georgep800 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Καλημέρα, Έχω ένα εσωτερικό σκληρό δίσκο και προσπαθώ να τον συνδέσω στο pc μέσω μιας εξωτερικής θήκης USB και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Συνδέω την συσκευή, εκείνη φαίνεται να λειτουργεί κανονικά, όμως δεν την εμφανίζει στην λίστα με τους υπόλοιπους σκληρούς δίσκους. Μήπως γνωρίζει κανείς τι φταίει; Να σημειώσω ότι την πρώτη φορά που σύνδεσα την συσκευή με αυτόν τον τρόπο, όλα λειτούργησαν μια χαρά. Καμιά ιδέα;;
georgep800 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Το συνδέεις σε μπροστινή ή πίσω θύρα; Το έχω δοκιμάσει και στις δύο αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο... Επίσης το έχω δοκιμάσει και στο laptop, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι. Να σημειώσω ότι "φαίνεται" να λειτουργεί κανονικά ο δίσκος, με μόνο θέμα ότι δεν τον εμφανίζει στην λίστα με τους υπόλοιπους σκληρούς δίσκους. Αυτό μπορώ να το κάνω χειροκίνητα;
_BASSstarlet_ Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Πήγαινε <<Διαχείρηση Συσκευών>> και δώστου γράμμα.
georgep800 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Πήγαινε <<Διαχείρηση Συσκευών>> και δώστου γράμμα. Δυστυχώς δεν μου δίνει τέτοια επιλογή. Αν και στην κατηγορία "Μονάδες δίσκων" το εμφανίζει κανονικά μαζί με τους άλλους εσωτερικούς σκληρούς, δεν μπορείς να του δώσεις γράμμα απο εκεί. Βέβαια και τους άλλους σκληρούς τους έχει με τα ολοκληρωμένα ονόματα και όχι με τα γράμματα που τους εμφανίζει στον "Υπολογιστή μου". Ξέχασα να αναφέρω ότι δουλεύω σε Vista, αν έχει σημασία αυτό. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:16 ---------- Να προσθέσω ότι δοκίμασα να συνδέσω τον σκληρό στο laptop και συγκεκριμένα σε ΧΡ αυτήν την φορά και το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο. Το περίεργο είναι πως δοκίμασα να τον συνδέσω στα ubuntu(τα οποία είναι στο ίδιο laptop) και κατά ένα περίεργο λόγο λειτούργησε!!! τον δίσκο τον διάβασε κανονικά χωρίς να κάνω τίποτα. Οπότε το ερώτημα είναι, πως θα το συνδέσω στα windows ώστε να μεταφέρω τα αρχεία που θέλω;;;
_BASSstarlet_ Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δεν μεταφέρεις τα αρχεία με το ubuntu, να σου φύγει το άγχος, και να του τραβήξεις μετά ένα φορμάτ; Εκτός αν μας δώσει τη λύση κάποιος γνώστης...
georgep800 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δεν μεταφέρεις τα αρχεία με το ubuntu, να σου φύγει το άγχος, και να του τραβήξεις μετά ένα φορμάτ; Εκτός αν μας δώσει τη λύση κάποιος γνώστης... Αυτό το αφήνω ως την τελευταία λύση μιας και τα αρχεία είναι περίπου 350GB και θέλω να γλιτώσω το διπλό copy/paste. Οπότε αν έχει να προτείνει κάποιος κάποια καλύτερη ιδέα...
Tracer27 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Το ίδιο πρόβλημα πριν απο 2-3 μέρες....Θα πρέπει να τον "φορμάρεις" καινούργιος είναι...Πίνακας Ελέγχου--->Εργαλεία Διαχέιρισης--->Διαχείριση υπολογιστή--->Αποθήκευση--->Διαχείριση Δίσκων και μετά θα το βρείς....
alex89 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Κατεβάζεις τη live έκδοσή της ubuntu. Την καις σε ένα cd. Κάνεις boot από το cd με την ubuntu και μετά συνδέεις το σκληρό. Λογικά θα πρέπει να τον δει. Μέσα από την Ubuntu του cd κάνει αντιγραφή τα αρχεία του σκληρού σου στον εσωτερικό σου σκληρό.
konos88 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Είχα και εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα με έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο αλλά το είχα μόνο με τη σύνδεση sata που έχει και όχι μέσω usb.Αλλά όταν τον έβαζα και δεν τον εμφάνιζε πήγαινα στη ''Διαχείρηση Συσκευών'' κλικ πάνω σε οτιδήποτε και μετά ''Ενέργεια'' ''Ανίχνευση για αλλαγές υλκού''.Αυτή την πορεία ακολουθούσα και τον έβλεπε.Αν δεν στον δει και πάλι πήγαινε ubuntu
georgep800 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Το θέμα είναι πως στην ''Διαχείριση Συσκευών'' ο δίσκος φαίνεται κανονικά! Όχι όμως και στο "Υπολογιστή μου". Θα δοκιμάσω με τα Ubuntu μήπως και τον δει. Για να δούμε...
alex89 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Το θέμα είναι πως στην ''Διαχείριση Συσκευών'' ο δίσκος φαίνεται κανονικά! Όχι όμως και στο "Υπολογιστή μου". Θα δοκιμάσω με τα Ubuntu μήπως και τον δει. Για να δούμε... Μήπως ο δίσκος μετατράπηκε σε δυναμικός; Πήγαινε στη διαχείριση δίσκων (όχι στη διαχείριση συσκευών) και δες εκεί αν φαίνεται ο σκληρός. Βασικά στα win για να τον δεις πρέπει να είναι φορμαρισμένος σε NTFS. Μήπως δεν τον έχει φορμάρει σε NTFS;
georgep800 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Μήπως ο δίσκος μετατράπηκε σε δυναμικός; Πήγαινε στη διαχείριση δίσκων (όχι στη διαχείριση συσκευών) και δες εκεί αν φαίνεται ο σκληρός. Βασικά στα win για να τον δεις πρέπει να είναι φορμαρισμένος σε NTFS. Μήπως δεν τον έχει φορμάρει σε NTFS; Ο δίσκος ήταν σε NTFS! Στην διαχείριση δίσκων φαινόταν κανονικά, στον "Υπολογιστή μου" όμως δεν τον εμφάνιζε... Τελικά με ubuntu μετέφερα τα αρχεία και μετά με ένα format έστρωσε ο σκληρός!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.