waves Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Ας πούμε, ότι κατάλαβα τα εξής (μιας και αρχάριος στη φωτογραφία) 1) Έχουν καλύτερη ποιότητα, κυρίως, τη νύχτα 2) "Τραβάνε" πιο γρήγορα τη φωτογραφία. Ερώτηση: Δεν έχουν οθόνη αυτές;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snik Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 1) Οι νυχτερινες φωτογραφιες με τις compact ειναι δυσκολες, πρεπει να ανεβασεις το iso και αυτο σημαινει οτι θα εχεις πολυ θορυβο. Στην παλια μου compact ο θορυβος γινοταν αισθητος πανω απο το 400 iso ενω στην dslr που εχω τωρα τραβαω ανετα σε 1600 iso. 2) Αυτο ειναι σχετικο για την ταχυτητα, στην πραξη δεν το εχω δει ακομα Οθονη εχουν ολες οι dslr απλα σε μερικες δεν μπορεις να βλεπεις τι τραβας απο την οθονη οπως στις compact, αντιθετα για να φωτογραφισεις κατι κοιτας απο το σκοπευτρο. Υπαρχουν ομως μερικες dslr (κυριως τα νεα μοντελα) που σου προσφερουν liveview δηλαδη να φωτογραφιζεις κοιτοντας την οθονη οπως στις compact μηχανες. Γενικα παντως η αγορα σου εξαρταται απο το τι θελεις να κανεις με την μηχανη σου. Θες μια φωτογραφικη απλα για να τραβας οικογενιακες-φιλικες στιγμες; Μια φωτογραφικη που να μην μπλεξεις με ρυθμισεις αλλα να πατας το κλικ και να περιμενεις να τα κανει ολα μονη της; Αν ναι πας για compact! Αντιθετα αν θες μια φωτογραφικη που να σου δινει καλυτερες βραδυνες φωτογραφιες, δεν εχεις προβλημα με το βαρος και θες να μαθεις 5-10 πραγματα παραπανω για την φωτογραφια πας για dslr. Οι κατηγορια των slr-like που ειδες (canon powershot sx10) ειναι μια μεση λυση. Στην αρχη θα σε εντυπωσιασει το μεγαλο zoom αλλα αργοτερα νομιζω οτι θα το βαρεθεις. Απο μεγεθος φερνουν λιγο σε dslr αλλα δεν εχουν την ποιοτητα τους και το πλεονεκτημα των βραδινων φωτογραφιων χωρις θορυβο. Η μηχανη που θα παρεις τωρα θα ειναι η πρωτη σου; Ειχες εμπειρια παλιοτερα με το αθλημα; Τι περιπου θελεις να τραβας; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
waves Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Η πρώτη μου θα είναι, απλά, θέλω σιγά-σιγά να ασχοληθώ πιο σοβαρά με τη φωτογραφία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 ΘΑ διαφωνίσω πλήρως με τον φίλο που προτείνει την αγορά dslr φωτογραφικής. Και μόνο που ο ερωτήσαντας δεν γνωρίζει τη τεχνολογία, αυτό "δείχνει" αμέσως προς ποιά κατεύθυνση πρέπει να οδηγηθεί. Κάποιος, ο οποίος πρωτοσκέφτεται να ασχοληθεί με τη φωτογραφία για χόμπι, σχεδόν πάντα δεν γνωρίζει αρκετά για τις τεχνολογίες, δεν γνωρίζει βασικές γνώσεις φωτογραφίας και εικονοληψίας γενικότερα και το κυριότερο από όλα: Δεν γνωρίζει τί φωτογραφίες τον συγκινούν και τον εκφράζουν. Το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος που πρωτομπαίνει στο μαγευτικό κόσμο της φωτογραφίας, είναι να έχει ένα εργαλείο που να μπορεί να το έχει όσο το δυνατόν πιό συχνά μαζί του, ενώ ταυτόχρονα θα τον απαλλάσει από ρυθμίσεις και επιλογές που χρειάζονται όχι μόνο γνώση, αλλά και μπόλικη εμπειρία. Συνεπώς, το