adamakos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 ας τα παρουμε απο την αρχη 1) σκυλος φυλακας που να μην πλησιαζει ανθρωπος και φιλικο με παιδια δεν γινεται. ειναι δυο δουλειες που ο σκυλος δεν μπορει να κανει ταυτοχρονα. 2) γερμανικος ποιμενικος: η πιο εμπορικη ρατσα. για να βρεις καλο καθαροαιμο κουταβι με pedigree πρεπει να ψαξεις παρα μα παρα πολυ. για να προλαβαινουν τις παραγγελιες η αιμομιξια παει συννεφο. 3) ετησιο κοστος. οσο πιο μεγαλο το σκυλι τοσο μεγαλυτερο το κοστος γιατι τα εμβολια και γενικως τα φαρμακα δινονται με βαση το βαρος του σκυλου. 4) για να εκπαιδευσεις το σκυλι στο σηκω, στο μεινε κτλ δεν χρειαζεσαι εκπαιδευτη αλλα λιγο υπομονη. 5) για να μαθει να μην τρωει απο αλλους και να αποφευγει φολες θα πρεπει να φαει και πολυ ξυλο στην εκπαιδευση (και ας λενε οι εκπαιδευτες οτι θελουν) και μετα θα μαθει να τρωει ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ. αν αυτο το ατομο παει διακοπες για ενα μηνα ο σκυλος θα πεθανει απο την πεινα. αν μαθει να τρωει απο δυο ατομα ή απο ολη την οικογενεια την εφαγε τη φολα στο πολυ χαλαρο. 6) φαγητο. οσο πιο μεγαλη η ρατσα τοσο πιο καλη τροφη θελει γιατι παιρνουν γρηγορα βαρος και αν δεν ειναι καλη και πληρης η τροφη τοτε εχουν προβληματα σε αρθρωσεις κτλ. 7) πολλες φορες ενα κουταβι δεν δειχνει αν ειναι καθαροαιμο σκυλι ή τι θα γινει οταν μεγαλωσει. χιλιες φορες πληρωσε πιο ακριβα το σκυλο και ζητα να ειναι υποχρεωτικα με pedigree για να ξερεις τι παιρνεις. 8) αν σε ενδιαφερει απλως να φοβιζει τους ξενους και οχι να λειτουργει ως φυλακας τοτε καλες ρατσες ειναι οι ποιμενικοι, αγιου βερναρδου, ελληνικα τσοπανοσκυλα αυτα τα ολιγα απο μενα υποψην οτι εχω δυο αγιου βερναρδου και ενα πεκινουα και ξερω καλα και απο εξοδα και απο φροντιδα
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 1. Φιλικο με τα παιδια μονο της οικογενειας, γινεται. Και απο κει και περα να μη πλησιαζει ανθρωπος. 2. Ως προς το 8 που λες, εμενα ηταν διασταυρωση γερμανικου ποιμενικου με ελληνικο τσοπανοσκυλο και λειτουργουσε ως φυλακας αψογα. Επισης δεν τολμαγε να πλησιασει ανθρωπος. Με εκπαιδευση μπορεις να του διαμορφωσεις τις αντιδρασεις του. Αν του φερθεις αγρια οταν ειναι μικρο, τοτε γινεται επιθετικο προς ξενους. Και εφοοσον εχει και τον απαραιτητο ογκο, δεν φοβαται τιποτα (εκτος απο τις κροτιδες). Στα αλλα συμφωνω.
