Προς το περιεχόμενο

Overclock για πρωτη φορα

alexis333

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε ολους τους insomniacs,

λοιπον αυτες τις μερες εχω βαλει σκοπο να ανεβασω λιγακι τον Q9550 μου.

Οχι τπτ σπουδαιο. Μεχρι τα 3.6Ghz καλα ειναι πιστευω. :-D

Το συστημα μου ειναι της υπογραφης με τον CPU Ε0 revision με A stepping οπως λεει στο cpuz. Aυτες τις μνημες χ2 , με αυτη εδω την ψυχτρα και με ενα παλιο κουτι απο p4 που το ειχα παλια με οχι και κατι ιδιαιτερο οσον αφορα το airflow.

Λοιπον, διαβασα αυτον εδω τον οδηγο και ενταξει μου φανηκε αναλυτικοτατος αλλα εχω να κανω μερικες ερωτησουλες.

Για να αρχισουμε :

• Ειναι ενταξει το συστημα μου ωστε να κανω oc ??Δε θα εχω προβλημα ε?
  • την επιλογη C1E και το speedstep ειναι αναγκη να τα κανουμε disable ??
    δεν ειναι καλο ο cpu να χαλαρωνει για λιγο οταν δεν χρειαζεται τοσο ισχυ και να κανει και εξοικονόμηση ενέργειας ταυτοχρονα ?

• ποσο ειναι καλα να ανεβαζω τον cpu ?? κατα 5MHz που γραφει στο tutorial μου φαινεται καπως μικρο. Επισης για καθε ας πουμε 5MHz που ανεβαζω ποση ωρα θα ηταν καλο να αφηνω το prime95 να στρεσαρει ??

• και μετα το τελικο o/c ποση ωρα να τ αφησω ? Ποσες ωρες συνηθως το αφηνετε εσεις που το χετε ξανακανει και ξερετε , ωστε να παρατηρησω με σιγουρια πως δε θα εχει προβλημα ?? Δηλαδη να το αφησω ενα βραδυ ολοκληρο ας πουμε να στρεσαρει ?

• και απο ρευμα πως παει ?? Δηλαδη θα ειναι αισθητη η διαφορα στο καψιμο ρευματος της ΔΕΗ ?? Επειδη μενει και πολυ ωρα το pc αναμενο συνηθως σχεδον ολη τη μερα εκτος απο τα βραδυα που σβηνει ε δε θελω να στειλω και στη φυλακη τον πατερα μου με το λογαριασμο της ΔΕΗ :P

Αυτα προς το παρον και αργοτερα αν βρω θα επανερθω και με αλλες ερωτησεις :lol:

Σας κουραζω,συγχωρατε με.:-D

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:59 ----------

edit :

Και γενικα πειτε μου τι να προσεξω στο oc για να μην την πατησω

Και κατι τελευταιο αλλα σημαντικο

Αξιζει να κανω το oc ??

Θα δω διαφορα στο pc μου ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

-Το συστημα σου,ειναι ενταξει,και λογικα τα 3.6 τα εχεις..

-Τις επιλογες αυτες (C1E και το speedstep)κατα την γνωμη μου πρεπει να τις απενεργοποιεις,και μολις βρεις που ειναι σταθερο το pc σου,τις ξαναενεργοποιεις αν θες...

-Εγω θα σου ελεγα να του δωσεις κατευθειαν FSB και να παιξεις με ρευμα.....;)

-Μολις φτασεις την επιθυμητη συχνοτητα τοτε παιξε οπως προειπα με ρευμα,και θα πρεπει να βγαζει 8ωρακι prime...

-Aυτο πρωτη φορα τ'ακουω...να ανεβαινει ο λογαριασμος της ΔΕΗ απο το overclocking:lol:

Mην αγχωνεσαι...

Τωρα για το αν θα δεις διαφορα...αν δεν benchareis,δεν αξιζει(imho).

Ο υπερχρονισμος ειναι τροπος ζωης:P:p:p

Γεια σε ολους τους insomniacs,

λοιπον αυτες τις μερες εχω βαλει σκοπο να ανεβασω λιγακι τον Q9550 μου.

