nodreams.ct Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Εγώ αυτό που έχω να πω είναι αν κάποιος είναι χριστιανός, αντί να το λέει, να το αποδεικνύει με την συμπεριφορά του, και να αφήσει τις ταμπέλες στην άκρη.
Cotrex Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 ετσι ειναι... αλλιως χριστιανος ξεχριστιανος δεν γινετε τπτ
agpr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote nakostyphoon:</font><hr> Απάντηση στον ........aqpr............ Τα επιχειρήματα που ψάχνεις δεν μπορώ να στα παραθέσω .Όμως αυτά που έγραψες με έβαλαν σε σκέψεις.Λοιπόν δεν μπορώ να καταλάβω γιατί διαχωρίζεις την εκκλησία σε περιόδους εφόσον παραμένει η ίδια ως έννια από την εποχή των αποστόλων.Δεν μπορώ να πώ τίποτα για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης που αναφέρεις όμως μπορώ να σου πώ για τους σιωνιστές και λοιπά.Δεν λέω δεν είναιόλοι οι εβραίοι επικινδινοι όμως όπως κάθε αλλογενής που διαμένει στην ελλάδα και δεν έχει βαθειές ρίζες στην χώρα αυτή δεν μπορεί να λέει και να αποκαλείται έλληνας.Δεν ξέρω τι μπορείνα νιώθει μέσα του όμως στα μάτια μου δεν μπορεί να εξισωθεί (χωρίς να τον ξέρω καλά)με τον γηγενή έλληνα.Το να μου φέρνεις παραδείγματα ΄΄οπως το Αουσβίτς και τα κατορθώματα τον ελληνων όπως λές εβραίων δεν μου λέει προσοπικά τίποτα γιατί δεν συμένει ότι ήταν και έλληνες πατριώτες(αντιχιτλερικοί ήταν).Ώς λαός και έθνος πρέπει να υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας από κάθε εξωτερική διήσδηση ακόμα και οικονομική.Οι εβραίοι της Θεσσαλονίκης έλεγχαν την οικονομική ζωή της περιοχής και τα γεγονότα που αναφέρεις ήταν μία διέξοδος για να αναλάβουν έλληνες τον έλεγχο αυτό. Υ.Γ.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι οι άλλοι λαοί απ' ότι βλέπω στις ειδήσεις είναι τόσο πaτριωτικοι όσον αναφορά τα εθνικά τους θέματα ακόμα και αν δεν κινδινεύουν και οι έλληνες τα βλέπουν όλα τόσο αγαθά και ακίνδινα την στιγμή που είναι περικυκλομένοι από χίλιους κινδίνους <hr /></blockquote> Ενίαια η εκκλησία;;;Αστιεύεσαι ή δε διαβάζεις ό,τι σου γράφουν;Για ποια εκκλησία μιλάς;Για τη Βουλγαρική, για τη Σερβική ή για την Ελληνική. Η Ελληνική εκκλησία ήταν σχησματική για περιπού τρεις δεκαετίες λόγω εθνοφυλετισμού. Για τους Ισραηλίτες της Θεσσαλονίκης χάνεις το νόημα.Τους κατηγορούσαν για προδοσία, για μειωμένη ελληνικότητα,για χιλιά δύο.Τη στιγμή του επικείμενου θανάτου έψαλαν τον Ελληνικό εθνικό ύμνο. Όταν πεθαίνεις, και μάλιστα υπό τέτοιες συνθήκες,δεν προσποιείσαι,βγάζεις ό,τι έχεις μέσα σου.Επέλεξαν τον Ελληνικό ύμνο,όχι κάτι εβραϊκό.Αρνήθηκαν να πάρουν Βουλγαρική υπηκοότητα,που θα τους προστάτευε(οι Βούλγαροι ήταν σύμμαχοι των Γερμανών και είχαν καταλάβει την ανατολική Μακεδονία),γιατί έτσι θα πρόδιδαν την πατρίδα τους.Πιο απλά δε μπορώ να στο θέσω! Όσο για τους γηγενείς,άστο καλύτερα.Όταν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες ήρθαν στην Ελλάδα άκουγαν αυτά και χειρότερα.Για ένα κομμάτι του Κωνσταντινικού κόσμου οι πρόσφυγες ήταν εκτός έθνους!!!Ποιος,όμως,τώρα αμφισβητεί την Ελληνική εθνική συνείδηση τους; Ακόμα περιμένω να διευκρινήσεις ποιον πρόδωσα και με ποιον τρόπο!!!
