Προς το περιεχόμενο

αγορά σκύλου

giorgosxristou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αγορά σκύλου

καλησπέρα,

θέλω να αγοράσω ένα σκύλο για προστασία χώρου (σπίτι συγκεκριμένα) και παράλληλα να είναι φιλικό με τα παιδιά καθώς υπάρχει στην οικογένεια μικρό παιδί 8 μηνών, επειδή το σπίτι είναι σε απομακρυσμένο σημείο καλο θα ήταν να υπάρχει ένας σκύλος για προαστασία και παράλληλα για παρέα,όσο για τον χορό το σπίτι έχει πολύ μεγάλη αυλή περιμετρικά (dld δεν θα κλείσω τον σκύλο σε ένα μπαλκόνι και αυτό ήταν) και δεν το χρειαζόμαστε για να κάνω το κομμάτι μου και telos.an έχετε να μου προτείνεται μια ράτσα και κατάστημα να τον αγοράσω η κάποιος που δίνει κουτάβια θα το εκτιμούσα,

εγώ αυτό που σκέφτομαι είναι λυκόσκυλο,

ευχαριστώ!

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Kαι εγω γερμανικο ποιημενικο θα σου προτεινα, μακρια απο πετ σοπς και προσοχη στους κτηνιατρους.

Ρωτα σε φιλοζωικα φορουμς για να παρεις πιο εγκυρες απαντησεις ομως.

Δημοσ.

Εγω θα πρότεινα Boxer ( τρομερά φιλικοί και παιχνιδιάρικοι με τα παιδιά, ατρόμητος φύλακας που δεν κάνει βήμα πίσω. Μειονέκτημα, το σχετικά μικρο του μέγεθος και το οτι δεν μπορεί να ζει εξω μόνο του στην αυλή, μιας και δένεται με την οικογένεια και θεωρεί τον εαυτό του πλήρες μέλος της αγέλης).

Επίσης, Doberman(πολυ πιο μεγαλόσωμος, άριστος φύλακας και πιο σοβαρός. Μπορει να ζει έξω, αλλα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην εκπαίδευση μιας και δεν πρέπει να σου πάρει τον αερα. Αποδέχεται ως αρχηγό της αγέλης μόνο έναν και με αυτόν δένεται τρομερά. Τα παιδιά της οικογένειας θα τα προσέχει σαν τα δικά του. Για τους ξένους δεν υπόσχομαι τπτ ;) )

Πάντως οτι σκύλο και να πάρεις πρέπει να προσέξεις τους εκτροφείς του. Διότι οι μεγαλόσωμοι σκύλοι εχουν πολλές κληρονομικές παθήσεις.

Απο κει και περα αν δεν θέλεις να πάρεις κάποιο σκύλο ράτσας, μπορεις να πας στα ζωοφιλικα σωματεία και να διαλέξεις εναν μεγαλόσωμο σκυλι.

Και μια χαρα θα σου την κάνει την "δουλειά" του, αλλά και ενα αδέσποτο θα σώσεις.

Οποια και να ναι η επιλογή σου. Καλορίζικο και να το προσέχεις για να στο ανταποδώσει στο 10πλασιο.:-)

Δημοσ.

ANHLIKOS παντως εγω πιστευω οτι οι ρατσες που προτεινεις (ειδικα το ντοπερμαν) ουτε κατι παραπανω εχουν να προσφερουν απ' οτι το λυκοσκυλο, ουτε πιο ευκολες ειναι στην εκπαιδευση(ισως το πιο σημαντικο κομματι μετα την επιλογη εκτροφεα/κτηνιατρου).

Ισα ισα, η ευφυΐα του λυκοσκυλου κ τα χαρακτηριστικα της ρατσας θεωρω πως ταιριαζουν γαντι με τις αναγκες του συμφορουμιτη.

Δημοσ.

Γερμανικο ποιμενικο αν θες καθαρη ρατσα. Διαφορετικα (αν θες να την βγαλεις και στο τσαμπε δηλαδη) διασταυρωση λυκοσκυλου με τσοπανοσκυλο. Κοινως λυκοσκυλο..αλλα οχι ρατσας.

Για 15 χρονια ειχα τετοιο σκυλι σε χωρο ακριβως οπως τον περιγραφεις. Χωρις καμια εκπαιδευση σε ειδικα κεντρα (παρα μονο απο εμας), ηταν φιλικος προς ολα τα μελη της οικογενειας και -σχεδον- προς ολους τους ξενους που συνοδευονταν απο εμας (προσπαθησε να επιτεθει σε 2-3 που δε του καθονταν καλα στο ματι...). Τερμα εχθρικος στους υπολοιπους. Τρεις φορες μας φερανε αστυνομια για επιθεσεις και ραματα σε ατομα που πλησιασαν τα καγκελα για να του δωσουν φαγητο ή να παιξουν μαζι του. Δε το λεω για να υπερηφανευτω για το σκυλο αλλα για να σου πω οτι αν και παρεξηγημενοι οι μη καθαροαιμοι, ειναι πολυ αξιοπιστοι ως φυλακες. Τελος να σου πω οτι την νυχτα τον βαζαμε να κοιμαται μεσα στο σπιτι. Μας ξυπναγε με γαυγισματα οποτε υπηρχε οποιαδηποτε ασυνηθιστη κινηση σε ακτινα 20 μετρων εκτος οικοπεδου. Ξυπναγε αμεσως και εστηνε αυτι μεχρι να διαπιστωσει οτι συμβαινει κατι ασυνηθιστο, οποτε και ξεσηκωνε τον τοπο.

