Προς το περιεχόμενο

αγορά σκύλου

giorgosxristou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Mastiff Napolitano,ολα τα λεφτα δεν πλησιαζει ανθρωπος απο τους καλυτερους φυλακες.

mastin.jpg

Παίζει να είναι το πιο άσχημο σκυλί που έχω δει ever !

Δημοσ.
Δεν παιρνεις σκυλο, αν δεν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα. Ειναι νομος οτι για την αγορα, την ιατρικη φροντιδα και την εκπαιδευση, τα σκας. Αλλιως δεν υπαρχει λογος να μπλεκεις με ημιμετρα.

δηλαδή θες να πεις ότι κάθε φορα που θα θέλει εμβόλιο χρειάζομαι 300 με 400 euro (αξια σκύλου) ?αν είναι τόσο ακριβά δεν θα πάρω σκύλο....θα πάω να πάρω ένα νυχτοφύλακα μου έρχεται πιο φτηνά η δουλειά!απλά λέω καλο θα ήταν να μην δώσω μια 400 έτσι και να κάνω την δουλειά μου με κάτι όπου θα είναι εξίσου αξιόλογο, Rockavlon ανάμεσα στον δικό σου και τον γερμανικό καλύτερα τον γερμανικό "ποιημενικο", ωραίος είναι αλλα και πάλι ο λύκος μου αρέσει πιο πολύ.

Δημοσ.
δηλαδή θες να πεις ότι κάθε φορα που θα θέλει εμβόλιο χρειάζομαι 300 με 400 euro (αξια σκύλου) ?αν είναι τόσο ακριβά δεν θα πάρω σκύλο....θα πάω να πάρω ένα νυχτοφύλακα μου έρχεται πιο φτηνά η δουλειά!απλά λέω καλο θα ήταν να μην δώσω μια 400 έτσι και να κάνω την δουλειά μου με κάτι όπου θα είναι εξίσου αξιόλογο, Rockavlon ανάμεσα στον δικό σου και τον γερμανικό καλύτερα τον γερμανικό "ποιημενικο", ωραίος είναι αλλα και πάλι ο λύκος μου αρέσει πιο πολύ.

Eχω ενα σκυλακι που μολις εκλεισε τους 4 μηνες.Το συνολο των εμβολιων,των επισκεψεων (κοψιμο νυχια,εξεταση,αποπαρασιτωσεις κλπ) στον κτηνιατρο μου πηγαν γυρω στα 450 ευρω στο Παγκρατι (νομιζω οτι οι γιατροι απο περιοχη σε περιοχη εχουν αλλες ταριφες.

Απο εκει και περα αυτα ειναι τα βασικα εξοδα περα απο το φαγητο του που ειναι σχετικα φθηνο (κονσερβες περιπου 0,90 ευρω ισως και λιγοτερο τη μερα).

Εκανε ολα τα εμβολια που χρειαζοταν κι απο εδω και περα με γιατρους εξοδα εχω μονο αν θελω να το παω για κοψιμο νυχιων,εξεταση και για τα εμβολια του μια φορα το χρονο

Δημοσ.

ο σκυλος ειναι ενα εξοδο που πρεπει να το γνωριζουν εκ των προτερων οσοι σκοπευουν να αποκτησουν. Θελει τροφη, θελει εμβολια, θελει ανθρωπο να το φροντιζει οταν εσεις θα λειπετε (αλλιως τον πας σε ξενοδοχειο σκυλων οπου πληρωνεις).

Κι αυτο το θεμα της απουσιας του αφεντικου απτο σπιτι ειναι πολυ σοβαρο. Απαξ και πηρες σκυλο και μαλιστα μεγαλοσωμο (δηλαδη δυσκολο να τον μεταφερεις απο δω κι απο κει), θα πρεπει να ξερεις οτι δε θα μπορεις να φυγεις ουτε για ενα Σαβατοκυριακο, αν δεν μεινει πισω ανθρωπος να τον φροντιζει ή αν δεν τον αφησεις καπου. Για μεγαλυτερης διαρκειας ταξιδια, τα πραγματα δυσκολευουν κι αλλο.

Επισης επειδη εχεις κηπο, αν τον εχεις λυτο, ξεχνα την χαμηλη βλαστηση αν εχετε λουλουδια στον κηπο...Θα αλωνιζει και θα τρεχει..και θα τα σπαει με το καιρο

Δημοσ.

η αξια ενος κουταβιου απο εκτροφεα ειναι μεταξυ 1000 κ 1500 ευρω.

Δημοσ.

Eγω θα σου προτεινα κανα ''ημιαιμο'' . Συνηθως τα ημιαιμα ειναι πολυ πιο εξυπνα απο τα καθαροαιμα. Καθε φορα που βλεπω ενα εκπαιδευμενο Γερμανικο ποιμενικο ειναι σαν να βλεπω ενα χαζο ρομποτ που ακολουθει εντολες. Δεν εχουν καθολου προσωπικοτητα

Το ιδιο ισχυει και για τα περισσοτερα σκυλια ρατσας.

Δημοσ.
η αξια ενος κουταβιου απο εκτροφεα ειναι μεταξυ 1000 κ 1500 ευρω.

Σαν να λες πάρα πολλά γέροντα. :-D

Επειδή ο φίλος οταν θα παει στον εκτροφείο για να πάρει κουτάβι. Θα τον ρωτήσει ο άλλος.

