Προς το περιεχόμενο

Overclock για πρωτη φορα

alexis333

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
:P

σειρά εχω εγώ!!:P

όποιος καλός συμφορουμίτης έχει να προτείνει κατι για overclock,go ahead!!

Intruders, intruders in my thread :P:p:p

:shifty::shifty::shifty:

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
τώρα εχουμε αλλο παράξενο.

το core voltage έπιασε τις ίδιες τιμές(1.304 σε stress),με οταν το ειχα auto στο bios.

τρεχω prime,"small fft"και σε 2 λεπτα,βγαζει error ο 4ος πυρήνας.

τρέχω intel burn test 20 λούπες,και τελειώνει σε 8 δευτερόλεπτα succesfully.

το παράξενο ειναι,οτι εχω αφήσει cinema 4d να κάνει μια φωτογραφία 8 ωρες,και τίποτα το παράξενο.

τώρα τι κάνω?!κατεβάζω cpu voltage η το αφήνω ετσι?

Απο ενα σημειο και μετα πρεπει να πειραξεις και το ρευμα στο Northbridge (ισως και στο FSB Termination) για να εισαι σταθερος, οσο και να ανεβαζεις το vcore δεν θα καταφερνεις τιποτα. Επισης 20 λουπες ΙΒΤ δεν τελειωνει με τιποτα σε 8 δευτ.

Για παστα εγω θα προτεινα την Arctic Silver Ceramique μονο και μονο επειδη βγαινει πανευκολα. Αν σκοπευεις να βαλεις μια φορα και να την αφησεις, παρε την 5, εγω που λυνω τον υπολογιστη καθε τρεις και λιγο, χρησιμοποιω Ceramique.

Δημοσ.

Λοιπον πηρα το κουτακι και ειμαι ετοιμος για τη συνεχεια.

Εκανα ενα cmos και εκανα απο την αρχη παλι το oc.

Tα ιδια με πριν παλι. 400 X 8.5 = 3.4 GHz

Θελω να μου πει καποιος το pci express bus με ποιο ονομα μπορω να το βρω στο bios ?

Γιατι δε το βρηκα ενω την πρωτη φορα το βρηκα μια χαρα :-D

Επισης τρεχω εδω και μια ωρα το prime και με το core temp εχω σταθερα θερμοκρασια στους 78 βαθμους ??

Καλα ειναι ???

54553658.png

Δημοσ.

Άσε τα prime95 και τα άλλα και τρέξε αυτό

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του απέναντι στο καθιερωμένο stress prime95, είναι ο ελάχιστος χρόνος που χρειάζεται για να αποδείξει αν ένας επεξεργαστής είναι stable.

(~8 λεπτά Linpack αντιστοιχούν σε 40 ώρες prime95).

Δημοσ.

στο IntelBurnTest v2.3 η όλη διαδικασία σου πήρε 0,11 sec?

φυσικά και κατι παει ΛΑΘΟΣ (ακόμα και για 1 loop), re-download Και ξαναδοκιμαζεις

Δημοσ.

Aπο το ινσομνια δεν τρεχει καλα σε εμενα(0,11).

Ετσι το κατεβασα κανονικα,απο το site και ολα οκ τωρα.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 04:28 ----------

@@ιες:rolleyes:

Moνο αν δεν το αποσυμπιεσω δουλευει..:rolleyes:

Οfftopic

Γιατι επιασα 76 σε cd2 των 1,8ghz;(65nm)

Eχω 3 12αριδες στο κουτι,καλωδια-ψιλομαζεμενα...η παστα πρεπει να ειναι καπως γιατι δεν την εχω αλλαξει ενω ειχα ξεχωρισει cpu-απο-ψυχτρα:X..και ειμαι με μια παρομοια της μαμισιας...:P

-Δεν νομιζω να προλαβε να ξεραθει σε 2 λεπτα..-

/offtopic

Δημοσ.

ενταξει ειναι μεν πολυ, αλλα η συγκεκριμένη εφαρμογή πάει τον επεξεργαστή στα ΌΡΙΑ του, δλδ να πετυχεις τετοιες θερμοκρασίες απο παιχνιδι δεν παίζει...

Δημοσ.

Γ@@σε τα ειναι η κατασταση.

Σε δοκιμη ,με το intelburntest στο maximum τωρα πιασαμε εως και 90 βαθμους καποια στιγμη

Αρχισε με 78-79, μετα στο μεγαλυτερο διαστημα ηταν στους 84-85 και ανεβαινε σιγα σιγα και εφτασε και στους 90 βαθμους καπου στο τελος.

59999987.png

Δημοσ.

όπα τώρα... όντως κατι παει στραβα... 90 βαθμοί με Non-stock ψύχτρα δεν δικαιολογειται....

πόσο ρεύμα έχεις δωσει απο BIOS (ελπίζω όχι πανω απο 1,35) ? Σε ρωταω επειδι το Coretemp δεν δείχνει ρεαλιστικό vcore

εισαι σίγουρος πως εχει τοποθετησει σωστά την ψύχτρα?

Δημοσ.
παιδιά,με την stock ψύκτρα,ποσο πρέπει να είναι η maximum θερμοκρασία στο intel burning test και στα υπόλοιπα stress tests?

Αν έχεις 4core μπορεί να χτυπάς και 90ντάρες...

Εγώ με αυτή την ψύκτρα είμαι 70C ταβάνι με σκατά airflow,επειδή έχω ανοιχτό καπάκι...

Και με orthos 60C max...

Δημοσ.
Γ@@σε τα ειναι η κατασταση.

Σε δοκιμη ,με το intelburntest στο maximum τωρα πιασαμε εως και 90 βαθμους καποια στιγμη

Αρχισε με 78-79, μετα στο μεγαλυτερο διαστημα ηταν στους 84-85 και ανεβαινε σιγα σιγα και εφτασε και στους 90 βαθμους καπου στο τελος.

59999987.png

Nταξ,σε θερμοκρασιες εισαι ψιλοψηλα....αλλα να ξερεις οτι με IBT εισαι περιπου 9-10 βαθμους πανω απο prime...;)Τωρα χωρις a/c δεν λεει κατι αν δεν πεις περιπου τι θερμοκρασια εχεις στο δωματιο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...