Προς το περιεχόμενο

Προσφορά για πιστωτική κάρτα, αξίζει; Τι πρέπει να προσέχεις;

nurse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα γνωστή τράπεζα μου "προσέφερε" πιστωτική κάρτα χωρίς συνδρομή.

Δεν είχα ποτέ πιστωτικές αλλά το σκέφτομαι για καμιά περίπτωση ταξιδιού στο εξωτερικό ή καμιά αγορά με συμφέρουσες δώσεις.... Ουσιαστικά στο συρτάρι μου κλειδωμένη θα είναι..

Τι μου προτείνετε;

Θα πρέπει να προσέξω κάτι στους όρους (επικοινώνησε μαζί μου μία από τις τράπεζες που συνεργάζομαι με απόκρυψη).

Είναι όντως προσφορά ότι μου δίδεται πιστωτική χωρίς συνδρομή;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Καλύτερα να πας στην τράπεζά σου να μιλήσεις με κάποιον πρόσωπο με πρόσωπο. Να σου εξηγήσει όλες τις λεπτομέρειες και φυσικά για να είσαι σίγουρος οτι.. όντως μιλάς με τραπεζικό υπάλληλο. Απο κει και έπειτα η πιστωτική χρειάζεται για διαδικτυακές αγορές και κρατήσεις.

Όσον αφορά τη συνδρομή ρώτησέ τους αν θα είναι για πάντα δωρεάν ή αν απο το δεύτερο χρόνο θα πληρώνεις.

Δημοσ.

Μου αναφέρθηκε ότι η προσφορά είναι μόνο μέσω του τηλεφώνου κλπ..

Το γαμώτο είναι ότι αύριο δουλεύω και δεν μου είναι καθόλου εύκολο να διασταυρώσω τα δεδομένα με την ίδια την τράπεζα ..

Πόσο είναι η συνδρομή πάνω κάτω δεν ξέρω... εσείς πόσο πληρώνετε εάν επιτρέπετε;

• Super Moderators
Δημοσ.

Να ρωτήσω έμπιστο φίλο, τραπεζικό, αλλά αυτή η "τηλεφωνική" προσφορά περίεργη μου ακούγεται.

Υπάρχουν τράπεζες που δίνουν πιστωτικές χωρίς συνδρομή, αλλά και αυτές που δίνουν εφαρμόζουν "ανεπίσημα" ένα ολοσδιόλου ενοχλητικό και παιδιάστικο τέχνασμα για να απαλάσσουν τον πελάτη από τη συνδρομή: η πρώτη χρονιά είναι δωρεάν, με το που αρχίζει η δεύτερη και σου χρεώνουν συνδρομή επικοινωνείς με την υπηρεσία καρτών, δηλώνεις πως θέλεις να διακόψεις την κάρτα επειδή βρίσκεις τη χρέωση απαράδεκτη και εκείνοι, για να μη σε χάσουν από πελάτη, σου ξανά-πιστώνουν το ποσό. Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή.

Προσωπικά, θα πρότεινα να κοιτάξεις κάποια τράπεζα που δεν έχει συνδρομή, κανονικά και με το νόμο, όχι με "τηλεφωνικές προσφορές".

Δημοσ.

Προς τα εκεί οδεύω και εγώ... Πάντως πολύ κυρία η κυρία στο τηλέφωνο. Έδωσε όνομα θέση κλπ... Μόνο τηλέφωνο για να επικοινωνήσω εγώ μαζί της δεν μου έδωσε... (φυσικά για το θέμα της κάρτας)..

Δημοσ.

Προσωπικά δεν πληρώνω συνδρομή (Εμπορική Mastercard) και νομίζω οι περισσότερες τράπεζες πλέον τις δίνουν χωρίς. Αν θυμάμαι καλά 20-25 ευρώ το χρόνο χρέωναν παλιότερα. Οι αγορές μέσω πιστωτικής δεν είναι ακόμα τόσο διαδεδομένες στην Ελλάδα όσο στην υπόλοιπη Ευρώπη (καλα για ΗΠΑ δεν το συζητάμε, εκεί έχουν ξεχάσει το ρευστό) και ίσως γιαυτό να προσπαθούν να δίνουν "δωρεάν" κάρτες - αν ρωτήσεις εμένα σκέτο νταβατζιλίκι είναι η συνδρομές του είδους..

edit/ Καλύτερα να μην δώσεις στοιχεία μέσω τηλεφώνου (αριθμό ταυτότητας κτλ) γιατί ουκ ολίγα έχουν ακουστεί. πχ βγάζουν κάρτες στο όνομά σου και άλλα διάφορα.

Δημοσ.

Και εμένα αυτό το τηλεφωνικό με προβληματίζει... Η κοπέλα μου είπε ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να διασταυρώσουμε κάποια στοιχεία..