adamakos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 αν ο σκυλος εχει εκπαιδευτει για φυλακας σημαινει οτι η δουλεια του θα ειναι να αρπαζει τους ξενους, να γαβγίζει και γενικά θα έχει αγριευτεί σαν σκύλος εσυ αυτό τον σκύλο θα τον εμπιστευτείς να παίξει με τα παιδιά σου? να του τραβήξουν τα αυτια, την ουρά, τη γλωσσα κτλ? αλλο φυλακας και αλλο φιλος δυο τελειως διαφορετικές εννοιες το καλυτερο ειναι να παρει μια μεγαλοσωμη ρατσα που λειτουργει ως φοβητρο και να κανει οτι εκπαιδευση θελει μονος του εξαλλου αυτος που θελει να μπει θα μπει για το 8 προτεινα απλως καποιες ρατσες που τις ξερω απο προσωπικη εμπειρια. εννοειται οτι υπαρχουν και αλλες επιλογες παντως τα μικρα σκυλια ειναι τα καλυτερα οσον αφορα τη φασαρια που κανουν. λειτουργουν ως συναγερμος. οποτε παρε καλυτερα ενα μικρο να το εχεις μεσα στο σπιτι και δεν θα μπει ουτε μυγα
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 κοιτα εγω με το σκυλο που ειχαμε μεγαλωσα απο 5 χρονων. Ηταν πολυ αγριος και επιθετικος προς καθε ξενο (ειχε προτιμηση σε Αλβανους και γυφτους-τους ξεχωριζε). Δεν μου επιτεθηκε ποτε, ακομα και μερικες φορες που τον ειχα χτυπησει με σκουπα, επειδη ειχε κανει μλκιες. 2 φορες αρπαξε μελος της οικογενειας και δεν εφταιγε ο σκυλος, αλλα αυτος που τον χτυπησε επιμονα. Κατα τ'αλλα με την οικογενεια ηταν πολυ φιλικος και παιχνιδιαρης, κανενα ιχνος επιθετικοτητας (μονο οταν ετρωγε αγριευε αν πηγαιναμε κοντα του-προειδοποιουσε ομως πριν επιτεθει). Με τους εκτος σπιτιου απλα ηταν αλλος χαρακτηρας, δεν τολμαγανε να πλησιασουν στο φραχτη. 3 που βαλανε χερι μεσα στο φραχτη ειτε για να τον χαιδεψουν, ειτε για να παιξουν, ειτε για να του δωσουν φαγητο (ασχετα που το εφαγε σε κλασματα δευτερολεπτου), το μετανιωσαν. Καταλαβαινω το σκεπτικο σου, λες οτι ενα σκυλι που βασιζεται στην επιθετικοτητα και στην αγριαδα, ενδεχομενως να μη μπορει να ελεγξει τις αντιδρασεις του απεναντι σε ενα παιδι του οποιου ανετα παιρνει τον αερα και το κανει οτι θελει. Εχεις ενα δικιο, ωστοσο πιστευω οτι αν ο σκυλος κατανοησει στην εκπαιδευση που τον παιρνει να αγριευει και που οχι, δεν τιθεται θεμα φοβου. Αν μαθει να ξεχωριζει την οικογενεια και το πως θα συμπεριφερεται στα μελη της ουτε που τολμαει να πειραξει μελος της, γιατι δενεται υπερβολικα πολυ. Σκεψου οταν ημουν μικρος και εκλαιγα για καποιο λογο, ο σκυλος ερχοταν διπλα μου και χαλαγε τον τοπο με το κλαμα του. Βεβαια αν μιλαμε για πολυ μικρα παιδια που δεν καταλαβαινουν τα βασικα, πχ οτι την ωρα που τρωει δεν τον πλησιαζεις σε ακτινα 2 μετρων, τοτε ναι υπαρχει κινδυνος.
