agpr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Καλά δεν ντρέπεσαι αυτά που λές ρε προδότη .Οι γονείς σου θα έπρεπε να ντρέπονται για το παίδι που έχουν (αν είσαι παιδί).Τους πρόγονούς σου που πολέμισαν για κάποια ιδανικά δεν τους σκέφτεσαι . Να σε χαίρονται εσένα και ΟΛΟΥΣ τους άλλους που απάντησαν στο topic.Θα με θυμηθείς μιά μέρα και θα είναι δυστυχώς αργά. <hr /></blockquote> Κατά λάθος ο nakostyphoon αντί για reply έστειλε pm. Το επαναφέρω στην αρμόζουσα θέση του, γιατί δεν ήταν μία προσωπική κουβέντα. Προσπερνω την έλλειψη ψυχραιμίας σου και σου τονίζω πως δεν προσφέρεις κανένα επιχείρημα. Έκανα ορισμένες παρατηρήσεις παρπάνω. Έχεις τίποτα να προσθέσεις επ'αυτών; Με αποκαλείς προδότη.Αναρωτίεμαι γιατί.Ποιον και με ποιο τρόπο πρόδωσα; Θα σου διηγηθώ μία διδακτική, ελπίζω, ιστορία. Στη Θεσσαλονίκη του Μεσοπολέμου υπήρχε μία μεγάλη και ακμαία Ισραηλιτική κοινότητα(>50.000 μέλη το 1931.). Ήταν ισπανόφωνη,εξέδιδε γαλλόφωνες και ισπανόφωνες εφημερίδες και, φυσικά, δεν ήταν χριστιανοί. Το 1931 με χαλκευμένα στοιχεία τους κατηγόρησαν πως απεργάζονταν την απόσπαση της Μακεδονίας από το Ελληνικό κράτος. Παρά την ομόθυμη καταδίκη αυτών των συκοφαντιών από την πολιτική ηγεσία (Τσαλδάρης και Βενιζέλος) και τις εξηγήσεις της κοινότητας, έγιναν επεισόδια που κατέληξαν στον εμπρησμό του εβραϊκού οικισμού του Κάμπελ. Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες για τις αιτίες και τα αποτελέσματα προχωρώ μία δεκαετία. Στον Ελληνοϊταλικό και Ελληνογερμανικό πόλεμο αυτοί οι "προδότες" πολέμησαν για την πατρίδα τους. Όταν οι Βούλγαροι κατέλαβαν την Ανατολική Μακεδονία άλλοι Ισραηλίτες αρνήθηκαν να πάρουν την Βουλγαρική υπηκοότητα και να γλυτώσουν από τις γερμανικές πιέσεις, γιατί έτσι θα αρνούνταν την πατρίδα τους. Το μοναδικό εκρηκτικό σαμποτάζ που έγινε στο συγκρότημα του ʼουσβιτς το έκαναν Έλληνες Ισραηλίτες της Θεσσαλονίκης(αυτοί οι προδότες). Όταν τους πήγαν για εκτέλεση αυτοί οι "προδότες" τραγούδησαν τον Ελληνικό Εθνικό ύμνο. Μήπως μαντεύεις τι έκαναν την ίδια περίοδο οι "πατριώτες" που δέκα χρόνια πριν κατηγορούσαν τους Ισραηλίτες Θεσσαλονικείς για προδοσία; ʼσε λοιπόν τα περί προδοσίας και τους λοιπούς χαρακτηρισμούς κατά μέρος.Αν έχεις κάτι να προσφέρεις σε επίπεδο επιχειρημάτων,σε παρακαλώ, μην ντρέπεσαι.Αλλιώς,καλύτερα να μασάς παρά να...γράφεις. Αυτά και συγγνώμη αν σας κούρασα. Ελπίζω, όμως, να προσέφερα κάτι ουσιαστικό. Ή έστω ενδιαφέρον. Υ.Γ. Όχι δεν είμαι Ισραηλίτης. Χριστιανός με Αρβανίτικες ρίζες, που κατοικώ στην Κρήτη είμαι!
Γηρυόνης Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Χεχεχε πόσο λίγος είναι. Τα ίδια έκανε και σε εμένα... Προδότη με ανεβάζει προδότη με κατεβάζει, λολ.
agpr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Α,μάλιστα.Ας μην το πάρω τότε προσωπικά :grin:
Γηρυόνης Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote agpr:</font><hr> Το μοναδικό εκρηκτικό σαμποτάζ που έγινε στο συγκρότημα του ?ουσβιτς το έκαναν Έλληνες Ισραηλίτες της Θεσσαλονίκης(αυτοί οι προδότες).<hr /></blockquote> ?σχετο... Δεν ήξερα ότι υπάρχουνε/υπήρχανε Έλληνες Ισραηλίτες. Σαν να λέμε δηλαδή Έλληνας ?γγλος, ή Έλληνας Τούρκος. Μήπως εννοούσες Έλληεςν Εβραίους;
mrFrodo Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Και ναι ο Γηρυόνης δεν αφήνει τα πινέλα κάτω.... Συνεχίζει να ζωγραφίζει..... (just kidding )
Cotrex Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 kala... twra egw ti na pw? Edw stin palestini poy geni8ike o xristos den 3eroun oute ti einai aftoi...
agpr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Μπερδεύεις το Ισραηλίτης με το Ισραηλινός! Εύκολο είναι να την πατήσεις.
agpr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Να γίνω πιο σαφής. Ισραηλίτης είναι αυτός που ανήκει στο λαό του Ισραήλ,ο Εβραίος. Ισραηλινός είναι ο πολίτης του Ισραήλ(του κράτους),που δεν είναι απαραίτητα Ισραηλίτης!
