pyro Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 ma kalla edw sthn ollandia pantreuntai, gia ton megalejandro 0a mas thn poune twra? kati skepthka pou exoune autou oi kokainobioi tou holigount!
epote Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 δεν ξερω αν παρατηρησατε την αυξηση των πατριοτικων-εθνικιστικων-πειτε τα οπως θελετε topics τις τελευτεες μερες... επισις δεν ξερω αν παρατηρησατε οτι σιμπιπτουν με το κυπρος thing. ο επομενος που θα μου πει οτι δεν επιρεαζετε απο τα media θα φαει προσωπικα απο μενα ντοματα στο κουτελο. συμβουλη: διαβαζετε περισοτερο και βλεπετε λιγοτερη τηλεοραση. και παρτε κανα βιντεο και δειτε καμια ταινια, ειναι καλυτερα απο τις ελλινικες ειδησεις
Anonymous Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 1on to sygkekrimmeno thema einai istoriko prota ap ola. 2on patriotiko=ethnikistiko ???? 3on exo tin entyposioti i ayxisi ofeilete kyrios ston nakostyphoon o opoios logo xronikihs sygkirias alla kai perivallontos (xanthiotis) exei mia mallon dikaiologimena ayximeni evaisthisia 4on epi tou thematos??? (istoriki alla kai kallitexnikh skopoia?) alloste eise cinefil (se palaioterpo topic ypirxan kririkes sou gia taineies)
bandito Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote christos44:</font><hr> Blizardbill quote Alitheia tha itan apo tin mia meria, giati eixan doulous. Σήμερα τους λέμε υπαλλήλους. <hr /></blockquote> Ξέρεις πολλούς υπάλληλους να πλένουν πόδια? Για πές μας το επάγγελμα τον εργοδοτών των υπαλλήλων.... Για μια στιγμή διάολε, σταματήστε να θεοποιείται τα πάντα. Απομυθοποίηση... Πριν λίγο καιρό, ένας απο τους συντελεστές της συγγραφής ενός εκπαιδευτικού βιβλίου παραιτήθηκε γιατί οι υπόλοιποι συντελεστές δεν ήθελαν να συμπεριληφθεί μια πηγή που έλεγε οτι οι Πέρσες δεν ήταν και τόσοι πολλοί.... Και εγώ που νόμιζα οτι η Ιστορία είναι η αλήθεια.Η έστω η αντικειμενική της αναζήτηση....
theobabis Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 bandi πολλα νομιζες και πολλα ζητας :grin:
christos44 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote bandito:</font><hr> <blockquote><font class="small">Quote christos44:</font><hr> Blizardbill quote Alitheia tha itan apo tin mia meria, giati eixan doulous. Σήμερα τους λέμε υπαλλήλους. <hr /></blockquote> Ξέρεις πολλούς υπάλληλους να πλένουν πόδια? Για πές μας το επάγγελμα τον εργοδοτών των υπαλλήλων.... Για μια στιγμή διάολε, σταματήστε να θεοποιείται τα πάντα. Απομυθοποίηση... Πριν λίγο καιρό, ένας απο τους συντελεστές της συγγραφής ενός εκπαιδευτικού βιβλίου παραιτήθηκε γιατί οι υπόλοιποι συντελεστές δεν ήθελαν να συμπεριληφθεί μια πηγή που έλεγε οτι οι Πέρσες δεν ήταν και τόσοι πολλοί.... Και εγώ που νόμιζα οτι η Ιστορία είναι η αλήθεια.