MiDi_MiLiZ Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Βασικα ποτέ δεν πρεπει να χαρει και να χαιρεται, αλλά απο μια ηπιοτερη σκοπια εχεις δικιο οτι ποιος ειμαι εγω που θα καθορισει πότε ενα ατοπο πρεπει να χαιρεται και πότε οχι. Απλως αυτο που βασικα ελεγα ειναι οτι καταφεραν και εβαλαν και αυτον σε μια κομφορμιστικη λαιλαπα κανοντας τον να πιστευει σε χρυσα μεταλλια, υποτροφιες, μεταπτυχιακα κλπ. Κατι που ενας (γνησιος) μαθηματικος θα το καταλαβαινε και δεν θα εμπαινε τοσο ευκολα(θα μου πεις και τι θα φαει? τα μαθηματικα? Εεεμ εδω ειναι το κλειδι.). Ή θα εμπαινε(χειροτερη επιλογη απο το να μην μπει καθολου) για να δηλωσει μετα απο αυτα οτι δεν τον ενδιαφερει το μεταλλιο και το πεταξε καθως και οτι δεν πετυχε τιποτα σπουδαιο ετσι και αλλιως. Την ιδια τυχη με εσενα και εμενα θα εχει οποτε δεν χρειαζεται να του λες πραγματα αδυνατα να συμβουν. Μαλιστα. Το οτι ο πιτσιρικος συμετειχε στον Πανευρωπαικο διαγωνισμο οπως και τοσα αλλα παιδια της ηλικιας του μας οδηγει στο συμπερασμα οτι εχει μπει σε μια κομφορμιστικη λαιλαπα, οτι ειναι μερος του συστηματος κλπ...Απτην αλλη σε αλλο ποστ ειπες οτι θα ηταν μαγκας αν πληρωνοταν για αυτη τη διακριση. Τελικα εισαι κατα του κομφορμισμου η υπερ? Οσο για το τι εκανε με το μεταλλιο, αποτι βλεπω εισαι οπαδος του φαινεσθαι και της μοστρας και της κακως ενοουμενης αντιδρασης. Γιατι αν εκανε κατι τετοιο (να πεταξει το μεταλιο και να κανει τις δηλωσεις που λες), θα το εκανε για να το παιξει ιστορια, να τραβηξει εντυπωσεις (κακες) και να ψευτοεπαναστατησει χωρις λογο και αιτια. Ο γνησιος και αξιοπρεπης μαθηματικος (wtf κρινουμε ενα παιδι ως επιστημονα αυτη τη στιγμη?) σεβεται τους συναδελφους του, σεβεται την επιστημη του και επιζητα αναγνωριση. Το οτι ειναι ικανος σε κατι θα πρεπει να το κρατα μονο για παρτη του? Οχι καλα κανει και διεκδικει διακριση αφου μπορει. Ο καθε ανθρωπος διεκδικει διακρισεις στους τομεις που ειναι δυνατος και μονο κατακριτεο δεν ειναι αυτο. Στην τελικη αφου εχει μια ικανοτητα την οποια εσυ, εγω και το 90% απο ολους μας δεν την εχει, καλα κανει και την δειχνει, καλα κανει και επιδιωκει να διακριθει και καλα κανει και παει να αναμετρηθει με παιδια απο αλλες χωρες για να δει σε τι επιπεδο κυμαινονται οι γνωσεις του. Και παλι μπραβο του, οχι για τις φιλοσοφιες που λεμε εδω μεσα, αλλα για την διακριση και την προσπαθεια του.
Sellers Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Αυτό είναι. Να βγεις πρώτος σε διαγωνισμό μαθηματικών και να ακούς ''Σιγά τι έκανες. Δεν είναι και τίποτα σπουδαίο. Πάω να πω την γνώμη μου στο ινσόμνια.'' Αν δεν ήταν τίποτα σπουδαίο ας έβγαιναν και οι υπόλοιποι πρώτοι. Ενα μικρο μπραβο να του πουμε για το οτι μπορεσε να λυσει καποια προβληματα μαθηματικων(που ηταν γνωστη η λυση τους βεβαια). Η παρένθεση τώρα τι σχέση έχει με το όλο θέμα. Ναι, ήταν γνωστή η λύση τους βέβαια, και ? Αλλά να του πουμε και την αληθεια, να του δειξουμε το σωστο δρομο αφoυ αυτος δεν μπορει να τον δει. Ποιος ? Εμείς? Οι φωτεινοί παντογνώστες? και εσύ που το ξέρεις δηλαδή ότι ξέρεις τον σωστό δρόμο ?