Φυσικα γινεται να τον εκπαιδευσεις να ειναι πιο ηρεμος και οχι τοσο επιθετικος, ειναι αναλογως τη συμπεριφορα που θα εχεις απεναντι του. Οσο πιο αγριος και επιθετικος εισαι απεναντι του, τοσο πιο επιθετικο γινεται το σκυλι προς τους αλλους μεγαλωνοντας. Οσο πιο ηρεμος εισαι, τοσο πιο νωχελικο. Αρα ρυθμιζεις τις ισοροπιες αναλογως με το πως θες να συμπεριφερεται ως φυλακας.

Δημοσ.

Γερμανικό ποιμενικό . Δεν υπάρχει πιο all around σκυλί. Αλλά να ξέρεις πως όταν παίρνεις ένα σκυλί για δουλειά πρέπει να το εκπαιδεύσεις και κατάλληλα.

Το ότι θα γαυγίζει όταν περνάει ξένος δεν υπάρχει θέμα. Επίσης είναι αρκετά μεγαλόσωμα και τρομάζουν με το μέγεθος και μόνο. Αν θες όμως το σκυλί σου να επιτίθεται κιόλας τότε να ξέρεις πως πρέπει να είσαι προσεκτικός στην εκπαίδευση του.

Εγώ έχω ένα εξοχικό με λυκόσκυλο μέσα. Ο οποίος όμως είναι φιλικός όταν είμαστε εμείς δίπλα και έχει μάθει την κοπέλα μου. Γαυγίζει το βράδυ όταν περνάει κανένας περίεργος και τους τρομάζει με το μέγεθος του. Τόσο μας φτάνει. Δεν περιμένω να δαγκώσει κανένα λαρύγγι κανενός ληστή. Τον έχω μέσα στο σπιτάκι του όταν έρχονται φίλοι μας μαζί μας αλλά και παλι τους αγνοεί όταν τον έχω ελεύθερο.

Ο απέναντι έχει ένα λυκόσκυλο διασταύρωση με ντοπερμαν μάλλον. Το έχει απομονωμένο και δεμένο με αλυσίδα. Δεν γαυγίζει τους ξένους όταν περνάνε το βράδυ. Αλλά είμαι σίγουρος πως άμα μπει ξένος θα τον κομματιάσει. Αλλά το σκυλί ζει μαύρη ζωή. Ακόμα και τα παιδιά δεν τον πλησιάζουν για να μην τον ημερέψουν και είναι απομονωμένος. Επίσης έκανε επίθεση σε ένα παιδάκι που έπαιζε με την οικογένεια μέσα στον κήπο και πήγε νοσοκομείο.

Εγώ δεν τον αφήνω να κάνει τέτοιες παπαριές γιατί άμα την σπάσει σε κανένα και του ρίξουν καμιά φόλα θα κλαίμε καμιά βδομάδα. Γαύγισμα και πολύ είναι , μη σου πω και μακρυά από τον φράχτη. Με λίγη αυστηρότητα (μη σε καβαλάει το σκυλί) και ελάχιστη εκπαίδευση θα κάνει ότι θες να κάνει

Δημοσ.
ANHLIKOS παντως εγω πιστευω οτι οι ρατσες που προτεινεις (ειδικα το ντοπερμαν) ουτε κατι παραπανω εχουν να προσφερουν απ' οτι το λυκοσκυλο, ουτε πιο ευκολες ειναι στην εκπαιδευση(ισως το πιο σημαντικο κομματι μετα την επιλογη εκτροφεα/κτηνιατρου).

Ισα ισα, η ευφυΐα του λυκοσκυλου κ τα χαρακτηριστικα της ρατσας θεωρω πως ταιριαζουν γαντι με τις αναγκες του συμφορουμιτη.

Δεν διαφωνώ. (πολύ) :P :-)

Μια χαρα και αγια τα γερμανικά ποιμενικά. Αλλα μιας και το παιδι ζήτησε να του προτείνουμε ρατσες. Του ειπα και κάποιες άλλες επιλογές. Δηλ. δεν πρότεινα ροτβάιλερ που είναι άριστος φύλακας/σωματοφύλακας, γιατι δεν πολυ συμπαθεί τα παιδιά και τα παιχνίδια. Απο την αλλη οι διάφορες φίλες, American Staffordshire Terrier, American Pit Bull Terrier, Staffordshire Bull Terrier, Dogo Mallorquin, μπορεί να ειναι τρομερά παιχνιδιάρικοι και άγριοι ταυτόχρονα, αλλα δεν κάνουν για φύλακες.

