Προς το περιεχόμενο

εγκεφαλος:χρηση πανω απο 7%,ειναι εφικτο?

eu@

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως όλοι γνωρίζετε ο ανθρώπινος εγκέφαλος χρησιμοποιείται κατά ενα ποσοστό (7-8% νομίζω.) Κατα πόσο θεωρείτε δυνατό πως κάποιοι άνθρωποι μπορούν να ξεπεράσουν αυτό το ποσοστό και τι ιδιότητες αποκτούν, αν έχετε συναντήσει τέτοια άτομα, αν εσείς έχετε πιάσει τον εαυτό σας να "μαντεύει" κάτι πριν καν ο άλλος το εκφράσει, ή απλά να σκέφτεστε πιο "φωναχτά" απ όσο νομίζετε..

Θεωρίες, παραδείγματα, ιδέες ή ακόμα και εμπειρίες σας, μοιραστείτε τις μαζί μας άφοβα εδω! :-)

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Είναι μύθος, είναι μύθος, το δασύτριχό μου στήθος.

Αν δε χρησιμοποιούσαμε ένα μέρος μας, δεν είναι λογικό ότι αυτό θα εξαφανιζόταν κατά την εξέλιξη για οικονομία στην ενέργεια που χρειαζόμαστε για να το συντηρήσουμε;

Δημοσ.
Όπως όλοι γνωρίζετε ο ανθρώπινος εγκέφαλος χρησιμοποιείται κατά ενα ποσοστό (7-8% νομίζω.) Κατα πόσο θεωρείτε δυνατό πως κάποιοι άνθρωποι μπορούν να ξεπεράσουν αυτό το ποσοστό και τι ιδιότητες αποκτούν, αν έχετε συναντήσει τέτοια άτομα, αν εσείς έχετε πιάσει τον εαυτό σας να "μαντεύει" κάτι πριν καν ο άλλος το εκφράσει, ή απλά να σκέφτεστε πιο "φωναχτά" απ όσο νομίζετε..

Θεωρίες, παραδείγματα, ιδέες ή ακόμα και εμπειρίες σας, μοιραστείτε τις μαζί μας άφοβα εδω! :-)

Δεν ειναι απόλυτα ακριβές το οτι χρησιμοποιούμε το 10% του εγκεφάλου μας. Ή τουλάχιστον δεν εχει αποδειχθεί. (Ειναι στο φάσμα του μύθου)

Σε στιγμές αδράνειας μπορει να χρησιμοποιούμε το 10%. Αλλα κατα την διάρκεια της ημέρας, κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν, οτι χρησιμοποιούμε το 100%. Μιας και οι περιοχές του εγκεφάλου μας, χρησιμεύουν για διαφορετικές ενέργειες.:-)

εντιτ: Με πρόλαβε ο Τεο :-(

Δημοσ.

Ξέρω άτομα που παρ'ότι τους θεωρώ ανεγκέφαλους, ώρες ώρες με εκπλήσουν με την εγκεφαλική τους λειτουργία.

Τις στιγμές εκείνες πιστεύω πως αγγίζουν το 110% των δυνατοτήτων τους. Θα τους ρωτήσω πως το κάνουν και θα σου πω.

Δημοσ.
Ξέρω άτομα που παρ'ότι τους θεωρώ ανεγκέφαλους, ώρες ώρες με εκπλήσουν με την εγκεφαλική τους λειτουργία.

Τις στιγμές εκείνες πιστεύω πως αγγίζουν το 110% των δυνατοτήτων τους. Θα τους ρωτήσω πως το κάνουν και θα σου πω.

Ας συμπεριλάβουμε στα προπειραματικά δεδομένα το ενδεχόμενο να έχεις κάνει εσύ κακή εκτίμηση των νοητικών τους δυνατοτήτων.

Δημοσ.

Δεν έχω διαβάσει τίποτα για το θέμα, αλλά θα σας πω το μακρύ και το κοντό μου όπως αντιλαμβάνομαι τις εγκεφαλικές μου διαδικασίες.

