Προς το περιεχόμενο

intercafe

WOLFMAN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ξέρω έχει ξανά μπει!αλλά δεν βρήκα καθόλου πληροφορίες μόνο άσχετες απαντήσεις.οπότε ξανά ρωτάω.

λοιπόν σήμερα μου ήρθε ένας πελάτης με την εξής ερώτηση αν μπορώ να στήσω ένα ιντερνετ καφέ!

η απάντηση μου όπως καταλαβαίνετε ήταν από αρνητική ως άσε μου λίγο χρόνο να ψάξω πως γίνεται.

από δίκτυα τεχνικά και κτλ.. τα πάμε καλά!

στο θέμα μας.

με πια φιλοσοφία ξεκινάμε ?

πως το στήνουν?

τη θα χρειαστούμε?

έχει ασχοληθεί ποτέ κανένας να μου δώσει πληροφορίες?

για δώστε φώτα να δω αν μπορώ να το κάνω και να δώσω μια απάντηση στον πελάτη.

επίσης αν είναι κάποιος πατρα και μπορεί να το κάνει πολύ ευχαρίστως να τον φέρω σε επικοινωνία.

Δημοσ.

Θα χρειαστείς ηλεκτρολόγο για να φτιάξει τα ηλεκτρολογικά ώστε να σηκώνει τον αριθμό των υπολογιστών που θα έχει το μαγαζί. Επίσης για να φτιάξει τη δομημένη καλωδίωση ώστε όλα τα καλώδια να καταλήγουν σε ένα μικρό rack.

Για τα τεχνική θα πρέπει να εγκαταστήσεις σε ένα υπολογιστή τα Windows και όλα τα προγράμματα που θα χρειαστούν και στη συνέχεια να πάρεις αντίγραφο με μορφή image ώστε να το μεταφέρεις σε όλους τους άλλους υπολογιστές.

Μάλλον θα χρειαστείς ένα DHCP server ώστε τα μηχανήματα να παίρνουν αυτόματα IP. Ένα file server για να ανεβάζουν τα αρχεία τους οι πελάτες και καλο θα ήταν να υποστηρίζει και accounts για τους τακτικούς πελάτες ώστε να αποθηκεύουν τα αρχεία τους και να είναι προσβάσιμα απο όποιο pc και να κάθονται.

Τώρα σχετικά με τις γραμμές πιθανότατα να χρειαστείς κάποια μισθωμένη για όσους παίζουν παιχνίδια και κάποιες adsl για όσους κάνουν browsing ή κατεβάζουν αρχεία.

Πριν χρόνια όταν είχα στήσει ένα internet καφέ επειδή δεν έπαιζαν λεφτά για μισθωμένη είχαν πάρει 3 γραμμές των 2mbps (τότε δεν έπαιζαν πιο μεγάλες) και τις είχα κάνει load balance με ένα μηχάνημα της radware.

Τέλος θα χρειαστείς κάποιο πρόγραμμα για να ανοίγουν κλείνουν τα pc. Τέτοια υπάρχουν αρκετά στην αγορά και υπάρχουν και από έλληνες προγραμματιστές.

Δημοσ.

Επειδή επι ένα χρόνο έστηνα ιντερνετ καφε.....αν το μαγαζί είναι εώς 30 μηχανήματα βάλε 3 dsl 3 switch φέρε και έναν ηλεκτρολόγο να βάλει κανάλια στους τοίχους και να κοιτάξει και αν φτάνει ο πίνακας για το ρευμα που ζητάνε τα μηχανάκια...απο κει και πέρα θέλεις ένα τερματικό όπου θα πάιζει το ρόλο και του file manager και εκει θα βάλεις και έναν μοιραζόμενο εκτυπωτή και το πρόγραμμα διαχείρησης.Φρόντισε τα μηχανήματα σου να είναι ίδια...θα πρότεινα λύση amd για τα μηχανήματα και intel για το server...για ότι διευκρινιση θέλεις εδώ είμαστε...αν θέλεις κάτι παραπάνω απο διευκρίνηση επίσης εδώ είμαστε με pm.

Δημοσ.

Όλα αυτά γίνονται ..

το θέμα είναι ότι τα ιντερνετ καφέ έχουν εξαπλωθεί ραγδαία και δεν έχουν και τόσο κόσμο , όλοι έχουν νετ στο σπίτι !

Εδώ στην γειτονία μου .. έχουν ανοίξει 3 μικρά νετ καφε , και έκλεισαν και τα 3 !

Μόνο τα μεγάλα .. καταφέρνουν να επιβιώνουν

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...