Η έστω η αντικειμενική της αναζήτηση.... <hr /></blockquote> Σε παλαιότερο topic είχα γραψει ένα κείμενο για την θέση των δούλων στην Αρχαία Ελλάδα και αποδείκνυα αυτά που έγραφα. Εάν θέλεις το κάνω επικόλληση. Και κάτι άλλο, ΔΟΥΛΟΣ με την σημερινή έννοια και μεταχείριση, πρωτοεμφανίσθηκε στην Χριστιανική Ρώμη. Στην Αρχαία Ελλάδα είχε διαφορετική μεταχείριση. Για μιά στιγμή διάολε, μάθετε για το θέμα που γράφετε, και μη ισοπεδώνετε τα πάντα προκειμένου να δείξετε ότι είσαστε υπεράνω. Οσο για το επάγγελμα των εργοδοτών, ήταν αυτό που έχουν οι εργοδότες και σήμερα. Εργοστασιάρχες, ιδιοκτήτες μεταλλείων, βιοτέχνες, αγρότες, ναυτικοί. Ξέρω πολλά επαγγέλματα που πλένουν όχι μόνο πόδια, αλλά και μας τα ξυρίζουν, και μας κόβουν και τα νύχια κι΄απόφοιτους παραϊατρικών επαγγελμάτων που κουβαλούν και καθαρίζουν "πάπιες", κι΄άμα πάμε για εγχείρηση σκωλικοειδήτιδος μας ξυρίζουν και τ΄@ρχίδι@. Θες άλλα επαγγέλματα;
Γηρυόνης Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote bandito:</font><hr> Ξέρεις πολλούς υπάλληλους να πλένουν πόδια? Για πές μας το επάγγελμα τον εργοδοτών των υπαλλήλων.... Για μια στιγμή διάολε, σταματήστε να θεοποιείται τα πάντα. Απομυθοποίηση... <hr /></blockquote> Ενώ εσύ ξέρεις πολλούς δούλους που μπορούσαν να αγοράσουνε την ελευθερία τους, να έχουνε δικά τους δωμάτια να ζούνε αυτοί και η οικογένειά τους (μέσα στο σπίτι του αφέντη τους), να μπορούσανε να νημφευθούνε ελεύθερη γυναίκα, να μην είχε δικαίωμα ο αφέντης τους να τους χτυπήσει/σκοτώσει; Πριν λίγο καιρό, ένας απο τους συντελεστές της συγγραφής ενός εκπαιδευτικού βιβλίου παραιτήθηκε γιατί οι υπόλοιποι συντελεστές δεν ήθελαν να συμπεριληφθεί μια πηγή που έλεγε οτι οι Πέρσες δεν ήταν και τόσοι πολλοί.... Και εγώ που νόμιζα οτι η Ιστορία είναι η αλήθεια.Η έστω η αντικειμενική της αναζήτηση.... <hr /></blockquote> Χμμ... για να δούμε. Ένας και μοναδικός έγκριτος ιστορικός θέλει να συμπριληφθεί ένα κομμάτι ιστορίας ενώ δέκα άλλοι όχι. Ο ένας είναι ο καλός, ο γνωστικός και ο δίκαιος ενώ οι άλλοι δέκα οι άδικοι, οι αγνωστικοί και οι άδικοι. Ωραία λογική.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2002 Πρώτον: Δε νομίζω ο δούλος στην Αρχαία Ελλάδα να μπορούσε να γυρίσε και να πει 'Μας τα έπριξες, σηκώνομαι και φεύγω'. Από τη στιγμή που δεν μπορούσε να το πει, δεν είναι κύριος του εαυτού του οπότε είναι ΔΟΥΛΟΣ. Δεύτερον: Ξέρετε πολύ καλά - και 'ξεχνάτε' να αναφέρετε - ότι οι συνθήκες που περιγράφεται δεν ίσχυαν συνέχεια αλλά μόνο κάποιες συγκεκριμένες περιόδους και ακόμα πιο σημαντικό, δεν ίσχυαν σε όλες τις πόλεις. Οπότε τι να το κάνουμε όταν στην πλειοψηφεία των περιπτώσεων οι δούλοι στην αρχαία Ελλάδα δεν διέφεραν από τους 'συνάδελφούς' τους στη Ρώμη; <blockquote><font class="small">Quote christos44:</font><hr> Για μιά στιγμή διάολε, μάθετε για το θέμα που γράφετε, και μη ισοπεδώνετε τα πάντα προκειμένου να δείξετε ότι είσαστε υπεράνω. <hr /></blockquote> Λίγο υποκριτικό αυτό να προέρχεται από έναν κατεξοχήν ξερόλα...
