koumos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Σε μενα δεν πεταει καν το μηνυμα..Απλα δεν κανει τπτ με Alt + Enter
venejo Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Σε μενα δεν πεταει καν το μηνυμα..Απλα δεν κανει τπτ με Alt + Enter Με Alt + Enter σε όλες τις εκδόσεις των windows κάνει το παραθυράκι full screen εντελός. Μαύρη οθόνη όχι μεγιστοποιημένο παράθυρο με τα min max exit κουμπιά.
ahristos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Αυτό έχει να κάνει με τα 7άρια ή όχι; Πατάω alt+enter για να κάνω full sreen το dos prompt αλλά βγαίνει αυτό το μήνυμα. Από τα XP ήρθες κατευθείαν; Δεν έκανες καμμιά στάση στα Vista Και εκεί έτσι είναι, δεν ξέρω για το cmd.exe, αλλά τέρμα η πλήρης οθόνη σε εφαρμογές DOS. Έτσι αναγκαστικά έχω και μια εγκατάσταση XP για να δουλεύω το MANAGER της SINGULAR (από το 1991). Μόνο τον διευθυνσιογράφο του χρειάζομαι βέβαια, αλλά άντε να μεταφέρεις πάνω απο 2000 ονόματα σε κανένα σύγχρονο πρόγραμμα... Σαν να μην έφτανε αυτό δεν μπορείς να τρέξεις και εφαρμογές 16bit σε 64bit λειτουργικό. Τα παραπάνω ούτε στο Windows XP Mode δεν διορθώνονται.
random Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Από όλη την προσπάθεια μέχρι τώρα διαπίστωσα ότι μερικά προγράμματα των XP (x86) τρέχουν στα Win7 (x64), αν τσεκάρω το compatibility στο exe τους, αλλά όχι όλα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταστήσω πάλι εκείνα που δεν τρέχουν? εννοείς προγράμματα που είναι εγκατεστημένα στο C:\ των XP, και ΔΕΝ έχεις κανει κανονική εγκατάσταση στα 7 , και απλά τα τρέχεις στα 7 με διπλο κλικ στο exe τους ? αν ναι: το αν τρέχουν δεν εχει σχέση με χ86/χ64 ή με XP/7, αλλα με το αν στην εγκατάσταση τους βαζουν πολλες εγγραφές στη registry, εγγραφές απαραίτητες για την λειτουργία τους. πχ. σε ενα συστημα dual boot (ασχετα αν προκειται για XP+7, XP+VISTA, XP+XP, XP+W2000, VISTA+7, κλπ..) αν εχω εγκαταστήσει στο λειτουργικό 1, ενα "απλό" προγραμμα, πχ winrar, powerdesk, mediaplayer classic, total commander, irfanview, τα περισσότερα παιχνιδια, κ.ά. με διπλο κλικ μεσα απο το λειτουργικό 2, κατα 95% θα τρέξει με επιτυχία. (απλά δεν θα έχει αποθηκευμένα τις προτιμήσεις χρήστη, αφου δεν θα μπορει να διαβάσει τη registry του λειτουργικου 2), αλλα θα δουλεψουν. με άλλες, πιο συνθετες εφαρμογές, που γράφουν πολλά στη registry, θα έχεις πρόβλημα. πχ. office, visual studio, ισως photoshop... αν οχι: αν εκανες κανονική εγκατάσταση του προγράμματος στα win7-64 και δεν δουλευει, ναι ειναι ασυμβατο. ειτε με τα 64-μπιτ, ειτε με τα win7. αν προκειται για εφαρμογή, η καλυτερη λυση ειναι το XP mode. Mονο αν ειναι game, και πρεπει οπωσδήποτε να το τρέχεις, αξίζει το dual boot. Σαν να μην έφτανε αυτό δεν μπορείς να τρέξεις και εφαρμογές 16bit σε 64bit λειτουργικό. Τα παραπάνω ούτε στο Windows XP Mode δεν διορθώνονται. ούτε σε VirtualBox και Vmware δουλεύουν ?
venejo Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Για τα Vista δεν θυμόνουν το ανοίγω σπάνια για κάνα ping και άλλες εντολές.... φοβόμουν πιο πολύ τον driver της nVidia:lol:
ahristos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 ούτε σε VirtualBox και Vmware δουλεύουν ? Δεν το έψαξα ιδιαίτερα. Απλώς το Windows XP Mode το έβαλα να δω τι είναι. Ενώ όταν είχα τα Windows7 32bit to το MANAGER (DOS - 16bit) ξεκινούσε τουλάχιστο τώρα στα 64άρια ούτε αυτό γίνεται.