Krokodilos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Μαλιστα. Το οτι ο πιτσιρικος συμετειχε στον Πανευρωπαικο διαγωνισμο οπως και τοσα αλλα παιδια της ηλικιας του μας οδηγει στο συμπερασμα οτι εχει μπει σε μια κομφορμιστικη λαιλαπα, οτι ειναι μερος του συστηματος κλπ...Απτην αλλη σε αλλο ποστ ειπες οτι θα ηταν μαγκας αν πληρωνοταν για αυτη τη διακριση. Τελικα εισαι κατα του κομφορμισμου η υπερ? Αν πληρωνοταν και χρειαζοταν τα λεφτα δεν θα ηταν κομφορμιστικη η σταση του στο να δεχτει δηλαδη να συμμετεχει στον διαγωνισμο. Οσο για το τι εκανε με το μεταλλιο, αποτι βλεπω εισαι οπαδος του φαινεσθαι και της μοστρας και της κακως ενοουμενης αντιδρασης. Ε? Πως το συμπαιρενεις αυτο?? Γιατι αν εκανε κατι τετοιο, θα το εκανε για να το παιξει ιστορια, να τραβηξει εντυπωσεις (κακες) και να ψευτοεπαναστατησει χωρις λογο και αιτια. Μα εγω δεν λεω να το πεταξει για να αρχισει να το λεει δεξια και αριστερα οτι το πεταξε για να εχει προβολη, εγω λεω να το πεταξει γιατι μεσα του νιωθει οτι το μεταλλιο ειναι ενα ανουσιο πραγμα. Και αν οχι να το πεταξει να μην του δωσει στιγμη σημασιας. Σαν να κερδισε ενα χαλικι. Τι το κανουμε το χαλικι αν μας δωσει καποιος ενα? Το αφηνουμε στο εδαφος χωρις να μας νοιαζει τιποτα αλλο. Δεν λεω να ψευτοεπαναστατησει. Ουτε να επαναστατησει. Απλως να μην ενδιαφερθει για τα κοινα, τα κομφορμιστικα που του πασαρουν. Ο γνησιος και αξιοπρεπης μαθηματικος (wtf κρινουμε ενα παιδι ως επιστημονα αυτη τη στιγμη?) σεβεται τους συναδελφους τους, σεβεται την επιστημη του και επιζητα αναγνωριση. Επιζητα αναγνωριση? Καινουριο ειναι αυτο? Στην τελικη αφου εχει μια ικανοτητα την οποια εσυ, εγω και το 90% απο ολους μας δεν την εχει, καλα κανει και την δειχνει, καλα κανει και επιδιωκει να διακριθει και καλα κανει και παει να αναμετρηθει με παιδια απο αλλες χωρες για να δει σε τι επιπεδο κυμαινονται οι γνωσεις του. 1ον μην παιρνεις ορκο οτι δεν την εχω εγω. Πλεον μαλλον δεν την εχω πιθανοτατα και ισως ποτε δεν ειχα τοσο ανεπτυγμενη οσο αυτος, ισως και οχι βεβαια. 2ον αυτη η διαγωνισμολατρεια, του να θελουμε να διακριθουμε στα μαθηματικα(και γενικα μαλλον) ειναι τελειως απεχθης για εμενα. Για εσενα και παρα πολλους αλλους δεν ειναι και το κριτικαρω ως κατι τραγικο αυτο, αλλα ελευθερος εισαι να εχεις την αποψη σου. Και παλι μπραβο του, οχι για τις φιλοσοφιες που λεμε εδω μεσα, αλλα για την διακριση και την προσπαθεια του. Μπραβο θα του ελεγα αν ελυνε το 3Ν+1 προβλημα, αν ελυνε την εικασια του Γκολντμπαχ, αν εβρισκε ποσες παρτιδες ή θεσεις στο σκακι υπαρχουν, αν ελυνε το σκακι ισχυρα ή οχι ισχυρα, άν εβρισκε θεραπεια για καποια ασθενεια, κλπ. Αλλά το να λυσει ηδη λυμενες ασκησεις σε εναν διαγωνισμο........ εγω δεν του λεω τιποτα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:33 ---------- Ποιος ? Εμείς? Οι φωτεινοί παντογνώστες? και εσύ που το ξέρεις δηλαδή ότι ξέρεις τον σωστό δρόμο ? Δεν ξερω αν τον ξερω. Την γνωμη μου λεω. Προφανως.
