Προς το περιεχόμενο

Windows 7 (from RTM to Retail)

leukonas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 996
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
γεια και από εμένα...

να ρωτήσω κάτι αν το ξέρει κάποιος...

τι σημαίνει όταν βλέπεις μέσα στο συστήμα σου ότι είναι

system manufacturer : OEM

system model : OEM

ευχαριστώ..

OEM (Original equipment manufacturer) είναι η έκδοση των Windows που παρέχεται σε έτοιμες συνθέσεις και δεν πωλείται ανεξάρτητα. Πρακτικά σημαίνει πως η έκδοση OEM είναι πλήρης και αφορά κυρίως σε προεγκατεστημένο λογισμικό μαζί με καινούργιο υπολογιστή.

Δημοσ.

Σωστά αυτά που γράφεις grhgorhs1976, αλλά απαντούν σε άλλη ερώτηση από αυτή που έγινε.

Η σωστή απάντηση είναι ότι στα σύγχρονα BIOS υπάρχουν ειδικές θέσεις μνήμης που προβλέπονται από τα specifications SMBIOS/DMI, στις οποίες μπορεί ο κατασκευαστής ενός επώνυμου PC να γράψει text strings με το brandname του και το όνομα του συγκεκριμένο μοντέλου PC/laptop. Σε motherboards που τοποθετούν μικροί συναρμολογητές στα συστήματά τους (ή και εμείς ως τελικοί χρήστες), μπορεί το συγκεκριμένο string να είναι κενό, να περιέχει μόνο το brandname του κατασκευαστή της μητρικής ή κάτι άλλο, π.χ. το "OEM" που διάβασαν ( ; ) [1] μέσω του DMI interface και ανέφεραν τα Windows στο σύστημα του φίλου που έκανε την ερώτηση.

[1] Ειδικά για τα Windows, υπάρχει και άλλος τρόπος για ΟΕΜ branding: oeminfo.ini

Δημοσ.

Nα ρωτήσω κάτι που δεν έχω καταλάβει

Ολα αυτά τα activators που κυκλοφορούν πειράζουν κάτι στο bios...Eτρεξα το 7Lo***r_Rel**se_5 ......και δεν νομίζω ότι θα ήθελα να μου πειραξει κατι στο bios..ευχαριστώ

Δημοσ.
Nα ρωτήσω κάτι που δεν έχω καταλάβει

Ολα αυτά τα activators που κυκλοφορούν πειράζουν κάτι στο bios...Eτρεξα το 7Lo***r_Rel**se_5 ......και δεν νομίζω ότι θα ήθελα να μου πειραξει κατι στο bios..ευχαριστώ

Ναι νομίζω οτι πειράζουν....εγώ τα έβαλα χτες, και η startup screen του bios έχει αλλάξει, από την αναλυτική αναφορά των συσκευών που βρίσκει όταν μπουτάρει στο απλό γραφικό της asus. Και είμαι σίγουρος οτι είναι ρυθμίσεις bios γιατί και τώρα που έβαλα τον δίσκο xp, μου έβγαλέ πάλι τη νέα startup screen...

Άλλο ερώτημα τώρα, για τα partitions: χτες στο setup των 7, κάτι πήρε το μάτι μου οτι τα win θα δημιουργήσουν ένα system reserved partition - δεν θυμάμαι αν μπορούσα να πω όχι ή να αλλάξω το προτεινόμενο μέγεθος, απλά πάτησα ναι. Τώρα στο disk management βλέπω όντως 2 partitions, 1 system 148γβ και 1 system reserved 100γβ - ο δίσκος όμως είναι 160άρης.. άρα να καταλάβω οτι μιλάμε για το ίδιο partition C με τα 148gb, και από αυτά το system reserve partition κρατάει τα 100γβ?

Δημοσ.
Ναι νομίζω οτι πειράζουν....εγώ τα έβαλα χτες, και η startup screen του bios έχει αλλάξει, από την αναλυτική αναφορά των συσκευών που βρίσκει όταν μπουτάρει στο απλό γραφικό της asus. Και είμαι σίγουρος οτι είναι ρυθμίσεις bios γιατί και τώρα που έβαλα τον δίσκο xp, μου έβγαλέ πάλι τη νέα startup screen...

Άλλο ερώτημα τώρα, για τα partitions: χτες στο setup των 7, κάτι πήρε το μάτι μου οτι τα win θα δημιουργήσουν ένα system reserved partition - δεν θυμάμαι αν μπορούσα να πω όχι ή να αλλάξω το προτεινόμενο μέγεθος, απλά πάτησα ναι. Τώρα στο disk management βλέπω όντως 2 partitions, 1 system 148γβ και 1 system reserved 100γβ - ο δίσκος όμως είναι 160άρης.. άρα να καταλάβω οτι μιλάμε για το ίδιο partition C με τα 148gb, και από αυτά το system reserve partition κρατάει τα 100γβ?

ωραια.....και πως επαναφερουμε το original bios που οταν τρεχω το set up μου λεει ότι έχω το ιδιο-τελευταιο άρα δεν χρειάζεται να προχωρήσει ???Και με flash που το δοκιμασα παλι τα ιδια λέει

Δημοσ.

εμένα δεν μου άλλαξε το bios (εξακολουθώ να έχω την ίδια έκδοση), απλά κάποιες ρυθμίσεις bios για την boot screen...όταν βρω το δισκάκι της μητρικής θα το ψάξω περισσότερο γιατί με βόλευε η προηγούμενη οθόνη.

