Προς το περιεχόμενο

Πώς σας φάνηκε ο αριθμός 23;

tweety23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωπικά μου αρέσουν πολύ οι ταινίες με τις εμμονές των ανθρώπων που σε αφήνουν σε αγωνία ως το τέλος. Ακόμα το τέλος μερικών ταινιών που δεν μπορεί να το φανταστεί ούτε το πιο φαντασιόπληκτο μυαλό μου αρέσουν ακόμα περισσότερο. Ξέρει κανείς να μου προτείνει ψυχολογικά θρίλερ μ' αυτό το ύφος; ;)

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πολύ καλή ατμόσφαιρα, χτίσιμο, αλλά δημιούργησε προσδοκίες που δεν μπόρεσε να καλύψει στο τέλος.

Το ακριβώς αντίθετο από το "The Skeleton Key" που μου δημιούργησε μειωμένες προσδοκίες αλλά είχε πολύ καλό τέλος.

Η πρώτη πρόταση μου για τέτοιες ταινίες, είναι πάντα μια: το Abre Los Ojos. Προϋπόθεση για τη μέγιστη απόλαυση, είναι να μην έχεις δει την μπούρδα remake του Hollywood, το Vanilla Sky. Εδώ φυσικά μπαίνει και η περίφημη παραποίηση της δημοφιλούς φράσης "μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του", την οποία περίφημη παραποίηση μόλις και επινόησα και λέει "μην κρίνεις την original ταινία από το remake της".

Άλλη μια πρόταση είναι το Memento, από τις πιο πρωτότυπες ταινίες που μπορεί να δει κανείς, ανατρεπτική, ψυχολογική κτλ. Για να καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε, την ταινία την βλέπεις ανάποδα. Πρώτα βλέπεις την τελευταία σκηνή, μετά την προτελευταία κτλ.

Από λίγο πιο άγνωστα, πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή έχει και το Dot the i. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην διαβάσεις τίποτα για αυτήν την ταινία προτού την δεις, γιατί οι παραγωγοί αποκαλύπτουν πράγματα στις διαφημίσεις τους για την ταινία, προφανώς γιατί αλλιώς θεώρησαν ότι δε θα έχει ενδιαφέρον. Εγώ για να καταλάβεις, με πλησίασε μια υπάλληλος βιντεοκλάμπ εκεί που διάλεγα ταινία και μου λέει "την έχεις δει αυτήν; Μη διαβάσεις αυτά που γράφει από πίσω και δες την έτσι, χωρίς να ξέρεις τίποτα". Δεν το μετάνιωσα.

Δημοσ.

Πριν λίγο καιρό είχα φάει κόλλημα με "twist plot" (ανατρεπτικές) ταινίες. Κάποια στιγμή λέω να κάνω μία λίστα με όσες έχω δει. Παρόμοια σε ανατροπές με το "Dot the i" και αρκετά καλή είναι και το "wild things".

Δημοσ.

Κι εγώ το ίδιο έχω πάθει. Πιστεύω πως έχω δει ένα 90% των καλών ταινιών με ανατροπές που έχουν βγει. Όποτε ψάχνω, ρωτάω για ταινίες με twist ending, πάντα έχω προτάσεις ταινιών που έχω ξαναδεί.

Δημοσ.
...αρκετά καλή είναι και το "wild things".

Έχεις δει το Wild Things 2 και 3 ?

Ειλικρινά θέλω κάποιος άνθρωπος να μου εξηγήσει για ποιον λόγο βγήκε το 2 και το 3 εφόσον πρόκειται για μια καθολική αντιγραφή του 1? Απλά αλλάξαν ηθοποιούς και το μέιν στόρυ και ξαναγυρίσαν το ίδιο μοτίβο αλλες 2 φορές. Στο δε 3 είσαι τόσο ψιλιασμένος που την έχεις μυριστεί την δουλειά πριν σου δείξουν

ποιος πρόδωσε ποιόν.

End Off-topic

Εγω τελευταία έχω φάει κόλλημα με τις λεγόμενες WTF movies στυλ Lynch αλλά δεν μπορώ να βρω άλλες. Είδα χτές το stay (απο εδώ το βρήκα και αυτό) και με άρεσε αρκετά. Καμιά καλή ιδέα πάνω σε τέτοιου είδους? (Μην πείτε όμως τπτ απο Lycnh τα έχω δει...)

Α είδα και το Donnie Darko και αυτόι βγαίνει όφ.

Δημοσ.

Ειλικρινά θέλω κάποιος άνθρωπος να μου εξηγήσει για ποιον λόγο βγήκε το 2 και το 3 εφόσον πρόκειται για μια καθολική αντιγραφή του 1? Απλά αλλάξαν ηθοποιούς και το μέιν στόρυ και ξαναγυρίσαν το ίδιο μοτίβο αλλες 2 φορές. Στο δε 3

Μα εντελώς όμως!

