Προς το περιεχόμενο

Νέκρωμα ποντικιού και πληκτρολογίου

Tracer27

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

μπαίνω κατευθείαν στο ψητό....Μετά απο πρόσφατη αναβάθμιση τις μισές φορές που θα ανοίξω τον υπολογιστή το ποντίκι και το πληκτρολόγιο θα είναι "νεκρά"...Συγκεκριμένα μολίς εμφανίζεται η επιφάνεια εργασίας κουνάω το ποντίκι,φαίνεται πως λειτουργεί αλλα δεν κουνιέται ο κέρσορας...Τα ίδια και με το πληκτρολόγιο...Παίζει να κολλάει το pc και όχι τα παραπάνω??Και κάτι ακόμα:Αν απο την στιγμή που ανοίξω τον υπολογιστή κουνάω το ποντίκι δεν παρουσιάζεται το πρόβλημα...Άλλες φορές μπαίνει μόνο του στο Bios και μετά νεκρωμένα πληκτρ/ποντίκι...Όπως ανέφερα έκανα πρόσφατη αναβάθμιση στο BIOS αλλά και σε μνήμες ενώ προσέθεσα εναν σκληρό και μια κάρτα ήχου...Σκέφτηκα μήπως είναι πρόβλημα τροφοδοτικού..έχω ενα 400άρι...Τρέχω Vista..Αν χρειάζεται κάτι άλλο απο το σύστημα μου θα το παραθέσω...

Συμπλήρωση:Μετά απο νέα επανεκκίνηση μου έβγαλε μια μαύρη οθόνη και ανέφερε την κάρτα δικτύου μου και μια mac address κάτι τέτοιο..Δεν ξέρω αν είναι χρήσιμο...Επίσης το παραπάνω freezάρισμα του υπολογιστή εμφανίζεται μόνο στην αρχή και παρόλο που δεν μπορώ να κουνίσω ποντίκι/πληκτρολόγιο πχ το παράθυρο του μσν ανοίγει κανονικά όπως και τα άλλα προγράμματα κατα την έναρξη...

• Moderators
Δημοσ.

Ποτε δεν αλλαζουμε πολλα πραγματα με την μια...

Το οτι τρεχεις vista ειναι ασχετο αφου λες οτι κολαει και στο BIOS.

Αν εχεις τι παλιες μημες δοκιμασε να τις βαλεις (βγαλε τις καινουργιες) και να δεις τι παιζει.

Τον δισκο βγαλτον μπας και ειναι οριακα το τροφοδοτικο σου.

(Ολα αυτα ενα ενα για να δεις τι φταιει, αν ειναι ενα απο αυτα τα 2)

Δημοσ.

Όταν είχα βάλει μόνο τον δίσκο και την κάρτα ήχου το πρόβλημα δεν υπήρχε....Όταν έβαλα και τις μνήμες άρχισα να τρώω τα κολλήματα...Θα δοκιμάσω να βάλω τις παλιές πάλι....και κάτι ακόμα: απο ότι έψαξα η μητρική μου δίνει μέχρι και 1.8V στις μνήμες αλλά οι μνήμες έγραφαν πάνω 2-2.1...

Συν του ότι όταν μου πέταξε την μαύρη οθόνη που λέω πιο πάνω κάθε φορά που κουνούσα το ποντίκι ακουγόταν ένας περίεργος ήχος σαν χρρρ χρρρ...Παράξενο επίσης και το ότι μπήκε μόνο του στο BIOS σε κάποια φάση...

• Moderators
Δημοσ.
Λοιπόν με τις παλιές μνήμες όλα οκ....Θα κάνω και 1-2 restart να το επιβεβαιώσω οτι αυτό "έφταιγε"...Τώρα τι κάνω όμως???Μπορώ να αυξήσω κάπως την τάση στις μνήμες??Κάτι σαν Oc δηλαδή???ή να πάω να τις αλλάξω??Έχω αυτές

Ποιο MB εχεις ;

Θα πρεπει να ανεβασεις την ταση στα 2.1V. Αν δεν ανεβαινει (BIOS) τοτε θα πρεπει να πας σε manual timings και να τα βαλεις 5-5-5-15.

ΥΓ. Εγω θα εβαζα αυτες 2 τεμαχια

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1221310&MEMORY_SIZE=2+GB&MEMORY_SPEED=800+MHz&category=69977727&catalog=20

(αν ειναι σωστα τα στοιχεια του πλαισιου γιατι εδω τα εχουν κανει ΣΑΛΑΤΑ http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1221051&MEMORY_SIZE=4+GB&MEMORY_SPEED=800+MHz&page=2&category=69977727&catalog=20)

η αυτες (σετ)

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1149008&category=69977727&MEMORY_SPEED=800+MHz&MEMORY_SIZE=4+GB&catalog=20

Δημοσ.

manual πώς τα αλλάζω???Γιατί απο Bios το έψαξα και δεν γίνεται μάλλον...

Μπήκα στο Bios και δεν μπορώ να τα πειράξω ούτε απο εκεί....Δεν μπορώ να "πάω" πάνω τους...Άρα μόνη λύση η αλλαγή??

Δημοσ.

Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο θα σου πρότεινα να αγοράσεις τις μνήμες που προτείνονται στο site της μητρικής σου. Επίσης για εμένα μη βιάζεσαι ακόμη και δούλεψε κανένα τριήμερο ακόμη μήπως φας κανένα πάγωμα και δεν είναι μόνον οι μνήμες.

Δημοσ.

Έυχαριστώ για τις απαντήσεις...Το πρόβλημα φτιάχτηκε...Επειδή για να βάλω τις εν λόγω μνήμες έπρεπε να ξεκουμπώσω και την κάρτα γραφικών,όταν την ξανακούμπωνα με μια βιδούλα που έχει για να την συγκρατεί την "πίεζα" κάπως...Δεν ξέρω αν αυτό έφταιγε πάντως όλα οκ τώτα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...