Οχι τπτ σπουδαιο. Μεχρι τα 3.6Ghz καλα ειναι πιστευω. :-D

Το συστημα μου ειναι της υπογραφης με τον CPU Ε0 revision με A stepping οπως λεει στο cpuz. Aυτες τις μνημες χ2 , με αυτη εδω την ψυχτρα και με ενα παλιο κουτι απο p4 που το ειχα παλια με οχι και κατι ιδιαιτερο οσον αφορα το airflow.

Λοιπον, διαβασα αυτον εδω τον οδηγο και ενταξει μου φανηκε αναλυτικοτατος αλλα εχω να κανω μερικες ερωτησουλες.

Για να αρχισουμε :

• Ειναι ενταξει το συστημα μου ωστε να κανω oc ??Δε θα εχω προβλημα ε?
  • την επιλογη C1E και το speedstep ειναι αναγκη να τα κανουμε disable ??
    δεν ειναι καλο ο cpu να χαλαρωνει για λιγο οταν δεν χρειαζεται τοσο ισχυ και να κανει και εξοικονόμηση ενέργειας ταυτοχρονα ?

• ποσο ειναι καλα να ανεβαζω τον cpu ?? κατα 5MHz που γραφει στο tutorial μου φαινεται καπως μικρο. Επισης για καθε ας πουμε 5MHz που ανεβαζω ποση ωρα θα ηταν καλο να αφηνω το prime95 να στρεσαρει ??

• και μετα το τελικο o/c ποση ωρα να τ αφησω ? Ποσες ωρες συνηθως το αφηνετε εσεις που το χετε ξανακανει και ξερετε , ωστε να παρατηρησω με σιγουρια πως δε θα εχει προβλημα ?? Δηλαδη να το αφησω ενα βραδυ ολοκληρο ας πουμε να στρεσαρει ?

• και απο ρευμα πως παει ?? Δηλαδη θα ειναι αισθητη η διαφορα στο καψιμο ρευματος της ΔΕΗ ?? Επειδη μενει και πολυ ωρα το pc αναμενο συνηθως σχεδον ολη τη μερα εκτος απο τα βραδυα που σβηνει ε δε θελω να στειλω και στη φυλακη τον πατερα μου με το λογαριασμο της ΔΕΗ :P

Αυτα προς το παρον και αργοτερα αν βρω θα επανερθω και με αλλες ερωτησεις :lol:

Σας κουραζω,συγχωρατε με.:-D

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:59 ----------

edit :

Και γενικα πειτε μου τι να προσεξω στο oc για να μην την πατησω

Και κατι τελευταιο αλλα σημαντικο

Αξιζει να κανω το oc ??

Θα δω διαφορα στο pc μου ?

Τα συμαντικα για να μην την πατησεις...

Μην ξεπερνας το οριο του max voltage του CPU σου (γενικο οριο 1.5V)

Πρεπει να εχεις 4 βασικα πραματα

Καλη μητρικη - εχεις

Καλο CPU - εχεις

Καλες RAM - εχεις

και Καλη Ψυξη - εχεις

Οποτεεεεε...

Ναι, αξιζει να κανεις OC, αρκει βεβαια να τη καει τπτ, προσεξε!

Ναι θα δεις διαφορα στο PC σου, εγς προσωπικα ειδα :P

Προσωπικα ,ποτε δεν εκανα OC 5 ανα 5 MHz, θα παρει αιωνες, τι εκανα λοιπον? ανεβασα το FSB μου εκει που ειχα προυπολογισει, και εβαλα λιγο παραπανς ταση, θα σου ξαναυπενθυμησω, οτι αν το πας παραπανω απο 1.5, μπορει να τον ψησεις, προσεξε!

Οσο για την ΔΕΗ, δεν εχω παρατιρισει τπτ τρελο...

εγω εχω

Intel Core 2 Duo 2.4GHz to 3.3GHz --- Zalman CNPS9700NT

Εικονιτσα!!!

ldeh.th.jpg

Μπορω να το παω ακομα πιο πανω, αλλα μιας και ειναι σταθερος....

-Το συστημα σου,ειναι ενταξει,και λογικα τα 3.6 τα εχεις..

-Τις επιλογες αυτες (C1E και το speedstep)κατα την γνωμη μου πρεπει να τις απενεργοποιεις,και μολις βρεις που ειναι σταθερο το pc σου,τις ξαναενεργοποιεις αν θες...

