Προς το περιεχόμενο

92 ή 90 mm ??

yiankap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα case thermaltake soprano, το οποίο στο πλάϊ έχει ένα ανεμιστήρα 90 mm. Θέλω να τον αλλάξω αφενός γιατί κάνει υπερβολικό θόρυβο αφετέρου για να βάλω κάτι με LED, αλλά επι το πλείστον αυτοί που βρίσκω είναι στα 92 mm. Eίναι συμβατοί με το case μου?

Δημοσ.
Έχω ένα case thermaltake soprano, το οποίο στο πλάϊ έχει ένα ανεμιστήρα 90 mm. Θέλω να τον αλλάξω αφενός γιατί κάνει υπερβολικό θόρυβο αφετέρου για να βάλω κάτι με LED, αλλά επι το πλείστον αυτοί που βρίσκω είναι στα 92 mm. Eίναι συμβατοί με το case μου?

Για τον θόρυβο μην ελπίζεις και πολλά πράγματα, δύσκολα η Tt να έβαλε σε κουτί της fan που να κάνει υπερβολικό θόρυβο. Το πιο πιθανό είναι να γυρίζει ο ανεμιστήρας στις φουλ στροφές του α)γιατί μέσα στο BIOS δεν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή για να αυξομειώνονται οι στροφές β) γιατί είναι συνδεδεμένος με ακατάλληλο τρόπο πχ κατευθείαν πάνω στο τροφοδοτικό-χλωμό όμως αυτό. Δοκίμασε το speedfan που σου επιτρέπει να αυξομειώνεις τις στροφές των ανεμιστήρων μέσα από τα windows.

Τώρα για τα φώτα που λες, έ, δεν υπάρχει άλλη λύση από το να αγοράσεις ανεμιστήρες!

Δημοσ.
Για τον θόρυβο μην ελπίζεις και πολλά πράγματα, δύσκολα η Tt να έβαλε σε κουτί της fan που να κάνει υπερβολικό θόρυβο. Το πιο πιθανό είναι να γυρίζει ο ανεμιστήρας στις φουλ στροφές του α)γιατί μέσα στο BIOS δεν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή για να αυξομειώνονται οι στροφές β) γιατί είναι συνδεδεμένος με ακατάλληλο τρόπο πχ κατευθείαν πάνω στο τροφοδοτικό-χλωμό όμως αυτό. Δοκίμασε το speedfan που σου επιτρέπει να αυξομειώνεις τις στροφές των ανεμιστήρων μέσα από τα windows.

Τώρα για τα φώτα που λες, έ, δεν υπάρχει άλλη λύση από το να αγοράσεις ανεμιστήρες!

Ναι καλα....:lol::lol::lol:

Δημοσ.

Το "υπερβολικός θόρυβος" είναι σίγουρα υποκειμενικό, αλλά ΠΟΣΗ φασαρία μπορεί να κάνει ένας 90άρης Tt σε σχέση με έναν noctua; Πόση μπορεί να είναι η διαφορά; Δηλαδή εκεί που κουφαινόσουν από την φασαρία, ξαφνικά θα ησυχάσουν όλα;

To λέω αυτό γιατί είχα πρόβλημα με την πολλή φασαρία του κουτιού μου (Tt με ανεμιστήρες Tt μπρος-πίσω), πήγα σαν το πρόβατο έδωσα 20 ευρώ για ανεμιστήρες και δεν είδα σοβαρή διαφορά, μέχρι που εντόπισα πού πραγματικά βρισκόταν το πρόβλημα.

Ας κοιτάξει ο φίλος δυό-τρία άλλα πραγματάκια πρώτα, ας εξασφαλίσει ότι το πρόβλημα βρίσκεται όντως στην κακή ποιότητα των ανεμιστήρων του και μετά ας πάει να αγοράσει και ανεμιστήρες οροφής με νέον αν θέλει. Σωστός;

Δημοσ.

Δεν αμφιβάλω ότι είδες διαφορά. Απλά έτσι όπως το λέει ο yiankap, πιστεύω ότι δεν είναι τόσο πρόβλημα των ανεμιστήρων, όσο κάτι άλλο.

Ας κάνει πρώτα όλους τους ελέγχους, μήπως καμμιά βίδα είναι χαλαρή, μήπως έχει κανέναν συντονισμό, μήπως τελικά-τελικά οι ανεμιστήρες σταθερής περιστροφής (Α! τώρα που το λέω, και αυτό είναι πολύ πιθανό!) και μετά πάει για καινούργιους.

A, να'το...

"The 120mm fans are identical and rotate at 1400 rpm. The 90mm fan, however, rotates at 1800rpm. All three fans are rated at 21dBA."

Οι 1800 είναι αρκετές στροφές και τα 21 dB επίσης αρκετά. Μάλλον για αλλαγή πάμε!..:-)

Δημοσ.