Chris_85 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 7) πολλες φορες ενα κουταβι δεν δειχνει αν ειναι καθαροαιμο σκυλι ή τι θα γινει οταν μεγαλωσει. χιλιες φορες πληρωσε πιο ακριβα το σκυλο και ζητα να ειναι υποχρεωτικα με pedigree για να ξερεις τι παιρνεις. Ουτε με pedigree ξερεις τι παιρνεις βεβαιως. Ο τροπος για να παρεις τον σκυλο που θελεις και ονειρευεσαι ειναι ενας: Εξονυχιστικο ψαξιμο εκτροφειων, ξεψειρισμα μεχρι αηδιας και σε βαθος χρονου του εκτροφεα που θα επιλεξεις, ελεγχος των σκυλιων που θα ζευγαρωσουν, πριν τη γεννα, επιλογη του κουταβιου και εποπτεια του μεχρι να γινει 3 μηνων οποτε θα το παρεις σπιτι. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:44 ---------- Midi προσεχε τον σκυλο, ειναι εντελως ανεκπαιδευτος.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 ας τα παρουμε απο την αρχη 1) σκυλος φυλακας που να μην πλησιαζει ανθρωπος και φιλικο με παιδια δεν γινεται. ειναι δυο δουλειες που ο σκυλος δεν μπορει να κανει ταυτοχρονα. Μια χαρά γίνονται όλα, αρκεί να υπάρξει η σωστή εκπαίδευση (και κόστος) 2) γερμανικος ποιμενικος: η πιο εμπορικη ρατσα. για να βρεις καλο καθαροαιμο κουταβι με pedigree πρεπει να ψαξεις παρα μα παρα πολυ. για να προλαβαινουν τις παραγγελιες η αιμομιξια παει συννεφο. Θέλει όντως ψάξιμο αλλά για κάποιον που θέλει να προσέξει όλες τις λεπτομέρειες, είναι δεδομένο! 3) ετησιο κοστος. οσο πιο μεγαλο το σκυλι τοσο μεγαλυτερο το κοστος γιατι τα εμβολια και γενικως τα φαρμακα δινονται με βαση το βαρος του σκυλου. Το κόστος των φαρμάκων είναι πάνω-κατω το ίδιο για ότι σκύλο και να έχεις! 4) για να εκπαιδευσεις το σκυλι στο σηκω, στο μεινε κτλ δεν χρειαζεσαι εκπαιδευτη αλλα λιγο υπομονη. Και πάλι όμως δεν αρκεί να του λες συνεχώς "σήκω-κάτσε" μέχρι να το μάθει! Για όλα υπάρχουν οι κατάλληλοι μέθοδοι! 5) για να μαθει να μην τρωει απο αλλους και να αποφευγει φολες θα πρεπει να φαει και πολυ ξυλο στην εκπαιδευση (και ας λενε οι εκπαιδευτες οτι θελουν) και μετα θα μαθει να τρωει ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ. αν αυτο το ατομο παει διακοπες για ενα μηνα ο σκυλος θα πεθανει απο την πεινα. αν μαθει να τρωει απο δυο ατομα ή απο ολη την οικογενεια την εφαγε τη φολα στο πολυ χαλαρο. Αυτά τα λένε οι εκπαιδευτές του κ*λου! Σε καμία σύγχρονη μέθοδο δεν χρησιμοποιείται ξύλο ή τιμωρία! Το αποτέλεσμα που έχεις μετά είναι ένα ζώο άγριο με προβλήματα συμπεριφοράς προς όλους! Αν αυτά τα ακούς από "εκπαιδευτές" εκεί στα μέρη σου (και γω από κει είμαι και ξέρω) τότε σε δικαιολογώ μιας και κανείς δεν ξέρει να κάνει σωστά τη δουλειά του! 6) φαγητο. οσο πιο μεγαλη η ρατσα τοσο πιο καλη τροφη θελει γιατι παιρνουν γρηγορα βαρος και αν δεν ειναι καλη και πληρης η τροφη τοτε εχουν προβληματα σε αρθρωσεις κτλ. Όσο πιο μεγάλη η ράτσα τόσο περισσότερη ποσότητα τροφής χρειάζεσαι! Η καλή και ποιοτική τροφή θεωρείται δεδομένο για όλα τα σκυλιά που θέλεις να αναπτυσονται σωστά! Γι'αυτό και η Orijen των 2.5 κιλών κάνει 20 ευρώ ενώ από το χύμα τσουβαλι του pet shop κάνει ...4! 