Προς το περιεχόμενο

Πώς σας φάνηκε ο αριθμός 23;

tweety23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Με κάθε επιφύλαξη το post ε.

Το Eraserhead θεωρείται experimental film οπότε ίσως θα ήταν καλό να ψάξεις το πειραματικό σινεμά (αν δε το έχεις κάνει ήδη). Υπάρχει μια λίστα με πειραματικούς filmakers, με σκηνοθέτες μέσα όπως οι Luis Bunuel, Alejandro Jodorowsky, Lars von Trier.

Με κάθε επιφύλαξη όπως είπα γιατί τα είδη είναι είδη και μπορεί να υπάρξει εύκολα μπέρδεμα, μπορεί να κατάλαβα κάτι λάθος και τέλος δεν έχω δει ακόμα ταινία του Lynch (αν και το Eraserhead σαπίζει στο σκληρό).

Αν υπάρχει κάποιος που ξέρει δυο πράματα και δει πως κάνω λάθος ας με διορθώσει.

To Εraserhead δεν είναι αντιπροσωπευτικό του Lynch (αν και ήταν subbacultchah icon ο Henry για κανα δυο δεκαετίες). Αντιπροσωπευτικά είναι τα twin peaks, blue velvet και wild at heart η μία ομάδα και Lost Highway, Mulholland Drive, Inland Empire η μεταγενέστερη. Παρομοίως ο Φον Τρίερ έκανε πειραματικά τους Ηλίθιους στα πλαίσια του Δόγματος '95 αλλά το εγκατέλειψε (του έμειναν κάποια κουσούρια εμφανή -κάμερα στο χέρι, minimal props, minimal soundtrack) και συνέχισε με το μοναδικό στυλ που ο ίδιος δημιουργεί.

Και οι δύο δημιουργοί imo είναι κλασσικοί εν ζωή, όχι πειραματικοί.

Και μια πρόταση-λίστα προτεραιότητας για τον Slipknot με ταινίες του Lynch να μπεις στο κλίμα:

Θα αρχίσεις με το Elephant Man για να"ease into it".

2)Wild at heart

3)Blue Velvet

4) Twin peaks

5)Straight Story να στανιάρεις λίγο

6)Lost highway

7)Mulholland Drive

Kαι πάμε λίγο να δουλέψουμε ελεύθερους συνειρμούς

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το είδα χτες το Dot the i.

Thanks για την πρόταση Μάνουελ, πολύ καλή ταινία.

Το μόνο κακό με αυτές τις ταινίες είναι ότι

οι προδοσίες μπορούν να προχωράν άνετα μέχρι τέλους, και στο τέλος να μείνει μόνο ένας. (Ο Ντάνκαν)

Σαν αυτά που έκανε ο Τζόι με το Τσάντλερ και κοροιδεύαν ο ένας τον άλλον ότι θυμώσαν και λέγανε ''Μπορούμε να συνεχίσουμε όλη μέρα, ε ??''' :-)

Δημοσ.

Και μένα μου κινήσατε το ενδιαφέρον για το Dot the I οπότε φρόντισα να την δω..

'Οπως προαναφερατε, το αστέρι της ταινίας είναι η λατίνα :-D!

Αρκετά ανατρεπτικό φινάλε αν και

Δε μου αρέσει όταν στο τέλος όλα τελειώνουν ρόδινα και ωραία - ειδικά αν δεν πέρασαν και ιδιαιτέρως δύσκολες καταστάσεις κατα την διάρκεια της ταινίας

Δημοσ.