καλύτερο που μπορεί να κάνει, είναι να αγοράσει μία compact κάμερα, με μπόλικες αυτοματοποιημένες ρυθμίσεις, καλό σταθεροποιητή και έξυπνο εγκέφαλο που να κάνει τις περισσότερες αν όχι όλες τις επιλογές αυτόματα μόνη της, ώστε το μέλημα του χομπίστα φωτογράφου να είναι το αντικείμενο που θα φωτογραφήσει και μόνο. Να μπορεί να έχει τη φωτογραφική πάντα μαζί του στο τσεπάκι του και να τραβά συνέχεια φωτογραφίες. Μετά με τον καιρό, οι προτιμήσεις και οι ανάγκες του θα αρχίσουν να ξεχωρίζουν και αναλόγως μετά θα σκεφτεί αν θέλει να επενδύσει σε ημι-επαγγελματική ή επαγγελματική κάμερα, καθώς και τους φακούς με τους οποίους θέλει να δουλέψει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snik Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 ΘΑ διαφωνίσω πλήρως με τον φίλο που προτείνει την αγορά dslr φωτογραφικής. Και μόνο που ο ερωτήσαντας δεν γνωρίζει τη τεχνολογία, αυτό "δείχνει" αμέσως προς ποιά κατεύθυνση πρέπει να οδηγηθεί. Κάποιος, ο οποίος πρωτοσκέφτεται να ασχοληθεί με τη φωτογραφία για χόμπι, σχεδόν πάντα δεν γνωρίζει αρκετά για τις τεχνολογίες, δεν γνωρίζει βασικές γνώσεις φωτογραφίας και εικονοληψίας γενικότερα και το κυριότερο από όλα: Δεν γνωρίζει τί φωτογραφίες τον συγκινούν και τον εκφράζουν. Το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος που πρωτομπαίνει στο μαγευτικό κόσμο της φωτογραφίας, είναι να έχει ένα εργαλείο που να μπορεί να το έχει όσο το δυνατόν πιό συχνά μαζί του, ενώ ταυτόχρονα θα τον απαλλάσει από ρυθμίσεις και επιλογές που χρειάζονται όχι μόνο γνώση, αλλά και μπόλικη εμπειρία. Συνεπώς, το καλύτερο που μπορεί να κάνει, είναι να αγοράσει μία compact κάμερα, με μπόλικες αυτοματοποιημένες ρυθμίσεις, καλό σταθεροποιητή και έξυπνο εγκέφαλο που να κάνει τις περισσότερες αν όχι όλες τις επιλογές αυτόματα μόνη της, ώστε το μέλημα του χομπίστα φωτογράφου να είναι το αντικείμενο που θα φωτογραφήσει και μόνο. Να μπορεί να έχει τη φωτογραφική πάντα μαζί του στο τσεπάκι του και να τραβά συνέχεια φωτογραφίες. Μετά με τον καιρό, οι προτιμήσεις και οι ανάγκες του θα αρχίσουν να ξεχωρίζουν και αναλόγως μετά θα σκεφτεί αν θέλει να επενδύσει σε ημι-επαγγελματική ή επαγγελματική κάμερα, καθώς και τους φακούς με τους οποίους θέλει να δουλέψει. Δεν εχεις και αδικο στην τοποθετηση σου, ισως εκρινα βιαστικα και προτεινα καποια dslr. Ειδα στο αρχικο μυνημα του waves οτι ψαχνει για οτι καλυτερο σε αυτα τα χρηματα αλλα και οτι θελει να ασχοληθει πιο εντατικα οποτε υπεθεσα οτι θα εχει καποια μικρη εμπειρια πανω στην φωτογραφια και θελει κατι καλυτερο απο αυτο που εχει τωρα. Waves η μηχανη που σου προτεινουν στις προηγουμενες σελιδες ειναι αρκετα καλη αλλα η γνωμη μου ειναι να μην δωσεις τοσα χρηματα για compact. Δεν εχω ψαχτει σε αυτην την κατηγορια τελευταια αλλα αν θυσιασεις το μεγαλο zoom θα βρεις σιγουρα κατι οικονομικοτερο με παρομοια χαρακτηρηστικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindtrapper Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 