Παιδιά, ο θόρυβος δεν είναι ό θόρυβος που κάνει κανονικα ο ανεμιστήρας από την περιστροφή του όταν πήρα το κουτί δεν με ενοχλούσε,

είναι θόρυβος ενοχλητικός, ο οποίος με σφαλιάρα σταματάει για κανα πεντάλεπτο και μετα ξαναρχινάει. Ίσως έχει μαζέψει σκόνη δεν ξέρω.

Για αυτό θέλω να τον αλλάξω, απλά λέω με την ευκαιρία να βάλω κάποιον με LED.

Θα ταιριάζουν οι 92mm?

Δημοσ.

Το πιο πιθανό είναι να συντονίζεται. Κάποια βίδα έχει χαλαρώσει, κάποια επιφάνεια έχει στρεβλωθεί, γενικά πιστεύω ότι με λίγο ψάξιμο θα το λύσεις το πρόβλημα.

Αλλά όχι, παλιόπαιδο, σε τρώει η τσέπη σου, θέλεις καινούργιο!.. ;)

Η διαφορά ανάμεσα στον 90άρη και τον 92άρη είναι δύο χιλιοστά, το πιθανό είναι να ταιριάξει. Ίσως όχι απόλυτα, αλλά δεν νομίζω να έχει πρόβλημα. Αλλά ας μας πει κάποιος που το έχει ήδη κάνει.

Δημοσ.

Βασικα κανε αυτα που σου λενε τα παιδια γυαλισε το απο σκονη, ανοιξε το προσεκτικα και ριξτου κατι λιπαντικο. Αμα δε δεις φως πετα το.

Δημοσ.

Αν δεν το λύσεις το πρόβλημα όπως λένε τα παιδιά να πας σε 90ρι .. τα 2 χιλιοστα αρκουν να μην κάθεται καλά και να κάνει ακομα περισσοτερο θορυβο απο αυτο που έχεις τώρα

Δημοσ.
Παιδιά, ο θόρυβος δεν είναι ό θόρυβος που κάνει κανονικα ο ανεμιστήρας από την περιστροφή του όταν πήρα το κουτί δεν με ενοχλούσε,

είναι θόρυβος ενοχλητικός, ο οποίος με σφαλιάρα σταματάει για κανα πεντάλεπτο και μετα ξαναρχινάει. Ίσως έχει μαζέψει σκόνη δεν ξέρω.

Για αυτό θέλω να τον αλλάξω, απλά λέω με την ευκαιρία να βάλω κάποιον με LED.

Θα ταιριάζουν οι 92mm?

Bγαζεις το πλαινο,βγαζεις ανεμηστηρα,σφιγγεις οτιδηποτε βιδακι υπαρχει στο case...

Υστερα,βαζεις μπρος το pc χωρις το πλαινο,να δεις μηπως προερχεται ο θορυβος απο καποιο αλλο σημειο του case σου...

Για καλο και για κακο,παρε και σφιξε με ενα κατσαβιδι και ολα τα βιδακια απο ολους τους ανεμιστηρες.Λογικα θα στρωσει.Οπως ειπε και ο φιλος παραπανω καποια βιδα/λαμαρινα συντονιζεται στις ταλαντωσεις του ανεμιστηρα με αποτελεσμα τον ενοχλητικο θορυβο...Παντως πιστευω οτι και να αλλαξεις ανεμιστηρακι,θα εχεις παλι το διο πριβλημα.Πιστευω οτι με αυτα εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να λυσεις το προβλημα σου :-)http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805832

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:59 ----------

Αν δεν το λύσεις το πρόβλημα όπως λένε τα παιδιά να πας σε 90ρι .. τα 2 χιλιοστα αρκουν να μην κάθεται καλά και να κάνει ακομα περισσοτερο θορυβο απο αυτο που έχεις τώρα

Αυτο που λες για τον 92αρι και το 90αρι δεν ισχευει,ο 92αρης και ο 90αρης τοποθετουνται ακριβως στην ιδια θεση,δεν αλλαζει κατι.Το μονο που αλλαζει ειναι η διαμετρος της φτερωτης...:-)

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές σας,

Θα κάνω ότι μου είπατε και αν δεν τα καταφέρω, θα καταφύγω σε αυτή τη λύση προκειμένου να μην έχω θόρυβο από τον ανεμιστήρα στα πλαϊνα :

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0254273&catid=020700

:lol:

Δημοσ.

Θα αγοράσεις ολόκληρο κουτί, επειδή ο πλαϊνός ανεμιστήρας κάνει φασαρία;;;

Άρχοντα σε βρίσκω!!! :-)

Δημοσ.

χαχαχα,σφιξε και τις βιδες των σκληρων ή αλλαξε τους θεση.Σε αντιστοιχο προβλημα που ειχα αυτη ηταν η λυση.

Οσο για την διαφορα των noctua και των scythe ultra kaze με τους απλους ανεμιστηρες ειναι ΧΑΩΔΗΣ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...