φρενζο-σπόιλερ

To Εraserhead δεν είναι αντιπροσωπευτικό του Lynch (αν και ήταν subbacultchah icon ο Henry για κανα δυο δεκαετίες). Αντιπροσωπευτικά είναι τα twin peaks, blue velvet και wild at heart η μία ομάδα και Lost Highway, Mulholland Drive, Inland Empire η μεταγενέστερη. Παρομοίως ο Φον Τρίερ έκανε πειραματικά τους Ηλίθιους στα πλαίσια του Δόγματος '95 αλλά το εγκατέλειψε (του έμειναν κάποια κουσούρια εμφανή -κάμερα στο χέρι, minimal props, minimal soundtrack) και συνέχισε με το μοναδικό στυλ που ο ίδιος δημιουργεί.

Και οι δύο δημιουργοί imo είναι κλασσικοί εν ζωή, όχι πειραματικοί.

Και μια πρόταση-λίστα προτεραιότητας για τον Slipknot με ταινίες του Lynch να μπεις στο κλίμα:

Θα αρχίσεις με το Elephant Man για να"ease into it".

2)Wild at heart

3)Blue Velvet

4) Twin peaks

5)Straight Story να στανιάρεις λίγο

6)Lost highway

7)Mulholland Drive

Kαι πάμε λίγο να δουλέψουμε ελεύθερους συνειρμούς

Ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες και η λίστα προτεραιότητας. Θα κάτσω κάποια μέρα σύντομα και θα πιάσω αποκλειστικά Lynch γιατί έχω ακούσει τόσα πολλά και είμαι περίεργος. Εντωμεταξύ είδα το βιντεάκι μέχρι τη μέση και δε κατάλαβα και πολλά ε :P

Και για να μιλήσω και για τη ταινία, μου άρεσε ας πούμε. Ο τρόπος που εξελισσόταν η ιστορία ήταν καλός, η ταινία σε κρατούσε και ο Carrey έπαιξε ικανοποιητικά κάτι διαφορετικό απ' αυτό στο οποίο τον έχουμε συνηθίσει.

Δημοσ.

Η πρώτη πρόταση μου ήταν το Abre Los Ojos. Γιατί τρέξατε όλοι να δείτε το Dot the i ? Επειδή το έχετε ήδη δει ή επειδή έχετε δει το Vanilla Sky; Σε περίπτωση που δεν ισχύει κάτι από τα δύο, this is the movie to go!

Δημοσ.
Η πρώτη πρόταση μου ήταν το Abre Los Ojos. Γιατί τρέξατε όλοι να δείτε το Dot the i ? Επειδή το έχετε ήδη δει ή επειδή έχετε δει το Vanilla Sky; Σε περίπτωση που δεν ισχύει κάτι από τα δύο, this is the movie to go!

Είδα το Abre Los Ojos επειδή το πρότεινες πρώτο πρώτο, αλλά δεν με ενθουσίασε. Δεν μου άρεσε ο "τρόπος" με τον οποίο έγινε ό,τι έγινε. Και τώρα δεν ξέρω αν πρέπει να δω το Dot the i. Μπαίνω σε σκέψεις και χάνω τον δρόμο :rolleyes:

Δημοσ.
θες να εξηγήσεις το Mullholand Drive πλήρως? Γιατί από ένα σημείο και μετά δεν..

επειδη δεν εχω δει την ταινια ειναι πιο ευκολο απο donnie darko η οχι?

donnie darko δεν καταλαβα ουτε απο την επεξηγηση που εδωσε o σκηνοθετης :P

Δημοσ.
επειδη δεν εχω δει την ταινια ειναι πιο ευκολο απο donnie darko η οχι?

Όχι. Για μένα πολύ πολύ πιο δύσκολο. Τουλάχιστον στο Donnie Darko έδωσε μια εξήγηση η σκηνοθέτης. Ο Lynch δεν νομίζω ότι θέλει να καταλαβαίνουμε τις ταινίες του. Δες την όμως, δεν χάνεις τίποτα.