Δηλαδη να τα απενεργοποιηω και μετα οταν βρω την τελικη συχνοτητα τα ενεργοποιω παλι. Θα ειναι μια χαρα μετα

-Εγω θα σου ελεγα να του δωσεις κατευθειαν FSB και να παιξεις με ρευμα.....;)

-Μολις φτασεις την επιθυμητη συχνοτητα τοτε παιξε οπως προειπα με ρευμα,και θα πρεπει να βγαζει 8ωρακι prime...

Ενοεις να δωσω κατευθειαν ας πουμε 400 fsb ??

Δεν θα υπαρξει καποιο προβλημα ??

-Aυτο πρωτη φορα τ'ακουω...να ανεβαινει ο λογαριασμος της ΔΕΗ απο το overclocking:lol:

Mην αγχωνεσαι...

Το λεω με σκεπτικο πως αφου ανεβαινει η ταση λειτουργιας μαλον θα ανεβαινει και η καταναλωση... :rolleyes:

Εχω αδικο ?

Τωρα για το αν θα δεις διαφορα...αν δεν benchareis,δεν αξιζει(imho).

Ο υπερχρονισμος ειναι τροπος ζωης:P:p:p

Aφου δε θα δω διαφορα γιατι να το κανω ??

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:38 ----------

@kronosG

Εδωσες απο 266MHz αμεσως σε 365MHz ??

Στον οδηγο γραφει ανα βημα 5MHz.

Και μετα τι εκανες ?? Πηγες να δεις αν με την ιδια ταση εισαι stable ??

Και αφου δεν ησουν εδωσες κι αλλο ρευμα μετα ?

Δηλαδη να τα απενεργοποιηω και μετα οταν βρω την τελικη συχνοτητα τα ενεργοποιω παλι. Θα ειναι μια χαρα μετα

Να τα απενεργοποιεισεις,και μολις βρεις την χρυση τομη αναμεσα σε ρευμα και συχνοτητα,μπορεις να τα ξαναενεργοποιεισεις...

Ενοεις να δωσω κατευθειαν ας πουμε 400 fsb ??

Δεν θα υπαρξει καποιο προβλημα ??

Σαν τι προβλημα να υπαρξει ρε συ...Απλα δωσε κανονικα το FSB που εχεις υπολογισει,και ρευμα(αρκετο..μεχρι εκει που παιζει η cpu βεβαια)και μολις bootaρεις τρεχεις prime..αν το βγαζεις ,που θα το βγαζεις ριξε λιγο το ρευμα,και παει λεγοντας,ξανατρεχεις prime,αν το βγαζζεις,ξαναριχνεις λιγο ρευμα.Μολις βγαλει error,κανεις ενα βημα πισω σε ρευμα...

Το λεω με σκεπτικο πως αφου ανεβαινει η ταση λειτουργιας μαλον θα ανεβαινει και η καταναλωση... :rolleyes:

Εχω αδικο ?

Ναι υπαρχει καταναλωση μεγαλυτερη,αλλα διαφορα στον λογαριασμο της ΔEH δε θα δεις

Aφου δε θα δω διαφορα γιατι να το κανω ??

Εμενα ρωτας γιατι το κανεις;;;:P

Εγω ειπα απλα οτι δεν ειδα διαφορα στο δικο μου pc...μην εχεις την εντυπωση ξερω γω,οτι θα ανεβουν τα FPS απο τα παιχνιδια κατακορυφα...το πολυ να δεις 3-4 FPS αυξηση...(και πααααααρα πολυ λεω)

Τωρα αν benchaρεις οπως ειπα και παραπανω τοτε θα την καταλαβεις την διαφορα.

:-)

Επισης θα το καταλαβεις αν κανεις μετατροπες βιντεο κλπ.Ενα παραδειγμα,στο convertXtodvd σε ενα avi 700mb oταν ηταν στα 2.8 εκανε 15 λεπτα και στα 4.0 εκανε 7-8 λεπτα.Τωρα στο internet κτλ δεν θα δεις καμια διαφορα φυσικα.

Επισης θα το καταλαβεις αν κανεις μετατροπες βιντεο κλπ.Ενα παραδειγμα,στο convertXtodvd σε ενα avi 700mb oταν ηταν στα 2.8 εκανε 15 λεπτα και στα 4.0 εκανε 7-8 λεπτα.Τωρα στο internet κτλ δεν θα δεις καμια διαφορα φυσικα.