Λοιπόν, πιστεύω πως κάποιος θα έχει κατηγοριοποιήσει τις διαδικασίες του εγκεφάλου σε κάποιες κατηγορίες σαν μνήμη, οξύνοια, αφομοίωση, αισθήσεις, ένστικτα, συνδιαστικότητα. Πιστεύω πως όλα αυτά είναι πεπερασμένα. Το βλέπω πια με τον εαυτό μου, μέχρι τα 22 μπορούσα να αποστηθίσω, όχι φωτογραφικά, οτιδήποτε με μία προσεχτική ανάγνωση, πχ πρώτο Σεπτέμβριο πέρασα 8 θεωρίες. Αυτή η ικανότητα μου άρχισε να φθίνει μετά τα 22, αλλά άρχισα να αφομοιώνω ευκολότερα τη γνώση. Πια αισθάνομαι πως δεν μπορώ να αποστηθίσω 4 μαθήματα και να κατέβω να δώσω πανελλήνιες, αλλά είμαι σίγουρος πως αν κατέβω στις πανελλήνιες θα γράψω καλύτερα απ' ότι το έκανα 15 χρόνια πριν... Με τη λέξη οξύνοια, νοώ την ικανότητα αντίληψης, είτε έχει να κάνει με κάποιο μαθηματικό γρίφο, είτε με μία κατάσταση της καθημερινότητας, είτε δεν ξέρω τι και τη γρήγορη ανταπόκριση του ατόμου... Στα 17 μου έλυνα προβλήματα στα μαθηματικά που τώρα μου φαίνονται βουνό, αλλά καταλάβαινα ότι αρέσω σε μία γκόμενα μετά από πρωτοκολλημένη αίτηση, τώρα λύνω τα μαθηματικά έχοντας κατα νου μία σειρά από πιθανές μεθοδολογίες και δε χρειάζεται το πρωτόκολλο, άρα η εμπειρία παίζει ένα ρόλο στο πόσο θα χρησιμοποιήσω τον εγκέφαλο μου. Δε μου χρειάζεται η γνώση του θεωρηματος Φερμά, ξέρω τη διαδικασία απόδειξής του αν κάπου μου χρειαστεί να σκεφτώ με τον τρόπο που αυτό ορίζει. Επομένως, έχω αφομοιώσει στον τρόπο σκέψης μου, τρόπους σκέψης άλλων, αυτό απλοποιεί κάποιες διαδικασίες, αλλά μάλλον αποδυναμώνει την οξύνοια μου. Οι αισθήσεις είναι βασικό στοιχείο, έτσι αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο, η πρώτη φορά που κάποιος βλέπει/ ακούει/ μυρίζει/ αγγίζει κάτι, η περιέργεια του ενεργοποιείται, μπαίνει σε διαδικασία αναζήτησης, ας πούμε πως κάνουν οι νοικοκυρές με το Νεο Σοφλάν, όσο σκέφτομαι πως το νέο σοφλαν μυρίζει ακριβώς ίδια με το παλιό τόσο μειώνω την ικανότητα όσφρησης/αντιστοίχησης στην πηγή της μυρωδιάς! Και τέλος η συνδιαστικότητα, είναι κατά την άποψη μου η σημαντικότερη ιδιότητα του εγκεφάλου, να συνδυάζει όλα τα παραπάνω για να βρίσκει λύσεις και πιστεύω πως είναι η μοναδική εγκεφαλική διαδικασία που συνεχίζει να αναπτύσσεται συνέχεια.

Με λίγα λόγια, πιστεύω πως κατά τη διάρκεια της ζωής του ο άνθρωπος χρησιμοποιεί το 100% του εγκεφάλου, όχι ταυτόχρονα, όχι με την ίδια αποτελεσματικότητα, και με φθίνουσα στο χρόνο, γενικά πορεία.

Δημοσ.
Ας συμπεριλάβουμε στα προπειραματικά δεδομένα το ενδεχόμενο να έχεις κάνει εσύ κακή εκτίμηση των νοητικών τους δυνατοτήτων.

Ναί, αλλά δεχόμενος αξιωματικά ότι η εκτίμησή μου στατιστικά ακολουθεί μια κανονική κατανομή με κέντρο την αντικειμενικά σωστή εκτίμηση των νοητικών τους δυνατοτήτων (αν υπάρχει αυτό) όπως επίσης και ότι το δείγμα στο οποίο αναφέρομαι είναι αρκετά μεγάλο, τότε θα στηρίξω και πάλι αυτό που έλεγα πρίν.

:-D

Δημοσ.

Ελα ρε σιγα ευκολο ειναι.

Μπενεις στο bios,ανεβαζεις απο 8% οσο θες,πατας f10 και enter και εισαι ενταξει.

χαχα :lol::lol:

(πλακα κανω μην εχουμε παρεξηγησεις)

με μια καλη ψηκτρα και oc ολα γινονται

million κρυβε λογια θα καταλαβουν το κολπο.

Δημοσ.

Γιατρέ, νομίζω (μου χουν πει) χρησιμοποιούμε κάτι τύπου 10% ανα πάσα στιγμή, αλλά όχι το ίδιο 10%, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο ποσοστό του εγκεφάλου να λειτουργεί στην ουσία.

Σφάλλω;

Δημοσ.

Εγώ είμαι φιλικός προς το περιβάλλον.

Αξιοποιόντας μόλις το 3% των εγκεφαλικών μου ικανοτήτων εξοικονομώ έως και 65% περισσότερη ενέργεια.

Δημοσ.
Εγώ είμαι φιλικός προς το περιβάλλον.

Αξιοποιόντας μόλις το 3% των εγκεφαλικών μου ικανοτήτων εξοικονομώ έως και 65% περισσότερη ενέργεια.

χαχα φοβερος ρε με εκανες και γελασα κατι μου λεει οτι παει για legendary το τοπικ:-D

Δημοσ.

Επίσης το επιχείρημα "και το άλλο 90% τι το θέλουμε;" δεν στέκει. Όπως το αυλάκι πάνω από το άνω χείλος το σχεδίασε ο καλός θεούλης για να μπαίνει αέρας στο μπουκάλι, έτσι μας έδωκε έξτρα εγκέφαλο να κάψουμε. (όχι δε μου πήρε τόση ώρα να σκεφτώ την μπούρδα, απλά τώρα πίνω)

all hail the isle of Islay

Δημοσ.

εγω παλι αναρωτιεμαι... ολα αυτα τα φοβερα ερωτηματα, μια για το κεφαλι μας, μια για τις μεταθανατιες δοξασιες τον αυγουστο σας ηρθαν? :P:p:p

διακοπες ποτε θα κανετε???? επιασε η οικονομικη κριση και η δουλεια ανεβηκε κατακορυφα? :P:p:p

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...