jimarass Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Παιδιά θέλω να ασφαλίσω νέο αμάξι αξίας 18000 ευρώ για μικτή. Είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω ασφάλιστρο για 18000 εμπορική αξία ή μπορώ να δηλώσω πχ 14000 για να έχω λιγότερο ασφάλιστρο? Επίσης, σε ένα άλλο αμάξι που έχω, όταν άλλαξα ασφαλιστική, και πήγα Εθνική, έκανα το μικτό πακέτο Ε20. Ωστόσο ο πραγματογνώμον ήρθε μετά από 2 μήνες για να εκτιμήσει το αμάξι. Αυτούς τους δύο μήνες φυσικά δεν είχα τις extra καλύψεις, ωστόσο εγώ πλήρωσα κανονικά για 6 μήνες. Γιατί??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trolaios Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Κανονικά για να είσαι νόμιμος πρέπει να ασφαλίζεις ακριβώς την αξία του οχήματος,διότι απαγορέυεται η υπερασφάλιση και η υποασφάλιση..Τώρα στην πράξη αρκετές μέτριες ασφαλιστικές δέχονται και τα 2.. 1) Υπερασφάλιση : λόγω αγνοιας του ιδιοκτήτη ..οπότε μεγαλύτερες οι προμήθειες για τον πράκτορα και την ασφαλιστική ..Αλλά αν συμβεί κάτι ,θα πάρεις ακριβώς την αξία του αυτοκινήτου εκείνη την στιγμή και όχι την αξία που είσαι ασφαλισμένος..Οπότε μόνο χαμένος είσαι.. 2) Υποασφάλιση : για να βγεί πιο φθηνή μια ασφάλεια κάποιος ασφαλισμένος δέχεται να ασφαλίσει κάποιο όχημα σε μικρότερη αξία απο την κανονική του..και πολλές φορές για διαφορές κάτω απο 10 ευρώ ,με αποτέλεσμα αν συμβεί κάτι,να έχει χάσει ένα μέρος της αξίας του οχήματος.. Προσωπικά θα πρότεινα να ασφαλίσεις το όχημα σου στην αξία του, και κάθε εξάμηνο να την αναπροσαρμόζεις.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
χάπι Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Συμφωνώ. Καλύτερα να το ασφαλίσεις για τη νόμιμη αξία του και τους νόμιμους φορολογίσιμους ίππους. Βρες και κάνα έξυπνο ασφαλιστή, που να ξέρει τα κόλπα για να σου κάνει καλύτερη προσφορά (π.χ. να δηλώσεις έδρα οχήματος επαρχία). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.