Τι διαφορά έχει η mastercard και η visa;

Δημοσ.
(καλα για ΗΠΑ δεν το συζητάμε, εκεί έχουν ξεχάσει το ρευστό)

Και Αγγλία.

Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που πλήρωσα κάτι άλλο με ρευστό, εκτός από ποτά.

Προσωπικά που επιτρέπει να κάνω και έλεγχο εξόδων. Κάθε μήνα ένα συγκεκριμένο ποσό πάει στην κάρτα αυτομάτως. Αν το ξοδέψω οκ. Αν όχι θα πάρει τόκο. Αν ξοδέψω περισσότερα θα τα μεταφέρω με τον εκκαθαριστικό λογαριασμό στο τέλος του μήνα τα υπόλοιπα. Και πέρνω και περίπου 200 λίρες cash back το χρόνο επειδή την χρησιμοποιώ παντού.

Όταν παντρευτηκα, ένας φίλος και η αδελφή της μάνας μου αποφάσισαν να κάνουν ψώνια στο M&S εδώ Αγγλία. Δίνουν και οι δύο τις κάρτες τους στα ταμεία και τους τις γύρισαν πίσω. Δεν τίς είχαν υπογράψει!!!!! Πράγμα ανήκουστο για τα δεδομένα εδώ, αλλά τους φάνηκε περίεργο γιατί δεν δέχωνται τις κάρτες ενώ Ελλάδα δεν είχαν συναντήσει πρόβλημα.... Φυσικά και η λύση να τις υπογράψουν επιτόπου δεν ήταν αρκετή για το κατάστημα οπότε άφησαν τα πράγματα. Αυτά...

Δημοσ.
Και Αγγλία.

Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που πλήρωσα κάτι άλλο με ρευστό, εκτός από ποτά.

Προσωπικά που επιτρέπει να κάνω και έλεγχο εξόδων. Κάθε μήνα ένα συγκεκριμένο ποσό πάει στην κάρτα αυτομάτως. Αν το ξοδέψω οκ. Αν όχι θα πάρει τόκο. Αν ξοδέψω περισσότερα θα τα μεταφέρω με τον εκκαθαριστικό λογαριασμό στο τέλος του μήνα τα υπόλοιπα. Και πέρνω και περίπου 200 λίρες cash back το χρόνο επειδή την χρησιμοποιώ παντού.

Όταν παντρευτηκα, ένας φίλος και η αδελφή της μάνας μου αποφάσισαν να κάνουν ψώνια στο M&S εδώ Αγγλία. Δίνουν και οι δύο τις κάρτες τους στα ταμεία και τους τις γύρισαν πίσω. Δεν τίς είχαν υπογράψει!!!!! Πράγμα ανήκουστο για τα δεδομένα εδώ, αλλά τους φάνηκε περίεργο γιατί δεν δέχωνται τις κάρτες ενώ Ελλάδα δεν είχαν συναντήσει πρόβλημα.... Φυσικά και η λύση να τις υπογράψουν επιτόπου δεν ήταν αρκετή για το κατάστημα οπότε άφησαν τα πράγματα. Αυτά...

Κ εγώ ανυπόγραφη έδωσα την πιστωτική σε ένα κατάστημα στο Westfield, κάτι που είχα ξεχάσει τελείως να κάνω μιας και στην Ελλάδα δεν ασχολούνται. Παρεπιπτώντως, την υπέγραψα διακριτικά εκείνη τη στιγμή :)

Δημοσ.

Προσωπικά που επιτρέπει να κάνω και έλεγχο εξόδων.

Respect. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν καταστραφεί λόγω ανεξέλεγκτης χρήσης των πιστωτικών καρτών. Θέλει πειθαρχία γιατί δεν έχεις αίσθηση του πόσο ξοδεύεις.

• Super Moderators
Δημοσ.

@nurse: Επειδή είχα υποσχεθεί να ρωτήσω: τελικά, δεν είναι ανήκουστο να γίνεται κάποια τηλεφωνική "προσφορά" (μου ανέφεραν συγκεκριμένη τράπεζα, μάλιστα, η οποία χρησιμοποιεί ανά τακτά διαστήματα αυτή την τακτική) και ούτως ή άλλως η ολοκλήρωση της συνδρομής θα γίνει με την υπογραφή των σχετικών εντύπων έκδοσης σε κάποιο υποκατάστημα, άρα δεν είναι εντελώς "εικονική-τηλεφωνική" η διαδικασία.

Οπότε, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη προσοχή μήπως ζητηθούν από το τηλέφωνο τίποτε "περίεργα" στοιχεία. Καλή επιλογή και προσοχή στη χρήση.

Δημοσ.

Προσωπικα δεν εχω πιστωτικη,αν και δεν ειμαι και πολυ σπαταλος τυπος,ξερω οτι αν εχω το πλαστικο χρημα,θα αγορασω χιλιες δυο μ@λ@κιες,και γενικως απο το να εχεις μετρητα πανω σου ξοδευεις σιγουρα παραπανω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...