Προς το περιεχόμενο

dual boot vista/xp

Nik0s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενς φιλος εχει 1 σκληρο εμ βιστα επανω. me acriniw disk directorθα του δημιουργησω νεο partition για να βαλει xp επειδη εχει φαγωθει να παιξει ενα παιχνιδι που παιζει μονο σε αυτα.

ολα ευκολα μεχρι εδω, το θεμα ειμαι μολις μπυν τα xp θα σκισουν το mbr και θα φορτωνει μονο αυτα. Πως θα το κανω να ρωταει vista/xp κατα το βοοτ τιμε?

ευχαριστω!

Δημοσ.

Αφου κανω αυτην την διαδικασια που προανεφερε το μονο λειτουργικο που θα φορτωνει αυτοματα και χωρις να ρωταει αθ ειναι τα xp

οποτε μετα τι πρεπει ακριβςω να κανω βημα -βημα για να το κανω να ρωταει κατα την εκκινηση?

Δημοσ.

Καλο και πρεπον προηγουμενως να εχεις παρει ενα γερο backup αλλα και να προεξεις το μεγεθος των διαμερισματων που θα παρεμβεις...

Δημοσ.

οκ ολα υατα αλλα αφου βαλω τα xp τι γινεται? θελω να ρωταει οχι να αρχισει να φορτωνει αυτοματα και ετισ να μην μπορω να ξεκινησω τα vista

Δημοσ.

Πρώτα βάζεις τα ΧΡ, μετά εγκαθιστάς το VistaBootPRO και μετά δεν θυμάμαι τι κάνεις :P. Είναι πολύ εύκολο το πρόγραμμα πάντως, αν το ψάξεις λίγο μόλις το βάλεις θα το βρεις.

Δημοσ.

Το κατεβασα και πηγα να το τρεξω μεσα απο vista πριν βαλω χπ αλλα δες τι μου γραφει:

17577545.png

Δημοσ.

Sticky: Οδηγός: Dual Boot Vista-XP (με τα Vista εγκατεστημένα πρώτα)

Πριν ξεκινήσεις πρέπει να έχεις:

bootable cd των vista και των xp (για να κανεις repair με τον "ορθό" τρόπο οποιο απο τα 2 os χρειαστεί repair)

το τονίζω γιατι οι περισότεροι που πήραν το pc/laptop πακέτο με στημενα win, δεν έχουν install dvd's, - λίγοι έχουν απλά restore cd's

.

κατεβασμένα τα VistaBootPRO, και EasyBCD (προσωπικά προτιμώ το 2ο).

αν και τα 2 προγραμματάκια δεν κάνουν δουλειά, εγκατεστημένα μεσα απο xp..

τοτε κανεις repair τα vista με το dvd τους,

και προσθέτεις τα xp στο μενού, με το EasyBCD εγκατεστημένο αυτη τη φορά στα vista.

Δημοσ.

Πως κανω repait ta vista να χρειαστει? δηλαδη μετα το ρεπαιρ τι επιλεγω?

το easybcd ειναι πιο ευκολο απο το vistaboot?

Δημοσ.

Υπάρχει και ένας πολύ εύκολος τρόπος, αρκεί να έχεις 2 δίσκους.

Στον ένα XP και στον άλλο VISTA.

Ετσι ποτέ δεν έχεις προβλήματα.

Αρκεί όταν κάνεις εγκατάσταση να έχεις ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΝΑ ΔΙΣΚΟ, στον άλλο βγάλε τα καλώδια.

Αυτό κάνω πολλά χρόνια και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Δημοσ.

Βασικα εχω ενα σκληρο δισκο σε δυο λογικα τμηματα και οχι 2 δισκους?

Αν στο boot time πατησω F8 εκει μεσα δεν εχει καποια επιλογηνα με ρωτησει απο ποιο partition θελω να bootαρω?

Δημοσ.

1. Δημιουργία διαμερίσματος γιά τα Xp.

2. Εγκατάσταση των Xp.

3. Διόρθωση των Vista-7 (Εκκίνηση από το DVD, επιλογή γλώσσας κλπ,

ΟΧΙ install, επιλογή Repair, επιλογή Startup Repair) .

4. Είσοδος με Vista.

5. Χρήση του EasyBCD γιά διόρθωση - ρύθμιση του dual boot.

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ! Παιζει ρολο αν ο φιλος μου χρησιμοποιησε διαφορετικο dvd για την εγκατασταση των vista απο οτι θα χρησιμοποιησω εγω για το repair? H an ekeino einai premium και εγω φερω ultimate θα υπαρξει επισης προβλημα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...