Προς το περιεχόμενο

Αγοράς ψηφιακής φωτογραφικής κάμερας

waves

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η nikon d60 θεωρειται ισως λιγο καλυτερη σε ποιοτητα φωτογραφιας, αλλα η olympus με το λιγο μικροτερο μεγεθος και το lifeview κερδιζει πιο ευκολα αυτους που πρωτομπαινουν στον χωρο των dslr..

Και αν εστω και μια φορα το μικροτερο μεγεθος της σε κανει να την παρεις σε μια εξοδο σου που διαφορετικα δεν θα επαιρνες μαζι σου μια μεγαλυτερη, τοτε να πας σε αυτην!

Αν και πιστευω πως στο μελλον θα δωσεις και ενα 100αρικακι για να παρεις μια μικρη αλλα με αρκετες δυνατοτητες compact, οπως η canon A1000is , ωστε να την εχεις παντα μαζι σου ή ακομα και πεταμενη στο ντουλαπακι του αυτοκινητου σου..

Mε 100 ευρω μονο θα εχεις τα πλεονεκτηματα και των 2 κοσμων!:-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν κι εγώ!

Να πάρω μια dslr τώρα με σκοπό να ασχοληθώ, ερασιτεχνικά έστω, με τον κόσμο της φωτογραφίας και αργότερα μια compact "ευκολοκουβάλητη" για τις διάφορες στιγμές (παρέα κ.λπ.).

Πάω προς olympus e-420 αν έχεις καμιά άλλη πρόταση haha...πες την, γιατί τη Δευτέρα θα είναι αργά :-)

Οlympus e-420 δεν θα στην προτεινα γιατι εχει focal multiplier x2 δηλαδη οτι φακο βαλεις αυτο ματα το εστιακο του μηκος θα διπλασιαστει και θα χασεις το wide. Δηλαδη αν βαλεις εναν φακο 18-55 τοτε θα γινει 36-110mm, γενικα θα δεις οτι αυτο θα σε περιοριζει στο μελλον. Εγω θα σου προτεινα να μεινεις στο στρατοπεδο των nikon η των canon που εχουν και αυτοι focal multiplier αλλα δεν ειναι τοσο μεγαλο (canon 1,6 nikon 1,5). Ασε που αν δεν κανω λαθος η olympus δεν εχει τοσους πολους φακους οσο οι αλλες 2 αντιπαλες εταιριες.

Θα σε ενδιεφερε η λυση του μεταχειρισμενου; Γιατι εγω που ψαχνομουν πριν 3-4 μηνες για dslr και ειχα ακριβως τα ιδια χρηματα βρηκα μια πολυ καλη προσφορα απο ενα παιδι που πουλαγε την 450d με τον κιτ φακο μονο με 370 και την πηρα. Νομιζω πως αξιζει να ψαχτεις για κατι τετοιο στο http://www.dpgr.gr η στην χρυση ευκαιρια, μερικα μοντελα που αξιζουν απο canon και nikon ειναι τα εξης nikon d60, nikon d80, canon eos 30d, canon eos 400d, canon eos 450d.

Edit τωρα που το θυμηθικα σχετικα με την olympus απο οτι εχω δει σε διαφορα συγκριτικα δεν τα παει τοσο καλα με τα υψηλα iso οπως θα δεις και εδω

+1 για canon ή για nikon, ειδικα απο την στιγμη που δεν σε πολυενδιαφερει το απολυτα μικροτερο μεγεθος αφου θα παρεις και μια compact μελλοντικα..

Canon και nikon εχουν πολυ μεγαλυτερη ποικιλια φακων και γενικοτερα δεν θεωρουνται τυχαια τοπ!

Βασικα αυτο που πρεπει να εχεις υποψιν σου στην αγορα της 1ης slr ειναι τι φακοι θα σου χρειαστουν στο μελλον, επειδη οτι παρεις τωρα θα το εχεις για παντα. Αν εχεις παρει 2-3 φακους πχ για canon δεν θα συμφαιρει να αλλαξεις στρατοπεδο μετα και να πας σε nikon γιατι οι φακοι που ειχες δεν θα κουμπονουν σε nikon σωματα.