8) αν σε ενδιαφερει απλως να φοβιζει τους ξενους και οχι να λειτουργει ως φυλακας τοτε καλες ρατσες ειναι οι ποιμενικοι, αγιου βερναρδου, ελληνικα τσοπανοσκυλα Το σωστό είναι να ψάχνεις σκύλο που θα προστατεύει την οικογένεια και την περιοχή του και όχι να τρομάζει όποιον περνάει απ'εξω! Δυστυχώς κάτι τέτοια "εκπαίδευση" έχουν αυτά που ακούς πως βγήκαν από το σπίτι/αυλή και "έφαγαν" τον πρώτο περαστικό!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 [/color]Midi προσεχε τον σκυλο, ειναι εντελως ανεκπαιδευτος. O σκυλος μας αφησε χρονια στα 15 του... Και δεν δημιουργησε ποτε του προβλημα σε μελος της οικογενειας. Επισης μπορει να ηταν ανεκπαιδευτος με την ενοια που το εννοεις εσυ -πραγματι δεν τον πηγαμε σε εκπαιδευτη σκυλων-, αλλα με βαση την εκπαιδευση που του καναμε εμεις ανταπεξηλθε απολυτως σε οτι ακριβως θελαμε να κανει και να μην κανει καθ'ολη τη διαρκεια της ζωης του. Νταξει τωρα αμα εβρισκε κανα κεικ παρατημενο στο τραπεζι και το εξαφανιζε, μικρο το κακο ή αμα ορμουσε απο χαρα πανω σε διαφορους επισκεπτες για να παιξει. Για αυτα οκ δεν ηταν εκπαιδευμενος, αλλα για τα ουσιωδη δεν μας δημιουργησε ποτε το παραμικρο προβλημα απο τη συμπεριφορα του. Το χειροτερο που εκανε (σε μελος της οικογενειας) ηταν στο θειο μου εκανε 2 ραματα στο χερι, επειδη τον χτυπησε με φτυαρι ενω γαυγιζε. Και ο ιδιος ο θειος ειπε επειτα, οτι καλα του εκανε ο σκυλος. Ενστικτωδης αυτοαμυνα ηταν αυτο και καλα εκανε ο σκυλος, ειπε ουσιαστικα "ως εδω δε θα με σκοτωσεις κιολας". Μετα αυτη την επιθεση στο θειο μου, που καταλαβε οτι τον τραυματισε, επι 2 βδομαδες ο σκυλος ηταν ρακος..Ετρωγε με το ζορι, στον κηπο οποτε τον βγαζαμε πηγαινε και καθοταν σε μια γωνια ησυχος χωρις να τρεχει οπως συνηθιζε, στο σπιτι οταν τον βαζαμε εμπαινε κατω απτο τραπεζι. Δηλαδη ειχε καταλαβει και ο σκυλος οτι εκανε κακο. Θα φανταζαν παραλογα για οποιο σκυλο δεν εχει περασει απο εκπαιδευτη..κι ομως..
ANHLIKOS Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Να σημειώσω πως οι σκύλοι δεν ειναι όπλα. Και μια σωστή κοινωνικοποίηση ειναι επιβεβλημένη. Το έμφυτο αίσθημα της προστασίας της αγέλης του και του χώρου του, τον έχουν. Επίσης δεν ειναι καλό να αφήνουμε μονα τους τα παιδιά, με οποιαδήποτε ράτσα σκύλων. (μικρά ή μεγάλα) Γιατί πάνω στο παιχνίδι δεν ξερεις ποτε τι θα γίνει.
