ΓΙΩΡΓΟΣ100 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Για χαρά σε όλους.Έχω κάποιες φώτο σε διαφορετικά μεγέθη και θέλω να τις κάνω όλες το ίδιο μέγεθος (373 επί 280).Όταν κάνω την μετατροπή δεν μου βγαίνουν στο ίδιο μέγεθος(image--->image size)αλλά ανάλογα με το αρχικό μέγεθος της κάθε μιας βγαίνει σε διαφορετικό μέγεθος. Μήπως γνωρίζει κάποιος πως θα τις μετατρέψω όλες στο ίδιο μέγεθος;
scullyist Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Από τη στιγμή που ξεκινάς με διαφορετικού μεγέθους εικόνες (στην ουσία αυτό που δεν είναι ίδιο είναι η αναλογία πλάτους/ύψους), δεν μπορούν να έρθουν όλες στην ίδια διάσταση διατηρώντας ολόκληρο το θέμα τους (παρά μόνο αν τις παραμορφώσεις κ όχι αλλάζοντας αναλογικά το image size, το οποίο θεωρώ ότι είναι φυσικά αθέμιτο). Η λύση λοιπόν είναι μόνο κροπάρισμα. Ξεκίνα φέρνοντας τες όλες ίδιες ως προς τη μια διάσταση (ή το 373 ή το 230) και σε όσες ξεφεύγουν στη δεύτερη διάσταση, crop τα περισεβούμενα ορίζοντας το canvas size. Γενικά, βλέπεις από ποια πλευρά 'στοιχίζει' λιγότερο να κοπεί θέμα κ ανάλογα αποφασίζεις αν θα κρατήσεις σταθερό το ύψος κ θα κόψεις από το πλάτος ή αντίστροφα. Κάποιες πάλι μπορεί π.χ. κρατώντας το 230 σταθερό να σου βγάζουν μικρότερο από 373 την άλλη διάσταση, οπότε εκεί αναγκαστικά να πρέπει να ξεκινήσεις με το 373 σταθερό και να κόψεις ότι έξτρα από την άλλη διάσταση. Αν σε μπερδεύει ο παραπάνω τρόπος, φτιάξε ένα νέο έγγραφο 373χ230, φέρε την φωτο σου επάνω me copy-paste ή drag&drop και μετά την προσαρμόζεις με τo transform>scale (κρατώντας Ctr+alt+shift σταθερά για να γίνει αναλογικά σμίκρυνση ή μεγένθυση κ να μην παραμορφωθεί). Και πάλι βλέπεις στην πράξη με το μάτι από που κόβεις κ τι.
schumacher_ Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Επίσης, άλλη λύση είναι να προσθέσεις κάποιο background χρώμα στη διάσταση που "δεν σου κάνει". Έστω ότι έχεις μία φωτο 400χ249. Με το image size (διατηρώντας πάντα τις αναλογίες της γιατί αλλιώς θα γίνει χάλια) την κάνεις 373χ232, επιλέγεις δλδ τη διάσταση που θες (373px) ενώ η άλλη διάσταση είναι μικρότερη από αυτή που θες (232px αντί για 280px). Μετά πας στο canvas size, αυξάνεις μόνο το ύψος από 232px σε 280px βάζοντας πάνω και κάτω στη φωτο κάποιο χρώμα για background (αυτό που θα μπει αυτόματα είναι το χρώμα που έχεις επιλέξει για background colour στο photoshop). Αν χρειαστεί να ρυθμίσεις το height πρώτα (280px) έτσι ώστε να είναι το width<373px, θα πρέπει στο canvas size να αυξήσεις το width αυτή τη φορά και το background θα σου εμφανιστεί στα πλάγια. Εμένα π.χ συνήθως μου αρέσει περισσότερο το αποτέλεσμα αυτό, από αυτό που πρότεινε ο scullyist
dermitzos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δεν παρατήρησες ότι είσαι στο θέμα Web design - Development;
Uberalles_gr Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δεν παρατήρησες ότι είσαι στο θέμα Web design - Development; Που κολλάει αυτό?
ΓΙΩΡΓΟΣ100 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δεν παρατήρησες ότι είσαι στο θέμα Web design - Development; Το παρατήρησα, εσύ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.