gtaivpc Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Ρε κροκοδειλε τι αλλη ηλιθιοτητα θα πεις? Θα ηθελα να επαιρνες ενα βραβειο για αυτο που σ'αρεσει να κανεις ολη σου τη ζωη και να σου ελεγε ο γονιος: "Το μεταλλιο γιε μου, βαλ'το στον .... σου γιατι δεν εκανες και τιποτα." Ασε που ειναι πολυ πιθανο να τον βοηθησει αυτο στη μετ επειτα επαγγελματικη του αποκατασταση... Ημαρτον... τι αλλο θα ακουσουμε σημερα... μπραβο στον τυπο.
Tilemaxx Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Dο not feed the trolls. Συγχαρητήρια στο παιδί BTW. Μας κάνει περήφανους.
Neurotic_Fest Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Τεσσαρακοστός βγήκε βασικά στους τρακόσιους τόσους και η ομάδα στην εικοστή πρώτη θέση. Μια χαρά για Ελλάδα, που δεν έχει παράδοση. Με το χρυσό μετάλλιο κρεμασμένο στο στήθος του έφτασε στην Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες ο Γιώργος Σακελάρης, ο Βολιώτης φοιτητής που έλαβε την πρώτη θέση στον Πανευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Διαγωνισμό Μαθηματικών στη Βουδαπέστη. Ο 19χρονος.........μπλα μπλα Ολα θα ηταν τέλεια αν πετουσε το μεταλλιο απο το παραθυρο(ή αν το πουλουσε αν ειναι φτωχος ή σε μετρια οικονομικη κατασταση) και αν δεν χαιροταν που κερδισε το χρυσο σε διαγωνισμο μαθηματικων. Ακομα καλυτερα αν δεν ξοδευε τον χρονο του ασκοπα μη συμμετεχοντας καθολου σε διαγωνισμο μαθηματικων(τον γνησιο μαθηματικο δεν τον ενδιαφερει να διακριθει σε διαγωνισμο μαθηματικων ή να κανει επιδειξη των μαθηματικων ικανοτητων του, τον νοιαζει μονο να ανακαλυπτει νεες μαθηματικες αληθειες και μονο). Εκτος και αν πηρε καποιο αξιολογο χρηματικο επαθλο ή καποιου αλλους ειδους θεση(πχ υποτροφια κλπ) πραγμα που πολυ αμφιβαλλω αφου δεν λεει τιποτα στο αρθρο. Διαφωνώ με την άποψή σου περί αξίας, χέσε το πρώτο βραβείο (που και αυτό από μόνο του μπορεί να τον βοηθήσει). Τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι σημαντικές για ένα νέο παιδί, βοηθάνε πολύ να χτίσει αυτοπεποίθηση, να δει τι υπάρχει εκεί έξω. Λίγη εξωστρέφεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, ειδικά τους μαθηματικούς.