Δημοσ.
Είδα το Abre Los Ojos επειδή το πρότεινες πρώτο πρώτο, αλλά δεν με ενθουσίασε. Δεν μου άρεσε ο "τρόπος" με τον οποίο έγινε ό,τι έγινε. Και τώρα δεν ξέρω αν πρέπει να δω το Dot the i. Μπαίνω σε σκέψεις και χάνω τον δρόμο :rolleyes:

E... με προβληματίζεις. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα μου πει άνθρωπος ότι δεν του άρεσε το "Abre Los Ojos", ενώ ψάχνει να δει ταινία με ατμόσφαιρα, ανατροπές κτλ. Αν δε σου άρεσε αυτό, δεν μπορώ να φανταστώ πως θα σου αρέσει το Dot the i (ή οποιαδήποτε άλλη ταινία του είδους). :-D

Από περιέργεια καθαρά, τι εννοείς δε σου άρεσε ο "τρόπος"; Όλα τα λεφτά είναι η σκηνοθεσία, η ατμόσφαιρα, ο τρόπος που σε υποβάλλει. Όλη η ταινία είναι φτιαγμένη για να νιώθεις λες και την είδες στον ύπνο σου! Εμένα δε μου το έχει μεταδώσει καμία άλλη ταινία αυτό το συναίσθημα, τόσο έντονα. Πετυχαίνει το σκοπό της στο μέγιστο βαθμό. Και ξέρω ότι δεν είμαι ο μόνος. Αν εξαιρέσουμε τον πατέρα μου, που ενώ του άρεσε όλη η ταινία, του φάνηκε μπούρδα το τέλος (τον καταλαβαίνω τον άνθρωπο, δεν του αρέσουν οι "ξεκάθαρες" απαντήσεις, θέλει πιο "θολές" εξηγήσεις), περίπου 8-9 άνθρωποι που το έχω δει μαζί τους, είχαν την ίδια αντίδραση με εμένα.

Δημοσ.

Άλλη μια πρόταση είναι το Memento, από τις πιο πρωτότυπες ταινίες που μπορεί να δει κανείς, ανατρεπτική, ψυχολογική κτλ. Για να καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε, την ταινία την βλέπεις ανάποδα. Πρώτα βλέπεις την τελευταία σκηνή, μετά την προτελευταία κτλ.

φιλε μου τι μου θυμησες.οταν την περιεγραφα σε εναν φιλο μου γυρισε με μια τρελη απορια στο προσωπο του και με ρωτησε. ''μα καλα τη βαζεις στο βιντεο και την κανεις rewind?':lol:

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:27 ----------

το mullholand drive ειναι και καλα η συνεχεια μια αλλης ταινιας με το ονομα ''χαμενη λεωφορος''.καλη μπουρδα και αυτη!!!! για μενα τουλαχιστον. ειχα δει και ενα ντοκιμαντερ πανω στην ταινια με τους σχολιαστες αλλα ποτε δεν διευκρινισαν τη σωστη δομη της πλοκης αλλα ουτε τι ηθελε να πει ο ποιητης. bottom line ουτε και οι ιδιοι καταλαβαν τι γυριζαν. οποιος ξερει περισσοτερα ας μας διαφωτισει λιγο,σχετικως με τη χαμενη λεωφορο γιατι ακομα την ψαχνουμε και δε μπορουμε να τη βρουμε.

Δημοσ.

Γεία σας τι κάνετε? είμαι καίνουργια εδώ μπορείτε να μου πείτε πως μπορω να βαλω ενα δικο μου θεμα? εδω στο ινσομνια?σας παρακαλω απαντηστε:-):-):confused::rolleyes:

Δημοσ.
Γεία σας τι κάνετε? είμαι καίνουργια εδώ μπορείτε να μου πείτε πως μπορω να βαλω ενα δικο μου θεμα? εδω στο ινσομνια?σας παρακαλω απαντηστε:-):-):confused::rolleyes:

Πάνω απ΄τα θέματα έχα ένα κουμπί που λέει "νέο θέμα". Θα το βρεις δεν είναι τίποτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...