seishirosakura Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Προσωπική εκτίμηση; Αηδία της αηδίας. Ξεκινάει σχετικά καλά, ατμοσφαιρικά.. Μετά σε βομβαρδίζει με ένα μπαράζ από κλισέ, φθινά κόλπα και καταστάσεις που είναι φυσικώς αδύνατες. Η ταινία σε αφήνει να αμφιταλαντεύεσαι στο αν πρόκειται για φρενοβλαβείς δολοφόνους ή φαντάσματα. Διάφορες καταστάσεις αποκλείουν την πρώτη περίπτωση αλλά στο τέλος καταλήγει στο ότι είναι όντως απλοί κοινοί άνθρωποι Διάβασα μετά και το άλλο "Based on a true story" και μου ανάψαν τα λαμπάκια. Κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει τη διαφορά ανάμεσα στο Based on και στο Inspired by. Το δε κερασάκι στην τούρτα ήταν η ανακοίνωση του Strangers 2. Επειδή οι απόψεις των γνωστών μου διίστανται πάνω στο θέμα, θα ήθελα και μερικές ακόμα απόψεις από άτομα που την έχουν δει.
Sellers Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Επειδή οι απόψεις των γνωστών μου διίστανται πάνω στο θέμα, θα ήθελα και μερικές ακόμα απόψεις από άτομα που την έχουν δει. Τι εννοείς οι απόψεις διίστανται? Άλλοι λένει τεράστια μαλακία και άλλοι λένε απλά μαλακία? Γιατί κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ. Το αποκορύφωμα ήταν το φινάλε που η ιέρεια της ηθοποιίας Λίβ, τσιρίζει στο εντελώς άσχετο. Δεν κάνω καν τον κόπο να το βάλω σε σπόιλερ γιατί όσοι δεν το έχετε δεί, ΜΗΝ κάνετε το λάθος και το δείτε. Αυτάααα. Τώρα σχετικά με το ότι γυρίζεται και δεύτερο δεν εκπλήσομαι καθόλου. Δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να γυριστεί το πρώτο, οπότε δεν βρίσκο καποιο λόγο, να μην βρεθεί κανένας απολύτως λόγος να γυριστεί και δεύτερο...
seishirosakura Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Τι εννοείς οι απόψεις διίστανται? Άλλοι λένει τεράστια μαλακία και άλλοι λένε απλά μαλακία? Γιατί κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ? Το αποκορύφωμα ήταν το φινάλε που η ιέρια της ηθοποιίας Λίβ, τσιρίζει στο εντελώς άσχετο. Δεν κάνω καν τον κόπο να το βάλω σε σπόιλερ γιατί όσοι δεν το έχετε δεί, ΜΗΝ κάνετε το λάθος και το δείτε. Αυτάααα. Τώρα σχετικά με το ότι γυρίζεται και δεύτερο δεν εκπλήσομαι καθόλου. Δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να γυριστεί το πρώτο, οπότε δεν βρίσκο καποιο λόγο, να μην βρεθεί κανένας απολύτως λόγος να γυριστεί και δεύτερο... Δυστυχώς φίλε μου η έταιρη άποψη έπαιζε στο φάσμα ικανοποιητική-καλή. Αυτός που είπε οτι είναι καλή αναφερόταν στο original καθώς από,τι φαίνεται η ταινία ειναι remake μια ούγγρικης / ρουμάνικης (θα σε γελάσω και δεν έχω καμία όρεξη να ψάχνω τον γούγλη). Μπορώ να καταλάβω ίσως την θέση αυτού αλλά και πάλι.. Όσον αφορά το τσίριγμα της ιέρειας.. Μολις χάλασες ίσως την πιο καλή (βγαζει γέλιο ντε) σκηνή της ταινίας (ακολουθούμενη από το μαγικά εξαφανιζομενο και επανεμφανιζόμενο κομμάτι παγωτο - ναι βαριομουν τόσο που πρόσεγα την στάθμη του στο μπολ). Οσον για το τελευταίο που είπες... Αψεγάδιαστη λογική ..
FKLDS Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δυστυχώς φίλε μου η έταιρη άποψη έπαιζε στο φάσμα ικανοποιητική-καλή. Αυτός που είπε οτι είναι καλή αναφερόταν στο original καθώς από,τι φαίνεται η ταινία ειναι remake μια ούγγρικης / ρουμάνικης (θα σε γελάσω και δεν έχω καμία όρεξη να ψάχνω τον γούγλη). Μπορώ να καταλάβω ίσως την θέση αυτού αλλά και πάλι.. Προφανώς ανεφέρεσαι στο Ils (Them) του 2006. Για μένα πάντως ταινία αναφοράς είναι το Funny Games (1997)του Haneke. Ταινία που σε πολλούς μπορεί να φανεί αργή, αλλά είναι καταπληκτικός ο τρόπος που απεικονίζονται τα βασανιστήρια χωρίς σταγόνα αίμα.
seishirosakura Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Το είδα και γω το Ils αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα του φίλου μου δεν πρόκειται για αυτή. Απο την άλλη βέβαια το θέμα της εισβολής αγνώστων στο σπίτι δεν είναι και κάτι το πρωτοφανές στην μεγάλη οθόνη. Το Funny Games είναι (η γερμανική εκδοχή τουλάχιστον - δεν έτυχε να δω το πρόσφατο remake) άνετα από τις καλύτερες ταινίες του είδους. Λίγο το τηλεκοντρόλ ηταν ξέμπαρκο αλλά και πάλι δεν μείωσε στο ελάχιστο τον ενθουσιασμό μου με την ταινία
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.