kavaliotis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Basika pistevo oti auto pou 8elei na pei to paidi paei pio polu pros ton polupolitismo kai oxi toso sthn 8rhskeia.. Etsi katalava apo ena shmeio kai meta, otan leei oti 8elei na eimaste ellhnes ellhnes..Kai se auto sumfwnw, alla os ena shmeio..As poume tora eimai Agglia kai mporw kai blepw ta apotelesma otan polloi laoi zoun mazi..Tote einai pou arxizoun ta gketo kai dhmiourgountai, oloi paraponiountai kai ginetai enas psiloxamos kai o ratsismos pairnei ta panw tou..Auto mallon ennoei kai se auto me briskei sumfwno, egw 8elw o ka8enas na eiani ston topo tou..Etsi 8a zoume armonika giati o an8rwpos apo thn fush tou einai etsi..Entaksei mporei na leme oti emeis den eimaste etsi, alla sthn telikh kaneis den 8elei na blepei ton albano dipla tou ktl ktl ktl..Kati tetoio mallon ennoei kai me ton Xristianismo as poume..Oloi oi Ellhnes einai xristianoi, h toulaxiston to 95% an 8umamai kala.. Apo ekei kai pera, o kalos o xristianos den 8a prepei na vrizei ton allon pou den einai! An 8es na legesai xristianos or8odoksos, tote polu apla den 8a prepei na antidras opws ekane o filos mas pou anoikse to topic..Opws eipa kai prin, to misos mou 8umise "areia fulh" ktl...
Cotrex Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 ok..κοιταχτε να δειτε.. ειμαστε Ελληνες .. ειμαστε χριστιανοι απο τοτε που βαπτιστηκαμε... και σας ρωταω... καθε ποτε παμε στην εκλλησια? καθε ποτε προσευχομαστε? καθε ποτε ευχαριστουμε τον θεο για αυτα που εχουμε? απλα ειμαστε χριστιανοι... μονο στα λογια. δεν κανουμε τπτ αλλο. ποσες φορες ολοι μας εχουμε πει (συγνωμη κιολας) : Μαμω την/ον παναγια/χριστο/θεο σου!!! Πιστευω( και οπως βλεπω καθημερινα) πολλες φορες... ειμαι χριστιανος!! Ο καθενας το λεει για μοστρα! ετσι πιστευω!! Ειμαι μουσουλμανος!!! και παλλι δεν κανω τπτ. απλα ειμαι μουσουλμανος! καπως ετσι εχει το πραγμα.. Ποσες φορες ολοι μας αναρωτηθηκαμε: υπαρχει αραγε θεος?
kavaliotis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Xwris na uparxei sigkrish anamesa sto paradeigma pou les gia tis xristopanagies pou katevazoume as poume, 8a sou pw kai ego ena paradeigma! Xazo alla 8a katalaveis ti ennow (den hmouna pote kalos sta paraseigmata!).. Px, kai tous filous mou tous vrizo, thn kopela mou kammia fora thn skulovrizw an mou thn spaei h opoiondhpote, auto den shmainei oti den tous agapaw kai malista para polu..Opote akoma kai an brizoume ton 8eo, den shmainei oti den ton agapame kai den ton pistevoume..Entaksei den eimaste kai gia ekklhsia ka8e mera, pistevo otan megalosoume na exoume alla endiaferonta tote..Tote isws pame akoma pio konta tou, tora exoume kai mia zwh na xaroume! Kai mias kai mono mia fora zoume, as to xaroume re gamwto!
nakostyphoon Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Απάντηση στον ........aqpr............ Τα επιχειρήματα που ψάχνεις δεν μπορώ να στα παραθέσω .Όμως αυτά που έγραψες με έβαλαν σε σκέψεις.Λοιπόν δεν μπορώ να καταλάβω γιατί διαχωρίζεις την εκκλησία σε περιόδους εφόσον παραμένει η ίδια ως έννια από την εποχή των αποστόλων.Δεν μπορώ να πώ τίποτα για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης που αναφέρεις όμως μπορώ να σου πώ για τους σιωνιστές και λοιπά.Δεν λέω δεν είναιόλοι οι εβραίοι επικινδινοι όμως όπως κάθε αλλογενής που διαμένει στην ελλάδα και δεν έχει βαθειές ρίζες στην χώρα αυτή δεν μπορεί να λέει και να αποκαλείται έλληνας.Δεν ξέρω τι μπορείνα νιώθει μέσα του όμως στα μάτια μου δεν μπορεί να εξισωθεί (χωρίς να τον ξέρω καλά)με τον γηγενή έλληνα.Το να μου φέρνεις παραδείγματα ΄΄οπως το Αουσβίτς και τα κατορθώματα τον ελληνων όπως λές εβραίων δεν μου λέει προσοπικά τίποτα γιατί δεν συμένει ότι ήταν και έλληνες πατριώτες(αντιχιτλερικοί ήταν).Ώς λαός και έθνος πρέπει να υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας από κάθε εξωτερική διήσδηση ακόμα και οικονομική.Οι εβραίοι της Θεσσαλονίκης έλεγχαν την οικονομική ζωή της περιοχής και τα γεγονότα που αναφέρεις ήταν μία διέξοδος για να αναλάβουν έλληνες τον έλεγχο αυτό. Υ.Γ.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι οι άλλοι λαοί απ' ότι βλέπω στις ειδήσεις είναι τόσο πaτριωτικοι όσον αναφορά τα εθνικά τους θέματα ακόμα και αν δεν κινδινεύουν και οι έλληνες τα βλέπουν όλα τόσο αγαθά και ακίνδινα την στιγμή που είναι περικυκλομένοι από χίλιους κινδίνους
Cotrex Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 καβαλιοτης οπως και να εχει το πραγμα βριζουμε τα αγια! καταλαβα τι ενοεις αλλα ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.