Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα κάνει συνέχεια restart..

nikolasR200

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως λέει και ο τίτλος..ο υπολογιστής μου κάνει συνέχεια restart..όταν τον "πιάσει" το ανάποδο του..

Έχω λόγο να πιστεύω ότι πρόκειται για hardware περίπτωση, γιατί εκεί που κάνει restart ενώ τον χρησιμοποιώ..στη συνέχεια μπορεί να κάνει 4-5 συνεχόμενα restart ενώ φορτώνει bios ή windows!

Μου το κανε και παλιότερα και πιστεύοντας ότι είχε να κάνει με τη θερμοκρασία του επεξεργαστή, είχα αλλάξει ψύκτρα..(πέρυσι)

Του έκανα ένα σχετικά καλό καθάρισμα (κατά τη γνώμη μου) πριν δυο μέρες με αέρα από δοχείο σε πίεση (τα κλασσικά του εμπορίου) αλλά συνεχίζει και πλέον έχει παραγίνει το κακό..

Επίσης για το αν πρόκειται για θέμα θερμοκρασίας, έχω τις αμφιβολίες μου αφενός γιατί έχω συνέχεια a/c αναμμένο και αφετέρου έχει τύχει να το κάνει και το πρωί κατευθείαν μετά το άνοιγμα..

Καμιά ιδέα?

μιλάμε για p4 στα 4ghz motherboard biostar, 2x512ram twinos ddr1 s-ata hdd geforce 6600..ποιο πολύ προσανατολίζομαι σε ram, υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να κάνει κάποιο "test"? ξέρω ότι είναι σχετικά παλιό το σύστημα..αλλά δεν έχω μπει σε διαδικασία αλλαγής εφόσον με καλύπτει στις ανάγκες μου..

προχθές μετά από απανωτά restart μου βγαλε αυτό το μήνυμα στο bios

"system restarts due to overclock

please setup cpu host clock in frequency features setup"

δεν έχω κάνει overclock και η εν λόγω value ήταν στο min..

Αγόρασα προχθές μία μνήμη kingston 512 για δοκιμή..Έβαλα την kingston με την μία twinos, δούλεψε κάμποση ώρα, στη συνέχεια έκανε μόνο του restart..βγάζω την twinos, βάζω τη δεύτερη, έκανε πάλι μόνο του restart πιο σύντομα..άφησα μόνο την kingston, και επι 48+ ώρες τον έχω ανοιχτό non stop και δεν έχει κάνει restart αλλά σέρνεται σχετικά λόγω 512..!!

Να υποθέσω ότι αποκλείεται η περίπτωση τροφοδοτικού?

Υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα η motherboard και στη δεύτερη ram να την ακούει μετά από λίγο?

Ή φαίνεται πιο κάθαρα ότι και οι δύο tiwnos τα φτυσαν? :shifty::shifty:

Δημοσ.

Κατ' αρχάς, Pentium 4 στα 4GHz απ' όσο θυμάμαι δεν έχει βγει. Ένα cpu-z όμως μπορεί να μας λύσει την απορία.

Κατά δεύτερον, μετά τους πειραματισμούς σου με τις μνήμες, όλα αυτό δείχνουν. Ότι δηλαδή κάποια(ες) από τις μνήμες τα έχουν παίξει. Φυσικά και υπάρχουν εργαλεία για να τις τσεκάρεις, ξεκινώντας απ' το memtest. Το τρέχεις, το αφήνεις για αρκετή ώρα και μας λες αποτελέσματα.

Από 'κει και πέρα, αν είναι θέμα αυξημένης θερμοκρασίας, μπορούμε να το δούμε, όσο βέβαια θα μας αφήσει το σύστημα παραμένοντας ανοιχτό.

Δεν αποκλείω και τον παράγοντα τροφοδοτικό, που είναι πολύ πιθανόν να είναι μέτριο έως κακό και να τα έχει φάει τα ψωμιά του.

Εν τέλει, μπορεί και να έχει αρχίσει να "ψοφάει" η μητρική. Τσέκαρε για ενδείξεις από σκασμένους πυκνωτές.

Ξεκινάς και μας λες. :)

Δημοσ.

για τον επεξεργαστή έχει δίκιο..αντι να γράψω p4 στα 3ghz, έγραψα στα 4..

θα ξεκινήσω με το memtest..πρώτα δοκιμαστικά στην Kingston και μετά θα ξαναβάλω τις twinos.. να υποθέσω αυτό που βρίσκω στο google ως memtest86+ είναι αυτό που αναφέρσαι ή το memtest 3.8?

Δημοσ.

