Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με hdmi...

tiger!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω τον hp pavilion dv8227ea εδώ και περίπου 3 χρόνια. Θέλω τώρα που πήρα τηλεόραση με fullHD να βλέπω ταινίες εκεί.

Αλλά δεν έχει θύρα για καλώδιο hdmi. Έχει μόνο υποδοχή εξόδου S-video, μια θύρα επέκτασης 2 (expansion port 2) και μια 1394.

Μπορεί να φαίνομαι τελείως άσχετος αλλά δεν τις έχω χρησιμοποιήσει ποτέ γιατί δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το άθλημα και δεν έχω ιδέα τι να κάνω...:mad:

Δημοσ.
Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι με το S-video να το συνδέσεις με ένα καλώδιο στο scart της TV.

Το σκέφτηκα και εγώ αυτό αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει με την ποιότητα. Οι ταινίες είναι από blue ray disk. Μπορεί το S-video να την αποδόσει σωστά??

Δημοσ.
Το σκέφτηκα και εγώ αυτό αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει με την ποιότητα. Οι ταινίες είναι από blue ray disk. Μπορεί το S-video να την αποδόσει σωστά??

Όχι αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Μην φανταστείς ότι δεν θα βλέπονται μια χαρά θα είναι.

Δημοσ.

Καλά, έξοδο VGA (D-SUB 15 που λένε και στο χωριό μου) δεν έχει το laptop? Αν ναι, σύνδεσε αυτήν στην τηλεόραση. Αμαρτία να στείλεις σήμα 720/1080p σε fullHD τηλεόραση μέσω S-video. Δεν είμαι καν σίγουρος αν το S-video σηκώνει αναλύσεις 1080p (πάρα πολύ αμφιβάλλω).

Δημοσ.

http://en.wikipedia.org/wiki/S-video

Due to a lack of bandwidth, S-Video connections are generally not considered suitable for high-definition video signals. As a result, HD sources are generally connected to a monitor by way of analog component video or wideband digital methods (usually HDMI or DVI). However, when using older monitors with S-Video but without HDMI and DVI, some graphics cards have full display (including bootup display) with HDMI, DVI, and S-Video and partially full display (displaying only after the OS boots up) with component and composite. So in this case, S-Video works well, as it allows the user to see the display in the event that they need to adjust settings in the CMOS.
Δημοσ.
Καλά, έξοδο VGA (D-SUB 15 που λένε και στο χωριό μου) δεν έχει το laptop? Αν ναι, σύνδεσε αυτήν στην τηλεόραση. Αμαρτία να στείλεις σήμα 720/1080p σε fullHD τηλεόραση μέσω S-video. Δεν είμαι καν σίγουρος αν το S-video σηκώνει αναλύσεις 1080p (πάρα πολύ αμφιβάλλω).

Ναι έχει... Τώρα το είδα! (σας είπα δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με αυτές τις θύρες). Δηλαδή με αυτό θα βλέπετε καλύτερα??? Γενικά κάποιος μετατροπέας δεν παίζει?? Ή είπα μ@##@α?

Δημοσ.

Σιγουρα πολυ καλυτερα

Μετατροπη δεν οφελει γιατι το ενα σημα ειναι αναλογικο και το αλλο ψηφιακο

Αλλα η ποιοτητα θα ειναι παρα πολυ καλη

Δημοσ.

Το VGA είναι αναλογικό μεν, ασυμπίεστο δε και μπορεί να σηκώσει οποιαδήποτε από τις συνηθισμένες αναλύσεις. Δεν νομίζω να έχει ορατή διαφορά από το HDMI, που ούτως ή άλλως δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις λόγω των περιορισμών του laptop.

Τώρα για μετατροπείς που ρώτησες, ναι μεν υπάρχουν (πχ. http://cgi.ebay.co.uk/VGA-AUDIO-TO-HDMI-CABLE-CONVERTER-ADAPTER-LAPTOP-TV_W0QQitemZ310151749702QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_3?hash=item48367c2046&_trksid=p3286.c0.m14 ) αλλά δεν θα σου προσφέρουν καμία βελτίωση σε εικόνα και ήχο, απλώς δεν θα χρειάζεται να "τραβάς" 2 καλώδια μέχρι την TV (VGA + ήχο) αλλά μόνο το HDMI. Προσωπικά δεν θα το πρότεινα. Από την άλλη έχει τύχει να δω κάποιες -πολύ- φτηνές LCD τηλεοράσεις (όπως οι AOC) που έχουν πραγματικά ελεεινή υλοποίηση στα κυκλώματα του VGA, είναι πρακτικά αδύνατον να το χρησιμοποιήσεις για κινούμενη εικόνα και να μην έχεις σπασίματα. Οπότε σε μια τέτοια περίπτωση ο vga to hdmi converter θα ήταν μονόδρομος. Στην περίπτωσή σου όμως πολύ αμφιβάλω αν ισχύει κάτι τέτοιο!

Δημοσ.

Βασικά και εγώ επείδη τα έμπλεξα λίγο με όλα αυτά τα καλώδια σκεφτόμουν για media player...

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1191187&catalog=23&category=1000000592&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE2701845D8B9B5BFCE25DC4DC5470922AD801D9B789A2B1E47AB2EFBF854DAE394F455A83AED00BA157FCDF52D8693E62203EC9E6B8994042D9B77CBDAD7D3C19DCAC50021E0D58BC6E9ED0168B73C7C178A995A93BF8D3164B77B0986E18A888B43734D7CD94ADB0CCB7A25C68261758E0FF342BB0D42F69

Είδα αυτό στο plaisio και λέω να το πάρω για να τελειώνω... Και να είμαι ήσυχος και από άποψη ποιότητας!:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...