Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με php echo

DTMFim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Φτιάχνω ένα site και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την php...

Εκτός του ότι ο δικός μου κώδικας δε δουλεύει, παίρνω ένα απλό scriptaki για να το τεστάρω, έστω...

>
<?php
session_start();
?>
<html>
<head>
</head>
<body>
<?php
     echo '<p>Your session ID is '.session_id().'</p>';
?>
</body>
</html>

Στο παραπάνω κομμάτι κώδικα λοιπόν, μου τυπώνει:

>
Your session ID is '.session_id().'

'; ?>   

,δηλαδή ό,τι βρίσκεται ανάμεσα στην echo και το τέλος του php script! :rolleyes:

Δε μπορώ να βγάλω άκρη για το τι φταίει και ελπίζω μήπως κάποιος πιο έμπειρος έχει κάποια ιδέα! Ίσως αν λύσω το συγκεκριμένο να δουλέψει και ο δικός μου κώδικαςB)

Δημοσ.

Πρέπει πρώτα να κάνεις ανάθεση του session_id() σε μια μεταβλητή π.χ. $tmp=session_id(); και μετά να κάνεις echo το string. Θα το έκανα κάπως έτσι:

>
<?php
session_start();
?>
<html>
<head>
</head>
<body>
<?php
$tmp=session_id();
echo("<p>Your session ID is $tmp </p>");
?>
</body>
</html>

Ο λόγος που χρησιμοποιώ διπλά αυτάκια αντί για μονά είναι για να τυπωθεί η μεταβλητή $tmp χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσω τον τελεστή τελεία.

Για ελέγχο στον κώδικα σου χρησιμοποίησε αυτό το site: http://www.meandeviation.com/tutorials/learnphp/php-syntax-check/ . Με έχει βοηθήσει άπειρες

φορές (αν και είναι για PHP 4).

Αυτά. :-)

Δημοσ.
Δε μπορώ να βγάλω άκρη για το τι φταίει και ελπίζω μήπως κάποιος πιο έμπειρος έχει κάποια ιδέα!

Δε φαίνεται να επεξεργάζεται το script η PHP. Είσαι σίγουρος πως έχεις ρυθμίσει σωστά τον web server σου;

Δημοσ.

Ναι, το πρόβλημα δεν είναι στον κώδικα, απλά δεν κάνει parse την php... Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή χτες το βράδυ όλα έφτιαξαν "μαγικά" και σήμερα πάλι τα ίδια!

Έχω βάλει το wamp server... Τον απεγκατέστησα, τον ξαναεγκατέστησα, αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται...

Δημοσ.

Τα αρχεία php πρέπει να τα βάλεις σε ένα web server για να 'λειτουργήσουν'

Αν θες ψάξε στο internet για wamp

edit : Τώρα είδα ότι έχεις wamp

To αρχείο το ανοίγεις από τον browser έτσι ; Σαν http://localhost/ονομα.php

Δες αν κάποιο άλλο πρόγραμμα τρέχει και επηρεάζει την port 80 νομιζω το skype κάνει κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Με κλειστό το wamp απλά λέει ότι δε μπορεί να συνδεθεί στο server... Και ναι, τα αρχεία τα ανοίγω μέσω του localhost...

Τώρα πάλι που δοκίμασα να τρέξω το πρότζεκτ παίζει κανονικά! Προφανέστατα, κάποια βλακεία έκανα εγώ, γιατί δεν άλλαξα κάτι! Ίσως να μην το πρόσεχα και να άνοιγα τα αρχεία μέσα από το C και όχι από το localhost, δεν ξέρω... Όταν γράφεις όλη μέρα κώδικα κάπου το χάνεις!:o

Ευχαριστώ όλους για τον κόπο σας!:-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...