Προς το περιεχόμενο

Gigabit Lan

rootbreaker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο σπίτι έχω 3 υπολογιστές και πρόκειτε να προστεθεί και ένας 4ος. Πιο συγκεκριμένα έχω έναν υπολογιστή για games και σχεδιαστικά προγράμματα, έναν υπολογιστή που εκτελεί χρέη downloading-file server, ένα laptop κυρίως για πρόσβαση στο internet και θα βάλω και ένα HTPC στο σαλόνι.

Λόγω των μεγάλων αρχείων, (Blu ray ταινίες, Προγράμματα, εφαρμογές κλπ) που σχεδόν πάντα υπερβαίνουν το 1 ή και 2 gigabyte, που θέλω να μεταφέρω από τον ένα υπολογιστή στον άλλο το απλό 100άρι ethernet δεν με καλύπτει πλέον. Θέλω λοιπόν να φτιάξω ένα gigabit ethernet δίκτυο στο σπίτι.

Από ότι έψαξα θα χρειαστώ ένα gigabit switch. Δεν ξέρω όμως τι άλλο θα χρειαστεί και πως θα πρέπει να συνδέσω το adsl router με το switch. Θα χρειαστώ άλλου τύπου καλώδια? Θα υπάρξει πρόβλημα με τις ip και με τα ports που έχω ανοίξει στο router για εφαρμογές (πχ utorrent)?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

1. Εννοείται πως οι κάρτες δικτύου των PCs θα πρέπει επίσης να είναι όλες Gigabit. Αν π.χ. ο file server σου (η αναφορά σε αυτόν δε γίνεται τυχαία, καθώς αρκετοί χρήστες τους φτιάχνουν με κομμάτια από παλαιό hardware) ξεμείνει με κάποια Fast Ethernet (100Mbps) PCI NIC, όσα PCs τραβάνε υλικό από αυτόν θα περιορίζονται στα ~11-12 ΜΒ/sec (στην καλύτερη)

2. Θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι η καλωδίωσή σου είναι παντού CAT5e ή καλύτερη

3. Με αφορμή την πιο πάνω αναφορά σε file server + παλιό hardware κλπ: Για να κορεστεί κατά το δυνατόν το Gigabit LAN, θα πρέπει τα δύο άκρα να μπορούν να δώσουν αντίστοιχες ταχύτητες ανάγνωσης+εγγραφής. Παλιοί σκληροί δίσκοι (π.χ. < 250GB) ενδεχομένως να σε περιορίζουν σε αυτό το κομμάτι

4. Ενεργοποιώντας Jumbo frames στις κάρτες δικτύου, ενδέχεται να δεις περαιτέρω βελτίωση των ταχυτήτων μεταφοράς στο Gigabit LAN σου

Δημοσ.

Ναι έχω gigabit cards σε όλα τα pc. Στον file server αν και οι δίσκοι είναι ide είναι καινούριοι χωριτηκότητας 300gb οπότε μάλλον δεν θα αντιμετωπίσω πρόβλημα.

Αυτό με τα jumbo frames δεν το κατάλαβα φίλε parsifal. Πρώτη φορά το ακούω.

• Super Moderators
Δημοσ.
4. Ενεργοποιώντας Jumbo frames στις κάρτες δικτύου, ενδέχεται να δεις περαιτέρω βελτίωση των ταχυτήτων μεταφοράς στο Gigabit LAN σου

αν το υποστηρίζει το switch :-)

Δημοσ.

Αν δεν ενεργοποιησεις τα Jumpo frames στη καρτα σου, δε προκειται ποτε να δεις πανω απο 100mbit ταχυτητες. Στα advanced>properties της καρτας σου θα πας να το αλλαξεις και ειναι disable by default

Δημοσ.
Αν δεν ενεργοποιησεις τα Jumpo frames στη καρτα σου, δε προκειται ποτε να δεις πανω απο 100mbit ταχυτητες.

Κι όμως. Τα Jumbo frames παίζουν ρόλο μόνο σε πολύ μεγαλύτερους ρυθμούς διαμεταγωγής από 100Mbps. Σε δικά μου setups και δοκιμές, έχω δει εύκολα ταχύτητες μεταφοράς 35-40 ΜΒ/sec (δηλαδή μέχρι 320Mbps) χωρίς να ενεργοποιηθούν Jumbo frames.

Δημοσ.
  • Super Moderators
Δημοσ.

αν έχεις ανάγκη από 8ports ή ξέρεις ότι θα τα αξιοποιήσεις στο μέλλον πάρε το φτηνότερο 8port αλλιώς το φτηνότερο 5port

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...