Προς το περιεχόμενο

Overclock για πρωτη φορα

alexis333

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Οι θερμοκρασιες σου ειναι πολυ μεγαλες. Με 1,3 βολτ ειχα 45 βαθμους μαξ μες στο κατακαλοκαιρο. Μηπως δεν εχεις βαλει σωστα την ψυκτρα?

Αυτο για το vdroop που σου ελεγα λεγεται Load Line Calibration. Γυρνα το σε Enabled. Ετρεξες κανενα Prime?

Οχι δεν ετρεξα prime ακομα.

Νομιζω μια χαρα την εχω βαλει τη ψυχτρα. Ακουμπαει κανονικα.

Οπως γραφω και στο πρωτο ποστ δεν εχω και καποιο κουτι με καλο airflow μηπως ειναι κι αυτο λιγακι που εχω τετοιες θερμοκρασιες

Να το κανω enable οπωσδηποτε αυτο ( Load Line Calibration )??

Στον οδηγο δεν ειδα τπτ να γραφει

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αν δεν θελεις συμβουλες, μην ρωτας, ακολουθα οτι λεει ο οδηγος. ;)

Παμε παρακατω.

Μη μου μουλωσεις τωρα που αρχισαμε :P

Απλα ρωταω;)

Δημοσ.

Τρεξε ενα IntelBurnTest για να ελεγξεις σταθεροτητα και θερμοκρασιες και μετα παμε για τα 3,6. Να ξερεις ομως οτι οι θερμοκρασιες με το IBT θα ειναι περιπου 10 βαθμους περοσσοτερο απ'οτι θα ηταν με το Prime95.

Δημοσ.

Γιατι αυτο ? 10 παραπανω ??

Αργοτερα θα κανω και prime.

Nα ρωτησω κατι αλλο τωρα.

Εγω δεν εχω εγγυηση για τον Q9550. Λες με το oc να εχω κανα προβλημα και να μου μεινει στο χερι ?? Και μετα να τρεχω για καινουριο ??

Δημοσ.

Τρεχει διαφορετικο αλγοριθμο (Linpack) το ΙΒΤ.

Καθ'ολη τη διαρκεια του τεστ θα κοιτας θερμοκρασια με το RealTemp ή το Coretemp.

Αν δεις οτι αρχιζει να ξεφευγει (80-85+) σταματα το.

Καλο ειναι να το βαλεις να περασει καμια 20αρια λουπες το ΙΒΤ.

Δημοσ.

Σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια Eliaskir.

Τωρα δεν εχω και πολυ χρονο. Αργοτερα θα βαλω και prime και θα τον ανεβασω κι αλλο.

Αλλα δε μου απαντησε κανεις σε αυτο εδω που με καιει λιγακι

Εγω δεν εχω εγγυηση για τον Q9550. Λες με το oc να εχω κανα προβλημα και να μου μεινει στο χερι ?? Και μετα να τρεχω για καινουριο ??
Δημοσ.

Να ρωτήσω και εγώ,επειδή ειμαι σχετικά νέος στα χωράφια του oc.

εγω εχω τον q9400..μαζι με έναν ΄φιλο μου,ανεβάσαμε το fsb.

βρήκαμε την τιμή που ειναι maximum,και σταθερό αλλα ΔΕΝ πειράξαμε τίποτα άλλο.(fsb=433)

διαβάζοντας τον οδηγό,κατάλαβα οτι αν ανεβάσω ενα κλίκ το vcore θα είναι σταθερός.αν είμαι λάθος,διορθώστε με.

στο bios,στο cpu voltage,εχει auto.

εκεί βάζω την τιμή που εχω αυτην την που με δείχνει το cpu-z + 1 κλικ ακόμα?

τώρα εχω 1.304 v σε full load και 1.296 σε idle.

στο bios,τι λέτε να βάλω?

υπόψην,τα όρια για τον επεξεργαστή μου ειναι

VID Voltage Range: 0.85V – 1.3625V

ps.απο θερμοκρασίες το everest δείχνει οτι ειμαι 35-40 σε idle

Δημοσ.
Να ρωτήσω και εγώ,επειδή ειμαι σχετικά νέος στα χωράφια του oc.

εγω εχω τον q9400..μαζι με έναν ΄φιλο μου,ανεβάσαμε το fsb.

βρήκαμε την τιμή που ειναι maximum,και σταθερό αλλα ΔΕΝ πειράξαμε τίποτα άλλο.(fsb=433)

διαβάζοντας τον οδηγό,κατάλαβα οτι αν ανεβάσω ενα κλίκ το vcore θα είναι σταθερός.αν είμαι λάθος,διορθώστε με.

στο bios,στο cpu voltage,εχει auto.

εκεί βάζω την τιμή που εχω αυτην την που με δείχνει το cpu-z + 1 κλικ ακόμα?

τώρα εχω 1.304 v σε full load και 1.296 σε idle.

στο bios,τι λέτε να βάλω?

υπόψην,τα όρια για τον επεξεργαστή μου ειναι

VID Voltage Range: 0.85V – 1.3625V

ps.απο θερμοκρασίες το everest δείχνει οτι ειμαι 35-40 σε idle

Φιλε μου, για τοσο FSΒ, μαλλον δεν ειναι το vcore που θελει ανεβασμα, αλλα το FSB Termination και το ΝΒ.

Δημοσ.

Με 433x8 εισαι στα 3,4+. Πηγαινε στο cpu voltage και βαλε μια τιμη περιπου στο 1,28 και τρεξε prime95 (ή Intel Burn Test για να τον φτασεις στο οριο τον επεξεργαστη). Αν ειναι σταθερος, κατεβαζεις ενα κλικ το vcore και ξανατεσταρεις μεχρι να βρεις το λιγοτερο ρευμα που χρειαζεται για αυτην την συχνοτητα. Βασικα αν αλλαξες μονο αυτο, με τις μνημες τι εκανες? Ποιες εχεις και στα ποσα τρεχουν τωρα?

Δημοσ.

αύριο το πρωι θα μπορέσω να κάνω αυτο με τα ρεύματα.αν κατάλαβα καλά,αυτο που με λές είναι να ρυθμίσω τον επεξεργαστή να τρέχει με όσο το δυνατον λιγότερο ρεύμα.εγώ θελω να τον παω οσο πιο ψηλά γίνεται.αυτό πως θα το καταφέρω?πειράζω fsb termination και north bridge voltage?

μνήμες έχω τις

Mushkin 4GB DDR2 1066 (2 x 2gb) και τρέχουν στα 1080.

αν τις ανεβάσω παραπάνω παιζει να καούν έτσι?!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...