Krokodilos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Τεσσαρακοστός βγήκε βασικά στους τρακόσιους τόσους και η ομάδα στην εικοστή πρώτη θέση. Μια χαρά για Ελλάδα, που δεν έχει παράδοση. Εγω διαβαζω στο αρχικο αρθρο: Με το χρυσό μετάλλιο κρεμασμένο στο στήθος του έφτασε στην Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες ο Γιώργος Σακελάρης, ο Βολιώτης φοιτητής που έλαβε την πρώτη θέση στον Πανευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Διαγωνισμό Μαθηματικών στη Βουδαπέστη. Εσυ γιατι λες οτι βγηκε 40ος εκ 300+ συμμετεχοντων? Διαφωνώ με την άποψή σου περί αξίας, χέσε το πρώτο βραβείο (που και αυτό από μόνο του μπορεί να τον βοηθήσει). Τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι σημαντικές για ένα νέο παιδί, βοηθάνε πολύ να χτίσει αυτοπεποίθηση, να δει τι υπάρχει εκεί έξω. Λίγη εξωστρέφεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, ειδικά τους μαθηματικούς. Ναι αν ηταν ωραιο το ταξιδι και ωραια η πολη κλπ, τοτε καλο θα τους εκανε ολους τους συμμετεχοντες. Απλως εγω μιλουσα για το χρυσο μεταλλιο και την αξια που του δινουμε η οποια αξια πρεπει να ειναι μηδαμινη, καθως μιλουσα και για διαγωνισμους μαθηματικων (πανω σε γνωστα-λυμενα προβληματα) οι οποιοι ειναι κατι κακο.
Apoll Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Απλως εγω μιλουσα για το χρυσο μεταλλιο και την αξια που του δινουμε η οποια αξια πρεπει να ειναι μηδαμινη, καθως μιλουσα και για διαγωνισμους μαθηματικων (πανω σε γνωστα-λυμενα προβληματα) οι οποιοι ειναι κατι κακο. Δηλαδή για εσένα το πρόβλημα είναι ότι δεν τους ζήτησαν να λύσουν μαθηματικά την ΤΟΕ, αλλά πιθανόν μερικά μαθηματικά μοντέλα; *TOE = Theory of Everything
yin yang Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Μπραβο στο παιδι, μακαρι να γουσταραν ολοι τοσο πολυ αυτο που κανουν και να το κυνηγανε, ακομα και πανω στην πλακα τους οπως αυτος. Οσο για τους ξινισμενους της υποθεσης, οσα δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια. Το παιδι δεν πηγε να αποδειξει κατι στον καθε ασχετο που δεν τον ξερει (πχ εμενα), το κεφι του εκανε. Καλυτερο απο το να τρωει το χρονο του σε ουφοπαιχνιδα και στο χαζοκουτι. Οσο για το μεταλλιο και την αξια του...υπαρχουν δυο εννοιες της: η πρωτη ειναι η αρχαιοελληνικη (δαφνινα στεφανια κτλ) και η δευτερη η νεοελληνίστικη (να βγαλω φραγκα, να δειχτώ κτλ). Ο καθενας, αναλογα με τα βιωματα και την παιδεια του εκλαμβανει την εννοια της αξιας του μεταλλιου οπως θελει. Τελος, αν το μονο μου κοινο με το παιδι ειναι η Ελλαδα, η οποια δε χανει να ευχεται 'να πεθανει η κατσικα του γειτονα' και να μειωνει τον αλλο για να παρει αξια.. τοτε οχι, δε θελω αυτη η ιδιοτητα μου να ειναι αρκετη ωστε να με κανει να δηλωσω υπερηφανια (οπως κανουν ολοι οι Ελληνες σαν λαος, και οικιοποιουνται ειτε τα καλα ειτε τα κακα αλλων- πχ ομαδες που ντρεπομαστε). Θα αρκεστω να πω οτι χαρηκα πολυ για την επιτυχια του. Ακομα και αν ηταν Κογκολεζος.
jtsc21 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Μπραβο θα του ελεγα αν ελυνε το 3Ν+1 προβλημα, αν ελυνε την εικασια του Γκολντμπαχ, αν εβρισκε ποσες παρτιδες ή θεσεις στο σκακι υπαρχουν, αν ελυνε το σκακι ισχυρα ή οχι ισχυρα, άν εβρισκε θεραπεια για καποια ασθενεια, κλπ. Αλλά το να λυσει ηδη λυμενες ασκησεις σε εναν διαγωνισμο........ εγω δεν του λεω τιποτα. Δηλαδη επιτυχημενος και αξιος συγχαρητηριων ειναι μονο οποιος λυσει τα παραπανω προβληματα που παραθετεις? Η οποιος αναπτυσσει συνεχως τις ικανοτητες/δεξιοτητες του??? Ενα μεγαλο μπραβο και απο εμενα στο παιδι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.