα αυτα δεν βαζω και το χερι μου στη φωτια καθως οταν ειχα και εγω θεμα καπου τα ειχα διαβασει, χωρις να θυμαμαι που ομως)

Το ιδιο επαθα και εγω οταν αλλαξα μητρικη, επεξεργαστη, μνημες, καρτα γραφικων. Ενω στο λινουξ επαιξα κανονικα, σε windows 7 επρεπε να κανω παλι εγκατασταση.

Δημοσ.

ρε παιδια τωρα ετσι οπως ημουνα στο bios ξαφνικα κολησε το pc και τωρα δεν ανοιγει η οθονη, ελεος... θα προσπαθησω να κανω ενα reset.

Edit: παλι καλα διορθωθηκε, προχωραω με την εγατασταση των windows μολις μπουν σε usb, μπορει να κανει πολη ωρα...

Δημοσ.

halvas0000 αν σου κολλάει όταν είσαι και στο bios, θέλει ψάξιμο η δουλειά.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Από όσο ξέρω στα Windows, ανίχνευση νέων συσκευών κατά την διαδικασία των αρχικών σταδίων της εκκίνησης δεν γίνετε (ή δεν γίνετε σωστά). Έτσι όταν αλλάζεις μητρική το σύστημα πάει να βρει μία συσκευή με διεύθυνση 0χ0abffd8879 ή φορτώνει τον τάδε driver για το τάδε chip set που πλέον δεν υπάρχει. Εκεί κάπου γίνετε χαμός και πετιέται η blue screen. Για να γίνει εκ νέου αναζήτηση συσκευών πρέπει να κάνει νέα εγκατάσταση ή repair της υπάρχουσας.

Στο Linux είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Εκεί υπάρχει ανίχνευση συσκευών κατά τα πρώτα στάδια του boot. Για παράδειγμα εγώ έβγαλα τον δίσκο μου τον πήγα σε υπολογιστή με εντελώς άσχετο hardware και έκανε boot μια χαρά.

Δημοσ.
Κατα το boot το μηχανημα περνει ΙP, οταν λειπουν drivers πριν μπει στα windows εαν εχει ip κατεβαζει τα βασικα για να μπει στο λειτουργικο και τα υπολοιπα αφου μπει. Γενικα τους drivers δεν τους εχει στο πυρηνα οπως το λινουξ αλλα τους κατεβαζει απο τους σερβερ τους. Οταν δεν υπαρχει driver για τα πολυ βασικα τοτε τρως BSOD και restart. (Για ολα αυτα δεν βαζω και το χερι μου στη φωτια καθως οταν ειχα και εγω θεμα καπου τα ειχα διαβασει, χωρις να θυμαμαι που ομως)

Το ιδιο επαθα και εγω οταν αλλαξα μητρικη, επεξεργαστη, μνημες, καρτα γραφικων. Ενω στο λινουξ επαιξα κανονικα, σε windows 7 επρεπε να κανω παλι εγκατασταση.

Χμ. Από όσο θυμάμαι, τα win7 έχουν ενσωματωμένο ένα huge driverpack, ακόμα και αν συμβαίνει αυτό που περιγράφεις μου φαίνεται απίθανο να μην υπάρχει ήδη ο driver για τις realtek κάρτες δικτύου.

Παλιότερα πάντως, σε μετάβαση από P35 --> Nforce780i τα Vista φόρτωσαν κανονικά σε εμένα.

Δημοσ.

Πρoς το παρoν ολα καλα πανε. Τωρα μου εγκαταστει τα αρχεια

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:09 ----------

Σας ευχαριστω παρα πολυ! για την βοηθεια σας, μετα απο φορματ το pc δουλευει!

Δημοσ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις με αλλαγή μητρικής αν δε γίνει καθαρή εγκατάσταση δε μπορείς να πεις αν είναι software ή hardware.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...