Nik0s Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Ενς φιλος εχει 1 σκληρο εμ βιστα επανω. me acriniw disk directorθα του δημιουργησω νεο partition για να βαλει xp επειδη εχει φαγωθει να παιξει ενα παιχνιδι που παιζει μονο σε αυτα. ολα ευκολα μεχρι εδω, το θεμα ειμαι μολις μπυν τα xp θα σκισουν το mbr και θα φορτωνει μονο αυτα. Πως θα το κανω να ρωταει vista/xp κατα το βοοτ τιμε? ευχαριστω!
vdanasto Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Υπάρχει ένα προγραμματάκι που κάνει αυτή τη δουλειά, το VistaBootPRO.
Nik0s Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Αφου κανω αυτην την διαδικασια που προανεφερε το μονο λειτουργικο που θα φορτωνει αυτοματα και χωρις να ρωταει αθ ειναι τα xp οποτε μετα τι πρεπει ακριβςω να κανω βημα -βημα για να το κανω να ρωταει κατα την εκκινηση?
21century Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Καλο και πρεπον προηγουμενως να εχεις παρει ενα γερο backup αλλα και να προεξεις το μεγεθος των διαμερισματων που θα παρεμβεις...
Nik0s Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 οκ ολα υατα αλλα αφου βαλω τα xp τι γινεται? θελω να ρωταει οχι να αρχισει να φορτωνει αυτοματα και ετισ να μην μπορω να ξεκινησω τα vista
vdanasto Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Πρώτα βάζεις τα ΧΡ, μετά εγκαθιστάς το VistaBootPRO και μετά δεν θυμάμαι τι κάνεις . Είναι πολύ εύκολο το πρόγραμμα πάντως, αν το ψάξεις λίγο μόλις το βάλεις θα το βρεις.
Nik0s Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Το κατεβασα και πηγα να το τρεξω μεσα απο vista πριν βαλω χπ αλλα δες τι μου γραφει:
random Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Sticky: Οδηγός: Dual Boot Vista-XP (με τα Vista εγκατεστημένα πρώτα) Πριν ξεκινήσεις πρέπει να έχεις: bootable cd των vista και των xp (για να κανεις repair με τον "ορθό" τρόπο οποιο απο τα 2 os χρειαστεί repair) το τονίζω γιατι οι περισότεροι που πήραν το pc/laptop πακέτο με στημενα win, δεν έχουν install dvd's, - λίγοι έχουν απλά restore cd's . κατεβασμένα τα VistaBootPRO, και EasyBCD (προσωπικά προτιμώ το 2ο). αν και τα 2 προγραμματάκια δεν κάνουν δουλειά, εγκατεστημένα μεσα απο xp.. τοτε κανεις repair τα vista με το dvd τους, και προσθέτεις τα xp στο μενού, με το EasyBCD εγκατεστημένο αυτη τη φορά στα vista.
Nik0s Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Πως κανω repait ta vista να χρειαστει? δηλαδη μετα το ρεπαιρ τι επιλεγω? το easybcd ειναι πιο ευκολο απο το vistaboot?
smilefreeware Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Υπάρχει και ένας πολύ εύκολος τρόπος, αρκεί να έχεις 2 δίσκους. Στον ένα XP και στον άλλο VISTA. Ετσι ποτέ δεν έχεις προβλήματα. Αρκεί όταν κάνεις εγκατάσταση να έχεις ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΝΑ ΔΙΣΚΟ, στον άλλο βγάλε τα καλώδια. Αυτό κάνω πολλά χρόνια και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Nik0s Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Βασικα εχω ενα σκληρο δισκο σε δυο λογικα τμηματα και οχι 2 δισκους? Αν στο boot time πατησω F8 εκει μεσα δεν εχει καποια επιλογηνα με ρωτησει απο ποιο partition θελω να bootαρω?
ChangeAllNow Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 1. Δημιουργία διαμερίσματος γιά τα Xp. 2. Εγκατάσταση των Xp. 3. Διόρθωση των Vista-7 (Εκκίνηση από το DVD, επιλογή γλώσσας κλπ, ΟΧΙ install, επιλογή Repair, επιλογή Startup Repair) . 4. Είσοδος με Vista. 5. Χρήση του EasyBCD γιά διόρθωση - ρύθμιση του dual boot.
Nik0s Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 ευχαριστω πολυ! Παιζει ρολο αν ο φιλος μου χρησιμοποιησε διαφορετικο dvd για την εγκατασταση των vista απο οτι θα χρησιμοποιησω εγω για το repair? H an ekeino einai premium και εγω φερω ultimate θα υπαρξει επισης προβλημα?
ChangeAllNow Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Δεν παίζει ρόλο αν είναι άλλο dvd. Αλλά και αν δεν γίνει κατέβασε από εδώ μόνο το recovery disk των vista.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.