ΘΑ διαφωνίσω πλήρως με τον φίλο που προτείνει την αγορά dslr φωτογραφικής. Και μόνο που ο ερωτήσαντας δεν γνωρίζει τη τεχνολογία, αυτό "δείχνει" αμέσως προς ποιά κατεύθυνση πρέπει να οδηγηθεί. Κάποιος, ο οποίος πρωτοσκέφτεται να ασχοληθεί με τη φωτογραφία για χόμπι, σχεδόν πάντα δεν γνωρίζει αρκετά για τις τεχνολογίες, δεν γνωρίζει βασικές γνώσεις φωτογραφίας και εικονοληψίας γενικότερα και το κυριότερο από όλα: Δεν γνωρίζει τί φωτογραφίες τον συγκινούν και τον εκφράζουν. Το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος που πρωτομπαίνει στο μαγευτικό κόσμο της φωτογραφίας, είναι να έχει ένα εργαλείο που να μπορεί να το έχει όσο το δυνατόν πιό συχνά μαζί του, ενώ ταυτόχρονα θα τον απαλλάσει από ρυθμίσεις και επιλογές που χρειάζονται όχι μόνο γνώση, αλλά και μπόλικη εμπειρία. Συνεπώς, το καλύτερο που μπορεί να κάνει, είναι να αγοράσει μία compact κάμερα, με μπόλικες αυτοματοποιημένες ρυθμίσεις, καλό σταθεροποιητή και έξυπνο εγκέφαλο που να κάνει τις περισσότερες αν όχι όλες τις επιλογές αυτόματα μόνη της, ώστε το μέλημα του χομπίστα φωτογράφου να είναι το αντικείμενο που θα φωτογραφήσει και μόνο. Να μπορεί να έχει τη φωτογραφική πάντα μαζί του στο τσεπάκι του και να τραβά συνέχεια φωτογραφίες. Μετά με τον καιρό, οι προτιμήσεις και οι ανάγκες του θα αρχίσουν να ξεχωρίζουν και αναλόγως μετά θα σκεφτεί αν θέλει να επενδύσει σε ημι-επαγγελματική ή επαγγελματική κάμερα, καθώς και τους φακούς με τους οποίους θέλει να δουλέψει. Να πάρει την Fuji F70EXR δηλαδή που θα βγεί όπου να ναι (πολυ διαφήμιση της κάνω και αν βγει μάπα θα γίνω ρεζίλι, αλλά μοιάζει ιδανική για έναν αρχάριο που θα μάθει σιγά σιγά και θα θέλει μια DSLR μετά) Η στιγμή μετράει πάντως στη φωτογραφία, ακόμα και μια pocket να έχεις μαζί σου. Ιδού τι έγινε εκεί που καθόμουν στο χωριό μου όπου παραθερίζω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Εν αναμονή για την Fuji F70EXR, αλλά ένα πρώτο review από την Ιαπωνία δεν στολίζει με δάφνες την συγκεκριμένη κάμερα. http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=ja&tl=en&u=http%3A%2F%2Fdc.watch.impress.co.jp%2Fdocs%2Freview%2Fnewproduct%2F20090807_307889.html βασικά αυτά που ξεχωρίζω αμέσως είναι τα υψηλά επίπεδα θορύβου, ιδιαίτερα από ISO400 και μετά, λόγω του μικρού CCD, αλλά έχω την εντύπωση ότι ο θόρυβος είναι στα ίδια επίπεδα με την TZ5. Σημαντικότατο όμως είναι το barrel distortion που αναφέρεται, ενώ τέλος ΔΕΝ μπορεί να καταγράψει βίντεο, σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό που καταγράφει βίντεο HD.... Βέβαια το review είναι εξαιρετικά μικρό, οπότε καλό είναι να περιμένουμε για πιό αναλυτικά reviews. ps: Η φώτο που τράβηξες είναι σούπερ. Το κλίκ στη κάμερα έγινε τη καταλληλότερη στιγμή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
