Προς το περιεχόμενο

Sapphire Radeon HD4670 1GB DDR3

Hom3sick

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωραία... Αφου πήρα καινούργια 22" οθόνη και την ρύθμισα σε ανάλυση 1680x1050 συνειδητοποίησα για τα καλά οτι η ταπεινή μου 8800GTS 640MB δεν την παλεύει πλέον στα games. :cry:

Eτσι σκέφτηκα να αγοράσω την παραπάνω κάρτα, την οποία βρήκα στο e-shop στα 74.00 €, αλλά πριν κάνω καμια κίνηση θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας. Θα δω διαφορές σε σχέση με την παλιά μου κάρτα; Το υπόλοιπο συστημα μου ειναι Core 2 Duo E6600 με 3GB ram 800mhz.

Δημοσ.

Σχεδόν καμία διαφορά δεν θα δεις.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μικροδιαφορές μπορεί να είναι υπέρ της 8800.

Δημοσ.

Καλύτερα να πας για μια 4850-OC αν δεν θες να δώσεις πολλά λεφτά (στα 89ευρώ), η οποία είναι και αρκετά ανώτερη από την 4670.

Όμως να ξες πως η 8800GTS έχει "σχετικά" μικρή διαφορά με την 4850-OC (4850-OC>8800gts, και σε ελάχιστες περιπτώσεις η 4850-oc είναι και 30% ταχύτερη). (Το σχετικά αναφέρεται στη σχέση διαφορά απόδοσης προς τιμή )

Βέβαια αν διαθέτεις περισσότερα χρήματα (+40 ευρώ) τότε η επιλογή της 4870 είναι σαφώς καλύτερη.

Αν δεν έχεις πραγματική ανάγκη μια νέα κάρτα τότε συστήνω υπομονή λίγους μήνες για τις dx11. θα μαζέψεις έως τότε και περισσότερα χρήματα και θα πας για μία πολύ δυνατότερη κάρτα.

Από την άλλη μπορείς, αν το υποστηρίζει η μητρική και το τροφοδοτικό σου, να βρεις μια φθηνή μεταχειρισμένη 8800gts και να πας για sli.

(όλες οι παραπάνω κάρτες προϋποθέτουν κάποιο αξιόλογο τροφοδοτικό 500+Watt)

Δημοσ.

Να συμπληρώσω πως η 8800GTS 640MB που έχω είναι παλιάς γενιας (απο αυτές που βγήκαν το 2006 - 2007 μαζί με τις 8800GTX 768MB) και όχι απο τις πιο πρόσφατες με τα 512MB που είναι σαφώς ανώτερες. Κάτι άλλο, αν είχα διαβάσει σωστα, στις υψηλές αναλύσεις παίζουν ρόλο τα MB μνήμης της κάρτας για καλύτερα αποτελέσματα;

Δημοσ.

Αν τσεκάρεις reviews της 4670 512 θα δεις πως τα αποτελέσματά της είναι παρόμοια με μία 8800Gts 320 (παλιάς γενιάς όπως λες κι εσύ, με το G80).

Δεν νομίζω πως η 4670 1Gb έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό απέναντι στην 8800GTs 640.

Μπακαλίστικα ναι, η περισσότερη μνήμη της κάρτας βοηθάει στις υψηλότερες αναλύσεις, αλλά είναι πολλοί παράγοντες ενδιάμεσα που παίζουν τεράστιο ρόλο ώστε να ισχύει κάτι τέτοιο.

Σε ποια παιχνίδια αλήθεια αντιμετωπίζεις προβλήματα με την GTs640 λόγω υψηλής ανάλυσης;

Δημοσ.

Δοκιμάζοντας το Call Of Duty 4 σε 1680x1050 σε κάποια σημεία τα frames έπεσαν περίπου στα 30 από 75 που είχα σταθερά με την παλιά οθόνη σε 1280x1024 τα οποια έπεφταν σε ελάχιστες περιπτώσεις στα 60 όταν γινόταν πραγματικά χαμος! (ολά τα settings στο full και στις 2 περιπτώσεις) Το θέμα είναι πως το CoD4 δεν είναι βαρύ παιχνίδι. Φαντάζομαι πως αν δοκιμάσω πιο βαριά παιχνίδια οπως Far Cry 2 ή Empire: Total War θα έχω αρκετά μεγαλύτερα προβλήματα.:fear:

• Super Moderators
Δημοσ.

η καλύτερη λύση είναι μεταχειρισμένη 4870 1gb, ψάξε σε αγγελίες στα 100-110 euro και εγγύηση από πλαίσιο :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...