Σωστά, αυτό είναι. Κατεβάζεις το .iso, το καις σε ένα CD δημιουργώντας ένα bootable disc, bootάρεις από αυτό, και τρέχεις το memtest για αρκετή ώρα, όχι μόνο να περάσει το πρώτο test. Άφησέ το να περάσει αρκετές loopες.

Δοκίμασε με τις Twinmos αρχικά, είτε και με τις δύο μαζί, είτε ξεχωριστά. Έχω την πεποίθηση ότι θα βγάλουν errors. Η Kingston που πήρες πρόσφατα δε νομίζω να έχει τίποτα.

Δημοσ.

Όταν λες bootable disc πρέπει να κάνω και κάτι άλλο, εκτός από απλά να κάψω το iso σε ένα cd?

με το που έβαλα τις 2 twinos έκανε αμέσως 4-5 restart..με δυσκολία κατάφερα να μπω bios και να επιλέξω να ξεκινήσει boot από το cd..αλλά error ακόμα δεν έχει γράψει..

Δημοσ.

Ε μην δημιουργήσεις απλά ένα cd δεδομένων.. κάνε burn image ας πούμε ώστε να μπορείς να κάνεις boot from cd/dvd.

Μπες στο BIOS, πήγαινε στο Boot Order, όρισε το optical drive πρώτο και κάνε boot από αυτό.

Δημοσ.
Ε μην δημιουργήσεις απλά ένα cd δεδομένων.. κάνε burn image ας πούμε ώστε να μπορείς να κάνεις boot from cd/dvd.

Μπες στο BIOS, πήγαινε στο Boot Order, όρισε το optical drive πρώτο και κάνε boot από αυτό.

α οκ, αυτό το είχα κάνει έτσι και αλλιώς..!! απλά νόμιζα εννοείς τίποτα πιο ειδικό που δεν ήξερα :) θα τελειώσει κάποια στιγμή? θα μου βγάλει κάποιο αποτέλεσμα? να περιμένω κάτι?

Δημοσ.

Όχι, δεν τελειώνει, θα τρέχει όσο το αφήνεις. Και όσο περισσότερο το αφήνεις, τόσο πιο αξιόπιστα τα συμπεράσματα. Όταν θα έχεις χρόνο, άστο μερικές ώρες για να σιγουρευτείς. Έχει τύχει να πετάνε errors μετά από πολλές ώρες..

Απλά θα σου λέει π.χ. Test 1 Passed κ.ο.κ..

Δημοσ.

όντως, μου έγραψε test1 passed..και συνεχίζει να τεστάρει..αλλά μου κανε εντύπωση ότι με το που έβαλα τις ram έκανε απανωτά restart και παρόλα αυτά δεν έβγαλε error..ακομα..και όλο το βράδυ το αφήνω..δε με πειράζει..απλά ανηνσυχώ μήπως όντως γράψει error και μετά αποφασίσει να κάνει restart, οπότε δεν θα μπορώ να το δω..!!! :) γιατί υποθέτω πως δεν κρατάει log..σωστά?

Δημοσ.

Ναι, απ' όσο ξέρω δεν είναι εφικτό να δεις τι έγινε σε περίπτωση που κάνει επανεκκίνηση..

Άστο για λίγες ώρες και τσέκαρε μέχρι να βαρεθείς και πέσεις για ύπνο. :Ρ

Δημοσ.

το άφησα όλο το βράδυ να τρέχει..και το πρωί..συνέχιζε να τρέχει..!

δε ξέρω αν τη διαβάζω σωστά..αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι έτρεξε επί 10ώρες και 20 λεπτά σχεδόν..έκανε 23 φορές όλα τα τεστ..και έκανε pass όλες!!!

οπότε αποκλείουμε τις ram?

post-55894-129063018307_thumb.jpg

Δημοσ.

Αυτό που βλέπω απ' τη φωτό είναι ότι τη στιγμή που έτρεχες το memtest, οι μνήμες σου (οι Twinmos φαντάζομαι) έτρεχαν στα 320MHz. Μπας και είναι 400άρες aka PC3200 και σου κάνει επανεκκινήσεις για να στις γυρίσει σε χαμηλότερη συχνότητα;

Πες αν μπορείς περί ποιων Twinmos και περί ποιας Kingston πρόκειται.

Δημοσ.

λοιπον η καινούρια η kingston, kvr400x64c25/512 2.6v

οι twinmos Οι οποίες όντως ήταν αυτές όταν έκανα το test, είναι

p/n: m2g9j16a8att9f081aadt model no: 529m55m69060591 pc3200

και η άλλη p/n: m2g9j16a8amk9f081cadt model no: m2g9j16a-mk pc3200

που το είδες ότι τρέχουν στα 320mhz? :o

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...