christos44 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 quote by apqr Τη στιγμή του επικείμενου θανάτου έψαλαν τον Ελληνικό εθνικό ύμνο. Όταν πεθαίνεις, και μάλιστα υπό τέτοιες συνθήκες,δεν προσποιείσαι,βγάζεις ό,τι έχεις μέσα σου.Επέλεξαν τον Ελληνικό ύμνο,όχι κάτι εβραϊκό.Αρνήθηκαν να πάρουν Βουλγαρική υπηκοότητα,που θα τους προστάτευε(οι Βούλγαροι ήταν σύμμαχοι των Γερμανών και είχαν καταλάβει την ανατολική Μακεδονία),γιατί έτσι θα πρόδιδαν την πατρίδα τους. . quote Αυτόν ήξεραν αυτόν έψαλλαν. Το κράτος του Ισραήλ δεν είχε ακόμη ιδρυθεί. Οι πατεράδες και οι παπούδες τους, σ΄ανάλογη περίπτωση, θα έψαλλαν τον Ισπανικό ύμνο μια και προέρχονται από την Ισπανία. Ποιός σου είπε ότι Βούλγαροι υπήκοοι είτε για πολιτικούς, θρησκευτικούς ή εθνικούς λόγους δεν εκτοπίσθηκαν σε στρατόπεδα;;;; Να ελέγχουμε τι γράφουμε γιατί τα γραφόμενα γίνονται μπούμεραγκ προσπαθώντας να υποτιμήσουμε την νοημοσύνη των άλλων. Και σε άλλο post έχω γράψει για το ασυμβίβαστο μεταξύ Ελληνα και χριστιανού. Είναι η χαώδης διαφορά μεταξύ κοσμοθεώθησης και δόγματος. Ο Ελληνας ΔΕΝ προσκυνάει ΔΕΝ είναι δούλος του θεού. Ο Ελληνας είναι φίλος του θεού (φίλε Ζευ), είναι ομοτράπεζος του θεού εφ΄όσον τρώει τα κρέατα των θυσιών, είναι και θεομάχος όταν νομίζει (καλώς ή κακώς) ότι αδικείται (διάβασε Ιλιάδα). Τιμά το θείον αλλά ΔΕΝ το προσκυνά διότι θεωρεί βαρβαρικό έθιμο την προσκύνηση. Σέβεται τους θεούς του, αλλά ΔΕΝ καταστρέφει τα ιερά των αλλόθρησκων, ουτε ΣΦΑΖΕΙ τους αλλόθρησκους.
agpr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Στη Θεσσαλονίκη τους κατηγορούσαν γιατί τραγουδούσαν εβραϊκούς ύμνους.Δεν επέλεξαν κάποιον από αυτούς ούτε θρησκευτικό ούτε οργανλωσεων τους(Μακαμπή και Μισραχη),αλλά τον Ελληνικό. Δεν είδα κανένα μπούμεραγκ.Δεν είπα πως Βούλγαροι δεν διώχθηκαν.Είπα πως οι Ισραηλίτες αρνήθηκαν να πάρουν Βουλγαρική υπηκοότητα.Η Βουλγαρική υπηκοότητα προστάτευε,γιατί είχαν καταλάβει και ασκούσαν εξουσία στην Ανατολική Μακεδονία.Πίστεψε με,προσέχω πολύ τι γράφω.Αν χρειάζεσαι παραπομπές,μπορώ να στις προσφέρω.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote christos44:</font><hr> quote by apqr . quote Σέβεται τους θεούς του, αλλά ΔΕΝ καταστρέφει τα ιερά των αλλόθρησκων, ουτε ΣΦΑΖΕΙ τους αλλόθρησκους. <hr /></blockquote> ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Σε καλό να μου βγει, ευχαριστώ πολύ.