- Γιατί το θες ρε μάστορα για pet ή εκθεσιακό?

Φυσικά οι σκύλοι συντροφιάς ειναι πολύ πιο φθηνοί. Γιατι ουσιαστικά είναι τα σκυλιά "δεύτερης επιλογής". (ανάλογα με το φύλο - χρώματα - μορφολογία κλπ).

Συνηθως τα ημιαιμα ειναι πολυ πιο εξυπνα απο τα καθαροαιμα. Καθε φορα που βλεπω ενα εκπαιδευμενο Γερμανικο ποιμενικο ειναι σαν να βλεπω ενα χαζο ρομποτ που ακολουθει εντολες. Δεν εχουν καθολου προσωπικοτητα

Το ιδιο ισχυει και για τα περισσοτερα σκυλια ρατσας.

Απόλυτα ανακριβές αυτο.

Ολα τα σκυλιά, έχουν την δική τους προσωπικότητα, αλλά τέλος πάντων. Δεν ειναι το θέμα μας αυτό.

Δημοσ.

Αυτο ακριβως!

(Απο την γρήγορη ματιά που έριξα, μιας και ειμαι στη δουλειά)

Σύμφωνα με τις έρευνες του Κόρεν και άλλων ερευνητών' date=' η εξυπνάδα των σκυλιών διαφέρει ανάλογα με τη ράτσα τους, αλλά και την ανατροφή τους.

[/quote']

Δεν παει να πει πως ενα ημίαιμο ειναι σωνη και ντε εξυπνότερο απο ενα καθαρόαιμο και το αντίστροφο.

• Super Moderators
Δημοσ.
Αυτο ακριβως!

(Απο την γρήγορη ματιά που έριξα, μιας και ειμαι στη δουλειά)

Δεν παει να πει πως ενα ημίαιμο ειναι σωνη και ντε εξυπνότερο απο ενα καθαρόαιμο και το αντίστροφο.

Η συμπεριφορά του σκύλου θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά του αφεντικού του!

B)

Δημοσ.

Ωραιο αρθρο, οποιος εχει μεγαλωσει σκυλο πανω κατω το γνωριζει αυτο, αλλα εκει που μου τα χαλαει ειναι οτι βγαζει 2η εξυπνοτερη ρατσα τα κανις. Δεν παιζει...Ισως ειναι και οι πιο στοκοι σκυλοι.

Επισης οι σκυλοιπιστευω πως νιωθουν ενοχες, ή αν δεν ειναι ενοχες οπως λεει το αρθρο, στη χειροτερη κατανοουν ποτε εχουν κανει μλκια και παιρνουν τα μετρα τους.

Γυρισα μια μερα απτη δουλεια, μπαινω στο σπιτι και ο σκυλος πουθενα...Κρυμενος. Λεω και εγω καποιος το φοβισε, κατι εγινε. Παω στη κουζινα και βλεπω ενα ταψι με κεικ αδειο (το χα ξεχασει στο τραπεζι). Ειχε καταλαβει την μλκια του και με το που μπηκα σπιτι πηγε και κρηφτυκε μονος του χεχε.

Δημοσ.

- Γιατί το θες ρε μάστορα για pet ή εκθεσιακό?

Φυσικά οι σκύλοι συντροφιάς ειναι πολύ πιο φθηνοί. Γιατι ουσιαστικά είναι τα σκυλιά "δεύτερης επιλογής". (ανάλογα με το φύλο - χρώματα - μορφολογία κλπ).

Ρωτα αν δε με πιστευεις. Τα εξοδα ενος εκτροφεα ειναι υπερογκα + το φυσιολογικο κερδος που θα βγαλει, οι τιμες ειναι αυτες που ανεφερα.

Και βεβαια δε μιλαω για εκθεσιακους σκυλους, οπου οι τιμες ειναι ακομα υψηλοτερες.

300-400 ευρω δεν βρισκει ουτε σε πετ σοπς.

Δημοσ.
Ρωτα αν δε με πιστευεις. Τα εξοδα ενος εκτροφεα ειναι υπερογκα + το φυσιολογικο κερδος που θα βγαλει, οι τιμες ειναι αυτες που ανεφερα.

Και βεβαια δε μιλαω για εκθεσιακους σκυλους, οπου οι τιμες ειναι ακομα υψηλοτερες.

300-400 ευρω δεν βρισκει ουτε σε πετ σοπς.

Θα σου δωσω ενα δίκαιο για τα γερμανικά ποιμενικά, μιας και δεν εχω ασχοληθεί καθόλου με αυτην την φυλή.

Τα κουτάβια ντόπερμαν που δεν ειναι πρώτης επιλογής, πανε ~800-1000 max. (Ελληνικοί πρόγονοι.) Ειναι κορόιδο μεγάλο όποιος δώσει περισσότερα.

Τα μπόξερ θα σου έρθουν λιγότερα. (Με pedigree πάντα)

Τα εκθεσιακά βέβαια κοστίζουν πολυ παραπάνω (κακως για μενα, μιας και τα κουτάβια ειναι κλειστά βιβλία. Δεν ξερεις τι θα σου βγει). Αν ο εκτροφέας δεν θέλει να χάσει με τπτ τον σκύλο, θα προτείνει συνιδιοκτησία.

Αλλα θα μου πεις, καλα τα γράφω και γω και συ. Το ολο θέμα ειναι πως οι τιμές καθορίζονται απο την προσφορά και την ζήτηση. :-);)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...