makfil Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 @random Κατ' αρχάς, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ γιατί αφενός έχεις πολλές γνώσεις στο θέμα των Win7 αφετέρου είσαι ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟΣ στην περιγραφή σου Πράγματι, αυτά που τρέχουν είναι "απλά" προγράμματα εγκατεστημένα στα XP (πχ PhotoImpact και όχι όλες οι εκδόσεις που έχω εγκατεστημένες) και τώρα έμαθα το λόγο που τρέχουν με διπλό κλικ και στα Win7. Βέβαια, δεν συμφωνώ με το ποσοστό 95%, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Έχεις απόλυτο δίκιο και στο θέμα των "σύνθετων" προγραμμάτων γιατί είχα ήδη εγκαταστήσει στα Win7 το Office 2007 κλπ και χθες, αφού διαπίστωσα με το μήνυμά σου ότι κακώς εγκατέστησα το XP Mode, δοκίμασα με διπλό κλικ στο exe των XP να ανοίξουν εφαρμογές πχ του Office και άνοιξαν. Χωρίς να σκεφτώ πολύ και χωρίς να ξέρω αυτά που γράφεις στο προηγούμενο μήνυμα, θεώρησα ότι λειτουργούν με τον τρόπο αυτό και τα απεγκατέστησα !!! Δεν χρειάζεται να μάθεις το αποτέλεσμα. Πρέπει να τα εγκαταστήσω πάλι, όπως, βέβαια, συμπεραίνω ότι πρέπει να κάνω με κάθε "σύνθετο" πρόγραμμα που χρειάζομαι να δουλεύω στα Win7
tatos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Καλησπερα σας! Θα ηθηελα να ρωτησω(αν και δεν ξερω αν επρεπε αλλου η εδω αλλα δεν αξιζε νεο thread για μια ερωτηση) επειδη ειμαι το επομενο σκ να κανω format και σκεφτομαι να βαλω τα 7...η ερωτηση ειναι αν υπαρχουν για ολα drivers και συμβατοτητες η θα αντιμετωπιζω προβληματα hardware/software ??? το pc μου ειναι καινουργιο και εχω πανω vista ultimate x64 και δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα ουτε σε drivers ουτε σε software ουτε πουθενα...με τα 7 τι παιζει ? σας ευχαριστω για το χρονο σας.
islas canarias Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Καλησπερα σας!Θα ηθηελα να ρωτησω(αν και δεν ξερω αν επρεπε αλλου η εδω αλλα δεν αξιζε νεο thread για μια ερωτηση) επειδη ειμαι το επομενο σκ να κανω format και σκεφτομαι να βαλω τα 7...η ερωτηση ειναι αν υπαρχουν για ολα drivers και συμβατοτητες η θα αντιμετωπιζω προβληματα hardware/software ??? το pc μου ειναι καινουργιο και εχω πανω vista ultimate x64 και δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα ουτε σε drivers ουτε σε software ουτε πουθενα...με τα 7 τι παιζει ? σας ευχαριστω για το χρονο σας. για να ειμαστε ακριβεις: εαν εχεις asus p5k mobo κανε εγκατασταση με καλωδιο για να σου βρει οδηγους για το wifi μεσω του win update. κατα τ αλλα ολα τελεια!
islas canarias Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 εχω asus p6t deluxe φιλε μου. εαν χρησιμοποιουν τους ιδους οδηγους (realtek) κανε εγκατασταση με καλωδιο και μετα win update. εαν οχι, δε θα εχεις wifi.
.:VenoM:. Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Είμαι νεος στα Windows 7 , και μολις περασα την 64bit εκδοση της είδα ότι υπάρχει και ενας IE 8 χ64 ..Τι διαφορά έχει από τον απλό ?
makfil Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Καλησπερα σας!Θα ηθηελα να ρωτησω(αν και δεν ξερω αν επρεπε αλλου η εδω αλλα δεν αξιζε νεο thread για μια ερωτηση) επειδη ειμαι το επομενο σκ να κανω format και σκεφτομαι να βαλω τα 7...η ερωτηση ειναι αν υπαρχουν για ολα drivers και συμβατοτητες η θα αντιμετωπιζω προβληματα hardware/software ??? το pc μου ειναι καινουργιο και εχω πανω vista ultimate x64 και δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα ουτε σε drivers ουτε σε software ουτε πουθενα...με τα 7 τι παιζει ? σας ευχαριστω για το χρονο σας. Έχω διαβάσει πρόσφατα, αλλά δεν θυμάμαι πού, ότι η καλλίτερη εγκατάσταση των Win7 είναι όταν κάνεις αναβάθμιση (upgrade) από Vista. Σ' αυτή την περίπτωση, το νέο λειτουργικό διαβάζει όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα και τις ρυθμίσεις που έχεις και τα τα δέχεται. Και, βέβαια, η περίπτωσή σου είναι ακόμη καλλίτερη γιατί 1) είχες χ64 και πας στα ίδια και 2) έχεις ήδη εγκατεστημένες εφαρμογές. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι 1) αν πρέπει να κάνεις format και 2) αν υπάρχει διαθέσιμη έκδοση αναβάθμισης.
islas canarias Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 definitelly format, dε ξερω τι και που διαβασες αυτα, σε φορα που εγω προσωπικα κοιταω ολοι λενε φορματ (και ειναι και λογικο, καθαριζουν ολα) !!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.