mrFrodo Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2002 Μήπως, λέω μήπως έχουμε μπερδέψει λίγο τα μπούτια μας; Topic για δουλεία υπάρχει.... Σαν να έχουμε εκτραχυνθεί ολίγον(από γκιουβετσάκι) http://www.insomnia.gr/ubbthreads/showflat.php?Cat=&Board=UBB1&Number=204783&page=0&view=collapsed&sb=5&o=&fpart=1
christos44 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2002 quot Λίγο υποκριτικό αυτό να προέρχεται από έναν κατεξοχήν ξερόλα... Εγώ ουδέποτε διεκδίκησα δάφνες ξερόλα. Αναγνωρίζω π.χ ότι εσύ ξέρεις περισσότερα από εμένα σε θέματα υπολογιστών που μπορεί να είναι και το αντικείμενο που σπόύδασες ή σπουδάζεις ή ασχολείσαι. Εσύ αναγνωρίζεις ότι γνωρίζω σε θέματα Ιστορίας και Θρησκειών περισσότερα από εσένα μιά και οχι μόνο τα σπούδασα, αλλά σαν αντικείμενο τ΄ αγαπώ κι΄εξακολουθώ ν΄ασχολούμαι;
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote christos44:</font><hr> quot Λίγο υποκριτικό αυτό να προέρχεται από έναν κατεξοχήν ξερόλα... Εγώ ουδέποτε διεκδίκησα δάφνες ξερόλα. Αναγνωρίζω π.χ ότι εσύ ξέρεις περισσότερα από εμένα σε θέματα υπολογιστών που μπορεί να είναι και το αντικείμενο που σπόύδασες ή σπουδάζεις ή ασχολείσαι. Εσύ αναγνωρίζεις ότι γνωρίζω σε θέματα Ιστορίας και Θρησκειών περισσότερα από εσένα μιά και οχι μόνο τα σπούδασα, αλλά σαν αντικείμενο τ΄ αγαπώ κι΄εξακολουθώ ν΄ασχολούμαι; <hr /></blockquote> Το ότι σπούδασες ιστορία είναι εις βάρος σου καθότι συχνά 'ξεχνάς' πράγματα. Από εκεί και πέρα, δηλώνω ότι δεν ασχολούμε άλλο με υποκείμενα και σταματάω εδώ. ΥΓ: Δεν έχει το φόρουμ επιλογή 'ignore user' ;
christos44 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2002 Λίγο υποκριτικό αυτό να προέρχεται από έναν κατεξοχήν ξερόλα... Εγώ ουδέποτε διεκδίκησα δάφνες ξερόλα. Αναγνωρίζω π.χ ότι εσύ ξέρεις περισσότερα από εμένα σε θέματα υπολογιστών που μπορεί να είναι και το αντικείμενο που σπόύδασες ή σπουδάζεις ή ασχολείσαι. Εσύ αναγνωρίζεις ότι γνωρίζω σε θέματα Ιστορίας και Θρησκειών περισσότερα από εσένα μιά και οχι μόνο τα σπούδασα, αλλά σαν αντικείμενο τ΄ αγαπώ κι΄εξακολουθώ ν΄ασχολούμαι;
random Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote nakostyphoon:</font><hr> Τι λέει συμφώνει κανείς με την τάση να παρουσιάζουν τον Μ. Αλέξανδρο ως ομοφιλόφυλο ;Με αφορμή τις ερχόμενες ταινίες του Hollywood. Υπάρχει ένας τουλάχιστον προδότης που να το παραδέχεται αυτό.Εγώ ξέρω και κάποιους που θεωρούν ντροπή την ίδια την ύπαρξη του Μ. Αλέξανδρου στην ελληνική ιστορία τι έχετε να πείτε γι' αυτό ;;;<hr /></blockquote> Πρώτα απ όλα να μας πεις αν συμφωνείς εσύ. Μήπως μας αφήνεις να το καταλάβουμε με το "προδότης"; "Προδότης" ας πούμε σαν το λόρδο Βύρωνα; Εγώ συμφωνώ να παρουσιάζουν τον καθένα όπως όντως ήταν, αρκεί να έχουν στοιχεία. Αν ο Αλέξανδρος ήταν, να μας το πουν να το ξέρουμε. Απο κει και πέρα, ότι και να έκανε στο κρεβάτι, δεν αλλάζει τη γνώμη μας για τα πολιτικά και στρατιωτικά έργα του. Και οι ταινείες του Hollywood, δεν είναι ντοκυμαντερ ιστορίας για να τις δείχνουμε στα σχολεία. Ειναι προιόντα της βιομηχανίας ψυχαγωγίας, που εχουν αποκλειστικο σκοπο το κέρδος. Οση σχέση έχει η Lara croft με την ιστορια της Αιγύπτου, και το Fifa 2003 με το πραγματικό ποδόσφαιρο, αλλη τοση έχει σχεση μια ταινεία "ιστορικη περιπέτεια", με τα αληθινα γεγονότα. Δικα τους τα λεφτά, οτι ταινεια θέλουν θα κάνουν, αν δεν μας αρέσει, ας γυρισουμε κι εμεις μια υπερπαραγωγή, με τον Ψάλτη να κάνει τον G.Washinghton αδελφή...
Snolly Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2002 Λοιπόν, ούτε στο Braveheart τα πράγματα γίναν όπως τα παρουσίασε το Hollywood (όλοι οι Σκωτσέζοι συμφοιτητές μου είναι εξαγριωμένοι), ούτε στο Gladiator κέρδισαν οι Ρωμαίοι τους Γότθους (ουδέποτε)... Τώρα ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν αδερφή και δεν πέθανε από ασιατική γρίπη αλλά από σίφυλη (ως πισογλέντης). Δεν είμαι ανθέλληνας αλλά ορισμένα πράγματα τι να κάνουμε έτσι ήταν. Τώρα πάλι δε νομίζω πως για μια τόσο μεγάλη προσωπικότητα θα πρέπει να μας απασχολεί κατά πόσο τον έπαιρνε... Ααααα κι άλλο καλό. Τον Αθανάσιο διάκο δεν τον σούβλισαν, τον "σούβλισαν" if you know what I mean...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.