Chris_85 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 O σκυλος μας αφησε χρονια στα 15 του... Και δεν δημιουργησε ποτε του προβλημα σε μελος της οικογενειας.Επισης μπορει να ηταν ανεκπαιδευτος με την ενοια που το εννοεις εσυ -πραγματι δεν τον πηγαμε σε εκπαιδευτη σκυλων-, αλλα με βαση την εκπαιδευση που του καναμε εμεις ανταπεξηλθε απολυτως σε οτι ακριβως θελαμε να κανει και να μην κανει καθ'ολη τη διαρκεια της ζωης του. Νταξει τωρα αμα εβρισκε κανα κεικ παρατημενο στο τραπεζι και το εξαφανιζε, μικρο το κακο ή αμα ορμουσε απο χαρα πανω σε διαφορους επισκεπτες για να παιξει. Για αυτα οκ δεν ηταν εκπαιδευμενος, αλλα για τα ουσιωδη δεν μας δημιουργησε ποτε το παραμικρο προβλημα απο τη συμπεριφορα του. Το χειροτερο που εκανε (σε μελος της οικογενειας) ηταν στο θειο μου εκανε 2 ραματα στο χερι, επειδη τον χτυπησε με φτυαρι ενω γαυγιζε. Και ο ιδιος ο θειος ειπε επειτα, οτι καλα του εκανε ο σκυλος. Ενστικτωδης αυτοαμυνα ηταν αυτο και καλα εκανε ο σκυλος, ειπε ουσιαστικα "ως εδω δε θα με σκοτωσεις κιολας". Μετα αυτη την επιθεση στο θειο μου, που καταλαβε οτι τον τραυματισε, επι 2 βδομαδες ο σκυλος ηταν ρακος..Ετρωγε με το ζορι, στον κηπο οποτε τον βγαζαμε πηγαινε και καθοταν σε μια γωνια ησυχος χωρις να τρεχει οπως συνηθιζε, στο σπιτι οταν τον βαζαμε εμπαινε κατω απτο τραπεζι. Δηλαδη ειχε καταλαβει και ο σκυλος οτι εκανε κακο. Θα φανταζαν παραλογα για οποιο σκυλο δεν εχει περασει απο εκπαιδευτη..κι ομως.. Δεν στο λεω για να σε πικαρω ή να στην πω, απλα εχω ακουσει για περιστατικο στην περιοχη μου, οπου μεγαλοσωμος σκυλος που ουτε καν δαγκωνε, εριξε κατω εγκυο γυναικα με αποτελεσμα να αποβαλλει.. Γενικα αποψη μου ειναι οτι στα μεγαλοσωμα σκυλια επιβαλλεται η εκπαιδευση, παν' απ' ολα για την ασφαλεια των ανθρωπων που ερχεται σε επαφη.
giorgosxristou Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 από όσα διάβασα έως τώρα εάν έβγαζα το ρεζουμέ είναι ότι τελικά οι σκύλοι κάνουν για φυλακες χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τα μέλι της οικογενειας,σαφώς και άμα πάει ένα δεύτερο άτομο (τις οικογενειας) τον πειράξει(του κάτσει καμια με το φτυάρι p.x) θα του επιτεθεί ,όποιος η ότι ζώο και να είναι άμα δεν το πειράξεις δεν θα σε πειράξει,τώρα αυτό που σκεφτόμουν ,από εξωτερικό συμφέρει καλύτερα να τον φέρω?dld p.x από Γερμανία ,επειδή έχω κάποιες ειδικές τιμές στα αεροπορικά (100 euro πήγαινε έλα) μήπως με συμφέρει να τον φέρω από έξω?έχει υπόψιν του κανεις τι παίζει με τις τιμές σκύλων στο εξωτερικό ?p.x αν μιλούσαμε για γερμανικό ποιημενικο,
Super Moderators billdanos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 από όσα διάβασα έως τώρα εάν έβγαζα το ρεζουμέ είναι ότι τελικά οι σκύλοι κάνουν για φυλακες χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τα μελόι της οικογενειας,σαφώς και άμα πάει ένα δεύτερο άτομο (τις οικογενειας)και τον πειράξει(του κάτσει καμια με το φτυάρι p.x) θα του επιτεθεί ,όποιος η ότι zoo και να είναι άμα δεν το πειράξεις δεν θα σε πειράξει,τώρα αυτό που σκεφτόμουν ,από εξωτερικό συμφέρει καλύτερα να τον φέρω?dld p.x από Γερμανία ,επειδή έχω κάποιες ειδικές τιμές στα αεροπορικά (100 euro πήγαινε έλα) μήπως με συμφέρει να τον φέρω από έξω?έχει υπόψιν του κανεις τι παίζει με τις τιμές σκύλων στο εξωτερικό ?p.x αν μιλούσαμε για γερμανικό ποιημενικο, Ίσως βρες καλύτερες τιμές στο εξωτερικό! Και αν πας ο ίδιος, θα μπορέσεις να τον μεταφέρεις μαζί σου στην καμπίνα και να γλιτώσει τις άθλιες συνθήκες στον χώρο αποσκευών στο αεροπλάνο! Μέχρι 2.5 κιλά σε αφήνουν να τον έχεις στην καμπίνα.