Μην είσαι υπερβολικός, όμως, γιατί μπορεί να είναι ακριβώς οι ίδιες ταινίες

αλλά τουλάχιστον αντιστρέψανε το φινάλε. Δηλαδή στο 1 τελικά η τελική ένοχος είναι η φτωχή ενώ στο 2 η πλούσια (αν θυμάμαι καλά).

Βέβαια σε μια ταινία όπως αυτή, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα η ανατροπή, μια που θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε.

Δημοσ.

Ειλικρινά θέλω κάποιος άνθρωπος να μου εξηγήσει για ποιον λόγο βγήκε το 2 και το 3 εφόσον πρόκειται για μια καθολική αντιγραφή του 1? Απλά αλλάξαν ηθοποιούς και το μέιν στόρυ και ξαναγυρίσαν το ίδιο μοτίβο αλλες 2 φορές. Στο δε 3 είσαι τόσο ψιλιασμένος που την έχεις μυριστεί την δουλειά πριν σου δείξουν

ποιος πρόδωσε ποιόν.

End Off-topic

Εγω τελευταία έχω φάει κόλλημα με τις λεγόμενες WTF movies στυλ Lynch αλλά δεν μπορώ να βρω άλλες. Είδα χτές το stay (απο εδώ το βρήκα και αυτό) και με άρεσε αρκετά. Καμιά καλή ιδέα πάνω σε τέτοιου είδους? (Μην πείτε όμως τπτ απο Lycnh τα έχω δει...)

Α είδα και το Donnie Darko και αυτόι βγαίνει όφ.

θες να εξηγήσεις το Mullholand Drive πλήρως? Γιατί από ένα σημείο και μετά δεν..

Δημοσ.
θες να εξηγήσεις το Mullholand Drive πλήρως? Γιατί από ένα σημείο και μετά δεν..

Καλή, ηρέμησε.

Ότι το είδα είπα, όχι ότι το κατάλβα... :P :-)

Δημοσ.

Με κάθε επιφύλαξη το post ε.

Το Eraserhead θεωρείται experimental film οπότε ίσως θα ήταν καλό να ψάξεις το πειραματικό σινεμά (αν δε το έχεις κάνει ήδη). Υπάρχει μια λίστα με πειραματικούς filmakers, με σκηνοθέτες μέσα όπως οι Luis Bunuel, Alejandro Jodorowsky, Lars von Trier.

Με κάθε επιφύλαξη όπως είπα γιατί τα είδη είναι είδη και μπορεί να υπάρξει εύκολα μπέρδεμα, μπορεί να κατάλαβα κάτι λάθος και τέλος δεν έχω δει ακόμα ταινία του Lynch (αν και το Eraserhead σαπίζει στο σκληρό).

Αν υπάρχει κάποιος που ξέρει δυο πράματα και δει πως κάνω λάθος ας με διορθώσει.

Δημοσ.

Ο αριθμός 23 μου άρεσε πάρα πολύ. Σαν ταινία είχε εκπληκτική ατμόσφαιρα. Επίσης μου άρεσε πολύ η ηθοποιία του Κάρεϊ. Ο τύπος δεν είναι τυχαίος και δεν είναι απλά ένας κωμικός. A must see movie.

Δημοσ.

Από λίγο πιο άγνωστα, πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή έχει και το Dot the i. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην διαβάσεις τίποτα για αυτήν την ταινία προτού την δεις, γιατί οι παραγωγοί αποκαλύπτουν πράγματα στις διαφημίσεις τους για την ταινία, προφανώς γιατί αλλιώς θεώρησαν ότι δε θα έχει ενδιαφέρον. Εγώ για να καταλάβεις, με πλησίασε μια υπάλληλος βιντεοκλάμπ εκεί που διάλεγα ταινία και μου λέει "την έχεις δει αυτήν; Μη διαβάσεις αυτά που γράφει από πίσω και δες την έτσι, χωρίς να ξέρεις τίποτα". Δεν το μετάνιωσα.

Το είδα μόλις. Ένα σχόλιο έχω να κάνω. Τρελό μωρό η λατίνα. 34 χρονών βέβαια πλέον.

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τον Manuel κατα βάση...

Ήταν μια ταινια που ξεκινησε με τις καλύτερες των προυποθέσεων αλλά κάπου στην πορεία το έχασε... Προσωπικά το φινάλε μου φάνηκε σχετικά προβλέψιμο και η αρχικά μυστηριώδης ατμόσφαιρα άρχισε να φθίνει από την μέση και μετα.

Συνολικά ειναι μια ταινία που αξίζει να την δεις αλλά δεν προσεγγίζει καν καποιες ταινιες-σταθμους του είδους (προσωπική άποψη) όπως το "π".

Δημοσ.
Το είδα μόλις. Ένα σχόλιο έχω να κάνω. Τρελό μωρό η λατίνα. 34 χρονών βέβαια πλέον.

Σωστόός! Είχα ένα μίνι-κόλλημα εκείνη την εποχή! :-) Οπότε η ταινία προσφέρει και... eye-candy. ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...