Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση Μετακόμισης

Harkon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χαιρετώ.

μετά από 10 χρόνια μετακομίζω από το διαμέρισμα που νοίκιαζα και πριν λίγο που μιλήσαμε με τον σπιτονοικοκύρη μου λέει πως όταν φύγω θα έρθει "μάστορας" να περάσει λαδομπογιές και βαψίματα το σπίτι και μου ζήτησε χρήματα γι αυτό (σε ποσοστό 70% εγώ 30% εκείνος και μάλιστα χαριστικά). όταν είχα έρθει εγώ πριν 10 χρόνια εδώ, το διαμέρισμα ήταν άβαφο και πληρώσαμε τότε μισα-μισά για να το βάψουμε και να είναι ανθώπινα κατοικίσιμο.

θα το πω ευγενικά, πως αυτό που ζητάει μου μοιάζει εξωφρενικό (και μάλιστα συμπεριλαμβανομένου πως θεωρητικά είχαμε πάντα άριστες σχέσεις μεταξύ μας και δεν δημιούργησα προβλήματα και το σπίτι γενικά πάντα το πρόσεχα).

είναι όντως έτσι ή χάνω κάτι στην όλη εικόνα;

ευχαριστώ

Δημοσ.

Εφοσον στο παρεδωσε αβαφο ειναι γυφτος να ζηταει 70-30. Αν στο ειχε δωσει βαμμενο θα επρεπε να το βαψεις 100% με δικα σου εξοδα. Στη δικη σου περιπτωση και με καλο ιστορικο των μεταξυ σας σχεσεων 50-50 (στη χειροτερη).

Δημοσ.

λέω γω τώρα έτσι; με την επαγωγική λογική μου..

το βάψιμο δε θα πρέπει να το επωμισθεί ο επόμενος νοικάρης σε όποια αναλογία με τον σπιτονοικοκύρη όπως ακριβώς έκανα εγώ;

ας αφήσω κανά 200άρι (λες κ μου περισσεύει..) για τις όποιες "φυσικές" φθορές λόγω 10ετίας και μέχρι εκεί. αν και αυτό εξωφρενικό μου μοιάζει..

Δημοσ.

Σε παλιότερο thread με ανάλογη ερώτηση θυμάμαι, είχε αναφερεθεί ο νόμος που ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις, και το βάψιμο θεωρείται φυσιολογική φθορά η οποία φυσικά και χρεώνεται στον σπιτονοικοκύρη.

(αν τα θυμάμαι σωστά).

Κακώς πλήρωσες και στην αρχή λεφτά, δεν είχες καμία υποχρέωση.

(αν βρω το thread θα το παραθέσω).

~~~

Δεν έχετε κάνει συμβόλαιο;

edit: Βρήκα το thread, δεν τα θυμόμουν και πολύ καλά, αλλά ρίξε μια ματιά, μπορεί να σε βοηθήσει.

Επίσης τσέκαρε και το link που παραθέτουν προς το τέλος.

Δημοσ.

@liopyr : σε ευχαριστώ πολύ ήταν πολύ κατατοπιστικό το λινκ σου.

συμβόλαιο είχαμε τα πρώτα χρόνια, μετά γινόταν αυτόματη ανανέωση όπως διάβασα και στο 2ο λίνκ

• Super Moderators
Δημοσ.

Το βάψιμο είναι όντως φυσιολογική φθορά. Δεν είναι απλώς αστείο να σου ζητάει να συμμετάσχεις στα έξοδα βαφής του διαμερίσματος, είναι κωμικό.

Προσωπική συμβουλή: Πες του να 'χτυπήσει' ένα σφηνάκι φασολάδα και μετά να πάρει φόρα... ;)

Και προς θεού, μην δώσεις τίποτα!

Δημοσ.

'Ετσι.Όταν αυτός το ενοικιάσει ως "φρεσκοβαμμένο", δε θα μοιραστείτε την προκαταβολή, δεν είναι;

Δημοσ.
Ποιος κανει συμβολαιο??

Εγώ, πάντα, και έχω το κεφάλι μου ήσυχο (και πάλι όχι εντελώς, φαντάσου χωρίς καν ένα τυπικό συμβόλαιο). Και οι ανανεώσεις είναι επίσης γραπτές, και αν αλλάζει κάποιος όρος, επισημαίνεται πάντα στην ανανέωση. Με τα λαμόγια που κυκλοφορούν σε αφθονία (ενοικιαστές και ιδιοκτήτες αντάμα) πρέπει να φυλάγεσαι.

Δημοσ.

σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, απλά ήθελα να δω αν μου ξεφεύγει/ξεχνάω κάτι. πέρα από το "τραγικό" της υπόθεσης τα χρήματα που μου ζήτησε ήταν εξωφρενικά! μάλλον δε θα λήξει καλά αυτή η "σχέση"

όσο για συμβόλαια κτλ έχετε απόλυτο δίκιο, τυπηκούρα μέχρι αηδίας για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, απλά λέμε κάποιες φορές μετά από χρόνια γνωριμίας "έλα μωρέ μεταξύ μας?". μέγιστη βλακεία!

προσωπικά καλύπτικα από τις απαντήσεις σας να είστε καλά.

Δημοσ.
όσο για συμβόλαια κτλ έχετε απόλυτο δίκιο, τυπηκούρα μέχρι αηδίας για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, απλά λέμε κάποιες φορές μετά από χρόνια γνωριμίας "έλα μωρέ μεταξύ μας?". μέγιστη βλακεία!

Δυστυχώς έτισ είναι. Ακόμη και με άτομα που τα ξέρεις, καλό είναι να έχεις 5 πράγματα γραμμένα γιατί οι άνθρωποι αλλάζουν, ή δεν ήταν ποτέ αυτοί που νόμιζες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...