christos44 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Επειδή θα ξεφύγουμε από το θέμα θα κάνω μια τελευταία παρατήρηση. ΔΕΝ μαρτύρησαν μόνο Εβραίοι στα στρατόπεδα, όπως θέλει η προπαγάνδα. Ισως σαν "εθνικότητα" να ήταν και η απόλυτη μειοψηφία. Πολλοί Ελληνες πατριώτες (αγωνιστές ή απλοί όμηροι), Ρώσσοι από το Ανατολικό Μέτωπο, Πολωνοί, Γάλλοι (Μακί ή πολίτες όμηροι), Ατσίγγανοι, ομοφυλόφυλοι, ακόμη και Γερμανοί αντιφρονούντες είσαν οι έγκλειστοι των στρατοπέδων. Το να έπερναν την Βουλγαρική υπηκοότητα σε τι θα τους βοηθούσε; Αφού ήδη είχαν την Ελληνική. Η ιθαγένεια (μή Αρεια φυλή) και το θρήσκευμα (δηλωτικό της ιθαγένειας, μια και σπάνια να είναι ισραϊλίτης, μη ισραϊλινός) εδιώκοντο. Πάντως σε ντοκυμαντέρ, από ταινίες που είχαν γυρίσει οι ίδιοι οι Ναζί και που προβάλλονται ιδίως από την ΕΤ3, οι Εβραίοι στα στρατόπεδα ασκούσαν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Οσο το για " έψαλλαν τον Ελληνικό Εθνικό Υμνο", πρέπει να ξέρεις ότι οι εκτελέσεις δεν εγίνοντο στο απόσπασμα, αλλά μαζικά στους θαλάμους αερίων όπου τους οδηγούσαν τάχα να πλυθούν και γι΄αυτό τους υποχρέωναν να γδυθούν. Ειναι αστείο να ισχυρισθεί κάποιος ότι παει να πλυθεί τραγουδώντας τον Εθνικό ύμνο. Θα ήθελα, σε παρακαλώ, να παραθέσεις τα στοιχεία
christos44 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 ΓΕΛΑ Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΚΑΝ΄ ΤΙ ΓΕΛΟΙΟΝ ΕΙ!!!!!!!!! Στο έχω ξαναγράψει. Στοιχεία ελεεινέ ιππότη με IQ φρυγανιάς.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Αναφέρεσαι σε εμένα ή τον κολλητό σου τον Γηρυόνη;
christos44 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 quote by apqr Τη στιγμή του επικείμενου θανάτου έψαλαν τον Ελληνικό εθνικό ύμνο. Όταν πεθαίνεις, και μάλιστα υπό τέτοιες συνθήκες,δεν προσποιείσαι,βγάζεις ό,τι έχεις μέσα σου.Επέλεξαν τον Ελληνικό ύμνο,όχι κάτι εβραϊκό.Αρνήθηκαν να πάρουν Βουλγαρική υπηκοότητα,που θα τους προστάτευε(οι Βούλγαροι ήταν σύμμαχοι των Γερμανών και είχαν καταλάβει την ανατολική Μακεδονία),γιατί έτσι θα πρόδιδαν την πατρίδα τους. quote Αυτόν ήξεραν αυτόν έψαλλαν. Το κράτος του Ισραήλ δεν είχε ακόμη ιδρυθεί. Οι πατεράδες και οι παπούδες τους, σ΄ανάλογη περίπτωση, θα έψαλλαν τον Ισπανικό ύμνο μια και προέρχονται από την Ισπανία. Ποιός σου είπε ότι Βούλγαροι υπήκοοι είτε για πολιτικούς, θρησκευτικούς ή εθνικούς λόγους δεν εκτοπίσθηκαν σε στρατόπεδα;;;; Να ελέγχουμε τι γράφουμε γιατί τα γραφόμενα γίνονται μπούμεραγκ προσπαθώντας να υποτιμήσουμε την νοημοσύνη των άλλων.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote Γηρυόνης:</font><hr> <blockquote><font class="small">Quote nakostyphoon:</font><hr>πολλοί θα διαφωνίσουν με αυτό αλλά λίγοι εκλεκτοί θα ενστερνιστούν την γνώμη μου. <hr /></blockquote> XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA Αυτό ρε φίλε έπρεπε να μπει κάτω από το θέμα "Ένας τύπος παίρνει κάθε πρωί το λεωφορείο...". <hr /></blockquote> Christos44: Το παραπάνω δε σε πείραξε, γιατί προέρχεται από τον κολλητό σου. Τα σχόλια σου που αφορούν το πρόσωπό μου κρίνουν το δικό σου IQ και όχι το δικό μου. Περιμένω με αγωνία να μου πεις τι ξέρεις για κάποιον κύριο Αναξαγόρα που έζησε κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα... Αν ξέρεις... Αν δε ξέρεις μάλλον καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. ΥΓ: Ρε ουστ!
