heisenberg Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Καλησπέρα, Έχω σε έναν υπολογιστή με core i7 και windows 7 rc , την κάρτα γραφικών Palit 9600 gt η οποία έχει 2 εξόδους DVI (κι ένα άλλο στρογγυλο). Η οθόνη που έχω είναι η LG Flatron W2042S και έχει μόνο μια είσοδο VGA. Η σύνδεσή τους έχει γίνει με το το ανταπτοράκι που είχε μέσα η κάρτα DVI - VGA και ένα απλό καλώδιο VGA 15-pin (με πραγματικά 15 pins) και όλα δούλεουν ρολόι, με ανάλυση 1680 χ 1050. (το ανταπτοράκι αν τα έχω καταλαβει καλά έχει DVI-A pins για να μπει στην κάρτα) Όμως το καλώδιο αυτό είναι μικρό και ήθελα να παίρνω την οθόνη και το ασύρματο ποντίκι και να βγαίνω στο μπαλκόνι. Αρα χρειαζόμουν ένα καλώδιο 5 μέτρων. Πήγα στο ΠΛΑΙΣΙΟ και αγόρασα ένα καλώδιο VGA 5m. AYTO. Γύρισα σπίτι, εβγαλα την οθόνη στο μπαλκόνι, (έχει αεράκι ...), αλλά η οθόνη μου δεν έδειχνε τη ανάλυση που ειχα και αν πήγαινα στις ρυθμίσεις δεν είχε διαθέισμες ολες τις αναλύσεις. και πρόβλημα ήταν οτι οι αναλύσει ς που μου έδινε ήταν μικρότερες και όχι στις αναλογίες της οθόνης μου (δηλαδή εναν κύκλο δεν τον εβλεπα κυκλικο αλλα παραμορφωμένο). με το παλιό μου καλώδιο όλα ΟΚ. Παρατήρησα ότι το καλώδιο που είχα αγοράσει, παρόλο που λέει 15-pins δεν είχε 15 αλλά 14 pins κι από τις 2 μεριές. ενώ αυτό που είχα είχε και τα 15. Πήγα στο πλάσιο (αλλά και εκ τοων υστέρων είδα, εψαξα ρώτησα) και πράγματι μερικά καλώδιο έχουν΄μόνο τα 14. Υποθέτω ότι εκεί ειναι η λύση. Παρατήρησα οτι τα καλώδια που είναι DVI-VGA εχουν 15 pins στο vga τους, όπως και τα adaptorakia DVI-VGA (όσα φαίνεται καλά η φωτογραφία τους στα websites) Δυστυχώς το πλαίσιο έχει τέτοιο καλώδιο μόνο το μικρό. 1,8 μέτρα. Σκέφτηκα να αγοράσω ένα καλώδιο DVI-DVI (5 μέτρων) κι ένα ανταπτοράκι για την οθόνη μου (DVI female- VGA male). όμως με το ψαξιμο, πιο πολύ μπερδευτηκα (δεν ξέρω απίσης τι ρόλο παίζουν τα dvi-a dvi-d dvi-i dual ...) κι ασε που δεν τα εχουν και τα καταστήματα. Μπορεί κάποιος να μου πει αν κανω κατι λαθος στη σκέψη μου, ή γενικά τι παίζεται; Κι αν μπορεί να μου προτείνει συγκεκριμένα προϊόντα από κάπου που να συνεργάζονατι σίγουρα (με βάση την κάρτα μου). ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολυ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.