Δημοσ.

Παιδιά αυτά δεν νομιζω ότι πειράζουν κάτι. Δεν έχω δει τουλαχιστον στο δικό μου κάτι τέτοιο.

7Loader by Orbit30 & Hazar 2009 v1.5

Θυμάμαι στα Vista τα πρώτα που είχαν βγει emulators όντως έβλεπες κάτι Dell σε μια γωνιά στην εκκίνηση του bios και άλλα τέτοια. Από εκεί και πέρα φαντάζομαι πως με reboot χάνονται οι πληροφορίες αυτές..?

Ουσιαστικά φωρτώνεται ένα loader ψευδοbios (πρόγραμμα στη μνήμη) και αυτο βλέπουν τα vista_7 και μένουν ενεργοποιημένα.

Δημοσ.
Παιδιά αυτά δεν νομιζω ότι πειράζουν κάτι. Δεν έχω δει τουλαχιστον στο δικό μου κάτι τέτοιο.

7Loader by Orbit30 & Hazar 2009 v1.5

Θυμάμαι στα Vista τα πρώτα που είχαν βγει emulators όντως έβλεπες κάτι Dell σε μια γωνιά στην εκκίνηση του bios και άλλα τέτοια. Από εκεί και πέρα φαντάζομαι πως με reboot χάνονται οι πληροφορίες αυτές..?

Ουσιαστικά φωρτώνεται ένα loader ψευδοbios (πρόγραμμα στη μνήμη) και αυτο βλέπουν τα vista_7 και μένουν ενεργοποιημένα.

Δηλαδη μ ενα format ειμαι οκ....η παραμένει ??

Δημοσ.

δεν ξερω αν παραμενουν, παντος εγω εαν πατησω winver το υποτιθεται genius γνησιο λογισμικο ληγει στις 31/2/2010, αλλα μεχρι τοτε η ζωη ειναι ωραια...

Δημοσ.
Σωστά αυτά που γράφεις grhgorhs1976, αλλά απαντούν σε άλλη ερώτηση από αυτή που έγινε.

Η σωστή απάντηση είναι ότι στα σύγχρονα BIOS υπάρχουν ειδικές θέσεις μνήμης που προβλέπονται από τα specifications SMBIOS/DMI, στις οποίες μπορεί ο κατασκευαστής ενός επώνυμου PC να γράψει text strings με το brandname του και το όνομα του συγκεκριμένο μοντέλου PC/laptop. Σε motherboards που τοποθετούν μικροί συναρμολογητές στα συστήματά τους (ή και εμείς ως τελικοί χρήστες), μπορεί το συγκεκριμένο string να είναι κενό, να περιέχει μόνο το brandname του κατασκευαστή της μητρικής ή κάτι άλλο, π.χ. το "OEM" που διάβασαν ( ; ) [1] μέσω του DMI interface και ανέφεραν τα Windows στο σύστημα του φίλου που έκανε την ερώτηση.

[1] Ειδικά για τα Windows, υπάρχει και άλλος τρόπος για ΟΕΜ branding: oeminfo.ini

ωραία και όμορφα όλα αυτά...

αλλά μάλλον εγώ δεν ρώτησα το σωστό πράγμα ,

και αυτό διότι δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να παραβώ τους κανόνες του σαιτ...

θα το ρωτήσω όσο πιο απλά μπορέσω (δηλ.με πολλά λόγια)

κατέβασα από τορρεντ τα windows 7 7600.16385

μαζί με αυτό ήρθε και ένα activator

το <<έτρεξα>>

και όταν τελείωσε πήγα να δω στο σημείο που βλέπουμε ως συνήθως τις λέξεις

windows activated

και είχε γραμμένο το εξής:

status : not available

product ID : not available

με τα πολλά εδώ μεσα είδα και την εντολή

winver .....που θα έπρεπε να μου δείχνει την ημερομηνία λήξεως της έκδοσης...

στο δικό μου pc όμως δίνοτας winver δεν δειχνει καμία ημερομηνία

αυτό που γράφει είναι το εξής:

microsoft windows version 6.1 build 7600

....(κάτι για licence terms)

this product is licenced to :

<<pc-name>>...

και ρωτάω , τι σημαίνει αυτό...

ότι ενεργοποιηθηκαν τα windows ?

μια απλή κόπια από κάποιο τορρεντ είναι...

σόρρυ για το μέγεθος του ποστ...

Δημοσ.
δεν ξερω αν παραμενουν, παντος εγω εαν πατησω winver το υποτιθεται genius γνησιο λογισμικο ληγει στις 31/2/2010, αλλα μεχρι τοτε η ζωη ειναι ωραια...

μηπως ενοεις 3/2/2010

Δημοσ.

και φυσικα θα ειναι 2/3/2010.

οσον αφορα τον φιλο παραπανω που λεει οτι βλεπει "not avalable" στο

"συστημα",εαν περιμενει περιπου 1-2 λεπτα θα δει οτι θα γραψει οτι ενεργοποιηθηκαν.

Δημοσ.
Μήπως τότε φταίει η κωδικοποίηση του srt υπότιτλου. Άνοιξέ τον με notepad, πάτα save as, δώστου ένα όνομα και στην κωδικοποίηση(encoding) άλλαξέ το σε ANSI. Αν δεν παίξει δοκίμασε και τις άλλες επιλογές που έχει.

Τελικά εγκατέστησα μια άλλη έκδοση του Convert X to DVD και όλα τέλεια! :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...