Προς το περιεχόμενο

Επιπλοκές στο serial αγορασμένου προγραμματος.

marios1957

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα φώτα σας παρακαλώ:

Προσπαθούσα(εδώ και αρκετούς μήνες-10 τον αριθμό),να βρω τρόπο να "αγοράσω"(καταλαβαίνετε πιστεύω τα εισαγωγικά :grin:)το DUP-DVD.Επ ουδενί δεν το κατόρθωσα(και κανένας ως τώρα απ ότι έχω δει).Πριν από τρίμηνο(περίπου),και για το γαμώτο και μόνο,έχωσα 39 στην πιστωτική(μεγάάάάλη μαλακία όπως αποδείχτηκε) και το απέκτησα νόμιμα.

Το πρόγραμμα αυτό καθ αυτό ΔΕΝ λέει....Υπάρχουν απείρως καλύτερα "one-click" freeware(λέγε με dvd2svcd!!!).

Το δυστύχημα είναι ότι κάθε φορά που γίνεται κάποια αλλαγή(format η σύνηθες μπλεξιμο των codecs-encoders-ripping tools-ΔΕΝ είμαι και Ο Guru εδώ που τα λέμε...),το proggie επανέρχεται στην trial κατάσταση και ζητάει καινούργιο serial,το οποίο-μέσω e-mail στο στέλνει η official σελίδα του προγράμματος.

Ως εδώ καλά,το έκανα πάνω κάτω τρεις-τέσσερις φορές,με άμεση ανταπόκριση εκ μέρους τους.

Τώρα όμως,σε καινούργια ξανα-εγκατάσταση,μου στέλνουν ένα e-mail και μου λένε ότι ΜΟΝΟ 5 ΦΟΡΕΣ δίνουν serial.

Η ερώτησή μου είναι απλή:"Πως μπορώ να προστατεύσω τα δικτυακά δικαιώματά μου σαν αγοραστής?".

Υπ όψιν ότι ΠΟΥΘΕΝΑ στο site τους δεν έγραφε για περιρισμό στην παροχή νέου serial...

Ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώσατε στην αναγνωση αυτού του κειμένου,παρακαλώ θα ήθελα τεκμηριωμένες και ει δυνατόν επαγγελματικές απαντήσεις(όλο και κάποιος δικηγόρος η φοιτητής Νομικής θα παίζει εδώ μέσα...) και αν μπορείτε ΟΧΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ (το ότι είμαι γκάγκα το κατάλαβα,δεν προκειται για τα φταλέ-τόσα χαλάω πηγαίνοντας από το σπίτι στη δουλειά...).

Πάντως εγώ τους ξέχεσα(με τα φτωχα Εγγλέζικα που μασουλάω)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε marios 1957 το ίδιο συμβαίνει και με το χρηματηστηριακό πρόγραμμα της Ελληνικής Gold Soft. Ευτυχώς όμως η ανταπόκριση είναι άμεση στην αποστολή serial. ΔΕΝ είναι συμπαράσταση, είναι ενημέρωση όλων των χρηστών.

• Super Moderators

Εάν στους όρους της πώλησης του προγράμματος, δεν αναφέρεται περιορισμός στην παροχή νέου serial, τότε έχεις κάθε δικαίωμα να πάρεις απεριόριστα serial. Δυστυχώς η εταιρεία είναι στο εξωτερικό και το να τρέξεις σε δικαστήρια εκεί είναι σαφώς πιο δαπανηρό από τα 39 που έχωσες στην πιστωτική. Στην Ελλάδα είχες μία κερδισμένη υπόθεση για πραγματικά ελλατώματα του πωληθέντος - ενδεχομένως και με τις διατάξεις του δικαίου για τα δικαιώματα του καταναλωτή.

Στη θέση σου τι θα έκανα: Θα τους έγραφα ένα ευγενικό γράμμα (email) και θα τους εξηγούσα την κατάσταση. Θα τους έλεγα ότι ο υπολογιστής είναι του γιού μου και ότι ο γιος μου κάνει συχνά format λόγω ηλικίας (να μην γίνουμε και τελείως ρεζίλι στους βαρβάρους). Θα τους παρακαλούσα να μου υποδείξουν αυτοί τι να κάνω, αφού είναι δεδομένο το format κι η επανεγκατάσταση κάθε 3μηνο. Στο τέλος του γράμματος (ευγενικό είπαμε, οι χριστοπαναγίες δεν ωφέλησαν ποτέ κανέναν) θα τους έγραφα κάτι του στυλ "Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μία εταιρεία σαν και την δική σας δεν μπορεί να εξυπηρετήσει έναν νόμιμο χρήστη και πελάτη σας". Ίσως να προσέθετα ότι είναι απείρως πιο εύκολο να βρω το πρόγραμμά τους 'σπασμένο' αλλά δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος εγώ, είμαι τίμιος, το κούτελον καθαρό και τα προγράμματα original!!! :P

Αν μου απαντούσαν ότι δεν γίνεται τίποτα, είναι πολιτική της εταιρείας κλπ, θα τους ξαναέγραφα ευγενικά και θα τους πληροφορούσα ότι μετά λύπης μου αισθάνομαι υποχρεωμένος να κοινοποιήσω την αδυναμία αυτή του προγράμματος και της εταιρείας τους σε διάφορα ξένα site και fora (αναφέροντας για παράδειγμα το cnet.com, το ars technica κλπ) προκειμένου να το πληροφορηθούν και οι λοιποί χρήστες...

Thnkz paredwse,αυτά πάνω-κάτω με τα κουτσο Αγγλικά μου τους έγραψα και αναμένω απάντησή τους...

Έλεγα μήπως υπάρχει κάποιος "φορέας" που μπορεί να ασχοληθεί με τέτοιου είδους προβλήματα.

Πάντως,ούτε ψέμματα μπορώ να τους γράψω,το proggy τους ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ ΜΕ ΤΠΤ!!!

• Super Moderators

Αγαπητέ μου Μάριε, δυστυχώς σε αγορά από το εξωτερικό δεν έχω κάτι υπόψιν μου να σου συστήσω (για φορέα κλπ)... :(

ΥΓ: Καλά, έχουμε πει να βρεθούμε, το βλέπω το 2003 να πλησιάζει επικίνδυνα... :)

Μας βλέπω να βρισκώμαστε στη ...σύνταξη!

Κάποια στιγμή, σε ανύποπτο χρόνο,το καλοκαίρι όταν πήγα να πάρω τα μπλουζάκια από τον Hall-έφευγα για διακοπές και ήθελα να πουλήσω μούρη στο καράβι και στο νησί,μου είπε κάτι για ένα μάζεμα σε κάποιο κέντρο,με είσοδο κλπ.Εσύ που έχεις άμεση πρόσβαση σ αυτόν,δεν τον ρωτάς πώς προχωράει;

Για το topic τώρα,ακόμα περιμένω απάντησή τους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...