Βασικα το ειχα και αυτο στο μυαλο μου,αλλα δεν μπορεις να του υποσχεθεις οτι θα μδει και τρελα πραγματα...

Εγω παντως μετατρεποντας την ιδια ταινια,στα 2.4 και στα 3.2 η διαφορα αντε να ητανε θεμα δευτερολεπτων;)

Aρα προχοραω δινοντας κατευθειαν 424 MHz x 8.5 multiplier = 3604 ΜΗz ή 3.6 GHz

Και για ρευμα τι λετε ? Ποσο ειναι καλα να αρχισω ??

Και μετα ποση ωρα να αφησω το prime ??

Κατι στα γρηγορα:

Δωσε 400x8,5, 1,25 βολτ vcore και δοκιμασε. Φτασε πρωτα τα 3,4 που δεν θα σε κοβουν και οι μνημες μιας και θα δουλευουν στα 800 και βλεπεις.

1,5 βολτ ουτε καν να το πλησιασεις σε 45Nm επεξεργαστη (εδω στον Q6600 διναμε 1,45 με το ζορι)

Ε ποσα βολτ ειναι καλα να δωσω τοτε ??

Αν παω σε 400x8.5 οπως λεει και ο Eliaskir ποσα volt να δωσω ??

Υπαρχει πιθανοτητα να εχω προβλημα με τις μνμες για πιο πανω απο 400MHz Χ 8.5 ??

Τις εβαλα οπως λεει και στον οδηγο στο 5-5-5-15

Σου λεω, δωσε 1,25 βολτ vcore.

Οι μνημες, αν βαλεις 425FSB θα δουλεψουν στα 850, οποτε ισως να χρειαστει να δωσεις ρευμα κι εκει. Επισης, ισως χρειαστει και παραπανω ρευμα σε Northbridge και FSB Termination. Κατω κατω, στην ιδια καρτελα εχει μια επιλογη για Voltage Calibration (καπως ετσι, δεν θυμαμαι ακριβως). Ειναι για το vdroop (πτωση τασης), καν'το Enabled.

Σου λεω, δωσε 1,25 βολτ vcore.

Ωχ, πως μου ξεφυγε ετσι ??:o

Voltage Calibration

Τι κανει ακριβως αυτο ? Σε τι βοηθαει αν το κανω Enable ?

Απο που δινω ρευμα σε Northbridge και FSB Termination ?

Οταν ο επεξεργαστης τρεχει σε full load (πχ στο Prime που θα τρεξεις), πεφτουν τα βολτ. Ας πουμε σε idle μπορει να ειναι 1,25 βολτ και σε full load να πεσει στα 1,23 και να μην ειναι σταθερος.

Οσον αφορα (και οχι ως αναφορα :P) τα ρευματα σε ΝΒ και FSBT, ειπα οτι ισως χρειαστουν. Δοκιμασε πρωτα μονο με vcore και βλεπουμε. Στην ιδια καρτελα τα βρισκεις.

Λοιπον εχουμε νεοτερα πλεον μετα την πρωτη επιτυχης πιστευω αποπειρα overclock

Eκανα τα εξης πραγματα :

C1E -> Disable

Intel Speedtest -> Disable

PciE --> Εβαλα την τιμη στο 100

Cpu spread spectrum --> Disable

Vcore στο 1.25

Το pci bus που ελεγε στον οδηγο να το βαλω στα 33Mhz δεν το εκανα γιατι δε το βρηκα

Το fsb το ανεβασα manual σε 400Mhz

Παραθετω μια εικονα με everest sensors και Cpuz

hydrangeasr.jpg

Οι θερμοκρασιες ειναι σε idle

Τι λετε ?? Δεν εχω προβλημα μεχρι στιγμης.

Τι να κανω ??

Οι θερμοκρασιες σου ειναι πολυ μεγαλες. Με 1,3 βολτ ειχα 45 βαθμους μαξ μες στο κατακαλοκαιρο. Μηπως δεν εχεις βαλει σωστα την ψυκτρα?

Αυτο για το vdroop που σου ελεγα λεγεται Load Line Calibration. Γυρνα το σε Enabled. Ετρεξες κανενα Prime?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...