georgie_boy Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Καλησπέρα, κ'αρχήν θέλω να τονίσω πως είμαι αρχαριος στο linux. Προσπαθώ να κάνω install το Call of Duty απο το Wine και στη μεση της διαδικασίας μου ζητά να βγάλω το πρώτο cd και να βάλω το δεύτερο. Το πρόβλημα ειναι οτι δε μπορώ να το βγάλω γιατί η συσκευή θεωρειται απασχολημενη. δοκιμασα και το eject απο το terminal αλλα τιποτα. μου βγάζει αυτό: umount: /media/cdrom0: device is busy. (In some cases useful info about processes that use the device is found by lsof(8) or fuser(1)) eject: unmount of `/media/cdrom0' failed Ξέρει μήπως κανεις πως κάνουμε unmount μια συσκευή; Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolkki Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 O υπολογιστης μου>Eικονικος δισκος>Δεξι κλικ>Εξαγωγη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 O υπολογιστης μου>Eικονικος δισκος>Δεξι κλικ>Εξαγωγη Σε linux ειναι λιιιγο διαφορετικα... Δοκιμασες με >sudo umount /media/cdrom0 (ή και χωρις sudo) και μετα eject? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolkki Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Ωπ δεν ειδα οτι ειπε για λινουξ.Δεν εχω καμια επαφη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Ψιλοασχετο, εμενα μου μποκαρει το dvd rom οταν βαζω DVD απο το DVD recorder μου και πρεπει να χρησιμοποιησω βια. Με ολα τα αλλα ενταξει. Καμια ιδεα; Ωπ δεν ειδα οτι ειπε για λινουξ.Δεν εχω καμια επαφη κ'αρχήν θέλω να τονίσω πως είμαι αρχαριος στο linux. Insomnia.gr > Λειτουργικά Συστήματα > Linux Ναι δεν ηταν πολυ εμφανες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgie_boy Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Ευχαριστω πολύ παιδιά για τη βοήθεια αλλά και την γρήγορη απόκρισή σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rpil Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Σε linux ειναι λιιιγο διαφορετικα... Δοκιμασες με >sudo umount /media/cdrom0 (ή και χωρις sudo) και μετα eject? Μια διορθωσούλα: >sudo [b]unmount[/b] /media/cdrom0 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
roybatty Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Μια διορθωσούλα: >sudo [b]unmount[/b] /media/cdrom0 umount είναι,όχι unmount.Ίσως στη διανομή Linux που χρησιμοποιείς το umount να έχει αντικατασταθεί από κάποιο script με το όνομα "unmount" το οποίο περιέχει την εντολή umount. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgie_boy Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Παιδιά το σωστο είναι το umount, το unmount δεν υπάρχει. Ωστόσο ομως ούτε αυτό δούλεψε στη συγκεκριμένη περίπτωση.Για την ακρίβεια εβγαλε το προηγούμενο μύνημα με το eject χωρις την τελευταία γραμμή βέβαια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpetka2001 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 >-l Lazy unmount. Detach the filesystem from the filesystem hierarchy now, and cleanup all references to the filesystem as soon as it is not busy anymore. (Requires kernel 2.4.11 or later.) δοκίμασε με αυτό το διακόπτη αν σώνε και καλά θέλεις να το κάνεις umount χωρίς να σε ενδιαφέρει ποιο process κρατάει απασχολημένη τη συσκευή... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geopoul Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Με >fuser -m /media/cdrom0 μπορείς να δεις ποια προγράμματα χρησιμοποιούν το cd. Μετά μπορείς να τα σκοτώσεις με kill ή να δώσεις >fuser -mk /media/cdrom0 το οποίο τα σκοτώνει αυτό για 'σένα. Τέλος το >fuser -mk -KILL /media/cdrom0 τα σκοτώνει με "βιαίο" τρόπο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgie_boy Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Καλησπέρα...καταρχήν να ζητήσω συγγνώμη που άργησα να απαντήσω τόσο αλλα έλειπα στο χωριό μου και εκεί δεν έχει ιντερνετ....πουθενά. Τελικά χρησιμοποίησα την συμβουλή του geopoul με το kill και όλα καλά. Ευχαριστώ πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.