waves Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Απο ότι βλέπω η Canon Powershot SX10 που σκέφτομαι να πάρω έχει την ίδια τιμή με την Nikon D60. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.663206 Η Nikon D60 έχει φακό στην τιμή αυτή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snik Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Ναι ο φακος της ειναι ο AF-S DX NIKKOR 18-55MM KIT αλλα να ξερεις πως δεν θα εχεις το zoom που προσφαιρει η sx10. Αν θες κατι με μεγαλυτερο zoom θα πρεπει να αγορασεις και αλλον φακο με μεγαλυτερη εστιακη αποσταση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
waves Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Ως SLR αξίζει η Nikon D60 ή καλύτερα να προτιμήσω να την Canon Powershot SX 10; Θέλω να πω, ότι μήπως αν έπρεπε να κοιτάξω για SLR θα έπρεπε να κοιτάξω κάτι καλύτερο και ακριβότερο κατά συνέπεια. Αλλά επειδή το budget είναι μέχρι 350 στην παρούσα...γι αυτό αναρωτιέμαι. Υ.Γ. Σκοπεύω να αρχίσω εντατικά τη φωτογραφία και σκέφτομαι με τί να ξεκινήσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snik Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Μια χαρα ειναι η d60 σαν dslr και μια χαρα ειναι και η sx10 σαν bridge (η slr-like οπως τις λενε μερικοι). Οπως σου ειπα πριν ειναι τι θες να κανεις με την μηχανη σου, αν παρεις slr θα εχεις μεγαλυτερες δυναοτητες επεκτασιμοτητας αλλα και πολα εξοδα. Γιατι μετα απο λιγο σιγουρα θα θελεις καποιον φακο με μεγαλυτερο ευρος η πιο φωτεινο οποτε πας σε αλλα 300-600 ευρω. Απο εκει και περα ισως θες να παρεις καποιο αλλο εξωτερικο flash οποτε βαζεις και αλλο ενα 200αρι στην τιμη. Αν δεν εισαι διατεθειμενος για τετοιες αγορες παιρνεις μια sx10 η καποια αλλη compact και θυσιαζεις καποια πραγματα προς οφελος της τσεπης σου. Γενικα ειναι αναλογα τις αναγκες σου, αλλοι μπορει να ειναι υπερ-ευχαριστιμενοι με την sx10 (η οποιαδηποτε αλλη compact) και αλλοι να νιωθουν οτι απο ενα σημειο και μετα τους περιοριζει οπως ενιωθα εγω με την powershot s5 που ειχα οποτε αναβαθμιστηκα. Θα σου προτεινα να ξεκαθαρισεις λιγο στο μυαλο τι κατηγορια μηχανης θες και μετα να καταληξουμε σε καποιο μοντελο. Για να σε διευκολυνω θα σου γραψω μια λιστα με τα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα της καθε κατηγοριας ετσι οπως τα εχω δει μεχρι τωρα. compact + μικρο μεγεθος. + απλοποιημενα μενου και αρκετα προγραμματα ληψης. + ειναι πιο οικονομικες . + εχεις μεγαλυτερο βαθος πεδιου λογο του μικροτερου αισθητηρα (αυτο για αλλους ειναι θετικο και για αλλους αρνητικο, εγω ανηκω στους 2ους). + συνηθως οι φακοι που εχουν κανουν για ολα (macro, zoom, wide) . - η ποιοτητα εικονας τους ειναι κατωτερη των dslr. - δεν τα πανε τοσο καλα στις βραδυνες ληψεις, αν ανεβασεις iso πανω απο 400 θα αρχισει να γινεται αισθητος ο θορυβος. - εχουν πιο αργες ταχυτητες κλειστρου. - δεν ειναι επεκτασιμες . - το burst mode (συνεχομενες ληψεις) τους δεν συγκρινεται με αυτο των dslr που ειναι γρηγοροτερο. Παμε τωρα και στις dslr + Ποιοτητα εικονας και καλυτερη συμπεριφορα στις βραδυνες ληψεις. Στα 1600 iso ο θορυβος δεν φενεται σχεδον