xampos20 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 καλησπερα παιδια... εδω και μία βδομάδα ασχολούμε με ένα προγραμματάκι το visual basic express edition 2008 και θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που ενώ είναι έυκολο δεν το έχω καταφέρει ακόμα... Λοιπόν έχω 2 combobox τα combobox1 , combobox2 ...... στο πρώτο 9α βρισκονται 3 είδη ξύλων πχ. ΟΞΙΑ , ΔΡΥΣ, ΟΡΕΓΚΟΝ και στο combobox2 οι κωδικοί ΕΡΩΤΗΣΗ: ΕΠΕΙδη οι κωδικοί είναι αρκετοί για κάθε ξύλο γιατι σκεφτείτε αλλάζει και το χρώμα, αλλα πάνω κάτω για το καθένα αντιστοιχουν 10 κωδικοί..... Θα ήθελα να επίλεγω ΔΡΥΣ στο combobox1 και να βγαίνουν όλοι οι κωδικοί για το ΞΥΛΟ ΔΡΥΣ στο combobox2 sql ξέρω μάλλον το query είναι select wood_id form ΚΩΔΙΚΟΥΣ_ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ Where ( wood_type="ΔΡΥΣ" ) Το θέμα είναι πως θα το κάνω στην vb.... ευχαριστώ εκ των προτέρων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ ΑΠΛΑ ΔΝ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ....
virxen75 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 στείλε την βάση σου και το πρόγραμμα που έχεις κάνει ήδη(φόρμα-κουμπιά) σε vb2008
xampos20 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Θελω λοιπόν επιλέγοντας στην περιγραφη το είδος του ξύλοτ δρυς,ορεγκον,οξια να εμφανίζονται απο κάτω στο 2ο combobox οι κωδικοι του επιλεγμενου αντιστοιχα.... εχω 2 πίνακεσ ο ένας είναι ο wood_name και σαν πεδία έχει το wood_type που είναι και πρωτευον κλειδί και ο άλλος είναι ο woods που έχει σαν πεδία τους κωδικούς και την περιγραφη των ξύλων....(wood_id, wood_type)
Evgenios1 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Κειτα, Αυγουστος ειναι, αν θες ριξε μια ματια σε κατι "νεο". http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb425822.aspx ΥΓ: Ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ειναι ΒΟΛΙΚΟ, ειναι ΤΟΥΜΠΑΝΟ
virxen75 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 σου στέλνω μία βάση σε access να την βάλεις στο c:\xampos.mdb και τον κώδικα διαχείρισης σε vb2008 κάνε τις προσαρμογές στον κώδικα για την δική σου βάση αν κολλήσεις κάπου πες μου. xampos.zip
xampos20 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Σε ευχαριστω για το χρόνο σου ...... ανοιξα τον κώδικα που μου είπες , τφόρτωσα και την βάση που μου έστειλες και μόλις το έτρεξα μου έβγαλε ένα σφάλμα αυτο.... καμία πατατά θα κανα εε?
virxen75 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 σίγουρα θα ξέχασες να βάλεις στο c:\ το xampos.mdb οπότε δεν διαβάζει την βάση δεν γεμίζει το combobox1 και επομένως δεν μπορείς να επιλέξεις κάτι που δεν υπάρχει για να τρέχει άσχετα αν βρει την βάση ή όχι κάνε τις αλλαγές > Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load Try cn = New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=C:\xampos.mdb;") cn.Open() cmd = New OleDbCommand("select * from wood_names", cn) dr = cmd.ExecuteReader While dr.Read() ComboBox1.Items.Add(dr(1)) End While Catch End Try Try dr.Close() Catch End Try If (ComboBox1.Items.Count > 0) Then ComboBox1.SelectedIndex = 0 End Sub
dt008 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Κειτα, Αυγουστος ειναι, αν θες ριξε μια ματια σε κατι "νεο".http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb425822.aspx ΥΓ: Ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ειναι ΒΟΛΙΚΟ, ειναι ΤΟΥΜΠΑΝΟ Δυστυχώς το LINQ to SQL δεν δουλεύει με Access. Για να μην παίξει με TableAdapters και Datasets, θα του πρότεινα αυτό http://sqlite.phxsoftware.com/
Tmark Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δοκίμασε να μάθεις ADO.NET ,θα σε βολέψει πολύ σε τέτοιες περιπτώσεις δυναμικών εφαρμογών.. Το LINQ to SQL μπορεί να φαίνεται πιο απλό και εύχρηστο αλλά για να διεισδύσεις σ αυτό πρέπει να ξέρω καλό ADO.NET.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.