Whargoul Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Παιδιά θα ήθελα μια μικρή βοήθεια.. Έχω δυο laptop το ένα με 2χ256 mb Ram στα 200mhz(κάπου εκεί δεν θυμάμε ποσα ακριβώς) που τρέχει Xp και χρησιμοποιήται για internet office κλπ.. στο οποίο θα ήθελα να αναβαθμίσω τα RAM του, και το άλλο με 2χ1GB sta 667mhz se windows 7 το οποιο χρησιμοποιήται και για λίγο απ' όλα (Gaming, επεξεργασιες εικόνας, ταινίες κλπ) (ο επεξεργαστής είναι t2500 που δεν είναι 64bit οπότε η αξιοποίηση 4GB RAM είναι αδύνατη). Το ένα λάπτοπ δέχεται μνημες PC2-4200 (533MHz) και το άλλο SDRAM PC2-5300 (667mhz) οπότε πιστέυω αλλαγές από το το δεύτερο (667mhz) στο πρώτο (533ΜΗΖ) γίνονται.. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι.. αν στο δευτερο λάπτοπ, αγοράσω 2GB και τα βάλω (σύνολο 2+1=3GB δηλαδή) θα έχω κάποια μικρή άυξηση στις επιδόσεις ή η άυξηση θα αντισταθμιστεί από το χάσημο του DUAL Channel? Επήσεις αν βάλω RAM με timing 4-4-4-12 αντί των 5-5-5-15 που έχει τώρα πάνω, θα δω κάποια διαφορά σε καθημερινή χρήση? (Εννοείται ότι ότι βγει από το δεύτερο θα πάει στο πρώτο) Ευχαριστώ
Captain Nemo Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Ολοι λένε οτι στα Vista η λιγότερη μνήμη για αξιοπρεπές σύστημα είναι τα 2 GB οπότε κάθε επιπλέον βοηθάει.Εγώ απο δύο στα τέσσερα είδα διαφορά ο υπολογιστής εχει αλλη αίσθηση.Τώρα αυτός ο επεξεργαστής που λες δέν νομίζω να μπορεί να εκμεταλευτεί τα μικρότερα timings αν ηταν κάποιος νέας γενίας σειρά P πχ (P8400/8600/8700/8800) ή T πχ (T9300/9400/9600) μάλλον θα μπορούσε βέβαια ισως έπαιρνε και DDR3 αλλα για τον συγκεκριμένο νομίζω θα είναι πεταμένα λεφτά μπορείς να πάρεις με CL-5 πολύ πιο οικονομικές μνήμες.Τώρα για το DUAL Channel δεν ξέρω ας μας πει κάποιος αλλος πάντως αν υπάρχει πρόβλημα να το χάσεις μπορείς να πάς και στα 4 αλλα να βλέπει μόνο τα 3.
Whargoul Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Κανείς άλλος που να γνωρίζει? Τι θα είναι καλύτερα 2χ1GB se dual Channel ή 2+1Gb??
phanispal Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Ανάμεσα σε αυτές τις δύο επιλογές, φυσικά η περισσότερη μνήμη είναι το καλύτερο, δηλαδή τα 2+1GB. Με την ενεργοποίηση του dual channel μπορεί μεν να διπλασιάζεται θεωρητικά το bandwidth, αλλά στην πράξη η αύξηση στις επιδόσεις δεν υπερβαίνει (θαρρώ) το 8%. Και για να απαντήσω και στα ερωτήματα του OP, η αύξηση στις επιδόσεις από την πρόσθετη μνήμη θα είναι μεγαλύτερη από την απενεργοποίηση του dual channel. Επίσης με 4άρια timings, δε θα δεις καμία διαφορά απ' ό,τι αν είχαν 5άρια. Επίσης πες μας τα μοντέλα των δύο laptop, επειδή κάτι μου λέει ότι οι μνήμες δεν είναι συμβατές μεταξύ τους.
Whargoul Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Το ένα είναι DEll Inspiron 6000 Και το άλλο Inspiron E1705. Οπότε θα πάρω 2GB να τα βάλω στο Ε1705, και μαζι με το 1 Gb να γίνουν 3, και το ΄1gb που θα βγάλω, θα το βάλω μόνο του στο Ι6000. http://www.crucial.com/store/listparts.aspx?model=Inspiron+e1705 http://www.crucial.com/store/listparts.aspx?model=Inspiron+6000
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.