καθολου. + Επεκτασιμοτητα, υπαρχουν δεκαδες φακοι για το καθε μοντελο. + Μπορεις να ασχοληθεις με μερικα ειδη φωτογραφιας που δεν γινονται με compact (Long exposures πανω απο 60 sec, infared photography, strobist, πραγματικα κοντινα macro και αλλα που δεν μου ερχονται στο μυαλο αυτην την στιγμη). + Μεσω του σκοπευτρου τραβας πολυ καλυτερα τις φωτογραφιες σε σχεση με την lcd . + Εχουν γρηγοροτερο burst mode και ταχυτητες κλειστρου. - Κοστος, οπως σου ειπα παραπανω για να παρεις καποιον καλο τηλεφακο που ισως χρειαστεις αργοτερα θα πρεπει να δωσεις αρκετα χρηματα. - Μεγαλο μεγεθος, συνηθως θα θες τσαντα μεταφορας και δεν μπορεις να την κουβαλας παντα μαζι σου. - Στα οικονομικα μοντελα δεν εχει liveview αρα δεν μπορεις να φωτογραφισεις κατι βλεποντας μονο την lcd οθονη, πρεπει να δεις μεσα απο το σκοπευτρο. Αν και εγω προσωπικα αυτο δεν το βλεπω σαν αρνητικο, η δικια μου εχει liveview και ζητημα ειναι αν το εχω χρησιμοποιησει πανω απο 20 φορες. Αυτα απο εμενα, αν αποφασισεις σε ποια κατηγορια θα πας τα ξαναλεμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
waves Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια μέχρι τώρα snik. Κατατοπιστικότατος! Μου αρέσει η επεκτασιμότητα των DSLR. Οπότε θα μου άρεσε να έχω τη δυνατότητα αυτή. Το κόστος είναι μελλοντικό και βλέπουμε... Το θέμα είναι ότι τώρα έχω προς διάθεση 350 ευρώ και θα αρχίσω και κάποια μαθήματα φωτογραφίας σύντομα. Σκεφτόμουν την Canon όπως λέγαμε και για την ακρίβεια compact. Mε κάποια έρευνα, τελικά, νομίζω, ότι οι DSLR είναι καλύτερες για την περίπτωσή μου. Aπό εδώ και πέρα αν πάρω μια dslr, όπως αυτή η Nikon D60, που ανταποκρίνεται στα λεφτά μου, θα ήθελα να είναι κάπως καλή και ίσως καλύτερη από τη Canon, που ζαχάρωνα εξαρχής (Το zoom μπορώ να το καταπιώ, θα ήθελα, όμως καλύτερη ποιότητα εικόνας για παράδειγμα). Οπότε να συγκεκριμενοποιήσω τα πράγματα και τις ερωτήσεις. 1) Η Nikon D60 είναι καλύτερη από την Canon Powershot SX 10 (ποιότητα, αντοχή, κ.λπ.). Όσο μπορεί να απαντηθεί αυτή η ερώτηση μια και μιλάμε για compact και dslr. 2) Ως DSLR είναι καλή; Δηλαδή, επειδή είναι φθηνή για το είδος, ρωτάω. Mόλις είδα και αυτή....http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.562062.... Καμια ιδέα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
totti Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Εγώ θα σου προτείνω μία compact λύση FUJI F50 FD Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Μεταξυ nikon d60 και sx10 σε ποιοτητα φωτογραφιας, κερδιζει χαλαρα η nikon d60.. Αυτο γενικοτερα ισχυει για οποιαδηποτε dslr, ακομα και αν την συγκρινουμε με την καλυτερη και ακριβοτερη compact. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
waves Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Έχει αρχίσει να με κερδίζει η OLYMPUS E 420. έχει και liveview είναι και ελαφριά... Συνεχίζω το ψάξιμο. haha ρίξε καμια πρόταση...την olympus την ξέρεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.