Η αλήθεια είναι, ότι προτιμώ Canon. Αλλά στα λεφτά που διαθέτω, δε νομίζω, ότι βρίσκω κάτι άλλο. Είδα και αυτήν την Canon Eos 1000D, αλλά με ανεβάζει 100 ευρώ :-( .

Στο πλαίσιο την δίνουν και ως kit με φακό http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1144464&catalog=19&category=69980070&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE652B599D02A2B3BD335397EC9E0016C6FCE5552677F72EBDB7E270896D783011A5E0C23AB43BE792064C1EE14F1F1C80CA57435BEA245DAB10EF815EDCBD7B3FE7ECB6627A4E76F5F075BCB15ADB3D3B1A2AF2A9722E52AA8AB9BF811C50CC9E04083E0B647CBA13D47B718032351984359AE462F35B7C51 Δεν ξέρω τί λέει ο φακός.

Ο φακος ειναι ο απλος kit που παιζει στο ιδιο εστιακο μηκος με τα πακετα της nikon. Ειναι ενας γενικος καλος φακος, τον εχω και εγω για κυριο φακο μεχρι να μαζεψω χρηματα για αναβαθμιση. Εχει και το is του και γενικα ειναι οτι πρεπει για αρχη, απλα κοιτα να ειναι ο 18-55mm is γιατι ο προηγουμενος χωρις σταθεροποιητη υστερει ποιοτικα. Γενικα παντως να ξερεις οτι τα υπερ τις canon μεχρι στιγμης ειναι οι L (luxury) φακοι oπου ειναι και πανακριβοι αλλα σου εγγυωνται πολυ καλα αποτελεσματα στις φωτογραφιες σου. Ενω τα πλεονεκτηματα της nikon ειναι τα ποιο στοιβαρα σωματα και τα καλυτερα συστηματα flash.

Κοιτα απο οσο ξερω την 1000d την δινουν kit με τον 18-55mm is φακο επειδη ο αλλος ειναι πιο παλιος. Λογικα και στο πλαισιο ετσι ειναι απλα δεν το γραφουν στο site τους, αν τωρα δεν ειναι ο is υπαρχουν και αλλα πιο αξιοπιστα μαγαζια που μπορεις να παρεις το kit με τον is οπως αυτο. Οσον αφορα την 1000d τωρα ειναι καλη entry level μηχανη αλλα να ξερεις οτι στις dslr δεν κανει την διαφορα το σωμα αλλα ο φακος. Αυτο ομως που πρπει να ξερεις ειναι οτι η d60 δεν εχει ενσωματωμενο μοτερ για αυτοματη εστιαση στο σωμα οποτε πρεπει να ψαχνεις φακους με ενσωματωμενο μοτερ. Απο οτι εχω ακουσει υπαρχουν αρκετοι τετοιοι φακοι αλλα δεν ξερω αν καλυπτουν ολες τις αναγκες.

Απο εκει και περα δεν θα μπω στην διαδικασια να κρινω αυτες τις 2 μηχανες μιας και ειμαι υπερ της canon σαν εταιρια οποτε μπορει να σε οδηγησω σε λαθος συμπερασματα. Διαβασε μερικα reviews, πηγενε σε καποιο καταστημα και δες πως καθονται στα χερια σου και επελεξε οτι σου αρεσει καλυτερα.

Αν τωρα βρεις καπου καμια μεταχειρισμενη nikon d80 η canon eos 30d σε καλη κατασταση με τιμη το πολυ 350 ευρω για σωμα μονο παρτην, ειναι πολυ καλα μοντελα και τα 2 και αγοραζεις μετα μονος σου καποιον κιτ φακο που απο οσο θυμαμαι δεν θα ξεπερασει τα 100 ευρω η τιμη του.

Αυτο που ρωτας ειναι αναλογα την χρηση που τον θελει ο καθενας, ο φακος με το 1,6 που παιρνουν ολοι οι φακοι στην canon γινεται περιπου 28mm που αλλοι τον θεωρουν ευρυγωνιο για τις αναγκες τους και αλλοι οχι, εγω παντως μεχρι στιγμης ειμαι καλυμενος. Αν καποια στιγμη θες κατι πιο ευρυγωνιο παιρνεις τον Tokina 10-17mm η τον sigma 10-20mm που εχω ακουσει τα καλυτερα λογια αλλα θα σου παει γυρω στα 500 ευρω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...