1nsom-n1k Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Έχω μια παλιά οθόνη crt της οποίας έσπασε το ένα καρφάκι από το καλώδιο και τώρα με τα 14 που μείναν δεν λειτουργεί. Μπορεί να γίνει αλλαγή στο καλώδιο ή είμαι για καινούργια οθόνη?
parsifal Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Αρκετές οθόνες δεν έχουν το καλώδιο «φίξ», αλλά διαθέτουν υποδοχή όπου κουμπώνει το καλώδιο. Η δική σου οθόνη είναι τέτοια; Αν ναι, μπορείς με μικρό κόστος να αντικαταστήσεις απλά το καλώδιο. Ενδεικτικά: Αρσενικό D-Sub σε θηλυκό Αρσενικό D-Sub σε αρσενικό
1nsom-n1k Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 η αλήθεια είναι ότι δεν την έχω ανοίξει. Θα το κοιτάξω αύριο που θα ανέβω στο χωριό να δω. Ευχαριστώ parsifal
parsifal Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Εεεμ, βασικά αυτό ακριβώς εννοούσα λέγοντας «φιξ»: Να είναι το καλώδιο φυτευτό μέσα στο περίβλημα της οθόνης. Σε αυτήν την περίπτωση, δε νομίζω ότι είναι πολύ πιθανό να βρεις κανονική D-Sub υποδοχή εσωτερικά της οθόνης στην οποία να καταλήγει το καλώδιο! Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια, αλλά εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο.
StavrosD Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Ακόμα και αν είναι φιξ το καλώδιο, μπορείς να το αλλάξεις με άλλο. Παίρνεις ένα καλώδιο οθόνης, και πας σε κάποιον που να ξέρει να χρησιμοποιεί κολλητήρι. Ρώτησέ τον όμως από πριν την τιμή γιατί αν σου πει πολλά συμφέρει να πας για άλλη οθόνη. Με 96€ παίρνεις 20" οθόνη για τον υπολογιστή.
1nsom-n1k Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 @ parsifal : όχι εξωτερικά δεν έχει υποδοχή, είναι "φυτευτό" το καλώδιο. Οπότε είμαι για καινούργια... Κι εγώ αυτό νομίζω, αφού δεν έχει υποδοχή έξω, θα έχει μέσα? καλού - κακού θα την ανοίξω πάντως και βλέπουμε... @ StavrosD : θα το σκεφτώ κι αυτό
Markos_Knight Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Μπορείς να πάρεις ένα καλώδιο επέκτασης (όπως αυτό στο πρώτο link του parsifal) και να την πας σε ηλεκτρονικό που φτιάχνει τηλεοράσεις. Λογικά δε θα σου πάρει πάνω από 15-20€, ίσως να λέω ήδη πολλά. Πρόσεχε μόνο μη σου συνδέσει λάθος άκρη και ψάχνεσαι..
tzotzo Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 ρε παιδια και χωρις κολλητητι με μονωτικη ταινια μπορει να το φτιαξει.να κανει δουλεια οσο τον βγαζει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.