agpr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote christos44:</font><hr> Επειδή θα ξεφύγουμε από το θέμα θα κάνω μια τελευταία παρατήρηση. ΔΕΝ μαρτύρησαν μόνο Εβραίοι στα στρατόπεδα, όπως θέλει η προπαγάνδα. Ισως σαν "εθνικότητα" να ήταν και η απόλυτη μειοψηφία. Πολλοί Ελληνες πατριώτες (αγωνιστές ή απλοί όμηροι), Ρώσσοι από το Ανατολικό Μέτωπο, Πολωνοί, Γάλλοι (Μακί ή πολίτες όμηροι), Ατσίγγανοι, ομοφυλόφυλοι, ακόμη και Γερμανοί αντιφρονούντες είσαν οι έγκλειστοι των στρατοπέδων. Το να έπερναν την Βουλγαρική υπηκοότητα σε τι θα τους βοηθούσε; Αφού ήδη είχαν την Ελληνική. Η ιθαγένεια (μή Αρεια φυλή) και το θρήσκευμα (δηλωτικό της ιθαγένειας, μια και σπάνια να είναι ισραϊλίτης, μη ισραϊλινός) εδιώκοντο. Πάντως σε ντοκυμαντέρ, από ταινίες που είχαν γυρίσει οι ίδιοι οι Ναζί και που προβάλλονται ιδίως από την ΕΤ3, οι Εβραίοι στα στρατόπεδα ασκούσαν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Οσο το για " έψαλλαν τον Ελληνικό Εθνικό Υμνο", πρέπει να ξέρεις ότι οι εκτελέσεις δεν εγίνοντο στο απόσπασμα, αλλά μαζικά στους θαλάμους αερίων όπου τους οδηγούσαν τάχα να πλυθούν και γι΄αυτό τους υποχρέωναν να γδυθούν. Ειναι αστείο να ισχυρισθεί κάποιος ότι παει να πλυθεί τραγουδώντας τον Εθνικό ύμνο. Θα ήθελα, σε παρακαλώ, να παραθέσεις τα στοιχεία <hr /></blockquote> Δεν διάβασες προσεκτικά όσα προηγουμένως έγραψα.Εκτελέστηκαν τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο αυτοί που ανατίναξαν ένα κρεματόριο στο ʼουσβιτς. Για στοιχεία,τα δύο πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό είναι : Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος, Primo Levi, εκδόσεις ʼγρα, Αθήνα 1995 Προφορικές μαρτυρίες Εβραίων της Θεσσαλονίκης για το Ολοκαύτωμα, Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου, παρατηρητής, Θεσσαλονίκη 1998 Αν χρειάζεσαι περισσότερα... Για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης έχεις εν μέρει δίκιο.Πήγαν και πολλοί άλλοι εκτός των Ισραηλιτών.Η διαφορά είναι πως οι εκτελέσεις αφορούσαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία τους Ισραηλίτες.Πολλοί λιγότεροι ήταν οι εκτελεσθέντες αθίγγανοι.Οι πολιτικοί και οι ποινικοί κρατούμενοι είχαν συγκριτικά ευνοϊκότερη μεταχείριση.Αλλά αυτό είνια μία άλλη υπόθεση.
pyro Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 NA AMEEEEE 6 EKATOMURIA, OUYY KAI LIGA LEW, MA TOSO SAPOUNI FA RE MALAKES APO POU HR0E??? MPWWAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAAH MALAKES EBREOI
christos44 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Εγραψε ο ελεεινός ιππότης με IQ φρυγανιάς ΥΓ: Ρε ουστ! Απαντώ: ΕΚ ΚΟΡΑΚΟΣ ΚΡΑ!!!!
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote christos44:</font><hr> Εγραψε ο ελεεινός ιππότης με IQ φρυγανιάς ΥΓ: Ρε ουστ! Απαντώ: ΕΚ ΚΟΡΑΚΟΣ ΚΡΑ!!!! <hr /></blockquote> So long for arguements! Teacher that you taught and your word you didn't keep...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.