Οσο για τα ντόπερμαν ειναι πανεξυπνα και πολυ εύκολοι στην εκπαίδευση. Αλλα επειδή είναι ξεροκέφαλοι στο να κάνουν το δικο τους, δεν πρέπει να σου παίρνουν τον αέρα.:-)

Δημοσ.

από τα λεγόμενα σας πάω ακόμα πιο πολύ στον Γερμανικό ποιμενικό, αν και μπορεί να πάω σε διασταύρωση ώστε να μου έρθει πιο φτηνά η δουλειά και να τα δώσω σε εκπαίδευση, έχω ένα γνωστό που κάνει εκπαίδευση σε σκύλους και θέλει γύρο στα 300 euro ,αλλα ο σκύλος σήκω σήκω κάτσε κάτσε μακριά από φόλες ,δεν τρώει από ξένα χερια και όλα τα σχετικά,για το σπίτι που λέω φανταστείτε ότι σε ακτίνα 500 μέτρον δεν υπάρχει άλλο σπίτι,δηλαδή μοναξιά μου όλα και το βραδυ σου κόβεται η περίοδος άμα ακούσεις κανένα περίεργο θόρυβο :) καθώς περαστικοί δεν υπάρχουν!και νομίζω πως είναι πολύ καλο περιβάλλον καθώς είναι εξοχη και ο σκύλος θα έχει ελευθερια και όχι κλεισμένος σε μπαλκόνι.

Δημοσ.

Αν δε σε ενδιαφερει η εμφανιση του σκυλου (η ομορφια του Γερμανικου ποιμενικου ειναι σχεδον αξεπεραστη) νομιζω οτι τη δουλεια σου την κανεις αριστα και με ενα λυκοσκυλο διασταυρωμενο. Αρκει ναναι διασταυρωση με νορμαλ ρατσα, πχ τσοπανη.

Επισης θεωρω οτι η εκπαιδευση σε ειδικο δεν ειναι και τοσο αναγκαια, ανετα εκπαιδευεις εσυ εναν τετοιο σκυλο ως φυλακα, εξαλλου το χουν μεσα τους ενσιτκτοδως, εσυ ουσιαστικα θα το εκπαιδευσεις στις αντιδρασεις τους. Βεβαια αν φοβασαι θεματα με φολες και φαγητο απο ξενα χερια τοτε οκ να τον πας μια βολτα απο το "νηπιαγωγειο" να μαθει τα βασικα :)

Δημοσ.

Μην λυπάσαι τα λεφτά για την εκπαίδευση του σκυλιού. Εγώ το ψιλομετανιώνω που δεν τον πήγα γιατί θα μάθαινα και εγώ τι παίζει με τα σκυλιά.

Δημοσ.
από τα λεγόμενα σας πάω ακόμα πιο πολύ στον Γερμανικό ποιμενικό, αν και μπορεί να πάω σε διασταύρωση ώστε να μου έρθει πιο φτηνά η δουλειά και να τα δώσω σε εκπαίδευση, έχω ένα γνωστό που κάνει εκπαίδευση σε σκύλους και θέλει γύρο στα 300 euro ,αλλα ο σκύλος σήκω σήκω κάτσε κάτσε μακριά από φόλες ,δεν τρώει από ξένα χερια και όλα τα σχετικά,για το σπίτι που λέω φανταστείτε ότι σε ακτίνα 500 μέτρον δεν υπάρχει άλλο σπίτι,δηλαδή μοναξιά μου όλα και το βραδυ σου κόβεται η περίοδος άμα ακούσεις κανένα περίεργο θόρυβο :) καθώς περαστικοί δεν υπάρχουν!και νομίζω πως είναι πολύ καλο περιβάλλον καθώς είναι εξοχη και ο σκύλος θα έχει ελευθερια και όχι κλεισμένος σε μπαλκόνι.

Δεν παιρνεις σκυλο, αν δεν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα. Ειναι νομος οτι για την αγορα, την ιατρικη φροντιδα και την εκπαιδευση, τα σκας. Αλλιως δεν υπαρχει λογος να μπλεκεις με ημιμετρα.

Δημοσ.

Με το σκυλι που προτεινε ο Rockavlon, δεν θα υπαρχει προβλημα αν δεν γουσταρει τα παιδια. Ετσι και αλλιως ειναι τοσο ασχημο που τα παιδια δεν θα γουσταρουν αυτο in the first place. :P

Εχεις δικιο Rockavlon, δεν πλησιαζει ανθρωπος. :P:o

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...