Chris_85 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 από όσα διάβασα έως τώρα εάν έβγαζα το ρεζουμέ είναι ότι τελικά οι σκύλοι κάνουν για φυλακες χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τα μέλι της οικογενειας,σαφώς και άμα πάει ένα δεύτερο άτομο (τις οικογενειας) τον πειράξει(του κάτσει καμια με το φτυάρι p.x) θα του επιτεθεί ,όποιος η ότι ζώο και να είναι άμα δεν το πειράξεις δεν θα σε πειράξει,τώρα αυτό που σκεφτόμουν ,από εξωτερικό συμφέρει καλύτερα να τον φέρω?dld p.x από Γερμανία ,επειδή έχω κάποιες ειδικές τιμές στα αεροπορικά (100 euro πήγαινε έλα) μήπως με συμφέρει να τον φέρω από έξω?έχει υπόψιν του κανεις τι παίζει με τις τιμές σκύλων στο εξωτερικό ?p.x αν μιλούσαμε για γερμανικό ποιημενικο, Oι τιμες ειναι ιδιες, αν οχι ακριβοτερες. Εχεις ομως μεγαλυτερη πληθωρα επιλογων σε οτι αφορα τους εκτροφεις και παιζει να παρεις και καλυτερο κουταβι αμα το ψαξεις + οτι ψιλοαποκλειεται να πεσεις σε λαμογιο. Το θεμα ειναι οτι αν παρεις το σκυλο απο αξιοπιστο Ελληνα εκτροφεα, θα ειναι διπλα σου σε οτι χρειαστεις και θα παρει το σκυλο πισω αν για χ,ψ λογους δεν τον θελεις.
kfyros Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Μια και είμαστε σε τεχνολογικό forum, εγώ θα πρότεινα συναγερμό αντί για σκύλο (ή τουλάχιστον σε συνδυασμό). Με ραντάρ εξωτερικού χώρου στην περίμετρο, υπέρυθρες κάμερες, καταγραφικό με splitter, και κουφώματα και πόρτες ασφαλείας. Εκπαίδευση της οικογένειας στην τήρηση κάποιων απλών κανόνων ασφαλείας. Παίζουν και διάφορα κόλπα με ηλεκτρικούς φράχτες, συρματόπλεγμα κλπ. (με πολύ μεγαλύτερο κόστος βέβαια). Ο σκύλος και γενικά οποιοδήποτε ζώο είναι μεγάλη ευθύνη , και δεν διαφέρει πολύ από το να μεγαλώνεις ένα παιδί. Και μαζί με την εκπαίδευση του απαιτείται και η εκπαίδευση όλης της οικογένειας. Συνήθως, περισσότερα μαθαίνουν οι άνθρωποι που ζουν με ένα σκυλί παρά το ίδιο το σκυλί.
giorgosxristou Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 συναγερμό έχει το σπίτι και κουφώματα ασφαλειας,δεν είναι καθόλου κακή ιδέα αυτά που είπες αλλα άμα βάλεις κάμερα και τα υπόλοιπα που είπες πρέπει να είσαι συνεχεια στο monitor να χαζεύεις,κάποια στιγμή θα το βαρεθείς,αλλιώς είναι ένα μηχάνημα και αλλιώς κάτι όπου σκέφτεται,εξάλλου επειδή είναι απόμερα και κάποιες στιγμές ένα από τα μέλη της οικογενειας θα είναι μονο του δεν παύει να είναι μια "ασφαλής" παρέα,εκεί μένουν η αδερφή μου ο γαμπρός μου και το μωρό ,το πρωί έως το απόγευμα ο γαμπρός μου θα λείπει για δουλειά και θα είναι μονοι τους,νομίζω καλύτερα με ένα φύλακα.
roselina0125 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Μιας και το θεμα ειναι τα σκυλια μηπως ξερει καποιοσ να μου πει ποια απο τα μικρα σκυλακια που κατοικουν σε διαμερισμα θεωρουνται πιο ακριβα?και ποια ειναι πιο δημοφιλη στν Ελλαδα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.